GoLdMaNn Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Καλησπερα παιδια.Θελω τη βοηθεια σας μιας και εχω το εξης προβλημα.Αρχικα,να πω οτι εχω προγραμμα vdsl στον ΟΤΕ και χρησιμοποιω το ρουτερ του ΟΤΕ.Το ρουτερ ειναι συνδεδεμενο στην πριζα τηλεφωνου διπλα στην εξωπορτα του σπιτιου (οπου πιθανοτατα ειναι η κεντρικη) και λογω αυτου το σημα στο δωματιο μου ειναι πολυ αδυναμο οποτε χρησιμοποιω και ενα repeater της TP-Link και συνδεομαι μεσω wireless adapter στο δικτυο μιας και συνδεση με ethernet ειναι αδυνατη.Το θεμα ειναι οτι ενω αλλος υπολογιστης του σπιτιου που συνδεεται με ethernet στο router εχει 50 mbps downloading speed,ο δικος μου που χρησιμοποιει την παραπανω συνδεσμολογια (router--->repeater--->adapter) εχει ταχυτητα μονο 12-15 μετρημενα με speedtest.Οποτε μιας και το δικο μου pc ειναι το μονο που κανει βαρια χρηση στο ιντερνετ (downloading κτλ.) αποφασισα να μεταφερω το ρουτερ ακριβως οπως ηταν στην πριζα του δωματιου μου και απο κει να περασω ενα ethernet στο pc μου.Το προβλημα ειναι οτι τελικα δεν δουλεψε μιας και δεν αναψε ποτε το λαμπακι του dsl και αναβαν μονο τα power και wlan.Τι μπορει να φταιει; Οριστε και μερικες φωτογραφιες,Η πρωτη ειναι το πως ηταν συνδεδεμενα στην αρχικη μπριζα μαζι με το τηλεφωνοΗ δευτερη ειναι το πισω μερος της καλωδιωσης της αρχικης μπριζας και η τριτη ειναι το πισω μερος της μπριζας του δωματιου μου. Οριστε και οι φωτο:
isay Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Αντιμετώπισα κάτι αναλογο σε σπίτι συγγενή με δίπατο σπίτι. Είχε αρκετές πρίζες και δεν ήξερε πως γίνονταν η διακλάδωση του σπιτιου. Ξεκίνησα τις δοκιμές αλλά έβρισκα τρελό μπέρδεμα και επειδή είδα οτι θα τράβαζε μακριά η βαλίτσα του είπα οτι οι λύσεις είναι δυο, ειτε ρίχνει καλώδιο ή παιρνει powerlines. Εκανε το δευτερο και βρήκε την υγεια του (και εγώ την ησυχία μου) Θα σου προτεινα πουλα το repeater, πρόσθεσε κατι τις και παρε ένα powerline kit οπως το παρακατω http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4220kit-300mbps-av500-wifi-powerline-extender-starter-kit-p-PER.612575 1
NikosKallithea Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δεν ξερω τι λενε οι πριζες, γιατι απο τις φωτο κανεις δεν μπορει να καταλαβει Για να παίξει ο ρουτερ στην πριζα που θελεις πρεπει να συνδέσεις ετσι τα καλώδια ώστε η γραμμή πόλης να παει αυτούσια στην πριζα που λες χωρις παραλληλισμούς κλπ
GoLdMaNn Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Αντιμετώπισα κάτι αναλογο σε σπίτι συγγενή με δίπατο σπίτι. Είχε αρκετές πρίζες και δεν ήξερε πως γίνονταν η διακλάδωση του σπιτιου. Ξεκίνησα τις δοκιμές αλλά έβρισκα τρελό μπέρδεμα και επειδή είδα οτι θα τράβαζε μακριά η βαλίτσα του είπα οτι οι λύσεις είναι δυο, ειτε ρίχνει καλώδιο ή παιρνει powerlines. Εκανε το δευτερο και βρήκε την υγεια του (και εγώ την ησυχία μου) Θα σου προτεινα πουλα το repeater, πρόσθεσε κατι τις και παρε ένα powerline kit οπως το παρακατω http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4220kit-300mbps-av500-wifi-powerline-extender-starter-kit-p-PER.612575 Το θεμα ειναι αν τα powerlines θα εχουν απωλειες ομως οπως ειχε το repeater αφου θα συνδεεται wireless η μια συσκευη του κιτ με την αλλη.Επισης μεσω κινητου η ταχυτητα οταν αυτο παιρνει σημα απο το ρουτερ ειναι 30mpbs ενω οταν αυτο ειναι κοντα στο repeater και συνδεεται εκει τοτε εχει ταχυτητα ~15mpbs.Οποτε η wireless συνδεση με φοβιζει λιγο οτι θα εχει απωλειες και το ποσο δεν ειναι και αμελητεο(των powerlines). Δεν ξερω τι λενε οι πριζες, γιατι απο τις φωτο κανεις δεν μπορει να καταλαβει Για να παίξει ο ρουτερ στην πριζα που θελεις πρεπει να συνδέσεις ετσι τα καλώδια ώστε η γραμμή πόλης να παει αυτούσια στην πριζα που λες χωρις παραλληλισμούς κλπ Τι εννοεις παραλληλισμους?Επισης πως μπορω να το ξερω αυτο?Υπαρχει καποια λυση εκτος απο το να περαστει καινουρια γραμμη προφανως?
isay Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Το θεμα ειναι αν τα powerlines θα εχουν απωλειες ομως οπως ειχε το repeater αφου θα συνδεεται wireless η μια συσκευη του κιτ με την αλλη.Επισης μεσω κινητου η ταχυτητα οταν αυτο παιρνει σημα απο το ρουτερ ειναι 30mpbs ενω οταν αυτο ειναι κοντα στο repeater και συνδεεται εκει τοτε εχει ταχυτητα ~15mpbs.Οποτε η wireless συνδεση με φοβιζει λιγο οτι θα εχει απωλειες και το ποσο δεν ειναι και αμελητεο(των powerlines). οχι. τα powerlines συνδεονται μεταξύ τους μεσω του ηλεκτρικου δικτύου του σπιτιου σου και οχι ασυρματα μεταξύ τους. Σου προτεινα πεντακοσάρια powerlines οποτε οι απώλειες θα ειναι πολύ μικρες σε σχεση με το τι χανεις τωρα. Οι repeaters σχεδον παντα υποδιπλασιαζουν την ταχυτητα λόγω κατασκευής. googlαρε τι ειναι και πως δουλευουν τα powerlines καιθα καταλαβεις οτι ειναι ο λόγος που εχουν πεσει κατακόρυφα οι πωλήσεις των repeaters. Αν τωρα θες το μεγιστο bandwidth σκέψου μήπως μπορεις να ρίξεις καλώδιο ethernet. Είναι η βέλτιστη και πιο σταθερή λύση. 1
NikosKallithea Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Ναι δεν χρειάζεται νεα γραμμη ουτε καλώδια, πες σε ενα ηλεκτρολογο να στο κάνει
poulinos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Καλησπερα παιδια. Θελω τη βοηθεια σας μιας και εχω το εξης προβλημα.Αρχικα,να πω οτι εχω προγραμμα vdsl στον ΟΤΕ και χρησιμοποιω το ρουτερ του ΟΤΕ.Το ρουτερ ειναι συνδεδεμενο στην πριζα τηλεφωνου διπλα στην εξωπορτα του σπιτιου (οπου πιθανοτατα ειναι η κεντρικη) και λογω αυτου το σημα στο δωματιο μου ειναι πολυ αδυναμο οποτε χρησιμοποιω και ενα repeater της TP-Link και συνδεομαι μεσω wireless adapter στο δικτυο μιας και συνδεση με ethernet ειναι αδυνατη.Το θεμα ειναι οτι ενω αλλος υπολογιστης του σπιτιου που συνδεεται με ethernet στο router εχει 50 mbps downloading speed,ο δικος μου που χρησιμοποιει την παραπανω συνδεσμολογια (router--->repeater--->adapter) εχει ταχυτητα μονο 12-15 μετρημενα με speedtest.Οποτε μιας και το δικο μου pc ειναι το μονο που κανει βαρια χρηση στο ιντερνετ (downloading κτλ.) αποφασισα να μεταφερω το ρουτερ ακριβως οπως ηταν στην πριζα του δωματιου μου και απο κει να περασω ενα ethernet στο pc μου. Το προβλημα ειναι οτι τελικα δεν δουλεψε μιας και δεν αναψε ποτε το λαμπακι του dsl και αναβαν μονο τα power και wlan. Τι μπορει να φταιει; Οριστε και μερικες φωτογραφιες, Η πρωτη ειναι το πως ηταν συνδεδεμενα στην αρχικη μπριζα μαζι με το τηλεφωνο Η δευτερη ειναι το πισω μερος της καλωδιωσης της αρχικης μπριζας και η τριτη ειναι το πισω μερος της μπριζας του δωματιου μου. Οριστε και οι φωτο: για να παιξει σωστα το vdsl θελει αυτο. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf αν κανεις αυτο τοτε θα μπορεις να εχεις τηλεφωνο μονο στο δωματιο σου γιατι λογικα το σπιτι σου δεν εχει παραπανω απο ενα ζευγος καλωδια απο το ενα πριζακι στο αλλο.αν βαλεις παραλληλα θα χασεις σε ταχυτητα. τωρα λογικα απλα εχουν δρομολογησει μονο την voip τηλεφωνια προς το δευτερο πριζακι για αυτο δεν συγχρονιζεις.τα εχουν απομονωσει μαλλον.για να παει το σημα μεσα πρεπει στο κεντρικο πριζακι να ενωθουν τα μπλε με τα μπλε και τα κοκκιναμε τα κοκκινα και να ειναι στο ιδιο πριζακι και οχι χωρισμενα στα 2. η καλη λυση ειναι powerlines.τα repeaters δεν ειναι καθολου καλη λυση.αλλιως ριχνεις ethernet μεχρι μεσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα