Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ως ανασφάλιστος και με βάση τα εισοδηματικά/περιουσιακά κριτήρια που έχει θέσει το κράτος, γνωρίζω οτι δικαιούμαι αγορά φαρμάκων με ποσοστό συμμετοχής 25%. Πριν κάτι μήνες κιόλας είχα κάνει κάτι εξετάσεις δωρεάν σε δημόσιο νοσοκομείο.

Σήμερα και την προηγούμενη εβδομάδα πήγα σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος έβαλε το ΑΜΚΑ μου για να μου γράψει κάτι φάρμακα, το σύστημα του έλεγε οτι δεν δικαιούμαι.

Γνωρίζει κανείς τι παίζει; Πρέπει να κάνω κάτι εγώ; Υπάρχει τρόπος να ψάξουμε τι δικαιούμαστε; Τα φάρμακα λογικά μπορεί να τα γράψει και ιδιώτης αν τα δικαιούσε οχι μόνο γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην περίπτωση σου τα φάρμακα μπορεί να στα γράψει μόνο γιατρός σε κάποιο νοσοκομείο ή ΙΚΑ, όχι ιδιώτης.

Επίσης μερικά φάρμακα έχουν συμμετοχή μόλις 10%.

• Like 1
Δημοσ.

Στην περίπτωση σου τα φάρμακα μπορεί να στα γράψει μόνο γιατρός σε κάποιο νοσοκομείο ή ΙΚΑ, όχι ιδιώτης.

Επίσης μερικά φάρμακα έχουν συμμετοχή μόλις 10%.

Εντάξει, αυτό ήθελα να ξέρω γιατί το σύστημα έλεγε στον γιατρό οτι δεν δικαιούμαι και νόμιζα μήπως υπήρχε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα.

Είσαι γραμμένος στον οαεδ; Πήρες βεβαίωση από κει να πας στο ΙΚΑ για να έχεις βιβλιάριο σε ισχύ σαν άνεργος;

Στον ΟΑΕΔ είμαι γραμμένος. Την διαδικασία που λες για το ΙΚΑ δεν την γνωρίζω, οι άνεργοι βγάζουν και αυτοί βιβλιάριο; Αυτό που ξέρω είναι οτι μόνο με το ΑΜΚΑ μπορεί να έχεις δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φάρμακα με ποσοστό συμμετοχής ή και δωρεάν αν τηρείς τα εισοδηματικά κριτήρια. Τον Νοέμβρη π.χ μου έγραψαν μια μαγνητική δωρεάν μόνο με το ΑΜΚΑ μου και την κάρτα ΟΑΕΔ.

• Like 1
Δημοσ.

Στον ΟΑΕΔ είμαι γραμμένος. Την διαδικασία που λες για το ΙΚΑ δεν την γνωρίζω, οι άνεργοι βγάζουν και αυτοί βιβλιάριο; Αυτό που ξέρω είναι οτι μόνο με το ΑΜΚΑ μπορεί να έχεις δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φάρμακα με ποσοστό συμμετοχής ή και δωρεάν αν τηρείς τα εισοδηματικά κριτήρια. Τον Νοέμβρη π.χ μου έγραψαν μια μαγνητική δωρεάν μόνο με το ΑΜΚΑ μου και την κάρτα ΟΑΕΔ.

Παρουσιαζεις καποιο χαρτι που αναγραφγει τον αμκα?

Δημοσ.

Εγώ τότε είχα δείξει κάρτα ΟΑΕΔ που λέει το ΑΜΚΑ επάνω, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να δείξεις χαρτί, απλά τους λες το ΑΜΚΑ το πληκτρολογούν στο σύστημα και ελέγχει αν είσαι δικαιούχος του νόμου για τους ανασφάλιστους.

Δημοσ.

Εγώ τότε είχα δείξει κάρτα ΟΑΕΔ που λέει το ΑΜΚΑ επάνω, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να δείξεις χαρτί, απλά τους λες το ΑΜΚΑ το πληκτρολογούν στο σύστημα και ελέγχει αν είσαι δικαιούχος του νόμου για τους ανασφάλιστους.

Αν παω και πω τον αμκα του γειτονα?

Δημοσ.

Αν παω και πω τον αμκα του γειτονα?

Α, για αυτό έχουν τα στοιχεία σου από την ταυτότητα, το σύστημα εμφανίζει κάπου ονοματεπώνυμο, εκτός αν δώσεις και τα στοιχεία του γείτονα όνομα επίθετο, αλλά για τον ΑΜΚΑ συγκεκριμένα δεν χρειάζονται χαρτί, τους τον λες χύμα. Φαντάσου όταν είχα πάρει τηλ στο νοσοκομείο για να κλείσω ραντεβού, είπα ΑΜΚΑ με είδαν από το σύστημα και με ρώτησαν αν με λένε έτσι.

Δημοσ.

λοιπόν.. 

εσύ αυτό που έκανες είναι ότι πήγες σε έναν γιατρό που είναι συμβεβλημένος με τον εοπυυ, χτύπησε τον αμκα σου και είδε ότι δεν έχεις ασφαλιστική ικανότητα.

εφόσον δεν έχεις κάνει κινήσεις για να είσαι ασφαλισμένος από κάποιο ταμείο σαν άνεργος αυτά δε συμβαίνουν αυτόματα, αυτόματα θα ανανεωνόταν η ικανότητά σου αν ήσουν εργαζόμενος (και όχι αλλοδαπός)

οπότε πέρνα από οαεδ να σου δώσουν ό,τι είναι να σου δώσουν να πας στο ικα να έχεις ασφάλεια

Δημοσ.

Λοιπόν όσοι είναι ανασφάλιστοι πάνε γράφουν φάρμακα σε δημόσια νοσοκομείο ή πεδυ και πληρώνουν μια πολύ μικρή συμμετοχή εγώ χθες πήρε ένα καρο φάρμακα που έκαναν 90 ευρώ και έδωσα μόλις 5.

Αν θες εντελος δωρεάν πας στην πρόνοια της περιοχής σου με την συνταγή και το αμκα και αν ανήκεις στις ειδικές κατηγορίες τότε δεν πληρώνεις τίποτα αυτό το κάνεις μια φορά μόνο στην αρχή.

Δημοσ.

λοιπόν.. 

εσύ αυτό που έκανες είναι ότι πήγες σε έναν γιατρό που είναι συμβεβλημένος με τον εοπυυ, χτύπησε τον αμκα σου και είδε ότι δεν έχεις ασφαλιστική ικανότητα.

εφόσον δεν έχεις κάνει κινήσεις για να είσαι ασφαλισμένος από κάποιο ταμείο σαν άνεργος αυτά δε συμβαίνουν αυτόματα, αυτόματα θα ανανεωνόταν η ικανότητά σου αν ήσουν εργαζόμενος (και όχι αλλοδαπός)

οπότε πέρνα από οαεδ να σου δώσουν ό,τι είναι να σου δώσουν να πας στο ικα να έχεις ασφάλεια

Ο γιατρός έβαλε το ΑΜΚΑ και έλεγε οτι δεν δικαιούμαι κάτι. Πάντως περίεργο που λες οτι δεν γίνεται αυτόματα, γιατί ο φίλος μου που μάλιστα είχαμε πάει μαζί να γραφτούμε ΟΑΕΔ πριν αρκετούς μήνες, πήγε σε γιατρό και του έγραψε φάρμακο χωρίς να έχει βγάλει βιβλιάριο. Θα το ψάξω για την διαδικασία...

Δημοσ.

γιατί ο φίλος μου που μάλιστα είχαμε πάει μαζί να γραφτούμε ΟΑΕΔ πριν αρκετούς μήνες, πήγε σε γιατρό και του έγραψε φάρμακο χωρίς να έχει βγάλει βιβλιάριο. Θα το ψάξω για την διαδικασία...

O γιατρος πληρωθηκε? γιατι αν πληρωθει σου γραφει οτι θες.

Δημοσ.

Ο γιατρός έβαλε το ΑΜΚΑ και έλεγε οτι δεν δικαιούμαι κάτι. Πάντως περίεργο που λες οτι δεν γίνεται αυτόματα, γιατί ο φίλος μου που μάλιστα είχαμε πάει μαζί να γραφτούμε ΟΑΕΔ πριν αρκετούς μήνες, πήγε σε γιατρό και του έγραψε φάρμακο χωρίς να έχει βγάλει βιβλιάριο. Θα το ψάξω για την διαδικασία...

Οι άνεργοι πάνε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ αυτό ξέρω, δε μου έχει τύχει προσωπικά

Περνά μία βόλτα από τον ΟΑΕΔ να σε ενημερώσουν

Δημοσ.

O γιατρος πληρωθηκε? γιατι αν πληρωθει σου γραφει οτι θες.

Οχι του ΕΟΠΥΥ ήταν.

Οι άνεργοι πάνε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ αυτό ξέρω, δε μου έχει τύχει προσωπικά

Περνά μία βόλτα από τον ΟΑΕΔ να σε ενημερώσουν

Οκ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...