GeorgiousHS Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Απο 2gb ram που ειχα εκανα αναβαθμισh σε 8gb kit αγοραζοντας της DDR3 Corsair Vegeance στα 1600Mhz. H μητρικη μου ειναι η Gigabyte H81M-S και ο επεξεργαστης μου ενας Intel Pentium G3420 οποτε ειναι συμβατα με τις μνημες RAM. Οταν η μια απο τις 2 μνημες ειναι στην πρωτη θυρα το PC δουλευει κανονικα ενω οταν ειναι και οι 2 ολα δουλευουν κανονικα απο οτι φαινεται απλα εχω μαυρη οθονη, δεν γινεται ποτε το boot στα windows 10. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας και συγνωμη για τους τονους. 1
IT chef Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 πως δουλεύουν κανονικά ρε αδερφέ,με μαύρη οθόνη; Βγάλε τη μπαταρία της μητρικής,και ξαναπροσπάθησε. Αν δεν δουλέψει,μία μία τις μνήμες στην πρώτη θύρα,να δεις αν έχουν πρόβλημα οι μνήμες. Αν δουλέψει,έχει πρόβλημα η μητρική στην θύρα.Δως τες πίσω και πάρε μία οκτάρα. 2
teoChnologist Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Ενδέχεται να χρειάζεται να μπείς στο bios για να "ρυθμίσεις" τις νέες μνήμες. Σπάνιο μεν αλλα το έχω συναντήσει σε μητρική Msi. Αν δεν σου βγάζει ούτε την bios screen, δες μήπως μπορείς να συνδέσεις την οθόνη με άλλο τύπο καλωδίου (hdmi, dvi κλπ). Επίσης δοκίμασε αυτό που σου προτείνει ο φίλος παραπάνω. Δοκίμασε ξεχωριστά μια μια τις μνήμες στην πρώτη θύρα. Αν έχει πρόβλημα η μνήμη μπορεί να μην κάνει boot το pc. Ξεκίνα σιγά σιγά να αποκλείεις προβλήματα για να βγάλεις άκρη.
louilouiCK Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Είναι κιτ οπότε δύο των 4 GB ας ονομάσουμε την πρώτη Α και την δεύτερη Ββήμα πρώτο βάλε την Α μόνη της ανάβει; Αν όχι τότε επιστρέφεις τις μνήμεςΑν ναι τότεΒάλε την Β μονη της ανάβει; Αν όχι επιστρέφεις τις μνήμες Αν ναι τότε κάνε update το bios σου Μετα κάντο restore to factory defaults/reset.Βάλε και τις δύο ανάβει; Αν ναι είσαι εντάξειΑν όχι βάλε πάλι την μία κατέβασε αυτό http://download.gigabyte.asia/FileList/Memory/mb_memory_ga-h81m-s1.pdf και δες αν είναι οι μνήμες στην λίστα συμβατότητας Αν είναι μήλα στο support της μητρικής σου Αν δεν είναι προσπάθησε να τις αλλάξεις με κάποιες που είναι Αν δεν στις αλλάζουν προσπάθησε να βάλεις τις τιμές (ρολόγια latency volt κτλ κτλ manual όπως πρέπει να είναι -γράφει πανω σε ενα αυτοκολλητάκι που είναι πάνω στις μνήμες )Βάλε και τις δύο πάλι ανάβει; ωραίοςΔεν ανάβει; κάνε ένα πλήρες memtest86 (αν δεν ξέρεις πως ρώτα το google) και στην Α και στην Β Βρήκε σφάλμα; επιστρέφεις τις μνήμες Δεν βρήκε σφάλμα; την πάτησες 1
andreasomagiras Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Ίσως είναι άκυρο αυτό που θα πω, Σε μητρική με 4 θέσης για μνήμες, όταν της κουμποναμε όλες δεν λειτουργούσε το PC όταν είχαμε μέχρι 3 άνοιγε κανονικά, οπότε αλλάξαμε και αντί για τέσσερις των δυο γκιγκα βάλαμε δυο των τεσσάρων. Ψάχνοντας βρήκαμε ότι ήταν "προβλημα" της μητρικής γενικά, σε πρώτης γενιάς i5, δεν θυμάμαι ποια μητρική, είμαι από κηνιτο και δεν έχω ευχέρεια να ψάξω παλιότερο θέμα που ίσως είχα ανοίξει εδώ.
GeorgiousHS Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Και οι 2 μνημες οταν ειναι στο 1ο slot μονες του το PC ανοιγει. Οι μνημες ειναι οι CMZ8GX3M2A1600C9 και ειναι συμβατες στην μητρικη. Οταν ειναι μονες τους στο 2ο slot ο υπολογιστης δεν ανοιγει. Λογικα κάποιο προβλημα θα υπαρχει στο 2ο slot. Ποτε μου δεν ειχα χρησιμοποιησει παλαιοτερα το 2ο slot οποτε δεν θα υπηρχε λογος να ειναι χαλασμενο. Εκανα update το BIOS μεσο της εφαρμογης της gigabyte App Center. Μηπως υπαρχει καποια ρυθμιση και ειναι απενεργοποιημενη η 2η θυρα;
panos0100 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Ίσως είναι άκυρο αυτό που θα πω, Σε μητρική με 4 θέσης για μνήμες, όταν της κουμποναμε όλες δεν λειτουργούσε το PC όταν είχαμε μέχρι 3 άνοιγε κανονικά, οπότε αλλάξαμε και αντί για τέσσερις των δυο γκιγκα βάλαμε δυο των τεσσάρων. Ψάχνοντας βρήκαμε ότι ήταν "προβλημα" της μητρικής γενικά, σε πρώτης γενιάς i5, δεν θυμάμαι ποια μητρική, είμαι από κηνιτο και δεν έχω ευχέρεια να ψάξω παλιότερο θέμα που ίσως είχα ανοίξει εδώ. Αυτο το προβλημα το ειχα και εγω σε μια παλια μητρικη 775 gigabyte δηλαδη οταν εβαζα και τις 4 μνημες δεν δουλευαν απο 2gb ηταν με τις 3 λειτουργουσε
GeorgiousHS Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Η μητρική H81M-S1 που έχω δεν έχει 4 αλλά 2 θέσεις RAM, χωρίς να είναι κάποιο πρόβλημα αυτό.
FasTaker Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Oπότε δεν εινα θεμα θεσης dual chanell ενοοω το paring αν καποιος δεν καταλαβε. Με 2 θεσεις ram και το slot 2 κατω εχεις θεμα.
panos0100 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 μηπως εχει θεμα η μητρικη σου; γιατι και σε μενα οταν αρχσε να χαλαει δεν λειτουργουσε το doual chanel, αρχισε τα προβληματα εβλεπε μονο 3gb
louilouiCK Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Αυτό που ξέχασα να σου πω είναι όταν δοκιμάζεις ξεχωριστά την Α και την ΒΔοκίμασε την Α ξεχωριστά(εφόσον δουλεύει) στο slot 1 και μετά στο slot 2 αν δουλεύει και το slot 2 με την Α είσαι κομπλέ.
Alexlooker Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 αν μπορειs δοκιμασε αλλον επεξεργαστη (και αs μην εχει στραβωμενα pin) 2
GeorgiousHS Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Τις δοκίμασα και τις 2 και στα 2 slot ξεχωριστά. Και οι 2 δουλεύουν στο 1ο slot αλλά στο 2ο δεν δουλεύει καμία από τις 2. Δεν έχω άλλον επεξεργαστή για να τις δοκιμάσω αν και δεν νομίζω να έχει καμία διαφορά.
panos0100 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Ισως εγω λεω να τα εφτυσε η μητρικη σου, αλλα για να αποκλισεις και αυτον τον δες απο κανεναν φιλο σου αν εχει καμια αλλη μαρκα μνημες να βαλεις
louilouiCK Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Τις δοκίμασα και τις 2 και στα 2 slot ξεχωριστά. Και οι 2 δουλεύουν στο 1ο slot αλλά στο 2ο δεν δουλεύει καμία από τις 2. Δεν έχω άλλον επεξεργαστή για να τις δοκιμάσω αν και δεν νομίζω να έχει καμία διαφορά. Οι μνήμες ειναι οκ λοιπόν. Αφού δεν έχεις άλλο επεξεργαστή έχεις φίλο που να έχει μητρική που να παίρνει τον δικό σου; (θα πρέπει να του πάρεις καλή πάστα για ευχαριστώ βέβαια ) απλά για να σιγουρέψουμε ότι δεν ειναι ο επεξεργαστής το θέμα (επίσης βάλε τις δικές σου μνήμες ΑΝ δεν έχει τουλάχιστον 2 στικάκια απο δικές του ο φίλος) Αλλά κατα 99% είναι η μητρική ή τα έφτυσε ή εσύ όταν έκανες το PC στράβωσες καμιά επαφή... Επίσης δεν χάνεις τιποτα να δοκιμάσεις να κάνεις update το bios και να δείς μπας και δουλέψει έτσι αλλά το βλέπω χλωμό... χλωμό αλλά τζάμπα οπότε δεν χάνεις κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα