Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το συμβόλαιο μου στη δουλειά λήγει σε 2 εβδομάδες και σήμερα συμφώνησα σε ένα πολύ καλύτερο freelance offer που έκατσε στα γρήγορα. Αν και νομικά είμαι 100% καθαρή, πόσο άσχημο θα πέσει το φεύγω ξαφνικά στα γρήγορα; Η εταιρία δεν έκανε κουβέντα ως τώρα για ανανέωση ή όχι, αλλά φεύγει τέλος του μήνα και άλλος dev από την ομάδα (υπάρχουν πολλά παράπονα στην εταιρία γενικώς) οπότε ψιλο βασίζονται πάνω μου. Τι προσέγγιση να κάνω εδώ; Γνώμες!

Δημοσ.

Αν συμφωνησες ηδη αλλου, τι ακριβως ρωτας; Τον τροπο που θα τους το ανακοινωσεις γιανα μην σε κακοχαρακτηρισουν; Εαν δεν συμφωνησες αλλα εχεις κατι αλλο υποψιν, τους το λες, αναφερεις τα καλυτερα σημεια και ζητας μια αντιπροταση αν εχουν και θελουν να σου κανουν. Κι αποφασιζεις αναλογα.

Δημοσ.

Γενικά δεν μου αρέσει να φεύγεις ξαφνικά από μια δουλειά αλλά αφού σε δύο βδομάδες λήγει το συμβόλαιό σου και δεν σου έχουν πει τίποτα ακόμα δεν μπορούν να σε κατηγορήσουν ότι τους κρεμάς.

Δημοσ.

Το συμβόλαιο μου στη δουλειά λήγει σε 2 εβδομάδες και σήμερα συμφώνησα σε ένα πολύ καλύτερο freelance offer που έκατσε στα γρήγορα. Αν και νομικά είμαι 100% καθαρή, πόσο άσχημο θα πέσει το φεύγω ξαφνικά στα γρήγορα; Η εταιρία δεν έκανε κουβέντα ως τώρα για ανανέωση ή όχι, αλλά φεύγει τέλος του μήνα και άλλος dev από την ομάδα (υπάρχουν πολλά παράπονα στην εταιρία γενικώς) οπότε ψιλο βασίζονται πάνω μου. Τι προσέγγιση να κάνω εδώ; Γνώμες!

Η ανανεωση συνηθως ερχεται με την ληξη του υφισταμενου κι οχι πριν.

Εαν εχεις αποφασισει να αποχωρησεις απλα ανακοινωσε το. Λογικα θα παιξει αντιπροσφορα απο την πλευρα τους, ειδικα αν ισχυει το one man show που αναφερεις.

Δεν χρειαζεται κατι περισσοτερο απο την πλευρα σου.

• Like 3
Δημοσ.

Για μένα βεβαιώσου με κάποιον τρόπο πως την έχεις σίγουρη της νέα σου δουλεία...

Μην τους το ανακοινώσεις και μετά για κάποιον λόγο αποφασίσει ο νέος σου εργοδότης οτι τελικά δεν σε χρειάζεται/βρήκε άλλον κλπ

Μέσα σε 2 βδομάδες πολλά μπορούν να γίνουν

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρητικά θα έπρεπε να έχεις ειδοποιήσει κάποιους μήνες ισως πριν. Σε 12μηνο συμβόλαιο ειχα άτυπα 3months notice.

Αλλά εδώ σε 2 εβδομάδες ληγει το συμβόλαιο σου και αυτοί δεν έχουν φροντίσει να σε εξασφαλίσουν.

Πλάκα κάνεις;

• Like 1
Δημοσ.

Εγω δεν θα τους ελεγα τιποτα, την τελευταια μερα μονο καλη συνεχεια.Ξερουν πολυ καλα οτι ληγει η συμβαση αλλα μαλλον λενε "και που θα βρει καλυτερα?" Για καθε totem_lost υπαρχουν 1000αδες που απολυθηκαν εν μια νυκτι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ανανεωση συνηθως ερχεται με την ληξη του υφισταμενου κι οχι πριν.

Όχι ακριβώς. Συνήθως ο εργαζόμενος εργοδότης (τουλάχιστον στην Ολλανδία που έχω δουλέψει) σου στέλνει το νέο συμβόλαιο κανένα μήνα πριν λήξει το τρέχον ώστε α. να έχεις εγγράφως τη σιγουριά ότι κρατάς τη δουλειά σου και β. να δώσει χρόνο για τυχόν διαπραγματεύσεις στους όρους. Απλά στη δικιά μου εταιρία γίνονται όλα αργά και καθυστερημένα όπως φαίνεται.

Επεξ/σία από totem_lost
Δημοσ.

Όχι ακριβώς. Συνήθως ο εργαζόμενος (τουλάχιστον στην Ολλανδία που έχω δουλέψει) σου στέλνει το νέο συμβόλαιο κανένα μήνα πριν λήξει το τρέχον ώστε α. να έχεις εγγράφως τη σιγουριά ότι κρατάς τη δουλειά σου και β. να δώσει χρόνο για τυχόν διαπραγματεύσεις στους όρους. Απλά στη δικιά μου εταιρία γίνονται όλα αργά και καθυστερημένα όπως φαίνεται.

Ο εργοδότης θες να πεις.

Δημοσ.

2 βδομάδες και δεν έχουν πει τίποτα; Νομίζω στην Ολλανδία είναι παράνομο αυτό, έπρεπε να σου έχουν πει ήδη. 2 φορές που μου κάνανε vastcontract από προσωρινό, μου το είχαν πει 3 μήνες τουλάχιστον πιο πριν.

Κακώς δε ρώτησες και δεν πίεσες τόσο καιρό, απλά ανακοίνωσε τους το τώρα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Δημοσ.

Πριν από μήνες οπου είχαμε ένα evaluation μου είχαν πει οτι είναι πολύ ευχαριστημένοι και έχουν σκοπό να μου δώσουν vast contract στη συνέχεια. Παρόλαυτα αν δεν είναι γραμμένο σε συμβόλαιο αυτό δεν λέει τίποτα, και εγώ δεν πίεσα γιατί εν τω μεταξύ ψαχνόμουνα για αλλού.

Δημοσ.

Εγω δεν θα τους ελεγα τιποτα, την τελευταια μερα μονο καλη συνεχεια.Ξερουν πολυ καλα οτι ληγει η συμβαση αλλα μαλλον λενε "και που θα βρει καλυτερα?" Για καθε totem_lost υπαρχουν 1000αδες που απολυθηκαν εν μια νυκτι.

Αυτό ακριβώς. Είτε έχεις εξασφαλίσει το νεο συμβόλαιο είτε όχι.

1. Αν έχεις κλείσει με την άλλη θέση είναι απόλυτα συνεπής με τον σημερινο σου εργοδότη και απλά τελειώνει η συνεργασία σας. 

2. Αν όχι

2.1 Αν σε θέλουν θα σου κάνουν καλύτερη προσφορά από αυτή που θα σου κάνανε αν ξεκίναγες εσύ το θέμα ανανέωσης

2.2 Αν δε σε θέλουν ... τι είχες , τι έχασες ... τυπικά γλιτώνεις και το να σε σταματήσουν αυτοί.

Η δουλειά είναι δουλειά, δεν παντευόμαστε κανέναν εργοδότη, ιδιαίτερα σε μια ελεύθερη οικονομία. Δεν χωράνε συναισθηματισμοι. Στο λέω έχοντας κάνει λάθη στο παρελθόν σε επιλογές μου σκεπτόμενος αντίθετα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...