Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Χρειάζομαι βοήθεια στην επιλογή powerline.

Σε καθημερινή βάση κάνω streaming μέσω internet και τοπικού δικτύου βίντεο 1080p στο Nvidia Shield μου. Δυστυχώς μέσω wifi με το router του OTE (vdsl 30) έχω αρκετές αστάθειες και κολλήματα οπότε είπα να πάρω powerline kit για να λύσω αυτό το πρόβλημα.

Χρειάζομαι οπωσδήποτε να είναι pass through (δεν μπορώ να χάσω μπρίζα), δεν με ενδιαφέρει να είναι wifi και ιδανικά θα ήθελα να βγάζει παραπάνω από 1 ethernet.

Μετά από την έρευνά μου κατέληξα στις 2 αυτές λύσεις:

Devolo dLAN 550 Duo+ Kit

TP-LINK TL-PA7020PKIT v2

Υπάρχει άλλη λύση συνολικά καλύτερη σε παρεμφερές budget; Αν όχι, ποιο από τα δύο θεωρείται καλύτερο και πιο αξιόπιστο;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αγόρασα προχθές για φίλο το 7020 για να συνδέσω το router του ΟΤΕ (vdsl 50) με το δέκτη που είναι σε άλλο δωμάτιο με δυσκολίες πέτρινου ενδιάμεσου τοίχου που δεν γινόταν να περάσει καλώδιο ethernet. Προτίμησα αυτό επειδή είναι στα 1000 ενώ το Devolo στα 500.

Παρά το ότι μου έλεγαν ότι σε τριφασικό δεν κάνει το TP-Link αλλά μόνο το Devolo, δούλεψε άψογα και ο φίλος μου βλέπει τις ταινίες On Demand χωρίς πρόβλημα.

Εξυπακούεται ότι τα Devolo είναι κορυφή από πλευράς ποιότητας.

• Like 2
Δημοσ.

Αγόρασα προχθές για φίλο το 7020 για να συνδέσω το router του ΟΤΕ (vdsl 50) με το δέκτη που είναι σε άλλο δωμάτιο με δυσκολίες πέτρινου ενδιάμεσου τοίχου που δεν γινόταν να περάσει καλώδιο ethernet. Προτίμησα αυτό επειδή είναι στα 1000 ενώ το Devolo στα 500.

Παρά το ότι μου έλεγαν ότι σε τριφασικό δεν κάνει το TP-Link αλλά μόνο το Devolo, δούλεψε άψογα και ο φίλος μου βλέπει τις ταινίες On Demand χωρίς πρόβλημα.

Εξυπακούεται ότι τα Devolo είναι κορυφή από πλευράς ποιότητας.

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Και εγώ για αυτό τον λόγο έβαλα στο παιχνίδι και το TP LINK καθώς θα προτιμούσα Devolo. Εκτιμώ πως δεν θα έχω θέμα να εξαντλώ τα 30 mbps (ή 50 σε περίπτωση αναβάθμισης) ακόμα με το Devolo, σωστά;

Δημοσ.

γενικως προτιμω τα devolo απο τα tp link αν και εχω βαλει αρκετα tp link 4010p kit και ειναι μια χαρα.προσοχη σε μερικα πραγματα.θα δεις πχ τα 4010p να λενε 500mbitαλλα εχουν ethernetπου σημαινει 100 mbit .οποτε μην κοιτας το ονομαστικο αλλα κοιτα να ειναι κιολας ethernet η gigabit ethernet.εννοειται παιζ3ι καλυτερα απο wireless.βεβαια και gigabit να παρεις το router σου ειναι μεχρι 50 mbit και η ethernet δεν ειναι gigabit.απλα τα devolo ειναι πιο ακριβα.ασχετα αν κατι παιζει σε τριφασικο προσπαθουμε αν γινεται να ειναι στην ιδια φαση.και τα tp link το γραφει και στο site οτι παιζουν με τριφασικο απλα με λιγο μειωμενη ταχυτητα.απο το utility βλεπεις ποσο παιζουν μεταξυ τους.οτι και να παρεις κοιτας για fimrware update πρωτα

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας. Αποφάσισα να προχωρήσω με το Devolo και ας είναι 500άρι, λόγω καλύτερης ποιοτικά υλοποίησης (όπως διαβάζω και all around). Θα κάνω τα tests μου μέχρι το ΣΚ και θα αναφέρω.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μια απορία πάνω στο θέμα......θα μπορούσε να γίνει συνδυασμός devolo και tp-link σε περίπτωση κάποιος που ήθελε να πάρει ένα ζευγάρι από το ένα κι ένα από το αλλο?

Δημοσ.

poylinos : Μιας και έχεις τόση εμπειρία στα δίκτυα είπα να σε ρωτήσω μήπως ξέρεις κάποιον τρόπο να μετρήσω transfer speed από το macbook pro στο modem (χρησιμοποιώ powerline).

Εχω ψάξει αρκετά να βρω κάποιο τρόπο αλλά δε βρήκα κάτι μέχρι σήμερα.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μια απορία πάνω στο θέμα......θα μπορούσε να γίνει συνδυασμός devolo και tp-link σε περίπτωση κάποιος που ήθελε να πάρει ένα ζευγάρι από το ένα κι ένα από το αλλο?

Ναι

• Like 1
Δημοσ.

επειδη εδω κατι παιζει με τα powerline και ειπα να το αναφερω εδω καθως ψαχνομαι και εγω ,προτιμισα τα tplink 1000 απο τα devolo 500 λογω ταχυτητας η διαφορα ηταν μονο 5 € ,καλα εκανα ? λογω της ταχυτητας μου που ειναι 50 Mbps vdsl.

εντωμεταξύ τα βρηκα απο amazon γερμανικο στα 20€ 

TP-LINK PA7020P V2.0 AV1000 Gigabit Powerline Adapter Kit

αυτα ειναι . και ειχε και δωρεαν μεταφορικα .

Δημοσ.

Λες αυτόν που έχει ένα αστεράκι μόνο αξιολόγηση ε;

Γιατί δεν προτιμάς τον πρώτο στη λίστα;

Και btw πως γίνεται και πουλάνε σε τόσο χαμηλές τιμές καινούρια powerlines?!

Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση!

Δημοσ.

Αυτός που εχει μια αξιολογησητελικα γιατί λέει ότι είναι καινούργιος , τί να πω , βασιζόμαστε στο Amazon και βλέπουμε , πάντως παραγγειλα 2 ζευγάρια και θα περιμένω να δω τί θα μου στείλει.

Δημοσ.

poylinos : Μιας και έχεις τόση εμπειρία στα δίκτυα είπα να σε ρωτήσω μήπως ξέρεις κάποιον τρόπο να μετρήσω transfer speed από το macbook pro στο modem (χρησιμοποιώ powerline).

Εχω ψάξει αρκετά να βρω κάποιο τρόπο αλλά δε βρήκα κάτι μέχρι σήμερα.

Ευχαριστώ.

Καλημέρα φίλε, ψάξε για το iperf προγράμμα που πρέπει να τρέξεις σε 2 τερματικά. Δε ξέρω αν το modem μπορεί να το υποστηρίξει, αλλά anyway ψάξουν προς τα εκεί μεριά.
Δημοσ.

Καλημέρα φίλε, ψάξε για το iperf προγράμμα που πρέπει να τρέξεις σε 2 τερματικά. Δε ξέρω αν το modem μπορεί να το υποστηρίξει, αλλά anyway ψάξουν προς τα εκεί μεριά.

Το ήξερα το iperf αλλά πρέπει να τρέχεις server.

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ ένα turbo-x wifi adapter δανεικό με μία κεραία 5dBi, η ταχύτητα δεν είναι σταθερή, έχει σκαμπανεβάσματα μεταξύ 5-17 mbps, ενώ η ταχύτητα που συγχρονίζει το ρουτερ είναι 20mbps.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα η σταθερότητα της σύνδεσης, να πάω σε ακριβό Wifi adapter με διπλή κεραία , ή σε Powerline?

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ ένα turbo-x wifi adapter δανεικό με μία κεραία 5dBi, η ταχύτητα δεν είναι σταθερή, έχει σκαμπανεβάσματα μεταξύ 5-17 mbps, ενώ η ταχύτητα που συγχρονίζει το ρουτερ είναι 20mbps.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα η σταθερότητα της σύνδεσης, να πάω σε ακριβό Wifi adapter με διπλή κεραία , ή σε Powerline?

Powerline εγγύηση μιλάμε.

Δεν χάνεις ούτε ένα πακέτο ενώ ασύρματα όλο και κάποιο πακέτο θα χάσεις στο δρόμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...