Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα στην παρέα, χρειάζομαι την πολύτιμη συμβουλή σας,εδώ και κάμποσο καιρό είχα ένα θέμα με κάποια games, σε ορισμένα το pc γινόταν freeze με ήχο σε loop,και επανερχόταν μονο με hard reset... μετά από πολλά για να μην σας τα πολυλογώ καταλήξαμε ότι είναι software το πρόβλημα κάποιου driver,οποτε μιας και το έκανε σε 2-3 συγκεκριμένα game το αφίσα έτσι με την προϋπόθεση για format στο μέλλον.

την τελευταία βδομάδα παρουσιάστηκε όμως κιαλο πρόβλημα, το pc εκεί στα ξαφνικά ενώ παίζω σβήνει και κάνει επανεκκίνηση, επίσης ένα game το οποιο έχω ήδη πάνω από 100 ώρες χωρίς πρόβλημα έκανε freeze. (χωρίς όμως να σβήσει το pc) το pc σβήνει κάποια λεπτά αφού μπω σε συγκεκριμένα παιχνίδια που επαικσα για πρωτη φωρα. οι θεμοκρασιες μου είναι όλες εντάξει (cpu:48c max,gpu 72c max) και max load στην gpu που είδα δεν ξεπέρασε το 80%. επίσης έπιασα και το τροφοδοτικό την ώρα που το έκανε και ήταν σχετικά κρύο, άλλαξα καλώδια τροφοδοσίας έβγαλα το ups και πάλυ τα ίδια,

ξεκίνησα ήδη διαδικασία εγκατάστασης windows σε έναν δεύτερο δίσκο ώστε να τρέξω από εκεί τα παιχνίδια και να δω τι συμβαίνει,για να γλιτώσω όμως χρόνο και χρήμα είπα να ρvρτισω εδώ να μου δώσετε καμια συμβουλή μιας και ο μονος μάστορας που υπάρχει για να πάω το pc είναι το πλαίσιο και έχω κακίες αναμνήσεις από εκεί.

υπάρχει περίπτωση softwere να κάνει restart το pc? δεν δείχνει καμια BSOD, απλά σβήνει σαν να κόπηκε το ρεύμα και μετά από 5 δευτερόλεπτα ξανά παίρνει bros.

το pc είχε εξαρχής αυτά τα spec:

CPU:intel i7 950 3.02ghz (mama coller)

Motherboard: Gigabyte GA-X85-USB3
GPU Gigabyte geforce gts450
Ram : 3x 2gb (μαρκα μεκαψες)
PSU: silent pro 600w
Win 7 αυθεντικά.

κατά την πορεία αλαχτιαν από εμενα με την σειρά που γράφονται:

GPU Gigabyte geforce gtx 780 windforce ghz eddition

PSU: Corsair CX750M
Ram : 3x 4gb (G.Skill Sniper 12GB DDR-1600MHz)
ψύκτρα: Cryorig H5 Universal

το πρόβλημα με το freeze πρωτοεμφανίστηκε αν θυμάμαι καλά αρκετό καιρό αφού αλλάχτηκε η gpu και το PSU

τα υπόλοιπα αλλάχτηκαν ψάχνοντας λύση στο freeze.

Επεξ/σία από PhantoM47
Δημοσ.

Restart software δύσκολα. Hardware το κόβω.

Έλεγχο για μνήμες με το memtest για 3-4 ωρίτσες για το freeze.

Δοκιμή άλλου τροφοδοτικού το πρώτο που πρέπει να κάνεις.

Και βλέπουμε...

Δημοσ.

Restart software δύσκολα. Hardware το κόβω.

Έλεγχο για μνήμες με το memtest για 3-4 ωρίτσες για το freeze.

Δοκιμή άλλου τροφοδοτικού το πρώτο που πρέπει να κάνεις.

Και βλέπουμε...

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, οι μνήμες αλλάχτηκα ψάχνοντας λύση στο πρόβλημα του freeze, γινόταν και στις παλιές και στις καινούριες. θα κάνω όμως το test για να είμαι σίγουρος. υπάρχει περίπτωση να μην έχουν σχέση το freeze με το shutdown/restart απο άποψη αίτιας? και για το ένα να ευθύνεται πχ software και για το άλλο hardware?

Δημοσ.

προσδιόρισε τι ειναι το ρκου που γράφεις στο αρχικό πόστ οτι αλλάχτηκε :-D

επίσης ειναι PSU (Power Supply Unit) οχι pcu.

pcu-psu κοντά έπεσα hehe, psu ήθελα να γράψω, εκτεταμένη ταχύτητα το διόρθωσα thanks

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, οι μνήμες αλλάχτηκα ψάχνοντας λύση στο πρόβλημα του freeze, γινόταν και στις παλιές και στις καινούριες. θα κάνω όμως το test για να είμαι σίγουρος. υπάρχει περίπτωση να μην έχουν σχέση το freeze με το shutdown/restart απο άποψη αίτιας? και για το ένα να ευθύνεται πχ software και για το άλλο hardware?

Ναι μπορεί να έχουν μπορεί και όχι. Βρες ένα καλό τροφοδοτικό να δοκιμάσεις.

Δημοσ.

Ναι μπορεί να έχουν μπορεί και όχι. Βρες ένα καλό τροφοδοτικό να δοκιμάσεις.

έκανα την δοκιμη, πήρα έναν νέο δίσκο που είχα μικρό έκανα νέα εγκατάσταση windows, εγκατέστησα μονο τους driver τις motherboard και τις κάρτας γραφικών και έτρεξα το game, σε 2-3 λεπτά esivse! άρα 99% πιθανότητα τροφοδοτικού?

καμια ιδέα για το που να προσανατολιστώ?

Δημοσ.

Να προσανατολιστείς για τι? Για νέο τροφοδοτικό? Αν μπορέσεις να βρεις ένα άλλο καλό τροφοδοτικό να δοκιμάσεις για να σιγουρευτείς ότι φταίει αυτό. Τα CX, CS της Corsair από μέτρια έως κακά αποδείχθηκαν. Δεν ενδείκνυται όμως να χρησιμοποιούνται για gaming.

Δημοσ.

Και η γραφικών μπορεί να κάνει τέτοια.Έχεις ενσωματωμένα γραφικά;Η καμιά άλλη κάρτα;Δοκίμασε και αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

δεν έχω δυστυχώς, μονο ένα 550 βρίσκετε το οποιο σίγουρα δεν αντέχει. οποτε αναγκαστικά πρέπει να αγοράσω καινούριο.

η motherboard έχει ενσωματωμένα γραφικά όπως επίσης υπάρχει και μια nvidia gts 450 αλλα δεν τραβάνε το load που τραβάει η gtx 780...για να καταλάβετε κάποια παιχνίδια παίζουν κανονικά στο pc ακόμα και τώρα χωρίς να σβήσει(πχ titanfall 2) αλλα απότι είδα το load τις κάρτας είναι χαμηλά 30-40%. αν ανεβεί το load εκεί λογικά ζορίζεται το τροφοδοτικό και σβήνει...

Δημοσ.

Το θέμα με το freeze και τα τσιριχτά απο τα ηχεία σε λούπα είναι καραμπινάτο gpu driver .Το να κλείνει το pc όμως ,απαίτεί kernel privileges οπότε δύσκολα να γίνεται απο πρόγραμμα .Δεν πιστεύω να έχεις κανα OC και τζάμπα να ψάχνουμε !!

Επίσης ,έκανες τίποτα την τελευταία εβδομάδα ή πριν απο αυτή στο pc ? Κάποιο καθαρισμό ,reseat την cpu κτλπ ?

• Like 1
Δημοσ.

Σε παρόμοιο θέμα που είχα σε προηγούμενο PC μου, είχε διορθωθεί νομίζω κατεβάζοντας την συχνότητα στην οποία δούλευαν οι μνήμες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...