stelios_2809 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Καλησπέρα , Από ότι φαίνεται αυτή την εβδομάδα θα αποχαιρετήσω το πολακι μου. Ο λόγος που το δίνω αν και είμαι ευχαριστημένος είναι η μετάβαση σε ένα diesel μιας και το τελευταίο διάστημα φτάνω να κάνω 30-32.000 χλμ το έτος.. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις αλλά θα ήθελα να αποφύγω Toyota (αισθητικά δεν μου αρέσει) Για τα υπόλοιπα είμαι ανοιχτός. Το budget μου , μετά και την πώληση θα είναι στα 11-12.000 ευρώ (με μια υπέρβαση θα μπορούσε να πάει και στα 13.000) Βλέπω ότι τώρα έχω 2 επιλογές .. αγορά από Ελλάδα η να φέρω ο ίδιος ένα από έξω. Αξίζει ; στο ΝΕΤ που υπολογίζω κόστη εκτελωνισμού πχ για ένα Audi a1 2012 Tdi μου δίνει κόστη κοντά στο 1000 με τιμή αγοράς εκεί 9.000-10.000 όποτε είμαι στα λεφτά μου υπολογίζοντας και ένα 1000 το ταξίδι μου. Έχει κανεις παρόμοια εμπειρία ; Τώρα όσο αφορά την επιλογή αυτοκινήτου τι θα λέγατε ; αρχικός γνώμονας είναι η οικονομία χρήσης ..Και η αξιοπιστία. Για αυτοκίνητα ενδιαφέρομαι για μικρομεσαία (όχι μεγάλα και οικογενειακά) Ευχαριστώ
kosmasdel Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Στο μπάτζετ που ανέφερες με λίγα παραπάνω πιθανόν να μπορούσες να πας σε καινούριο μικρό diesel (πχ kia rio, renault clio) και να μην μπλέξεις με εισαγωγή ξένου με πιθανότητα γυρισμένων χλμ. Φυσικά δεν ξέρω την οικονομική σου δυνατότητα αλλά επειδή "budgetικα" είσαι κοντά στο μεταίχμιο μεταχειρισμένου-καινούριου απλά το αναφέρω σαν σκέψη. Εν πάσει περιπτώσει μεταξύ εισαγωγής ή Ελλάδας θα πρότεινα το 2ο ώστε να το ελέγξεις πιο καλά πριν την αγορά, να "κόψεις" τον πωλητή κτλ.
stelios_2809 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Το renault clio μου αρέσει. Το θέμα είναι πως δεν θέλω να πάω παραπάνω γιατί θα χρειαστώ να δανειστώ , πράγμα που δεν θέλω. Απλά σκέφτομαι πολύ την αγορά εξωτερικού σε περίπτωση που η ΑΓΟΡΑ + ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ + ΕΞΟΔΑ έχουν κάποιο όφελος πάνω από 1000 ευρώ , σε σχέση με την αγορά ενός Ελληνικού.
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Προσωπικα τα θεωρω πολύ λιγα χωρις να τα υποτιμω 1000 ευρω για να πας ταξιδι και να εχεις και ολη τη χαρτουρα μετα χωρις και να εχεις αμεση επαφη που καποια στιγμη μπορει να την χρειαστείς με τον εδώ εισαγωγεα.
RedPriest Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Γιατι τοσα πολλα χρηματα για το ταξιδι σου; Απο ποια χωρα σκεφτεσαι να φερεις το αυτοκινητο; Και για τον εκτελωνισμο μου φαινεται πως εβαλες παραπανω χρηματα. Σχεδον στα μισα θα ελεγα πως ειναι.
stelios_2809 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Από Γερμανία . Υπολογίζω 1000 τα έξοδα δηλαδή 200-300 να πάω εκεί και να το πάρω 500 το ταξίδι Ελλάδα 200 έξοδα φαγητό και ίσως καμία διανυκτέρευση. Θα ήθελα να είναι λιγότερα αλλά βάζω μια τιμή με ταβάνι προς τα πάνω ξαι ας μου μείνουν καλύτερα. Επίσης οριακά ίσως κόψω και κάτι από το αμάξι με κάποιο παζάρι , έστω και 300-400 ευρώ θα είναι σημαντικά Για τον εκτελωνιςμο , φοβάμαι λίγο Έχω κάνει μια γύρα σε κάτι μαντράδες εδώ και πληροφοριακά μου λένε για 2000 ευρώ εκτελωνισμό κλπ. Αυτό βέβαια δεν ανταποκρίνεται σε καμία έρευνα που έχω κάνει όποτε ψάχνω να το επιβεβαιώσω ξαι θα πράξω ανάλογα. Πριν κανα 6 μηνο ένας εκτελωνιστής με την αμοιβή του μου είχε πει λιγότερα από 1000 για τα αντίστοιχα μοντέλα 2010-2011 , πρέπει να το διπλό τσεκάρω. 1
RedPriest Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Από Γερμανία . Υπολογίζω 1000 τα έξοδα δηλαδή 200-300 να πάω εκεί και να το πάρω 500 το ταξίδι Ελλάδα 200 έξοδα φαγητό και ίσως καμία διανυκτέρευση. Θα ήθελα να είναι λιγότερα αλλά βάζω μια τιμή με ταβάνι προς τα πάνω ξαι ας μου μείνουν καλύτερα. Επίσης οριακά ίσως κόψω και κάτι από το αμάξι με κάποιο παζάρι , έστω και 300-400 ευρώ θα είναι σημαντικά Για τον εκτελωνιςμο , φοβάμαι λίγο Έχω κάνει μια γύρα σε κάτι μαντράδες εδώ και πληροφοριακά μου λένε για 2000 ευρώ εκτελωνισμό κλπ. Αυτό βέβαια δεν ανταποκρίνεται σε καμία έρευνα που έχω κάνει όποτε ψάχνω να το επιβεβαιώσω ξαι θα πράξω ανάλογα. Πριν κανα 6 μηνο ένας εκτελωνιστής με την αμοιβή του μου είχε πει λιγότερα από 1000 για τα αντίστοιχα μοντέλα 2010-2011 , πρέπει να το διπλό τσεκάρω. Και γιατι δεν πας σε μια χωρα οπως η Βουλγαρια; Πολυ καλες τιμες σε αυτοκινητα και θα πεσεις και αρκετα σε εξοδα. Απλα καλο θα ηταν να εχεις ατομο που γνωριζει την γλωσσα μαζι σου. Απλα κοιτα να ειναι Euro 5 το αυτοκινητο πεφτουν τα εξοδα εκτελωνισμου απο οσο θυμαμαι ή κατι τετοιο.
stelios_2809 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 δεν το είχα σκεφτεί για Βουλγαρία.βέβαια μετά από μια μικρή αναζήτηση είναι λίγο κακοφημισμένα. σε τιμές βλέπω στα ίδια επίπεδα και ελαφρώς πιο κάτω.Το μόνο σίγουρο είναι πως θα γλυτώσω έξοδα μετακίνησης .. για να δούμε
RedPriest Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 δεν το είχα σκεφτεί για Βουλγαρία. βέβαια μετά από μια μικρή αναζήτηση είναι λίγο κακοφημισμένα. σε τιμές βλέπω στα ίδια επίπεδα και ελαφρώς πιο κάτω. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα γλυτώσω έξοδα μετακίνησης .. για να δούμε Το ειπα μονο και μονο για να γλυτωσεις εξοδα μετακινησης. Και αν πας να παρεις απο εκει βρες και ενα συνεργειο και οτι χρειαζεται το αυτοκινητο, αν χρειαζεται βεβαια μπορεις να το φτιαξεις σε πολυ χαμηλες τιμες.
michalisv Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Αντι μεταχειρισμενου με το ρισκο που εχει αν θα βρεις κατι καλο και το ταξιδι που απαιτειται προσωπικα θα κοιτουσα καποιο καινουριο σε αυτα τα χρηματα το οποιο θα χει και εγγυηση κατι σημαντικο αφου κανεις παρα πολλα χιλιομετρα το χρονο. Πχ Renault clio το οποιο ειναι αρκετα ωραιο https://www.car.gr/8974207-renault-clio-dci-90hp-expression-top-offer https://www.car.gr/6930241-renault-clio-2017-1-5-dci-90ps-expression (στο δευτερο λινκ δεν ειναι αυτος ο εξοπλισμος που δειχνει στην φωτο,ο εξοπλισμος της expression ειναι στο πρωτο λινκ) Η το Hyundai i20 που εχει το πλεονεκτημα της 5 ετους εγγυησης χωρις οριο χιλιομετρων https://www.car.gr/9766864-hyundai-i-20-1-4-dsl-comfort-plus Καθως και το Kia rio στο οποιο λογο αλλαγης μοντελου τρεχει πολυ καλη προσφορα με καλο εξοπλισμο με 13395€ στα χρηματα που δινεις και για μεταχειρισμενο δηλαδη https://www.car.gr/classifieds/cars/?fs=1&condition=Καινούριο&condition=Μεταχειρισμένο&offer_type=sale&make=165&model=264®istration-from=>2017&engine_power-from=>90&fuel_type=2 . 1
stelios_2809 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Ευχαριστώ για την πληροφορία. Το clio είναι όντως πολύ ωραίο ! Τώρα στο δίλημμα καινούργιο με 14500 ή μετάχ. (2012-νεότερο) με 11,000-12,000 ....νομίζω πάει από μόνο του στο καινούργιο. Στη περίπτωσή μου σημαίνει ότι πρέπει να δανειστώ περίπου 2500 , δεν είναι τραγικό το νούμερο πιστεύω μπορεί να κάνουν έναν διακανονισμό , αλλά δεν θέλω να μπω σε δόσεις και χρέος. Το πολάκι δλδ που το ξεχρέωνα με δόσεις ήταν μόνιμος βραχνάς. Θα κοιτάξω μήπως την πώληση θα κάνω μια προσπάθεια εκποίησης προίκας μου (Macbook Ipad etc) ευτυχώς θα έχω ένα εφεδρικό για ένα διάστημα και θα έχω χρόνο να τα προγραμματίσω καλύτερα και να αποφασίσω Το clio είναι όντως πολύ ωραίο
kanesaxo Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Το κλιο (οχι επειδη εχω κλιο-προηγούμενης γενιας) πιστεύω πως είναι οτι πιο vfm κυκλοφορεί. Εμφανιστικα όμορφο (οκ υποκειμενικο), εσωτερικο πλεον θυμίζει μοντέρνο αυτ/το, κράτημα συμπαθητικο για εργοστασιακό και δυνατό χαρτί το μοτερ, όπου εινια δοκιμασμένος χρόνια και αποτελεί εγγύηση. ΚΑι θαρρώ πως η τιμή ειναι σκανδαλο. Βέβαια, αν διαθέτεις οπως λες 13.000 μπορείς να φέρεις καλύτερο/ακριβότερο αυτ/το μτχ απο εξωτερικό. Σίγουρα euro5 και πανω, για να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο και 2012 μοντέλο τουλάχιστο για να εισαι σε νορμαλ τελωνείο. Εγώ οταν ειχα φέρει το κλιο, μου ειχε κοστίζει 900-950 περιπου το τελωνείο και 100+φπα ο εκτελωνιστής και 800ε η νταλίκα που το φερε. 06/2011 ηταν και το πήρα 02/2015.
41ex Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Υπάρχουν, λίγα βέβαια, μεταχειρισμένα ελληνικής αντιπροσωπείας. Μοντέλα από το 2012 και μετά τα βρίσκεις γύρω στο 60-80 % της αρχικής τιμής και μερικά είναι ακόμα στην εγγύηση.
stelios_2809 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Πωλήθηκε το πολακι ! Ξεκινάμε το ψάξιμο
tempo Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 πάρε το καινούργιο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.... το μεταχειρισμένο είναι ρίσκο....τα diesel είναι οικονομικά άλλα δεν ξέρεις τι καύσιμο έβαζε ο προηγούμενος και οι βλάβες που έχουν να κάνουν με κακό καύσιμο είναι και αρκετά ακριβές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα