Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγώ δε πήρα τίποτα από κανέναν, άλλοι θέλουν να πάρουν από εμένα. άρα ποιος είναι το τρωκτικό;

αυτό για το φίλο που ρώτησε παραπάνω.

εισφορές δεν χρωστάς?

τι σόι εισφορές είναι αυτές που θεωρείς πως με το να μην τις πληρώνεις δεν πήρες τίποτα από κανέναν?

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

απ ότι κατάλαβα έχουν σβηστεί κάποιες απαντήσεις. αν δεν έχουν να προσφέρουν κάτι καλώς σβήστηκαν.

να απαντώ σε ερωτήσεις που το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν τροφή για κράξιμο σε μερικούς και δε βοηθάνε τη συζήτηση δε το βλέπω σωστό. (αν και πέφτω στην παγίδα και το κάνω μερικές φορές)

επίσης μετα λύπης μου να ενημερώσω κάποιους ότι ο νόμος βενιζέλου σαμαρά δεν ισχύει πλέον. για να υπάρξει ποινική δίωξη πρέπει κάποιος να χρωστάει πάνω από 100,000€. εγώ δε χρωστάω τόσα. πολύ πιθανόν να τα φτάσω με τους τόκους αλλά αυτό θα με απασχολήσει αργότερα (αρκετά αργότερα...). sorry παιδιά, έτσι είναι η ζωή.

αν έχει αλλάξει κάτι και δε το πήρα χαμπάρι παραθέστε πηγή. όχι σαχλαμάρες για εκφοβισμό.

βλέπω μια επίθεση εναντίον μου και μερικοί απορούν για όσους απαντούν σε αυτό το "παράνομο" thread. δε θυμάμαι να ζήτησα καμία συμβουλή πάντως για το τι να κάνω. απλά μια γενική γνώμη...

δηλαδή οι ερωτήσεις του στυλ... με ενοχλούνε απο την εισπρακτική είναι καλύτερες;

που ο άλλος παίρνει δάνειο, δε πληρώνει κι έχει το θράσος να λέει ότι τον ενοχλούνε;

εγώ δε πήρα τίποτα από κανέναν, άλλοι θέλουν να πάρουν από εμένα. άρα ποιος είναι το τρωκτικό;

αυτό για το φίλο που ρώτησε παραπάνω.

Κάνεις ένα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.

Υπάρχουν πλέον άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα να αποληρώσουν το δάνειο τους (καταναλωτικα,στεγαστικά) είτε γιατί είναι άνεργοι είτε γιατί οι μισθοί του έχουν μειωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια  κλπ.

Άρα εσύ που είχες χρήματα στην Ελλάδα και τα έβγαλες στο Εξωτερικό για να μην πληρώσεις αυτά που σου αναλογούν στην Ελλάδα, νομίζω ότι είσαι φάουλ εξαρχής.

Αν νομίζεις ότι το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι καλό, μπορείς να πουλήσεις σπίτια , οικόπεδα και να πάρεις τον ευατό σου και την οικογένεια σου και να πάτε στο Εξωτερικό.

Αν και εκεί στο εξωτερικό που θα πάς συναντήσεις προβλήματα με την φορολογία, μπορείς πλέον να πάς σε κάποιο απομονωμένο νησάκι και να δημιουργήσεις εκεί το δικό σου νόμισμα και την δικιά σου φορολογία.

PS : Ρώτα και κανα δικηγόρο για την υπόθεση σου. Μην τα περίμνεις όλα έτοιμα και δωρεάν στο χέρι.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάντως θα γούσταρα μια κατασχεσουλα έτσι για να γουστάρεις... κακιά αλλά στα @@ όπως και εσένα στα @@ οι εισφορές .... παλικάρι!!

• Like 1
Δημοσ.

Ενταξει πολυ ηθικολογια πεφτει και δεν λεει. Για να διαλυθει η χωρα καθενας λιγο πολυ ταρζανιες εκανε.

Ομως φιλε, αμα σε τσακωσουν η σε μαζεψουν, μην ζητας αλληλεγγυη κλπ.

• Super Moderators
Δημοσ.

εισφορές δεν χρωστάς?

τι σόι εισφορές είναι αυτές που θεωρείς πως με το να μην τις πληρώνεις δεν πήρες τίποτα από κανέναν?

Αν μιλάμε για δικές του εισφορές, σε ένα δίκαιο/λογικό σύστημα από την στιγμή που ήταν δικές του δεν θα υπήρχε καν το πρόβλημα ότι τις "χρωστάει", απλά θα έπαιρνε μικρότερη ή καθόλου σύνταξη. Τώρα όμως με το σύστημα της πυραμίδας που έχουμε, επειδή οι εισφορές του πληρώνουν τους τωρινούς συνταξιούχους, γίνεται ένας χαμός...

Δημοσ.

Ενταξει πολυ ηθικολογια πεφτει και δεν λεει. Για να διαλυθει η χωρα καθενας λιγο πολυ ταρζανιες εκανε.

Ομως φιλε, αμα σε τσακωσουν η σε μαζεψουν, μην ζητας αλληλεγγυη κλπ.

Δεν νομίζω ότι λέμε κάτι κακό.

Τα αυτονόητα συζητάμε.

Τέτοιες κατάστασεις παρταλισμού (το να έχεις και να μην πληρώνεις, το να φοροδιαφεύγεις ασύστολα) μας φτάσαν εδω που μας φτάσαν κάτα κύριο λόγο.

Αν μιλάμε για δικές του εισφορές, σε ένα δίκαιο/λογικό σύστημα από την στιγμή που ήταν δικές του δεν θα υπήρχε καν το πρόβλημα ότι τις "χρωστάει", απλά θα έπαιρνε μικρότερη ή καθόλου σύνταξη. Τώρα όμως με το σύστημα της πυραμίδας που έχουμε, επειδή οι εισφορές του πληρώνουν τους τωρινούς συνταξιούχους, γίνεται ένας χαμός...

Δεν ξέρω αν μιλάς για κάποια συγκεκριμένη χώρα που έχει αυτό το σύστημα με την σύνταξη αλλά λογικά αυτή η χώρα θα έχει θεσπίσει και άλλους νόμους και θα κυνηγά απο πολύ νωρίτερα αυτούς που χρωστούν στο κράτος.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν μιλάς για κάποια συγκεκριμένη χώρα που έχει αυτό το σύστημα με την σύνταξη αλλά λογικά αυτή η χώρα θα έχει θεσπίσει και άλλους νόμους και θα κυνηγά απο πολύ νωρίτερα αυτούς που χρωστούν στο κράτος.

Ναι αλλά για φόρους, όχι για εισφορές.

Δημοσ.

Ναι αλλά για φόρους, όχι για εισφορές.

Λογικά θα καλύπτούν και αυτό το κομμάτι.

Αφού και στην Ελλάδα υπάρχουν ποινές για την εισφοροδιαφυγή.

Για αυτό ο συγκεκριμένος άνθρωπος τα πήγε στο εξωτερικό ώστε να τα γλυτώσει απο την περίπτωση που το Κράτος ανοίξει του λογαριασμούς του στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Μαζί τα φάγαμε δηλαδή ε;

• Super Moderators
Δημοσ.

Αφού και στην Ελλάδα υπάρχουν ποινές για την εισφοροδιαφυγή.

Στην Ελλάδα υπάρχουν γιατί ουσιαστικά οι εισφορές που δίνεις δεν μένουν σε κάποιον λογαριασμό για την πάρτυ σου αυστηρά, αλλά καλύπτουν τους τωρινούς συνταξιούχους. Ουσιαστικά είναι κι αυτές φόροι...

Αν έμεναν αυστηρά σε σένα, δεν θα ένοιαζε κανένα, γιατί απλά θα έπαιρνες χαμηλότερη σύνταξη. Τώρα όμως που καλύπτει τρύπες άλλων, είναι "ευθύνη" να τις πληρώνεις και γι' αυτό τιμωρείται η μη πληρωμή...

• Like 1
Δημοσ.

Στην Ελλάδα υπάρχουν γιατί ουσιαστικά οι εισφορές που δίνεις δεν μένουν σε κάποιον λογαριασμό για την πάρτυ σου, αλλά καλύπτουν τους τωρινούς συνταξιούχους. Ουσιαστικά είναι κι αυτές φόροι...

Κατανοητό.

Ναι όπως καταντήσαμε κάπως έτσι έιναι η κατάσταση.

Κλείνουν επιχειρήσεις ,  άλλοι εισφοροδιαφέυγουν και πρέπει να πληρωθούν και οι συνταξιούχοι....

Ούτε με τις συγχωνευσεις ταμείων δεν σώθηκε η κατάσταση.

• Super Moderators
Δημοσ.

Όταν το 2001 (ή όποτε) πήγε να γίνει αλλαγή στο ασφαλιστικό, έγινε καραπουταναριό, δεν ήθελε κανείς και τώρα το λουζόμαστε...

Δημοσ.
Μαζί τα φάγαμε δηλαδή ε;

Ναι. Βεβαια επειδη ο διαβολος βρισκεται στις λεπτομερειες, δεν φαγαμε τα ιδια. Αλλοι κανανε παρτυ

και αλλοι τη βγαλανε με ενα σουβλακι στο χερι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...