Προς το περιεχόμενο

Τρίζει το ξύλινο πάτωμα


barelyinterested

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οικοδομή του '70, το πάτωμα αμφιβάλλω αν έχει συντηρηθεί ποτέ σωστά. Το βερνίκι ξεφλουδίζεται, το ξύλο γκριζάρει σε σημεία και φεύγει και λίγο ξύλο.. Κανονικά θέλει τρίψιμο με τριβείο και βερνίκωμα μήπως σωθεί, αλλά λεφτά για τέτοια δεν υπάρχουν.

Δυστυχώς πάνω σε όλα τα άλλα τρίζει κιόλας, το οποίο είναι σχεδόν ανυπόφορο τώρα που βγάλαμε τα χαλιά.

 

Διάβασα σαν λύσεις να προτείνονται να χώσεις ταλκ ή γραφίτη ανάμεσα στις χαραμάδες. Γραφίτη δεν παίζει να βάλω αφού θα γίνει χαμός. Το ταλκ θα το δοκίμαζα αλλά φοβάμαι ότι λόγω των απορροφητικών ιδιοτήτων του ίσως μου δημιουργήσει πρόβλημα στο μέλλον, τόσο λόγω του ότι θα τραβήξει ό,τι βερνίκι/λάδι του ρίξω, όσο και το ότι ίσως επιταχύνει την ξήρανση του ξύλου.

 

Η άλλη επιλογή που βλέπω είναι το βάλω προστατευτικό λάδι, αλλά δεν είδα και πολλούς να το συνιστούν για το τρίξιμο, και δεν ξέρω και τι γίνεται τώρα που κατά τόπους δεν έχει καν βερνίκι το πάτωμα.

 

Εσείς έχετε δοκιμάσει τίποτα παρόμοιο; Λειτουργεί το βερνίκι ή το ταλκ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως κατά την διαδικασία του τριψιματος το πριονιδι που παράγεται από τη διαδικασία το απλωνουν στις χαραμαδες ώστε να εξαλειψουν το φαινόμενο του τριξιματος. Αφού έχεις σκοπό να βάλεις και βερνικι από πάνω δοκιμασε το πριονιδι. Βέβαια κατά τη γνώμη μου το καλύτερο είναι να μαζέψεις λίγα χρήματα κ να στο κάνει ένας τεχνίτης. Θα στο τριψει με μηχανή, θα στο βερνικωσει κ θα έχεις ειλικρινά καινούριο πάτωμα. Με 150 ευρώ περίπου θα είσαι κομπλέ κ χωρίς τον κίνδυνο να το καταστρέψεις.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Έχω και εγώ πρόβλημα με ξύλινο πάτωμα που τρίζει πάρα πολύ σε κάποια σημεία με αποτέλεσμα να μου κάνει παράπονα ο γείτονας από κάτω.

 

Πόσα λεφτά χρειάζονται περίπου για να αντικατασταθεί το ξύλινο πάτωμα με πλακάκι σε ένα υπνοδωμάτιο 11-12 τετραγωνικών;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...