Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεβιδωσα χτες την τάπα από το σιφονι του νεροχύτη στην κουζίνα για καθάρισμα. Το σιφονι είναι καινούριο. Το ξεβιδωσα πρώτη φορά.

Έκανα τον καθαρισμό και το ξαναεκλεισα. Το σιφονι έσταζε. Το έσφιξα λιγότερο, έσταζε. Το έσφιξα περισσότερο, έσταζε. Το έσφιξα όσο πάει, καβαλάει πάσα. Η φλάντζα φαίνεται μία χαρά.

Το άφησα εκεί που μου φάνηκε ότι στάζει λιγότερο και άφησα ένα κουβαδάκι στεγνό από κάτω. Μία μέρα μετά, αν και ο νεροχύτης χρησιμοποιείται κανονικά και με ζεστό και με κρύο νερό, δεν έσταξε καθόλου. Όταν έβαλα το πλυντήριο πιάτων, βγήκαν 2-3 σταγόνες και μετά πάλι σταματησε.

Καμιά ιδέα πως να το ταπωσω σίγουρα και αξιόπιστα;

Δημοσ.

να δοκιμασεις μια αλλη φλατζα;μηπως την εβαλες αναποδα διοτι μπορει τοσο καιρο να εχει παρει το σχημα οποτε αν την εβαλες αναποδα να μην παταει καλα.επισης εκει που παταει το λαστιχο φλατζα πεστο οπως θες να ειναι καθαρο και λειο

Δημοσ.

Μα τους χίλιους δαίμονες, τα δοκίμασα όλα αυτά! Μου φαίνεται σαν να είναι η ποιότητα του πλαστικού, και το καπάκι ελαφρώς έχασε το σχήμα του και χάνει από τα πάσα (μία και δεν μπορείς να το σφίξεις και όσο πάει, αφού όταν ζοριστει πολύ καβαλάει.

Πωλουνται σε καταστήματα υδραυλικών τάπες; Επίσης, σε τέτοιες σωληνώσεις παίζει να βάλω τεφλόν ή κάτι άλλο ώστε να σφίξουν λίγο τα πάσα;

Δημοσ.

Όχι η στεγανοποιηση σε αυτά τα σιφωνια γίνεται με την φλαντζα ανάμεσα (η οποία είναι κωνικη) και όχι από τα σπιροματα... Για αρχή αγόρασε καινούργια γιατί γίνεται σκληρή μετά από καιρό από τα άλατα και αν την βγάλεις μια φορά δεν πρόκειται να ξαναπατησει σωστά ΑΛΛΑ από ένα μαγαζί με υδραυλικά (όχι χρώματα σιδιρικα) και ρώτα τον υπάλληλο πως πρέπει να την τοποθετήσεις (με ποια φορά εννοώ) γιατί αν την βάλεις ανάποδα δεν κάνεις τίποτα

Δημοσ.

Πάρε καινούριο set.Και καλύτερα χωρίς σιφώνι,σωλήνες μόνο να φεύγει κατευθείαν.Αν πέφτουν ζεστα νερά δε θα έχεις θέμα.Γύρω στα 5 ευρώ έχει το set.Εγώ ξένοιασα με αυτό,είχα βαρεθεί να καθαρίζω το σιφώνι κάθε τόσο.

Δημοσ.

Όλα να σιφωνια είναι φίλε... Αλλά με βαρελακι και άλλα μόνο με σωλήνες... Το θέμα είναι να γίνει σιφωνισμος για να μην έρχονται οι μυρωδιές από την αποχέτευση πίσω

Δημοσ.

Λοιπόν, έβγαλα 2 φωτογραφίες:

Η μία δείχνει το Link.png Site: σιφόνι

Η άλλη είναι τι έχει από κάτω (την Link.png Site: τάπα.

Μπορώ να αγοράσω από κατάστημα υδραυλικών νέα τέτοια τάπα ή το μαύρο τμήμα της (είναι ένας μαύρος δίσκος κάπως σκληρός); Δεν ξέρω πώς ήταν στην αρχή και αν σκλήρηνε με τον καιρό. Δεν φαίνεται να υπάρχει φλάντζα από τη μέσα μεριά (δεν είχε, και όταν έβαλα μια καινούρια από μέσα πάνω από το μαύρο δίσκο, τα πράγματα ήταν μάλλον χειρότερα)...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...