Θεkλα Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Καλημέρα. Ηθελα να ρωτήσω τη πλάτος έχει περίπου ενα βρεφικό ή αναπηρικό καρότσι. Με ενδιαφέρει κυρίως το ερώτημα ανάποδα - ποιες θα ηταν οι ελάχιστες προδιαγραφές πλάτους για να χωράει ένα ασανσέρ ή μια ράμπα ένα τέτοιο καρότσι. Γνωρίζει κανείς;
idomeneas7 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Σε ασανσέρ όσες φορές είχα πρόβλημα ήταν με το μήκος, όχι το πλάτος. Το καρότσι που έχω τώρα θέλει 60 εκ. πλάτος για να περάσει άνετα αλλά είναι από τα μαζεμένα. 1
Speculoos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Αν θες να κάνεις κάτι σύμφωνα με τον κατασκευαστικό νόμο τότε εκεί προβλέπεται το πλάτος, η μέγιστη κλίση και το μέγιστο μήκος της ράμπας εισόδου καθώς και το μέγεθος του θαλάμου του ασανσέρ για πρόσβαση ΑΜΕΑ. Στην περίπτωση της ράμπας το πλάτος είναι 130 εκατοστά ενώ για το ασανσέρ οι ελάχιστες διαστάσεις (πλάτοςxβάθος) που επιτρέπουν την είσοδο αναπηρικού είναι 110 επί 140 εκατοστά. Δε νομίζω να υπάρχει αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση για βρεφικά καροτσάκια αλλά ας απαντήσει κάποιος μηχανικός αν ξέρει κάτι περισσότερο. 1
Θεkλα Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μάλιστα. Ενδιαφερόμουν για κάποιο χώρο, και είδα οτι το περίγραμμα της πόρτας είναι 68 εκατοστά. Δεν είδα αν η πόρτα ειναι "μονοκόμματη" ή αν η πόρτα είναι στην πραγματικότητα μικρότερη εσωτερικά και αυτό που μέτρησα αφορά και την "κορνίζα" (βλ. φωτο που βρήκα σε ένα site, παρακάτω). Θα προσπαθήσω να ξαναπάω να μετρήσω. Οπότε πολύ οριακό, σωστά; Ακυρο. Μου είχε κόψει να τραβήξω φωτογραφία και απ'ότι φαίνεται, αυτό που μέτρησα εξωτερικά (68 εκ πλάτος) αντιστοιχεί σε μικρότερο άνοιγμα εσωτερικά. Οπότε πολύ χλωμό να χωράει, σωστά; (βλ. 2η φωτό εκεί που είναι τα δάχτυλά μου) Με την ευκαιρία, άθλιες όλες οι πολυκατοικίες στο κέντρο. Και ζητούν - παρά την κρίση - παράλογα ενοίκια.
Θεkλα Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Οχι ψάχνω τις δυνατότητες μου πριν αποφασίσω να (ξανα)φύγω! Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2017 από Θεkλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα