Επισκέπτης Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Ήθελα να ανοίξω έναν τραπεζικό λογ/μο σε χώρα εκτός ΕΕ με δυνατή οικονομία - τραπεζικό σύστημα, χωρίς να μου ζητάνε να τους καταθέσω πολλά χρήματα για το άνοιγμα του λογαριασμού και χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψω εκτός Ελλάδας.Κοίταζα τράπεζες στη Σιγκαπούρη αλλά θέλουν minimum 50.000 EUR για αρχή και έτσι κατέληξα στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη Delphi Bank (πρώην τράπεζα Κύπρου Αυστραλίας).Το καλό είναι ότι μιλάνε και Ελληνικά (από ότι κατάλαβα σχεδόν όλοι Έλληνες είναι εκεί), μου έστειλαν τις αιτήσεις με email, τις συμπλήρωσα, πήγα μια βόλτα στη πρεσβεία της Αυστραλίας εδώ στην Αθηνά για γνήσιο υπογραφής, έστειλα τα έγγραφα με courier στη τράπεζα στην Αυστραλία και μου άνοιξαν λογαριασμό σε AUD (τους πέρασα με έμβασμα για αρχή 500 AUD), μου άνοιξαν e-banking και μου έστειλαν και χρεωστική κάρτα για αναλήψεις / αγορές. Επίσης έχουν και καλά επιτόκια, λογαριασμός σε EUR δε συμφέρει μιας και έχει μηνιαία έξοδα συντήρησης.btw... Η Αυστραλία θα μπει στην ανταλλαγή πληροφοριών του ΟΟΣΑ από 01/01/18. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2017 από Επισκέπτης
stelios18120 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Αυτόν τον λογαριασμό γιατί τον άνοιξες; Για αποταμίευση;
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Αυτόν τον λογαριασμό γιατί τον άνοιξες; Για αποταμίευση; για αρχή... απλά για να υπάρχει... πότε δε ξέρεις τι χρήση μπορεί να έχει μελλοντικά.
spartak1 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Ήθελα να ανοίξω έναν τραπεζικό λογ/μο σε χώρα εκτός ΕΕ με δυνατή οικονομία - τραπεζικό σύστημα, χωρίς να μου ζητάνε να τους καταθέσω πολλά χρήματα για το άνοιγμα του λογαριασμού και χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψω εκτός Ελλάδας. Κοίταζα τράπεζες στη Σιγκαπούρη αλλά θέλουν minimum 50.000 EUR για αρχή και έτσι κατέληξα στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη Delphi Bank (πρώην τράπεζα Κύπρου Αυστραλίας). Το καλό είναι ότι μιλάνε και Ελληνικά (από ότι κατάλαβα σχεδόν όλοι Έλληνες είναι εκεί), μου έστειλαν τις αιτήσεις με email, τις συμπλήρωσα, πήγα μια βόλτα στη πρεσβεία της Αυστραλίας εδώ στην Αθηνά για γνήσιο υπογραφής, έστειλα τα έγγραφα με courier στη τράπεζα στην Αυστραλία και μου άνοιξαν λογαριασμό σε AUD (τους πέρασα με έμβασμα για αρχή 500 AUD), μου άνοιξαν e-banking και μου έστειλαν και χρεωστική κάρτα για αναλήψεις / αγορές. Επίσης έχουν και καλά επιτόκια, λογαριασμός σε EUR δε συμφέρει μιας και έχει μηνιαία έξοδα συντήρησης. btw... Η Αυστραλία θα μπει στην ανταλλαγή πληροφοριών του ΟΟΣΑ από 01/01/18. Πόσα σε χρέωσαν εξοδα απο εδω για το έμβασμα; Πόσα ευρω έστειλες για 500 aud?
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Πόσα σε χρέωσαν εξοδα απο εδω για το έμβασμα; Πόσα ευρω έστειλες για 500 aud? καμια 25 EUR το έμβασμα (από LeuPay), 400 EUR έστειλα (500 και κάτι ψιλά AUD) και 55 EUR η courier (UPS) για να στείλω στη τράπεζα τα έγγραφα. Η όλη διαδικασία πόσες μέρες σου πήρε; καμία 10αρια μέρες στο πολύ χαλαρό (στη πρεσβεία της Αυστραλίας πρέπει να κλείσεις ραντεβού και χρεωνουν περιπου 20€ για το γνησιο υπογραφης). εδώ μπορείτε να δείτε και τα επιτόκια: https://www.delphibank.com.au/support/rates/deposit-interest-rates Επεξ/σία 2 Απριλίου 2017 από Επισκέπτης
stelios18120 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Η συγκεκριμένη τράπεζα έχει app αν θέλουμε για το κινητό; Επίσεις θέλω να ρωτήσω,στην Αυστραλία η συγκεκριμένη είναι από τις γνωστές η είναι μικρή τράπεζα;
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Η συγκεκριμένη τράπεζα έχει app αν θέλουμε για το κινητό; Επίσεις θέλω να ρωτήσω,στην Αυστραλία η συγκεκριμένη είναι από τις γνωστές η είναι μικρή τράπεζα; όχι δεν έχει app, είναι μικρή τράπεζα αλλά είναι παράρτημα της Bendigo and Adelaide Bank η οποία είναι από τις μεγάλες τράπεζες της Αυστραλίας. Επίσης υπάρχει προστασία στις καταθεσεις έως 250.000 AUD (περίπου 180.000 EUR)
stelios18120 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Οκ Απλά το ρώτησα μην πάει και είναι καμία μικρή άγνωστη και σε κάνα χρόνο πει άντε γεια και χάσεις τα χρήματα σου.
spacer Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δοκίμασε την N26 (https://n26.com). Γράφεσαι, καταβάζεις το app, κάνεις verification μέσω app και αποκτάς IBAN σε γερμανική τράπεζα. Ακόμα σου στέλνουν και debit master card. Όλα χωρίς κόστος. Εγώ έλαβα την κάρτα σε μια εβδομάδα. Σχετικά με την Ν26 έχει ξανασυζητηθεί στο forum.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Δοκίμασε την N26 (https://n26.com). Γράφεσαι, καταβάζεις το app, κάνεις verification μέσω app και αποκτάς IBAN σε γερμανική τράπεζα. Ακόμα σου στέλνουν και debit master card. Όλα χωρίς κόστος. Εγώ έλαβα την κάρτα σε μια εβδομάδα. Σχετικά με την Ν26 έχει ξανασυζητηθεί στο forum. τη ξέρω τη Ν26 αλλά ήθελα σε τράπεζα εκτός ΕΕ (για αντιστοιχη υπηρεσια εχω τη Leupay) Επεξ/σία 2 Απριλίου 2017 από Επισκέπτης
stelios18120 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Και η Ν26 θέλει verification με διαβατήριο αν θυμάμαι καλά.
Hapatingo Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Με διαβατήριο ή ταυτότητα έκανες την αίτηση? Το κακό είναι πως αν μαζευτεί μεγάλο ποσό και θες να το ξοδέψεις, θα χάσεις 2 φορές στις ισοτιμίες. Καλή λύση πάντως, ευχαριστούμε! Με revolut δοκίμασες εάν θα έχει έξοδα μεταφοράς?
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) διαβατηριο αλλα λογικα και η ταυτοτητα θα περναει. δεν χρησιμοποιω revolut edit: και ταυτοτητα περναει: https://www.delphibank.com.au/__data/assets/pdf_file/0029/23996/overseas-identity-verification-form.pdf Επεξ/σία 3 Απριλίου 2017 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα