Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Μια ερώτηση, κυρίως εγκυκλοπαιδική-όχι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Πώς γίνεται με λίγης ώρας stress test με το aida64 ο cpu να φθάνει έως 60C το μέγιστο χωρίς κανένα θέμα,καμία αστάθεια κτλ και στο Battlefield 1 π.χ. όταν (ελάχιστες φορές) ο επεξεργαστής φουλάρει 100% το msi afterburner να μου δείχνει θερμοκρασίες γύρω στους 75C; Full load δεν είναι και οι δυο περιπτώσεις; Ποιό από τα δυο να λάβω υπ'όψιν μου;

Δημοσ.

Μια υπόθεση που μπορώ να κάνω,είναι οτι το aida64,στρεσάρει μόνο τον επεξεργαστή.

Οταν παίζεις παιχνίδια, η εσωτερική θερμοκρασία του κουτιού σου,λόγο οτι η κάρτα γραφικων έχει ψηθεί,έχει ανέβει.

Ετσι ο επεξεργαστής δεν προλαβένει να αποβάλει την θερμότητα που ήδη έχει το κουτί και σου δείχνει τέτοια νούμερα.

• Like 2
Δημοσ.

Μια υπόθεση που μπορώ να κάνω,είναι οτι το aida64,στρεσάρει μόνο τον επεξεργαστή.

Οταν παίζεις παιχνίδια, η εσωτερική θερμοκρασία του κουτιού σου,λόγο οτι η κάρτα γραφικων έχει ψηθεί,έχει ανέβει.

Ετσι ο επεξεργαστής δεν προλαβένει να αποβάλει την θερμότητα που ήδη έχει το κουτί και σου δείχνει τέτοια νούμερα.

Σωστότατος, ανεβαίνει το ambient του κουτιού. Προτείνω επένδυση σε ένα δυο φανάκια για το κουτί να αποβάλλεται ταχύτερα η θερμότητα.

Δημοσ.

Περίεργο πάντως γιατί το κουτί της περιγραφής έχει 5 προεγκατεστημένους ανεμιστήρες , κανονικά έπρεπε να είναι πολύ καλο το airflow.

Δημοσ.

Καλημέρα. Μια ερώτηση, κυρίως εγκυκλοπαιδική-όχι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Πώς γίνεται με λίγης ώρας stress test με το aida64 ο cpu να φθάνει έως 60C το μέγιστο χωρίς κανένα θέμα,καμία αστάθεια κτλ και στο Battlefield 1 π.χ. όταν (ελάχιστες φορές) ο επεξεργαστής φουλάρει 100% το msi afterburner να μου δείχνει θερμοκρασίες γύρω στους 75C; Full load δεν είναι και οι δυο περιπτώσεις; Ποιό από τα δυο να λάβω υπ'όψιν μου;

bro αν μετρας με το aida 64 μονο στο cpu stress ειναι χαλαρο  στο fpu stress για δοκιμασε κανα τεταρτο

δικα μου run οχι για συγκρισεις ετσι !!

cpu stress

post-238528-0-25545600-1492424128_thumb.jpg

fpu stress

post-238528-0-66184600-1492424146_thumb.jpg

επισης για δοκιμασε intel burn test 10 λουπες με την μνημη high-very high που το βρισκω πιο power(γνωμη μου)

το  aida 64 στο fpu stress απο οτι βλεπεις παιζει στα ιδια με intel burn test

δικο μου run

post-238528-0-59649800-1492425037_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περίεργο πάντως γιατί το κουτί της περιγραφής έχει 5 προεγκατεστημένους ανεμιστήρες , κανονικά έπρεπε να είναι πολύ καλο το airflow.

Είναι πολύ καλό το airflow, τουλάχιστον αυτή την αίσθηση μου δίνει.  Επίσης, η μητρική έχει πάντοτε πολύ καλές θερμοκρασίες και η gpu εν ώρα gaming με το ζόρι φθάνει τους 62C.

Πάντως δεν ανησυχώ γνωρίζοντας και πως οι haswell είναι λίγο πάνω όσον αφορά στις θερμοκρασίες,απλά μου έκανε εντύπωση...

Θα δοκιμάσω και το stress fpu πάντως στο aida64.

update : 1. Το έτρεξα για 12 περίπου λεπτά, έχοντας επιλέξει όλα εκτός από τους δίσκους (αυτά είναι και τα default επιλεγμένα). Τώρα, πράγματι υπάρχει μια ''συνέπεια'', ο μ.ο. θερμοκρασιών του core 1 είναι κοντά σε αυτό που είδα εν ώρα gaming.

post-233997-0-20894300-1492450967_thumb.png

2. Με fpu stress επιλεγμένο μόνο (13 λεπτά περίπου) :

post-233997-0-86210500-1492453869_thumb.png

Υ.Γ. Να διευκρινίσω πως μαζί με το xmp profile έχω κάνει εδώ και κάποιες μέρες enable και το sync all cores, γεγονός που ΣΙΓΟΥΡΑ (το έχω τσεκάρει) αυξάνει σε αισθητό βαθμό τη θερμοκρασία του cpu.

Επεξ/σία από jeandoumpier
Δημοσ.

Δες μία αν η πάστα έχει απλώσει ομοιόμορφα στον επεξεργαστή γιατί έχει πάρα πολύ μεγάλη απόκλιση η θερμοκρασία του πρώτου πυρήνα από τους υπόλοιπους.

Δημοσ.

Άλλαξα πρόσφατα πάστα και ψύκτρα, και μπορώ να πω πως την τοποθέτησα όσο καλύτερα γινόταν. Πάντως, διαβάζοντας σε ξένα forums αρκετοί αναφέρονται στην διαφορά του πρώτου πυρήνα σε σχέση με τους άλλους κοντά στους 10C-θεωρώντας πως είναι άκρως φυσιολογικό αφού ο εν λόγω πυρήνας κάνει την περισσότερη δουλειά, ειδικότερα στους i7 που διαθέτουν το hyper-threading. Επίσης, σε idle έχουν 3-4 βαθμούς διαφορά-όχι περισσότερη.

Δημοσ.

Δεν ξέρω για haswell αλλά κ μένα μου φαίνεται περίεργο.Προσωπικά σε 2 2500κ,έναν 920 κ έναν 6700κ είχα δει δύο πυρήνες στα ίδια σε stress,συνήθως τους 1 και 4 και τους άλλους δύο λίγο πιο κάτω,5-8 βαθμούς

Δημοσ.

Όταν τρέχεις stress test όλοι το ίδιο load έχουνε οπότε δεν είναι αυτός ο λόγος για τη διαφορά. Μικρές αποκλίσεις μεταξύ των πυρήνων πάντα υπάρχουν αλλά 31 ολόκληροι βαθμοί είναι εξωφρενική διαφορά. Συνήθως μάλιστα οι 2 "μεσσαίοι" πυρήνες είναι αυτοί που είναι λίγο θερμότεροι λόγω της θέσης τους μέσα στο die -έχουνε άλλους πυρήνες εκατέρωθεν οπότε θερμαίνονται περισσότερο .

Δημοσ.

απ οτι βλεπω εδω: http://www.zalman.co.kr/contents/products/view.html?no=15 

το κουτι σου εχει ολους τους ανεμιστήρες απ το εργοστάσιο εγκατεστιμενους .... σωστά ? 

οποτε η εχει πιασει σκονη το cpu cooler η θες αλλαγη παστας στον επεξεργαση.

Υ.Γ.

(εγω παντως θα εβαζα για αλλο fan στο cooler που εχεις...καλοκαιρι ερχεται..... http://www.e-shop.gr/arctic-cooling-f12-pwm-pst-co-fan-120mm-p-PER.650180  ) 

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα. Ναι, 5 προ-εγκατεστημένους έχει το κουτί. Η πάστα έχει μπει πρόσφατα φίλε-η arctic silver μάλιστα, και μπήκε πολύ σωστά. Η ψύκτρα επίσης. Για σκόνη θα το κοιτάξω καλύτερα να δω τι γίνεται, τα γνωρίζω όλα αυτά. Για άλλο ένα fan στην ψύκτρα το σκεφτόμουν και εγώ. Θα το κάνω. Όπως και να 'χει, αν διαβάσετε στα ξένα forums πόσοι  με i7 haswell αναρωτιούνται για τις υψηλές θερμοκρασίες (αν είναι επικίνδυνες, αν είναι φυσιολογικές 80+ σε full load κτλ) θα αντιληφθείτε πως οι haswell έχουν ένα τικ πάνω σε θερμοκρασίες. Πάντως, το fpu stress είναι πολύ βαρύ- στην πραγματικότητα δύσκολα θα ζοριστεί τόσο ο επεξεργαστής σε εργασίες, gaming κτλ..Και 100% όταν φθάνει σε αυτές, δεν συγκρίνονται οι θερμοκρασίες με του fpu γιατί δεν μένει για πολύ (ελάχιστα δευτερόλεπτα μόνο) στο 100%. Συνεπώς, δεν ανησυχώ πολύ, παρ'όλα αυτά θα κάνω τα παραπάνω μήπως κερδίσω 2-3 βαθμούς, κάτι θα είναι και αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...