Προς το περιεχόμενο

Ωμό ψάρι και κίνδυνος. Ποσο ισχυει;


spirosR7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον χθες εφτιαξα σουσια για 2-3 ατομα. Τον σολωμο τον πηρα στη Βαρβακειο ζητησα φρεσκο για να τον καταναλωσουμε ωμο. Ολα καλα. Τυχαια στο ιντερνετ διαβασα ενα ποστ οτι ενας κινεζος γεμισε σκουλικια απο μολυσμενο σολωμο. Ποσο πιθανο ειναι να το παθει καποιος αυτο. Το σιγουρο ειναι οτι δε θα ξαναφαω σουσι μετα απο αυτο που διαβασα εχω τρομοκρατηθει κιολας...

 

Edit: Το φαγαμε ωμο πριν τον φαμε ομως τον μαριναρισα με λιγη σογια και το αφησα στη καταψυηξη 2 ωρες περιπου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον χθες εφτιαξα σουσια για 2-3 ατομα. Τον σολωμο τον πηρα στη Βαρβακειο ζητησα φρεσκο για να τον καταναλωσουμε ωμο. Ολα καλα. Τυχαια στο ιντερνετ διαβασα ενα ποστ οτι ενας κινεζος γεμισε σκουλικια απο μολυσμενο σολωμο. Ποσο πιθανο ειναι να το παθει καποιος αυτο. Το σιγουρο ειναι οτι δε θα ξαναφαω σουσι μετα απο αυτο που διαβασα εχω τρομοκρατηθει κιολας...

 

Edit: Το φαγαμε ωμο πριν τον φαμε ομως τον μαριναρισα με λιγη σογια και το αφησα στη καταψυηξη 2 ωρες περιπου.

 

48.6% πιθανοτητα

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε να πω ότι δεν έχεις την καλύτερη κουζίνα του κόσμου και θέλεις να πειραματιστείς (όπως οι Γερμανοί για παράδειγμα που στο φαγητό είναι 60 χρόνια πίσω) να πω εντάξει.

Μάλλον δεν μπορείς να εκτιμήσεις αυτό που έχεις.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε τιθετε συγκριση στη κουζινα φιλε ειπα ετσι για αλλαγη να το φτιαξω μια φορα μιας και ειναι παρειστικο φαγητο κιολας. Το σιγουρο ειναι οτι δε θα ξαναφαω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Φίλε να πω ότι δεν έχεις την καλύτερη κουζίνα του κόσμου και θέλεις να πειραματιστείς (όπως οι Γερμανοί για παράδειγμα που στο φαγητό είναι 60 χρόνια πίσω) να πω εντάξει.

Μάλλον δεν μπορείς να εκτιμήσεις αυτό που έχεις.

 

Α ναι? Γι'αυτό γέμισε ο τόπος ...κοιλιές? Η κάθε κουζίνα έχει τα καλά της και τα κακά της. Η ιαπωνική προσωπικά πιστεύω πως σέβεται όλα τα υλικά της.

 

Η κατάχρηση και η έλλειψη προσοχής από τον καταναλωτή δημιουργεί όλα τα προβλήματα.

 

:)

Δε τιθετε συγκριση στη κουζινα φιλε ειπα ετσι για αλλαγη να το φτιαξω μια φορα μιας και ειναι παρειστικο φαγητο κιολας. Το σιγουρο ειναι οτι δε θα ξαναφαω.

 

Όταν η πρώτη ύλη είναι καλή δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Επιπλέον αν το μαρινάρεις το ψάρι σε σόγια, λεμόνι, αλάτι, κλπ στην ουσία και πάλι ...ψήνεται.

 

Αν σου δώσουν χαλασμένο υλικό, ακόμη και να το μαγειρέψεις, πάλι πρόβλημα θα έχεις. Να εμπιστεύεσαι πάντα τα μάτια σου και την όσφρησή σου όταν αγοράζεις ψάρι, κρέας κλπ και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Ή αν τελικά δεν είσαι σίγουρος, να δοκιμάζεις ωμά φαγητά (σούσι, ταρτάρ, κλπ) μόνο σε μεγάλα εστιατόρια που τα ελέγχουν περισσότερο! :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομιζω το οτι το μαριναρισα με σογια ειναι καλο αφου εχω διαβασει οτι εχει αντιμικροβιακη δραση η κατι τετοιο. Δε παυω ομως να ανησυχω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στατιστικά πόσοι τρωνε σουσι και ποσοι εχουν βρεθει να εχουν προβλημα απο σκουλήκια.

 

 

Περισοτερο θα με φοβιζαν τα @κατα στο κεφάλι

.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...