HelensTek Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Καλησπέρα έφτιαξα προσφατα νέο σύστημα και έχω παρατηρήσει το εξής θέμα αν είναι πρόβλημα βέβαια, όταν πατάω το κουμπί της επανεκκινησης από τα Windows η μητρικη κλείνει εντελώς σαν sutdown και ανοίγει μετά από 2 δευτερόλεπτα κανονικά, χωρίς βέβαια να έχει αλλάξει τίποτα, είναι φυσιολογικό? Γιατί σε άλλα pc που είχα κρατούσε το ρεύμα όταν έκανε restart Μερικές πληροφορίες, η μητρικη είναι η Gigabyte aorus gaming 7 με 7700κ και Corsair Dominator platinum 16 3000 cl15, έχω περάσει το τελευταίο bios F5, έχω δοκιμάσει 2 τροφοδοτικά και άλλο κιτ μνημών
panos- Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Και σε εμενα στο Laptop μου ετσι κανει. Δεν ειναι θεμα εφοσον ανοιγει και λειτουργει κανονικα.
Xristaras12 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 αν έχεις κάνει κάποιο OC στον επεξεργαστή είναι απο τον watchdog της μητρικής όπου βλέπει το OC και trig-άρει το δεύτερο bios chip(αυτη η πτώση τάσης και το άνοιγμα ξανά αυτό σημαίνει) Στο γράφω μιας και στην δική μου GB γίνεται το ίδιο day one.Αν βγάλω το OC Και όλες τις ρυθμίσεις που έχω κάνει,σε όποια επανεκκίνηση(είτε απο κουμπί, είτε μέσα απ το λειτουργικό)κρατάει κανονικά την τάση.
HelensTek Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Λοιπόν ας πω πιο πολλές λεπτομέρειες, τον επεξεργαστή δεν τον έχω πειράξει, τις μνήμες όμως τις έχω βάλει είτε απευθείας στο xmp τους είτε χειροκίνητα στις συχνότητες τους, όταν λοιπόν σκέφτηκα να τις γυρίσω default 2133 το πρόβλημα από σταμάτησε όσες επανεκκινησης και να έκανα κρατούσε σταθερά ρεύμα, τέλος όταν αποφάσισα να κλείσω το ρεύμα εντελώς από το pc και να το ανοίξω τότε πάλι ξεκίνησε να κάνει το ίδιο με τις μνήμες στο default
Xristaras12 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 κάνε ενα load defaults στο bios και δες.Δεν έχεις να φοβάσαι κάτι πάντως.είχες πειράξει τις μνήμες οπότε δεν ειχες τις εργοστασιακες ρυθμίσεις οπότε λειτουργεί με το δευτερο bios η μητρική που του επιτρέπει να αλλαξει ρυθμίσεις. όπως ειδες με ολα default δεν το κάνει,είναι λοξες της GB αυτά. και στο δικό μου τα ίδια κάνει τόσα χρόνια,μόνο με εργοστασιακες ρυθμίσεις ανάβει με τη μια.Πλέον το έχω συνηθίσει.Δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι,αλλωστε μιλάμε και για διαφορετικές πλατφόρμες.
HelensTek Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Όχι απλά έχω κάνει default settings μέχρι και την μπαταρία έβγαλα και έβαλα και bios switch έκανα. . Είναι λες κάποιο bag των F5 bios? Η κάποιο θέμα τις μητρικές με τα ρεύματα της??
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Κι εγω φιλε μου το εχω συναντησει απο day one χωρις oc και απλα δεν εχω δωσει καν σημασια... Απλα υπεθεσα οτι ετσι δουλευει η μητρικη αυτη... Απλα σε καποιους ενω δεν το κανει στην αρχη , μια ωραια πρωια ξαφνικα αρχιζει να το κανει κι εγω υποθετω οτι καποια αλλαγη συνεβαινε οπως ειπε πιο πανω ο Χρησταρας και εκανε ο,τι εκανε.... 1
HelensTek Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Έχω στείλει πμ στο service της gigabyte και περιμένω να δω την απάντηση..
THD Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Είχα δει ένα βίντεακι του JaysTwoCents, όπου είχε και αυτός μια μητρική που στο ρεσταρτ έκλεινε τελείως και ξανά αναβε. Όταν έκανε oc τον επεξεργαστή (είχε έναν and 8xxx), και πήγε στα 1.4ν, και πάτησε ρεσταρτ, ο επεξεργαστής κάηκε γιατί η μητρική, όταν ξεκινάει ο υπολογιστής, δίνει πολύ παραπάνω volts από αυτά τα 1.ποσα έχει ο κάθε cpu. Τουλάχιστον αυτό έλεγε αυτός. Για αυτό πρόσεχε καλού κακού
Xristaras12 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Είχα δει ένα βίντεακι του JaysTwoCents, όπου είχε και αυτός μια μητρική που στο ρεσταρτ έκλεινε τελείως και ξανά αναβε. Όταν έκανε oc τον επεξεργαστή (είχε έναν and 8xxx), και πήγε στα 1.4ν, και πάτησε ρεσταρτ, ο επεξεργαστής κάηκε γιατί η μητρική, όταν ξεκινάει ο υπολογιστής, δίνει πολύ παραπάνω volts από αυτά τα 1.ποσα έχει ο κάθε cpu. Τουλάχιστον αυτό έλεγε αυτός. Για αυτό πρόσεχε καλού κακού είχε βάλει 1.5βολτ λεει και είχε πειράξει και το LLC,οποτε ειδε στις μετρήσεις 1.6βολτ. ε εκει έγινε η ζημια. δεν φταίει η μητρική αμα εισαι στόκος και το δουλευεις στα όρια,αλλα σιγά δεν τα πληρώνει απο την τσέπη του. βέβαια δεν αντιλέγω σε καμία περίπτωση οτι τρομπάρει η GB με το πως διαχειρίζεται τις ρυθμίσεις στο bios.
Theo1903 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 To ίδιο εδώ με z97x ud5h .Όταν είχα OC στην cpu ,έκλεινε και σε 2 περίπου δευτερόλεπτα ξανάνοιγε στο restart .Πλέον που είναι σε στάνταρ χαμηλό ρεύμα και με xmp ανοιχτό δεν το κάνει (+1 για το οτι πρέπει να είναι απο κατασκευής έτσι και όχι κάποιο θέμα)
HelensTek Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Λέτε δηλαδή να έχει πρόβλημα ο επεξεργαστης? Γιατί το έχω στα presets τις μητρικής.μετά από πολλά διαφορά τεστ αυτό που παρατήρησα είναι το εξής, αν αλλάξω τις μνήμες από στοκ σε XMP και το πρόβλημα διορθώνεται αλλά αν αφαιρέσω εντελώς το ρεύμα δηλαδή κλείσω το ρεύμα του psu το πρόβλημα επανέρχεται (είτε η μνημες είναι στο xmp είτε στα stock) επίσης έχω δοκιμάσει και άλλες μνήμες και άλλο τροφοδοτικό
Xristaras12 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Λέτε δηλαδή να έχει πρόβλημα ο επεξεργαστης? κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο. κάποια λόξα της gigabyte είναι.
HelensTek Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Να την κρατήσω την μητρική η να μπω σε διαδικασία RMA? Από την δεν θέλω να ξεστηνω το μηχάνημα από την άλλη αν έχει πρόβλημα. .
TekJackers Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Λοιπόν προς απάντηση επί του θέματος η Gigabyte απάντησε σχετικά με το πρόβλημα μου, μου είπε ότι η μητρικη πρέπει να επιστρέφει RMA γιατί προφανώς κάποιος πυκνωτης έχανε ρεύμα, σήμερα λοιπόν έγινε η αντικατάσταση, πέρασα τα F5 bios σύνδεση όλα τα παρελκόμενα και η μητρικη δουλεύει νερό χωρίς κανένα πρόβλημα στην επανεκκίνηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα