Προς το περιεχόμενο

Green Cola

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου θυμήσατε πρίν από 3 χρόνια, που δημοσιογράφος του BBC κόλλησε στον τοίχο τον πρόεδρο της Coca Cola Europe, αναφορικά με τη ζάχαρη στην κανονική κόλα.

Σιγά που τον κόλλησε στον τοίχο.

Οταν πηγαίνει ο ελληνας και αγοράζει μια πάστα, ένα ρεβανι ή ένα σιροπιαστό γνωρίζει πόση ζάχαρη έχει μέσα;

Το 80% του γλυκού ζάχαρη είναι. Απλά εκεί το φτιάχνει ο "φιλικός" ζαχαροπλάστης και όχι η "διαβολική" πολυεθνική κοκα κόλα που θέλει το κακό μας.

• Like 2
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οταν πηγαίνει ο ελληνας και αγοράζει μια πάστα, ένα ρεβανι ή ένα σιροπιαστό γνωρίζει πόση ζάχαρη έχει μέσα;

Το 80% του γλυκού ζάχαρη είναι. Απλά εκεί το φτιάχνει ο "φιλικός" ζαχαροπλάστης και όχι η "διαβολική" πολυεθνική κοκα κόλα που θέλει το κακό μας.

Mα η κοκα κολα δεν εχει μονο ζαχαρη μεσα, εχει και αλλα πραγματα. 

Η πολυεθνικη δε θελει απαραιτητως το κακο μας... τα λεφτα μας θελει.

Δημοσ.

Βιολόγος, είχε σπουδάσει εξωτερικό οχι Ελλάδα.

Βιολόγος που μορφωνεται από hoaxes στο ιντερνετ;

Δημοσ.

Μπορεί απλά να μας δουλεύει τώρα για να ρίξει λάδι στην φωτιά ή να μιλάει για βιολόγο απο αυτούς που σπούδασαν στην ιταλία γιατι βγάλανε κάτω απο την βάση στην ελλάδα.

Mα η κοκα κολα δεν εχει μονο ζαχαρη μεσα, εχει και αλλα πραγματα. 

Η πολυεθνικη δε θελει απαραιτητως το κακο μας... τα λεφτα μας θελει.

Ναι έχει και άλλα υλικά και τα γράφει ΟΛΑ στο κουτάκι...

πιο συγκεκριμένα:

Νερό, διοξείδιο του άνθρακα, Ε150D (χρωστική καραμέλας), κυκλαμικό νάτριο, [ακεσουλφάμη Κ και ασπαρτάμη (αν είναι light ή zero αν είναι classic τότε έχει ζάχαρη)] Φωσφορικό οξύ, Κιτρικό οξύ καφεΐνη φυσικά αρωματικά και  φαινυλαλανίνη...

Δημοσ.

Hoaxes στα μούτρα σου. Αν γνωρίζεις κάτι καλύτερο από τους άλλους κράτα το για τον εαυτό σου, δεν θα κάνουμε διαγωνισμό επιστημονικής γνώσης εδώ.

Μπορεί απλά να μας δουλεύει τώρα για να ρίξει λάδι στην φωτιά ή να μιλάει για βιολόγο απο αυτούς που σπούδασαν στην ιταλία γιατι βγάλανε κάτω απο την βάση στην ελλάδα.

Ρουμανία σπούδασε. Τέλος πάντων είναι η τελευταία φορά που μπαίνω εδώ, δεν θα κάτσω να μου ανεβάσουν το αίμα στο κεφάλι ορισμένοι ηλίθιοι που νομίζουν οτι είναι σωστότεροι από τους υπόλοιπους και γράφουν απλά για να γράψουν.

Καθήστε άφοβα και ρουφήξτε τις κοκακολες σας να σας πάει το ζάχαρο στο θεό.

Δημοσ.

Για να πούμε του στραβού το δίκιο, το φωσφορικό οξύ στην κόλα (ή το κιτρικό οξύ σε γκαζόζες/λεμονίτες) δεν αντιδρά με κάποιο μαγικό τρόπο με τη ζάχαρη, ούτε τη δεσμεύει, ούτε κάνει κάτι στο σώμα μας για να την απορροφήσει, αλλά αλλάζει τόσο τη γεύση όσο και το pH του προϊόντος οπότε είναι πολύ πιο εύκολο να καταπιούμε την ποσότητα της ζάχαρης που είναι μέσα στο αναψυκτικό. 

Δημοσ.

Ναι έχει και άλλα υλικά και τα γράφει ΟΛΑ στο κουτάκι...

πιο συγκεκριμένα:

Νερό, διοξείδιο του άνθρακα, Ε150D (χρωστική καραμέλας), κυκλαμικό νάτριο, [ακεσουλφάμη Κ και ασπαρτάμη (αν είναι light ή zero αν είναι classic τότε έχει ζάχαρη)] Φωσφορικό οξύ, Κιτρικό οξύ καφεΐνη φυσικά αρωματικά και  φαινυλαλανίνη...

Η αναγραφη είναι υποχρεωτικη σε όλα τα προιοντα.Το θεμα ειναι να γνωριζεις τι προκαλουν.

(επισης στα συστατικα της αναφερει και ένα μυστικο... "εκχύλισμα κοκακολας" αν θυμαμαι καλα)

Για να πούμε του στραβού το δίκιο, το φωσφορικό οξύ στην κόλα (ή το κιτρικό οξύ σε γκαζόζες/λεμονίτες) δεν αντιδρά με κάποιο μαγικό τρόπο με τη ζάχαρη, ούτε τη δεσμεύει, ούτε κάνει κάτι στο σώμα μας για να την απορροφήσει, αλλά αλλάζει τόσο τη γεύση όσο και το pH του προϊόντος οπότε είναι πολύ πιο εύκολο να καταπιούμε την ποσότητα της ζάχαρης που είναι μέσα στο αναψυκτικό. 

Μονο μη σε ακουσει ο louilouiCK γιατι θα πει παλι οτι διασπειρεις hoaxes.

Δημοσ.

Εγω ξενέρωσα με αυτά που γράφετε και την έκοψα την κόκα κόλα.

Εγώ πάλι πίνω Pepsi max & light τελευταία αλλα ξενέρωσα άπειρα με την twist. Ειχα να πιω χρονια και τη χάλασαν τη γεύση.

Δημοσ.

Ωραιο κολπο κανουν τα προιοντα που εχουν στεβια, τη φιγουραρουν με μεγαλα γραμματα στη συσκευασια αλλα αν διαβασεις τα συστατικα θα δεις ότι υπαρχουν κι αλλα γλυκαντικα παρεα... :-)

Χαχα μου θύμισες αυτό που έπαθα στην Αμερική πέρσι στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, όπου πήγα να αγοράσω μεταξύ άλλων βούτυρο. Πάνω στη βιασύνη μου λοιπόν πήρα ένα προϊόν που έγραφε Butter. Στο σπίτι όμως παρατήρησα ότι στην πραγματικότητα έγραφε I Can't Believe It's Not Butter! :D

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Μετα απο καιρο ξαναδοκιμασα μια vikos cola με stevia, εχουν φτιαξει παρα πολυ τη γευση, μου θυμισε την παλια κανονικη coca cola.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...