suffocater Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Πάντως,έχοντας γυρίσει σε 144hz οθόνη το τελευταιο 8μηνο,η dota ήταν με διαφορά ,το παιχνίδι που επηρεάστηκε πιο λιγο απ την αλλαγή,αν όχι καθολου...(εξακολουθώ να προσπαθώ να σου γλυτώσω λεφτα ) 1
selianx Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Καλά το παιδί δεν έχει το budget για 144Hz, θέλει με 600 ευρώ SSD, CPU-MOBO-RAM,GPU. Δεν είναι σε θέση να διαθέσει 1/2 του ποσού σε 144Hz monitor. Αν είναι να ανεβάσει budget τότε πάει όλη η συζήτηση από την αρχή.Εγώ συνεχίζω να είμαι της άποψης ότι άμα θέλει performance καθαρό κοιτάει για φθηνή GPU και Ryzen/i5 (άνετα αρκετά πάνω από 60fps, λογικά καμιά 100άρα με dips στα 60; ).Άμα θέλει να αναβαθμίσει performance αλλά και οθόνη, πάει στον διπύρηνο, φθηνή GPU και 24άρι IPS monitor. Απλά θα είναι στα ~60fps, γιατί καλώς η κακώς η δότα θέλει performance per core, quad core.Τα 144Hz για την dota είναι "nice to have" και τίποτα άλλο. Ούτε θα σου δώσει πλεονέκτημα, ούτε θα είναι νύχτα με την μέρα. Όπως και να έχει σε περιορισμένα budget δε προτείνετε. 1
Millennium Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Οτι ο φιλος θελει αλλη οθονη,θελει.Αν πει να αλλαξει πολλα parts μαζι επομενο ειναι να ριξει τη ποιοτητα σε καποια.Αυτος ξερει πως θα κινηθει. Παρεμπιπτοντως τωρα που το ξανακοιταξα βλεπω πως βρισκεις entry 24αρι 144Hz+Freesync monitor στα 220ε απο eu και οχι 240 που λεγα.Αυτο σε περιπτωση που υπαρχει η σκεψη αγορας εκτος ελλαδος και ανεξαρτητως αν θα παει σε 144hz ή οχι (νομιζω πως εκεινος ρωτησε για 144hz). 1
NinjaMan Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Millennium μην αγχώνεσαι φίλε εδώ δεν παρεξηγείται κανείς. Απλά τα παιδιά που μου το είπαν αυτό τυγχάνει να είναι και παίχτες dota 2 (μιας και ανέφερα ότι θα με ενδιέφερε η γνώμη τους περισσότερο). Και επειδή εμένα με ένοιαζε να αλλάξω οθόνη για να ανέβω βαθμολογία στο παιχνίδι πιο πολύ παρά για να ξεκουράζεται το μάτι μου (επειδή π.χ. δουλεύω πολλές ώρες), για αυτό μου είπαν να μεταθέσω την αγορά της οθόνης για αργότερα και ότι για αυτό τον σκοπό αποτελεί περισσότερο πολυτέλεια παρά εργαλείο. Πάντως συμφωνώ μαζί σου ότι οι τιμές για entry 24" 144hz είναι όντως πολύ προσιτές. 1
Millennium Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Δεν υπαρχει καμμια παρεξηγηση με σενα ή με τα παιδια.Μια διευκρινηση κανω για τις τιμες.Εσυ ξερεις αν θα παιζεις μονο ενα παιχνιδι ή καποια στιγμη θα κανεις και αλλα πραγματα με αυτο το συστημα..για αυτο καλο ειναι να σκεφτεις και για το μετα διχως να χρειαστεις αλλαγες. Για το θεμα της πολυτελειας,αν καταλαβα σωστα, διαφωνω. Ανεξαρτητως της χρησης, μια καλυτερη οθονη απο αυτην που εχεις δεν ειναι πολυτελεια.Θα πρεπε να ειναι προτεραιοτητα.Καλες αγορες οπως και να χει και αν θες καμμια γνωμη ρωτα. 1
NinjaMan Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Ντάξει το περίμενα ότι θα μου το λέγατε πως τα 144hz για dota 2 είναι overkill και δεν πρόκειται να δεις καμιά τρελή βελτίωση στο mmr, αλλά η ultrawide dota τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να είναι άλλη φάση. Εσείς τι πιστεύετε; https://www.youtube.com/watch?v=qcowJYevuXU Η ανάλυση 2560x1080 έχει τρελή διαφορά από την 1920x1080; Επίσης τι γνώμη έχετε για τις curved οθόνες; Στα 200-250 ευρώ βρίσκουμε κάτι ποιοτικό πιστεύετε και ξεκούραστο για τα μάτια; Θα ήθελα προτάσεις μόνο από eshop για να τα κάνω παραγγελία από εκεί όλα μαζί εκτός και αν στο skroutz υπάρχει κάτι πολύ ανωτέρο κοντά σε αυτά τα χρήματα πάλι. Έχω βάλει αυτήν στο μάτι (http://www.e-shop.gr/othoni-lg-29um58-p29-ultra-wide-ips-led-full-hd-black-p-PER.170772). Όμως τι fps θα έχει στο dota 2 η gtx 1050ti με τον g4560; Εκεί είναι το θέμα. Λογικά με την αγορά μιας τέτοιας οθόνης θα πρέπει να πάω αναγκαστικά σε i5 και gtx 1060 για να πιάνω τα 60fps+ και να έχω ικανοποιητική απόδοση; Επεξ/σία 21 Απριλίου 2017 από NinjaMan
christos_0b Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Καλα με το pc που εχεις τωρα σιγουρα ζοριζεσαι , αλλα γενικα ποιος ειναι ο σκοπος σου ? "Smooth" παιζω και εγω με τον FX 8320 @ 4ghz & r9 280x , στα ultra δεν παει κατω απο 70-75 fps(vulkan)στην χειροτερη , μπορεις να πας ακομα και σε μεταχειρισμενα κομματια , τα πιανεις τα 60+ με λιγοτερα λεφτα. Ουτε οθονη "χρειαζεται" να αλλαξεις μονο για την dota ,δεν σε νοιαζει ουτε η ακριβεια στα χρωματα ουτε gsync κλπ. Ισα ισα που τα περισσοτρα settings τα οποια βελτιωνουν την εμφανιση του παιχνιδιου προσθετουν input lag. Απο την αλλη οι φτηνες TN σαν μια Asus που εχω ειναι λιγο αθλιες Μια καλη φτηνη λυση για gamers (παλι σε TN αλλα με 1ms αποκριση / 75hz) ειναι αυτη Site: AOCG2460VQ6 ΑΝ μιλαμε καθαρα και μονο για βελτιωση των επιδοσεων σου στην dota 2 , το καλυτερο που μπορεις να κανεις πιστευω πανω απο ολα ειναι να παρεις εναν φτηνο i5 (non k ακομα και 3ης-4ης γενιας)με υψηλους χρονισμους , μια φτηνη σχετικα συγχρονη gpu (ακομα και μεταχειρισμενη αν βρεις καλη ευκαιρια η dota sta 1080p δεν χρειαζεται πανω απο 2gb vram αλλα απο την αλλη ειναι "χαζο" να παρεις καινουργια καρτα σημερα με μονο 2gb vram.). Πανω απο ολα όμως ,απο την στιγμη που θα εχεις minimum 60-70fps, ειλικρινα , την μεγαλυτερη διαφορα θα την κανει αν αλλαξεις συνδεση , με vdsl ΟΤΕ το Ping σε eu/e-w ειναι περιπου στα 50 απο 75-85 που ειναι με την αντιστοιχη Hol/Vodafone (δεν συζηταμε καν για wind/forthnet) , το ιδιο και στο overwatch .
Kostas.karras Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Αν είναι να ανεβάσει budget τότε πάει όλη η συζήτηση από την αρχή. Μα αν πουλησει τα δικα του και προσθεσει και τα 600 που διαθετει μια χαρα αρκει το budget..
Millennium Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 @ninjaman δες την LG 29UM68-P ,αξιζει περισσοτερο και την εχει και το eshop.gr.Θα τη συνδυαζα με RX 470 ή καμμια 570.Οι τιμες καποιων 470 εχουν πεσει λιγο (στο εξωτερικο).Θα πεσουν γενικα. 1
DOR1K1N Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δες την 29αρα και την rx470/570 και εισαι κομπλε..
NinjaMan Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω αν όντως θα δω μεγάλη διαφορά στα 2κ resolution και αν θα είναι τόσο διαφορετική εμπειρία (μιας και τα 144hz τα απομυθοποιήσαμε). Εσείς τι πιστεύετε; 29" ultrawide γενικά θα'ναι κατί ιδιαίτερο η ντότα ή όχι; Επίσης η διαφορά αυτής (http://www.e-shop.gr/othoni-lg-29um58-p29-ultra-wide-ips-led-full-hd-black-p-PER.170772) με αυτήν (http://www.e-shop.gr/othoni-lg-29um68-p29-ultrawide-fhd-black-p-PER.170757) είναι απλά στην λίγο καλύτερη βάση και την χρεώνουν 30 ευρώ έξτρα; Καλύτερο deal μου φαίνεται αυτή στα 239. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2017 από NinjaMan
Millennium Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Την οθονη θα την κρατησεις περισσοτερο απο τα αλλα εκτος και αν κανεις χομπι την ετησια αλλαγη της.Στο θεμα της οθονης πρεπει να βλεπεις πιο μπροστα Αν εχεις τα χρηματα πηγαινε στην 29UM68,αυξημενο fov και καλη εμπειρια.Εμενα μ'αρεσει αρκετα αν και δεν υποστηριζεται natively απο ολα τα παιχνιδια.Αν μπορεις βρες να δοκιμασεις καποια να δεις και ο ιδιος.Η UM68 εχει νεοτερο panel απο οτι θυμαμαι,75Hz out of the box που αν θες τα πας και λιγο παραπανω,και Freesync.
selianx Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Στη dota btw από τέλη Δεκέμβρη (?) '16 υποστηρίζεται κανονικά το 21:9. Γενικά από ότι λένε είναι GORGEOUS και έχει increased FOV (βλέπεις περισσότερο map δεξιά και αριστερά). Βέβαια το "πλεονέκτημα" αυτό έχει νόημα μόνο κάτω από warded περιοχές ή με κανά Night Stalker/KOTL Agha,γιατί αλλιώς το παραπάνω FOV είναι σκοτάδι (fog of war).Βέβαια έχει τα drawbacks του:Αν το γραφείο σου δεν είναι μεγάλο σε βάθος και κάθεσαι κοντά στην οθόνη, θα πρέπει να γυρνάς το κεφάλι για να δεις to minimap πράγμα που σημαίνει α) μικρότερο response time β) να κουράζεται ο λαιμός σου μετά από συνεχόμενα games. Τα menus δεν είναι ακόμη 21:9 optimized. Όλα τα παραπάνω είναι όλες οι πληροφορίες που μάζεψα πρόσφατα για εμένα μιας και θα πάρω και εγώ στο μέλλον 21:9 και της μεταβιβάζω και σ' εσένα.Χρήσιμα Links: comparison youtube full game 1
NinjaMan Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Βέβαια υπάρχει πάντα και η λύση να πάω σε 32" με 1920x1080 ανάλυση (http://www.e-shop.gr/othoni-lg-32mp58hq-p32-led-full-hd-black-p-PER.170776) και να είμαι κομπλέ και με τον g4560+gtx 1050ti έτσι; Γενικά μέχρι πόσες " οθόνη είναι αποδεκτές για αυτή την ανάλυση για να μην αρχίσεις να βλέπεις τα pixels;
panoc Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 24 ίντσες είναι αποδεκτό για 1080p στις 27 αρχίζεις και διακρίνεις pixel πάντα για τις νορμάλ αποστάσεις που καθόμαστε σε οθόνη υπολογιστή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα