Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αρκετα σωστος φιλε. Ομως να σου πω οτι δεν αρκει το να μην προαγει την την βια. Πρεπει να την αποθαρυνει καταλληλα. Σκεψου ενα παιδι που κανει απο 5 εως 15 πυγμαχια ξερεις τι χερια εχει : D Το να μπορεσει αυτο το παιδι να καταλαβει οτι δεν στελνουμε το αλλον στα επιγοντα επειδη μας εβρησε την μανα δεν αρκει το δεν προαγω την βια. Καλο ειναι που κανει ομως απο τωρα μια ερευνα να ξερει τι παιζει.

Με την όση εμπειρία έχω, όλοι οι τότε δάσκαλοι είχαν σαν ευαγγέλιο οτι μαθαίνουμε την τέχνη για άμυνα και όχι για επίθεση.

Αυτό σε ITF που η κοινότητα είναι προσεκτική και μαυρίζει τέτοιες βλακείες.

Σίγουρα έχει και πολλές άλλες αυτόκλητες πολεμικές τέχνες με αυτοδημιουργούμενους δασκάλους που κάνουν αρπαχτές με μόδες αλλα προφανώς δεν αναφέρομαι σε αυτά. Εμπειρικά, αν το παιδί κάνει 10 χρόνια πολεμικές τέχνες και είναι ντούκι δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθεί με το να δείρει κάποιον με το παραμικρό. Όλα αυτά τα κόμπλεξ αποβάλλονται. Τουναντίον θα είναι ήρεμη δύναμη.

Τούμπα είμαι περίπου αλλά καθημερινές πάω προς τα εκεί και με βολεύει.

Αν είσαι τούμπα, δές το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Τούμπας, αν τυχόν έχει παιδικά προγράμματα. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με το Εθνικό.

Όσο για τούμπα και πολεμικές τέχνες:

https://www.facebook.com/iraklisanotoumpas/?ref=br_rs

https://www.sarisa-tkd.gr/

Λίστα με μερικά ακόμα που μπορεί να σε βολεύουν:

https://www.aote.gr/katalogos-somateion-itf-tkd

• Like 1
Δημοσ.

Με την όση εμπειρία έχω, όλοι οι τότε δάσκαλοι είχαν σαν ευαγγέλιο οτι μαθαίνουμε την τέχνη για άμυνα και όχι για επίθεση.

Αυτό σε ITF που η κοινότητα είναι προσεκτική και μαυρίζει τέτοιες βλακείες.

Σίγουρα έχει και πολλές άλλες αυτόκλητες πολεμικές τέχνες με αυτοδημιουργούμενους δασκάλους που κάνουν αρπαχτές με μόδες αλλα προφανώς δεν αναφέρομαι σε αυτά. Εμπειρικά, αν το παιδί κάνει 10 χρόνια πολεμικές τέχνες και είναι ντούκι δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθεί με το να δείρει κάποιον με το παραμικρό. Όλα αυτά τα κόμπλεξ αποβάλλονται. Τουναντίον θα είναι ήρεμη δύναμη.

Αν είσαι τούμπα, δές το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Τούμπας, αν τυχόν έχει παιδικά προγράμματα. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με το Εθνικό.

Όσο για τούμπα και πολεμικές τέχνες:

https://www.facebook.com/iraklisanotoumpas/?ref=br_rs

https://www.sarisa-tkd.gr/

Λίστα με μερικά ακόμα που μπορεί να σε βολεύουν:

https://www.aote.gr/katalogos-somateion-itf-tkd

Δεν εννοείς το κολυμβητήριο του Παοκ έτσι;

Έχουμε πρόβλημα με τον θείο του είναι Άρης... Εγώ μισός Ηρακλής μισός Παοκ.

Δημοσ.

Πάει από 2 ετών κανονικά.

Oκ. Καταρχην να σου πω το πόσο έχει αποτυχει ο παιδικος σταθμός στο συγκεκριμένο κομμάτι, δε χρειάζεται.

Όλα τα αγόρια γυρω στα 2,5-3,5 περνάνε απο μια φάση βιας, αλλά ο παιδικός ειναι αυτός που τα ηρεμεί.

Σε δευτερη φάση, εφόσον ο παιδικός όμως έχει κάνει τη προσπάθεια και έχει ενημερώσει οτι το παιδί όντως ειναι ασυγκράτητο, ζητάς συμβουλη παιδοψυχολόγου.

Ξέρει να καθοδηγήσει τον εκάστοτε γονέα στο πως να χαλαρώσει το παιδί του.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση δε θα ξεκινήσει το παιδί πολεμικές τέχνες εαν δεν πάτε μια βολτα σε ένα παιδοψυχολογο να ζητήσετε μια γνωμη Και μάλιστα ψάξε για κάποιον καλό ιδιώτη, όχι καναν τυχαίο.

Και μην φανταστείς οτι το παιδί έχει κάτι. Απλά δεν αντιμετωπίστηκε μάλλον απ την αρχη οπως έπρεπε

Έχουμε πρόβλημα με τον θείο του είναι Άρης

Πλάκα μας κάνεις τωρα ετσι?

Δημοσ.

Δεν εννοείς το κολυμβητήριο του Παοκ έτσι;

Έχουμε πρόβλημα με τον θείο του είναι Άρης... Εγώ μισός Ηρακλής μισός Παοκ.

Λέω το κολυμβητήριο της Τούμπας. Είναι ακριβώς απέναντι απο το γήπεδο.

Οτι έχετε πρόβλημα αν η ομάδα σας καθορίζει του που θα πάει ένα παιδί να αθληθεί, είναι σίγουρο :P

http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DioikitikesYpiresies/GenDnsiDioikOikonYpiresion/DnsiEkpAthlitismou/TmimaDimGym-Kolymvitiriou/DimotikoKolimvitirio

Απο τις 4 μέχρι τις 7 φαίνεται να έχει παιδικά τμήματα. 

http://www.thessaloniki.gr/userfiles/file/Dioikisi(NeosOEY)/DnsiEkpaidAthlitismou/TmDimGymnKolymvAthlitXoron/progr_kolimv_apr-mai-ioun.pdf

• Like 1
Δημοσ.

Oκ. Καταρχην να σου πω το πόσο έχει αποτυχει ο παιδικος σταθμός στο συγκεκριμένο κομμάτι, δε χρειάζεται.

Όλα τα αγόρια γυρω στα 2,5-3,5 περνάνε απο μια φάση βιας, αλλά ο παιδικός ειναι αυτός που τα ηρεμεί.

Σε δευτερη φάση, εφόσον ο παιδικός όμως έχει κάνει τη προσπάθεια και έχει ενημερώσει οτι το παιδί όντως ειναι ασυγκράτητο, ζητάς συμβουλη παιδοψυχολόγου.

Ξέρει να καθοδηγήσει τον εκάστοτε γονέα στο πως να χαλαρώσει το παιδί του.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση δε θα ξεκινήσει το παιδί πολεμικές τέχνες εαν δεν πάτε μια βολτα σε ένα παιδοψυχολογο να ζητήσετε μια γνωμη Και μάλιστα ψάξε για κάποιον καλό ιδιώτη, όχι καναν τυχαίο.

Και μην φανταστείς οτι το παιδί έχει κάτι. Απλά δεν αντιμετωπίστηκε μάλλον απ την αρχη οπως έπρεπε

Πλάκα μας κάνεις τωρα ετσι?

Έχει πάει σε παιδοψυχολογο ήδη από 2 ετών, την ρώτησα μπορεί να ξεκινήσει, δεν έχει κάποιο πρόβλημα το παιδί απλά είναι Ζωηρός πολύ, επίσης όπως έγραψα θέλει σε όλα να είναι πρώτος και καλύτερος..καλο κακό αυτός είναι.

Δημοσ.

Αν ο/η παιδοψυχολόγος κρίνει οτι το παιδί ειναι οκ για πολεμικές τέχνες κανένα θέμα.

Καλό το ότι ειναι ανταγωνιστικός, συμφωνω με klainmain πως οι δάσκαλοι θα τον βάλουν σε ένα πλαίσιο. Θα μάθει πως να ειναι ο καλύτερος με θεμιτους τρόπους.

Προτείνω τζουντο και ταικβοντο.

• Like 1
Δημοσ.

Το να μπορεσει αυτο το παιδι να καταλαβει οτι δεν στελνουμε το αλλον στα επιγοντα επειδη μας εβρησε την μανα δεν αρκει το δεν προαγω την βια.

Εννοείς ότι κατά την άποψή σου το στάνταρ σημείο-αφετηρία είναι πως το παιδί ξεκινάει με τη σκέψη να στείλουμε τον άλλο στα επείγοντα και πρέπει απο κει να το δουλέψουμε για να μάθει πως δεν είναι αυτό σωστό;

Δημοσ.

Αν ο/η παιδοψυχολόγος κρίνει οτι το παιδί ειναι οκ για πολεμικές τέχνες κανένα θέμα.

Καλό το ότι ειναι ανταγωνιστικός, συμφωνω με klainmain πως οι δάσκαλοι θα τον βάλουν σε ένα πλαίσιο. Θα μάθει πως να ειναι ο καλύτερος με θεμιτους τρόπους.

Προτείνω τζουντο και ταικβοντο.

Μπορει να πάει όπου θέλει μας είπε...

Σε ευχαριστώ για την πρόταση.. Κλείνω για τζούντο.

• Like 1
Δημοσ.

επίσης όπως έγραψα θέλει σε όλα να είναι πρώτος και καλύτερος..καλο κακό αυτός είναι.

Νομίζω του χρειάζεται να καταλάβει πως α) ο,τι κι αν κάνει, αργά ή γρήγορα θα συναντήσει κάποιον πρωτότερο και καλυτερότερο και β) η αξία του ανθρώπου δε φαίνεται στο να βγαίνει πρώτος, αλλά στο να μην είναι μαλάκας όταν βγαίνει δεύτερος.

• Like 1
Δημοσ.

Εννοείς ότι κατά την άποψή σου το στάνταρ σημείο-αφετηρία είναι πως το παιδί ξεκινάει με τη σκέψη να στείλουμε τον άλλο στα επείγοντα και πρέπει απο κει να το δουλέψουμε για να μάθει πως δεν είναι αυτό σωστό;

Οχι ολα τα παιδια αλλα οταν το παιδι περασει εφηβια αυτα παιζουν.

Μπορει να πάει όπου θέλει μας είπε...

Σε ευχαριστώ για την πρόταση.. Κλείνω για τζούντο.

τζουντο πολυ καλο φιλε. Βεβαια θα επιμεινω αν μπορεις να βρεις σωματειο να εχει 2 3 βασικα αθληματα να υπαρχει η δυνατοτητα να επιλεξει το ιδιο λιγο αργοτερα. Οχι οτι ειναι λαθος να αρχησει π.χ τζουντο και να δει μονο του στο μελλον αλλες επιλογες.
  • Like 1
Δημοσ.

Νομίζω του χρειάζεται να καταλάβει πως α) ο,τι κι αν κάνει, αργά ή γρήγορα θα συναντήσει κάποιον πρωτότερο και καλυτερότερο και β) η αξία του ανθρώπου δε φαίνεται στο να βγαίνει πρώτος, αλλά στο να μην είναι μαλάκας όταν βγαίνει δεύτερος.

Για μωρό μιλάμε ηρέμησε, αν ήταν 15 οκ.

Δημοσ.

Kαι εδω να θέσω οτι γουστάρω πολύ που υπάρχουν γονεις που πραγματικά έχουν την έννοια τους στα παιδιά τους και κοιτάνε να καταστείλουν μια βιαιη συμπεριφορά απ την αρχή. 

• Like 2
Δημοσ.

Kαι εδω να θέσω οτι γουστάρω πολύ που υπάρχουν γονεις που πραγματικά έχουν την έννοια τους στα παιδιά τους και κοιτάνε να καταστείλουν μια βιαιη συμπεριφορά απ την αρχή.

Τον προλάβαμε από μικρό ευτυχώς, χτυπούσε τα παιδιά, πλέον έχει 2 χρόνια που δεν ακουμπάει κανένα, εκτός αν τον χτυπήσουν.
Δημοσ.

Γκάιζ δε μου πέφτει λόγος τι κάνετε με τα παιδιά σας, αλλά υποψιάζομαι πως κάποιοι τουλάχιστον θα μείνετε έκπληκτοι αν διαβάσετε (και αν προσπαθήσετε να το δείτε στην πράξη) πόσα πράγματα καταλαβαίνει το παιδί και πόσο μικρή είναι η ηλικία μετά την οποία οι αλλαγές στο χαρακτήρα του γίνονται πάρα πολύ δύσκολα.

Προσωπικά η κόρη μου (η μεγάλη) δεν είναι ακόμα 4.5 και την έχω 110% ικανή να απορροφήσει πράγματα από τέτοιες κουβέντες. Προφανώς δεν περιμένω να μου πιάσει φιλοσοφική συζήτηση αλλά τις έννοιες "ένιωσα άσχημα επειδή κάποιος με ξεπέρασε" και "δεν πρέπει να φέρεσαι άσχημα όταν γίνεται κάτι που δε σου αρέσει" τις έχει εδώ και πολύ καιρό.

Update: βασικά πρέπει να το γράψω αυτό γιατί έγινε σήμερα το πρωί.

Μιλούσα με τη γυναίκα μου και μου έλεγε πως η μικρή της είπε ότι δε θα καλέσει το συμμαθητή της τον Kal (σε κάποιο πάρτι που υπάρχει μόνο στο μυαλό της αυτή τη στιγμή αλλά λεπτομέρειες) επειδή "πάντα είναι πρώτος".

Εννοούσε ότι ο μικρός είναι πολύ προπονημένος και πειθαρχημένος και όταν στον παιδικό τους λένε αλλάξτε ρούχα, αυτός το κάνει γρηγορότερα απ' όλους. Η μαμά της λοιπόν της απάντησε πως σίγουρα ο Kal τα καταφέρνει τόσο καλά επειδή έχει εξασκηθεί πολύ και είναι συγκεντρωμένος σ' αυτό που θέλει να κάνει, και πως μπορεί και η μικρή να βελτιωθεί παίρνοντας παράδειγμα από το πώς το κάνει ο Kal, και πως αν τον καλέσει θα μπορέσει να του ζητήσει να της δείξει πώς τα καταφέρνει για να το μπορεί μετά και η ίδια.

Δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω, κατά την άποψή μου το χειρίστηκε τέλεια.

• Like 2
Δημοσ.

Γκάιζ δε μου πέφτει λόγος τι κάνετε με τα παιδιά σας, αλλά υποψιάζομαι πως κάποιοι τουλάχιστον θα μείνετε έκπληκτοι αν διαβάσετε (και αν προσπαθήσετε να το δείτε στην πράξη) πόσα πράγματα καταλαβαίνει το παιδί και πόσο μικρή είναι η ηλικία μετά την οποία οι αλλαγές στο χαρακτήρα του γίνονται πάρα πολύ δύσκολα.

Προσωπικά η κόρη μου (η μεγάλη) δεν είναι ακόμα 4.5 και την έχω 110% ικανή να απορροφήσει πράγματα από τέτοιες κουβέντες. Προφανώς δεν περιμένω να μου πιάσει φιλοσοφική συζήτηση αλλά τις έννοιες "ένιωσα άσχημα επειδή κάποιος με ξεπέρασε" και "δεν πρέπει να φέρεσαι άσχημα όταν γίνεται κάτι που δε σου αρέσει" τις έχει εδώ και πολύ καιρό.

Δεκτό αλλά άλλο αγόρι άλλο κορίτσι, έχουμε και κορίτσι καμία σχέση, εξάλλου εσύ και εγώ έχουμε το ίδιο μυαλό με τον Αϊνστάιν;

Επίσης του τα λέμε και έχει σταματήσει εδώ και δύο χρόνια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...