Dev_angel Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το εξής λάπτοπ απο το Gearbest.΄Εχω αγοράσει πολλές φορές απο ebay κλπ αλλα ποτέ λάπτοπ οπότε θέλω να ξέρω τι παίζει με το τελωνείο.Δειτε το προϊόν και πείτε μου σας παρακαλω αν θα περάσει τελωνείο ή οχι βάσει τιμης και βάρους. (και αν ναι για τι ποσό μιλάμε?)Θα αποσταλεί Θεσσαλονίκη.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
stelios18120 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Θα περάσει τελωνείο και θα πληρώσεις εχτρα €€€
Dev_angel Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Θα περάσει τελωνείο και θα πληρώσεις εχτρα €€€ Για τι ποσό μιλαμε?
stelios18120 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δεν το γνωρίζω αυτό. Περίμενε κάποιον που ξέρει τις χρεώσεις να σου πει.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Σε φιλαράκο που πήρε κινητό (το M8 της Leagoo), του ήλθε από περίπου 70, γύρω στα 106. Πληρώνεις ΦΠΑ + εκτελωνισμό (36 ευρώ στο γνωστό), ενώ αν είναι πάνω από τα 150, αν δεν απατώμαι, έχει και δασμούς. Update: Σύμφωνα με το https://www.dutycalculator.com/ τα φορητά είναι duty free (έλεγξέ το πάντως), οπότε υπολογίζεις κανα 60άρι παραπάνω
coolerman Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Σε αγορά κινητού πρόσφατα αναγραφόμενη τιμή πακέτου 102$ πλήρωσα στα ελτά τελωνείο 36 ευρώ,κατά την παραλαβή.
stelios18120 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Οπότε ts μετά από αυτά που διάβασες συμφέρει να κάνεις την αγορά σου από εκεί;
letom Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το εξής λάπτοπ απο το Gearbest. ΄Εχω αγοράσει πολλές φορές απο ebay κλπ αλλα ποτέ λάπτοπ οπότε θέλω να ξέρω τι παίζει με το τελωνείο. Δειτε το προϊόν και πείτε μου σας παρακαλω αν θα περάσει τελωνείο ή οχι βάσει τιμης και βάρους. (και αν ναι για τι ποσό μιλάμε?) Θα αποσταλεί Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Πληρώνεις σίγουρα 24% ΦΠΑ επί της αξίας (προιόντος συν μεταφορικά) άρα γύρω στα 70 ευρώ. Πληρώνεις σίγουρα αμοιβή εκτελωνιστή. Κάνα 35άρι εύρω με κούριερ ή κάνα 15άρι ευρώ με ΕΛΤΑ. Πληρώνεις σίγουρα δασμούς βάσει αξίας (>150€) αλλά ίσως τους αποφύγεις βάσει δασμοφορολογικής κλάσης αν ισχύει ότι τα φορητά έχουν 0% όπως λέει ο φίλος πιο πάνω. Στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή σου βγαίνει 85 ευρώ εξτρά (70+15+0). Για να σου κάνει εκτελωνισμό το ΕΛΤΑ πρέπει να επιλέξεις EMS.
Dev_angel Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Πληρώνεις σίγουρα 24% ΦΠΑ επί της αξίας (προιόντος συν μεταφορικά) άρα γύρω στα 70 ευρώ. Πληρώνεις σίγουρα αμοιβή εκτελωνιστή. Κάνα 35άρι εύρω με κούριερ ή κάνα 15άρι ευρώ με ΕΛΤΑ. Πληρώνεις σίγουρα δασμούς βάσει αξίας (>150€) αλλά ίσως τους αποφύγεις βάσει δασμοφορολογικής κλάσης αν ισχύει ότι τα φορητά έχουν 0% όπως λέει ο φίλος πιο πάνω. Στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή σου βγαίνει 85 ευρώ εξτρά (70+15+0). Για να σου κάνει εκτελωνισμό το ΕΛΤΑ πρέπει να επιλέξεις EMS. Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις απαντήσεις. Το EMS που λες που μπορώ να το επιλέξω, στο GearBest? Ειναι μεταφορική?
Ihavetheanswers Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Ουσιαστικά μέσω EMS είναι το Κινέζικο ταχυδρομείο (κινεζικό "ΕΛΤΑ").
Dev_angel Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Ουσιαστικά μέσω EMS είναι το Κινέζικο ταχυδρομείο (κινεζικό "ΕΛΤΑ"). Επειδή θα πληρώσω μέσω PayPal πως μπορώ να ενημερώσω οτι θέλω να σταλεί με αυτό?
stelios18120 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Στις επιλογές αποστολής που έχει το gearbest για το αντικείμενο Από εκεί θα επιλέξεις με τι θέλεις να σου αποσταλεί
Dev_angel Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Στις επιλογές αποστολής που έχει το gearbest για το αντικείμενο Από εκεί θα επιλέξεις με τι θέλεις να σου αποσταλεί Πριν το προσθέσω στο καλάθι βλέπω πως έχει 2 επιλογές: Expedited shipping & Priority Shipping(ακριβό) Στο Shipping F.A.Q αναφέρει όμως πως το EMS είναι στην κατηγορία Standard Shipping αλλά δεν την εχει στις επιλογές. Τι κάνω? (Σόρρυ για τις 1000 ερωτήσεις απλά πρώτη φορά παίρνω απο εκεί και δεν ξέρω τι παίζει)
Elmago1925 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Εισαι σιγουρος οτι αξιζει με αυτο το κοστος και τα εξοδα που θα προκυψουν,να παραγγειλεις το συγκεκριμενο λαπτοπ απο Κινα και οχι καποιο αλλο απο Ευρωπη τουλαχιστον;Εγω συγκεκριμενα τετοια συσκευη απο εξωτερικο δεν θα επαιρνα και δεν αναφερομαι μονο στους οικονομικους παραγοντες
letom Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Το EMS δεν είναι ακριβώς κινέζικο ΕΛΤΑ, είναι κούριερ που απλώς συνεργάζεται με τα ελληνικά ΕΛΤΑ. θα το βρεις στις μεθόδους αποστολής στο expedited shipping. Κοστίζει 34 ευρώ όμως τώρα που το βλέπω. ίσως να συμφέρει κι άλλος συνδυασμός. Πχ με EMS έχεις 34 μεταφορικά και 15 εκτελωνισμός = 49€. Με οποιοδήποτε άλλο κούριερ έχεις 35 εκτελωνισμός και όσα μεταφορικά λέει στο σάιτ του gear στο checkout. Άρα αν βρεις κούριερ που να έχει λιγότερα από 14€ μεταφορικά λογικά θα συμφέρει. Όλα αυτά με δεδομένο ότι οι εκτελωνιστές (είτε ΕΛΤΑ, είτε άλλα κούριερ) θα κατατάξουν στην ίδια κλάση το προϊόν. Πριν το προσθέσω στο καλάθι βλέπω πως έχει 2 επιλογές: Expedited shipping & Priority Shipping(ακριβό)Στο Shipping F.A.Q αναφέρει όμως πως το EMS είναι στην κατηγορία Standard Shipping αλλά δεν την εχει στις επιλογές.Τι κάνω?(Σόρρυ για τις 1000 ερωτήσεις απλά πρώτη φορά παίρνω απο εκεί και δεν ξέρω τι παίζει) Αυτά δεν ισχύουν. Βάλτο στο καλάθι, πάτα proceed to checkout και εκεί θα σου βγάλει αναλυτικά τις επιλογές αποστολής με τα ακριβή κόστη. Το έκανα τώρα για να δω τι βγάζει. εδιτ: Ο μόνος τρόπος αποστολής με κόστος κάτω των 14€ είναι με DHL Σιγκαπούρης και κοστίζει 12,65 δηλαδή ούτε 1,5 ευρώ λιγότερο. Άρα μία η άλλη είναι με EMS. ¨ολα τα υπόλοιπα είναι αρκετά πιο ακριβά. Για priority line EU Express μην το σκεφτείς, έρχεται με ACS άρα πάλι θα κοστίσει πολύ ο εκτελωνισμός. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα