studiokristo Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Παιδιά καλησπέρα, έχω 2 TB αρχεία φωτογραφιών τα οποία θέλω να τα ανεβάσω στο cloud για περισσότερη ασφάλεια. Οι upload ταχύτητες στην Ελλάδα είναι τραγικές και θα χρειαστούν μήνες ώστε να ανέβουν όλα τα αρχεία. Χρειάζομαι λοιπόν έναν υπολογιστή (τύπου Rasberry;) που να τρέχει windows ώστε να του στέλνω μέσω τοπικού δικτύου τα αρχεία και να τα ανεβάζει αυτός στο cloud. Μόνο αυτή τη δουλειά θα κάνει. Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε ιδέες πως να το υλοποιήσω; Ευχαριστώ πολύ!
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Είναι προτιμότερο να πάρεις 2 δίσκους 2-3GB και να βάλεις εκεί τα αρχεία σου. παρά να περιμένεις μήνες. Ο κάθε δίσκος θα έχει ακριβώς τα ίδια αρχεία. Αν παρουσιάσει πρόβλημα ο ένας να έχεις τον άλλον. 1
studiokristo Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Σε ευχαριστώ πολύ BlueBlood7, έχω ήδη τους 2 δίσκους. Απλά χρειάζομαι και την online αποθήκευση σε περίπτωση κλοπής ή φυσικής καταστροφής του σπιτιού. Η λύση να παίρνω κάθε φορά το σκληρό δίσκο μαζί μου όταν βγαίνω από το σπίτι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.
barelyinterested Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δεν προτείνω RPi διότι δεν σηκώνει πολύ I/O λόγω επεξεργαστή. Πάρε ένα μινι PC τύπου Intel NUC, το οποίο μπορείς να το χρησιμοποιείς και για να ανεβάζεις τα αρχεία σου και για να το έχεις σαν τοπικό/προσωπικό σέρβερ. Φρόντησε να έχεις και ένα τοπικό αντίγραφο γιατί αν η υπηρεσία cloud που χρησιμοποιείς χρεωκοπήσει ή καταργηθεί τα αρχεία σου θα γίνουν αέρας. Μια άλλη λύση είναι ίσως να βρείς κάπως μια σύνδεση γιγαμπιτ+ και να να τα ανεβάσεις από εκεί. Προσωπικά απλώς θα έκανα ένα δεύτερο αντίγραφο και θα το φυλούσα σε διαφορετική τοποθεσία. Στην χειρότερη περίπτωση βάλε το σε μια θυρίδα τράπεζας, πιο φθηνό και πιο εύκολο θα είναι.
Amaretos Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Πριν μια εβδομαδα εφυγα απο την παλια μου δουλεια, ειχα 95MB upload θα μου τους εδινες και θα στα ανεβαζα οπου ηθελες 1
Ihavetheanswers Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Στην θέση σου θα τα ανέβαζα σιγά-σιγά απ' το PC μου. Οι υπόλοιπες λύσεις μου φαίνονται κάπως περίπλοκες. Αν έβρισκες πάντως μια γρήγορη σύνδεση (internet cafe, πανεπιστήμιο, επιχείρηση) ίσως και να μπορούσες να κάνεις δουλειά.
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Σε ευχαριστώ πολύ BlueBlood7, έχω ήδη τους 2 δίσκους. Απλά χρειάζομαι και την online αποθήκευση σε περίπτωση κλοπής ή φυσικής καταστροφής του σπιτιού. Η λύση να παίρνω κάθε φορά το σκληρό δίσκο μαζί μου όταν βγαίνω από το σπίτι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Το πας λίγο μακρυά αλλά δεν είναι και απίθανα. Ειδικά για κλοπή αν μένεις Αθήνα. Να πας τον ένα κληρό σε έναν συγγενή μήπως? Ειπώθηκε πιο πάνω για nuc. Αυτό θα προτείνω και εγώ αν και λίγο ακριβή λύση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα