Giannisma Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Καλημέρα σας και καλό πάσχα, Είμαι χρήστης Cosmote Vdsl 50 εδώ και 1.5 περίπου χρόνο. Λόγο επαρχείας(Κρήτη),καλής θέσης κοντα στο κεντρο οπου είναι και ο ''server'' που στέλνει μεσω υπογείου καλωδίου τηλεφωνία στα δωδεκάνησα και 50 μέτρα μακριά απ το ''κουτι'' του ΟΤΕ καταφαίρνω μέσω του 192.168.1.1 να δώ 49.999 down και 4.999up και με το Speedtest 43-44mbps και 4.5-5 up και περίπου τα ίδια με καλές συνδέσεις στο Utorrent. me ethernet. Χρησιμοποιώ το Modem Speedport W724V To πρόβλημά μου είναι με το ασύρματο δίκτυo.και υποπτεύωμαι ότι φταίει το Router. το iPhone 7 plus μου δυσκολεύεται να βγάλει στο speedtest πάνω απο 14-15mbps...ενώ πριν μερικές εβδομάδες που ήμουν σε φιλικό σπίτι στη Βουλγαρία με 30mbps ταχύτητα σύνδεσης το κινητό έπιανε ασύρματα όσα ακριβώς υποσχώταν το δίκτυο. Και με το laptop συμβαίνει,πως γίνεται ethernet με wifi να έχουν τόση μεγάλη απόκλιση... Παίρνω και ξανα-παίρνω στον ΟΤΕ και όλα φάινωντα καλά.Μέχρι που σχολίασαν και το πόσο ''δυνατή'' είναι η γραμμή μου. Θα ήθελα λοιπόν να μου δώσετε τα φώτα σας με το τι μπορεί να φταίει..Η κάποιες ρυθμίσεις του modem θα ήταν ευπρόσδεκτες.Έχω παρατηρήσει ότι έχει και 5ghz λειτουργία wifi αλλα μια φορα που τη δοκίμασα δεν το έβρησκε καν το δίκτυο.. Έχω συνδεδεμένα Smart Tv (ethernet) PS4 (ethernet) laptop (wifi) i7(wifi) Ευχαριστώ προκαταβολικά και καλό πάσχα
GReaperEx Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Πολλά φθηνά ρούτερ( αυτά που δίνει ο ΟΤΕ δλδ... ) έχουν συνήθως 100-150 Mbps wireless bandwidth. Αυτό σου βγάζει περίπου 12.5-18.75 MBps, άρα 11.92-17.88 MiBps. Αν λογαριάσεις και τις απώλειες που συμβαίνουν στο ασύρματο λόγω παρεμβολών... άστα βράστα.
Giannisma Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Πολλά φθηνά ρούτερ( αυτά που δίνει ο ΟΤΕ δλδ... ) έχουν συνήθως 100-150 Mbps wireless bandwidth. Αυτό σου βγάζει περίπου 12.5-18.75 MBps, άρα 11.92-18.88 MiBps. Αν λογαριάσεις και τις απώλειες που συμβαίνουν στο ασύρματο λόγω παρεμβολών... άστα βράστα. Οπώτε τι κάνουμε; το speedport φαίνεται καλούτσικο αλλα δε ξέρω..τι παιζει
GReaperEx Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Διάβασε το εγχειρίδιο του ρούτερ σου, από τη σελίδα #90 και κάτω. Μπορεί να λέει κάποια χρήσιμα πράγματα. https://www.cosmote.gr/fixed/documents/10280/44568993/SpeedportW724VTypeCi_UserManualGR_v31.pdf
Giannisma Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Τσεκάρετε την επιλογή max. 300 Mbit/s στη ζώνη συχνοτήτων 2.4-GHz, εάν θέλετε να αυξήσετε τη μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης στα 300 Mbit/s. ΑΥΤΟ ΒΡΗΚΑ ΜΟΝΟ Όταν πάω εκει που λέει,μου δίνει της επιλογές και για b,g,n και για g,n Έχω βάλει τώρα μόνο g,n..το έχω αφήσει στο automatic channel (συνηθως ειχα το 6) και transmissions speeds το έχω κ αυτό στο auto.σαν επιλογές στα 2.4ghz έχει μέχρι 130mbps
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 για το speedport σε απειρα θεματα εχει αναφερθει εδωμεσα οτι δεν μπορουν να τερματισουν την 50αρα vdsl ασυρματα.δεν ειναι κανα σοβαρο ρουτερ ετσι και αλλιως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα