theopan Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 αναλογα που θα πεσεις... ενα υπαλληλος στην εθνικη βαριοταν τοσο, που ζητησε και χαρτι οτι σου ανηκει ο αριθμος κινητου.. Το χαρτί ότι σου ανήκει ο αριθμός του κινητού μου το ζήτησαν και μένα στην Εθνική. Επίσης το ζήτησαν πρόσφατα στην Πειραιώς σε ανάλογη περίπτωση Αυτό να τους το ξεκόβετε αμέσως. Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να διαθέτει κινητό και μάλιστα στο όνομά του για να συναλλαχθει με τράπεζα. Μπορεί να μην έχει καν κινητό, μπορεί να χρησιμοποιεί εταιρικό κινητό (που να μην είναι στο όνομά του), μπορεί να έχει κινητο που είναι σε όνομα άλλου. Δεν τους πέφτει λόγος σχετικά με το "ιδιοκτησιακό" του τηλεφωνικού αριθμού που δηλώνουμε (κατά δήλωσή μας μπαίνει ο αριθμός και για εξυπηρέτηση δική μας, αποστολές κωδικών κλπ.). Αν θέλουν επαλήθευση διεύθυνσης κατοικίας (το μόνο που δικαιολογείται), είναι υποχρεωμένοι να αποδεχτούν και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο απόδειξης αυτής. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Και πως θα γίνει η, όσο το δυνατόν. καλύτερη εξασφάλιση για τους κωδικούς που θα στέλνονται στο νούμερο; Ως καταναλωτής θέλω να προβαίνουν οι τράπεζες σε τέτοιες ενέργειες γιατί είναι για την δική μου (ως καταναλωτής) ασφάλεια
tartarino Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δυστυχώς η VF που είχα ρωτήσει θέλει πάνω από 1 μήνα (!) για να σου στείλει ταχυδρομικά (!) τη βεβαίωση για τον αριθμό. Ζητά η VF να στείλεις μόνο με φαξ τα δικαιολογητικά και την αίτηση για τη βεβαίωση και δε δέχονται να εξυπηρετήσουν μέσω δικτύου καταστημάτων (!). Πρόκειται επομένως και τουλάχιστον για την VF για μια δυσκίνητη διαδικασία. Το θετικό είναι πως πριν δυο μήνες για έκδοση κωδικών ebanking στην Εθνική έπεσα σε υπάλληλο που δε ζήτησε την εν λόγω βεβαίωση. Πρόταση δική μου, αν πέσετε σε δύσκολο υπάλληλο, φεύγετε άπραγοι και δοκιμάζετε ξανά σε άλλο υπάλληλο ή σε άλλο υποκατάστημα. Στην Πειραιώς ενημερωτικά, εαν έχετε χρεωστική κάρτα για συγκεκριμένο λογαριασμό μπορείτε να ζητήσετε κωδικούς ebanking μέσω τηλεφώνου. Δε θα ζητήσουν δικαιολογητικά γιατί υποτίθεται τα έχετε δώσει όταν πήρατε τη χρεωστική Επιπλέον θα γλιτώσετε και την προμήθεια που χρεώνουν, αν θα πηγαίνατε από το κατάστημα και ζητούσατε το ίδιο πράγμα
theopan Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Και πως θα γίνει η, όσο το δυνατόν. καλύτερη εξασφάλιση για τους κωδικούς που θα στέλνονται στο νούμερο; Ως καταναλωτής θέλω να προβαίνουν οι τράπεζες σε τέτοιες ενέργειες γιατί είναι για την δική μου (ως καταναλωτής) ασφάλεια Δεν αφορά την τράπεζα το ιδιοκτησιακό του δηλούμενου κινητού αριθμού! Δηλώνεις ότι χρησιμοποιείς το τάδε κινητό και εκεί σου στέλνουν τους κωδικούς ασφαλείας. Τέλος. Εϊναι ευθύνη και "προνόμιο" του πελάτη να χρησιμοποιεί έναν όποιον αριθμό κινητού θέλει (και αν θέλει κιόλας, αυτοί ζητάνε χαρτιά για τα κινητά και σε άλλες περιπτώσεις πλην ανοίγματος ebanking).
Phoenix7 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δυστυχώς η VF που είχα ρωτήσει θέλει πάνω από 1 μήνα (!) για να σου στείλει ταχυδρομικά (!) τη βεβαίωση για τον αριθμό. Ζητά η VF να στείλεις μόνο με φαξ τα δικαιολογητικά και την αίτηση για τη βεβαίωση και δε δέχονται να εξυπηρετήσουν μέσω δικτύου καταστημάτων (!). Πρόκειται επομένως και τουλάχιστον για την VF για μια δυσκίνητη διαδικασία. Το θετικό είναι πως πριν δυο μήνες για έκδοση κωδικών ebanking στην Εθνική έπεσα σε υπάλληλο που δε ζήτησε την εν λόγω βεβαίωση. Πρόταση δική μου, αν πέσετε σε δύσκολο υπάλληλο, φεύγετε άπραγοι και δοκιμάζετε ξανά σε άλλο υπάλληλο ή σε άλλο υποκατάστημα. Στην Πειραιώς ενημερωτικά, εαν έχετε χρεωστική κάρτα για συγκεκριμένο λογαριασμό μπορείτε να ζητήσετε κωδικούς ebanking μέσω τηλεφώνου. Δε θα ζητήσουν δικαιολογητικά γιατί υποτίθεται τα έχετε δώσει όταν πήρατε τη χρεωστική Επιπλέον θα γλιτώσετε και την προμήθεια που χρεώνουν, αν θα πηγαίνατε από το κατάστημα και ζητούσατε το ίδιο πράγμα Πας σε οποιοδήποτε κατάστημα Vodafone με την ταυτότητα και σε 2 λεπτά είσαι έτοιμος, αυτο που λες πρώτη φορά το ακούω.
Silverage Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Και εγώ που πήγα στη vodafone σε 5 λεπτά μου δώσανε το χαρτί.
kostasbm Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 κανετε ντορο για κατι που ειναι βασικο για την ασφαλεια εννεοιται οτι δηλωνεις ενα κινητο οτι γουσταρεις αλλα με δικια σου ευθυνη γιατι η τραπεζα για καλυτερη εξασφαλιση της συναλλαγης σου στελνει τους κωδικους στο τηλεφωνο σου και οχι στου γειτονα πχ ενταξει τωρα αν ειναι εταιρικο η της μανας δεν χρειαζεται να κανουμε αναλυση...κατα τη γνωμη μου οτι τηλεφωνο και ναναι πρεπει να το εχεις επανω σου οχι μονο για τις συναλλαγες αλλα και για διαφορα alerts(πιστωσεις ημερολογιακες χρεωσεις και συναφη) νομιζω οτι γινεται αναφορα στη συμβαση αλλα θα μου πεις ποσοι διαβαζουμε τη συμβαση...τη δουλεια να κανουμε και οταν στραβωσει κατι λεμε τι εγινε ο φιλος δεν ειχε ενεργοποιησει τα alerts me mail και θα ειχε προλαβει να σωσει τα περισσοτερα
molot12 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Συγνώμη προκαταβολικά αλλά νομιζω πως είστε αφελείς αν πιστεύετε οτι ξαφνικά όλες οι τράπεζες με το πρόσχημα επικαιροποίησης στοιχείων σας ζητάνε χαρτι απο την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που να αποδεικνύει οτι είστε κάτοχος συγκεκριμένου τηλεφωνικού αριθμού μόνο για αποστολή sms για winbanking. H πραγματικότητα είναι πως τις καλές εποχές που μοιράζαν καταναλωτικά δάνεια αβέρτα δεξιά και αριστερά υπήρξαν πολλοί εξυπνάκηδες που δηλώναν μαιμού αριθμούς κινητών τηλεφώνων στις τράπεζες. Τώρα που τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν χτυπήσει κόκκινο και δικηγορικά γραφεία συμβεβλημένα με τις τράπεζες ξεκινήσαν σαφάρι ανεύρεσης και όχλησης των εξυπνάκηδων . Για αυτό λοιπόν προσπαθούν να πιστοποιήσουν τους πάντες... ΥΓ. Τσεκαρισμένο απο ''εσωτερική'' πληροφορία απο υπάλληλο τράπεζας και απο προσωπική εμπειρία καθώς δέχτηκα δυο τηλεφωνήματα για μη εξυπηρέτηση δανείου απο δικηγορικά γραφεία αθηνών λόγω απλής συνωνυμίας.
theopan Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 κανετε ντορο για κατι που ειναι βασικο για την ασφαλεια Καμία σχέση με την ασφάλεια δεν έχει και δικαίως κάνουμε "ντόρο". Τον κώλο τους καλυμένο από 10 μεριές θέλουν να έχουν απλά οι τράπεζες για αυτό ζητάνε (παρανόμως και καταχρηστικώς) 10 διαφορετικά χαρτιά για επαλήθευση διεύθυνσης. Και μόνο. Ξαναλέω ότι το σε ποιό όνομα είναι ένα κινητό, δεν προσφέρει τίποτα στην "ασφάλειά μου" (καλο το παραμύθι αυτό αλλά και πάλιωσε και κούρασε) εφόσον έχω την αποκλειστική χρήση του αριθμού αυτού. Η απάντηση στην απαράδεκτη αυτή απαίτηση, μπορεί να είναι κάλιστα "δεν έχω κινητό". Και τελειώνει το ζήτημα εκεί. Δεν το ήξερα ότι πρέπει να έχω σώνει και καλά κινητό για να συμβληθώ (υποχρεωτικά όπως καταντήσαμε) με τράπεζα...
kostasbm Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 theo ο καθενας εχει την αποψη του...εγω απλα εγραψα απο εμπειρια 35 ετων στο αθλημα εχεις e banking ?? ετε? πειρεαιως ? η ετε εχει μαραφετακια ακομα τα υπολοιπα περι στοιχειων τα εχουμε παει τοσες πολλες φορες που ξερουν και τι νουμερο σωβρακο φοραμε.......ομως τις αλλαγες διευθυνσεων δεν μπορουν να τις παρακολουθουν .....εσυ τι λες για πλακα ζητανε χαρτια διασταυρωσης διευθυνσεων .....εσυ θα δανειζες καποιον που δε ξερεις που μενει?? μη ξεχνας οτι το κρατος δεν σου εχει ζητησει ποτε ταυτοποιηση η επικαιροποιηση στοιχειων απλα γιατι τα παιρνει απο τη τραπεζα ενω στο εξωτερικο η τραπεζα τα αντλει απο το κρατος μολτ αν δεν χρωστας καταναλωτικο η στεγαστικο ποιο ειναι το προβλημα....και ρωτα το φιλο σου τωρα αρχισε η πιστοποιηση ??η πριν καμμια 10αρια χρονια /
theopan Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 theo ο καθενας εχει την αποψη του...εγω απλα εγραψα απο εμπειρια 35 ετων στο αθλημα εχεις e banking ?? ετε? πειρεαιως ? η ετε εχει μαραφετακια ακομα τα υπολοιπα περι στοιχειων τα εχουμε παει τοσες πολλες φορες που ξερουν και τι νουμερο σωβρακο φοραμε.......ομως τις αλλαγες διευθυνσεων δεν μπορουν να τις παρακολουθουν .....εσυ τι λες για πλακα ζητανε χαρτια διασταυρωσης διευθυνσεων .....εσυ θα δανειζες καποιον που δε ξερεις που μενει?? μη ξεχνας οτι το κρατος δεν σου εχει ζητησει ποτε ταυτοποιηση η επικαιροποιηση στοιχειων απλα γιατι τα παιρνει απο τη τραπεζα ενω στο εξωτερικο η τραπεζα τα αντλει απο το κρατος μολτ αν δεν χρωστας καταναλωτικο η στεγαστικο ποιο ειναι το προβλημα....και ρωτα το φιλο σου τωρα αρχισε η πιστοποιηση ??η πριν καμμια 10αρια χρονια / Δεν έχω δανεισμό από καμία τράπεζα! Πλην 2 πιστωτικών στην Πειραιώς. Και ναι έχω e-banking και στις 3 τράπεζες με τις οποίες "συνεργάζομαι" (στην Ελλάδα, χώρια αυτές του εξωτερικού). Από αμνημονεύτων ετών που ο μέσος Έλληνας δεν ήξερα καν τι είναι. Υπάρχει άλλη δικαιολογία για να μου ζητάνε μ@λ@κίες; Παρεμπιπτόντως στην ΕΤΕ τα "μηχανάκια" (token) έχουν πλέον καταργηθεί εδώ και 3-4 χρόνια. Η αποστολή κωδικών ταυτοποίησης 2ου σταδίου γίνεται με SMS στο κινητό που δηλώνεις στο ibank. Κανένα χαρτί ιδιοκτησίας δεν μου ζητήθηκε ποτέ επί τούτου συνεπώς. Μου ζητήθηκε σε άλλη φάση και φυσικά τους δήλωσα ότι θα αρκεστούν στο λογαριασμό του σταθερού (που τυγχάνει να έχω στο όνομά μου). Και προφανώς αρκέστηκαν. Δεν ήταν καθόλου απαραίτητο όμως να έχω ούτε σταθερό. Τότε λοιπόν θα έπρεπε να αρκεστούν σε κάτι ακόμα λιγότερο. Υ.Γ. Α και δεν έχουν να μου πουν τίποτα τα 35 χρόνια σου στο -όποιο- "άθλημα". Μετράω κι εγώ άλλωστε 27 χρόνια (από το 1990) στο συγκεκριμένο "άθλημα" της συναλλαγής με τις τράπεζες. Αν αυτό εννοούσες...
kostasbm Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 ναι βρε συ στο αθλημα και του e banking αλλα και εργασιακα αλλα 40 lol ειμαι παλιογερος τα τοκεν ηταν ψιλοπαπαρια και ειχαν αρκετα θεματα οπως και συ καταλαβαινεις οτι αυτος που εβγαλε την εγκυκλιο για το θεμα της ιδιοκτησιας του κινητου ηταν βλακας ...θα μπορουσε να πει ...δηλωστε ενα κινητο νουμερο κινητου που εχετε και να τονιζει ποιος φερει την ευθυνη σε περιπτωση που εδωσες λαθος νουμερο...αυτα
theopan Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 οπως και συ καταλαβαινεις οτι αυτος που εβγαλε την εγκυκλιο για το θεμα της ιδιοκτησιας του κινητου ηταν βλακας ...θα μπορουσε να πει ...δηλωστε ενα κινητο νουμερο κινητου που εχετε και να τονιζει ποιος φερει την ευθυνη σε περιπτωση που εδωσες λαθος νουμερο...αυτα Μάλλον συνεχίζω να μη γίνομαι κατανοητός! Δεν υπάρχει καμία εγκύκλιος που να επιβάλλει να αποδεικνύεται η κυριότητα αριθμού κινητού με λογαριασμούς κινητού ή χαρτιά από της εταιρείες για τα καρτοκινητά. Τα ζητάνε κάποιοι τραπεζοϋπάλληλοι είτε καταχρηστικά σαν συμπλήρωμα των υπολοίπων λογαριασμών ΔΕΚΟ επειδή είναι άχρηστοι κηφήνες στην πλειοψηφία τους και "φτιάχνονται" να έχουν πάκα με χαρτιά μπροστά τους ελλείψει και ουσιαστικού αντικειμένου πλέον, είτε επειδή είναι ανενημέρωτοι. Εγώ τελευταία φορά που τους έδωσα λογαριασμό κινητού ήταν όταν είχα συμβόλαιο πριν 4-5 χρόνια (και τότε δεν έδωσα σταθερού φυσικά). Από τότε που το γύρισα σε καρτοκινητό, ουδέποτε έδωσα -και ούτε πρόκειται- κανένα χαρτί σχετικό με το κινητό μου και τους είπα ότι θα αρκεστούν στο λογαριασμό του σταθερού που τυγχάνει να έχω στο όνομά μου για επαλήθευση διεύθυνσης. Και έτσι συμβαίνει και θα συμβαίνει. Παρόμοια ιστορία είχα με τους βλάκες στη Eurobank (μόνο της Eurobank!) και το επάγγελμα στις "επικαροποιήσεις": - "Θέλουμε βεβαίωση μισθοδοσίας" - "Δεν υπάρχει τέτοια, είμαι ελ. επαγγελματίας" - "Θέλουμε τότε την έναρξη ή Ε3" - "Δεν σας αφορά ούτε η έναρξη που ούτως ή άλλως είναι ένα χαρτί εκδοθέν προ 15ετίας όταν την έκανα, το οποίο μπορεί καν να μην ισχύει πλέον γιατί από τότε έκλεισα τα βιβλία μου, ούτε το Ε3 μου καθώς δεν διατηρώ καν επαγγελματικό λογαριασμό στην τράπεζά σας. Σας δηλώνω το επάγγελμά μου και αυτό θα βάλετε αλλιώς βάλτε άνεργος, άεργος ό,τι σκατά έχει ως επιλογή το σύστημά σας τέλος πάντων". Και έτσι λύνεται κάθε φορά το -ανύπαρκτο επί της ουσίας- πρόβλημα.
Silverage Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Το ζητάει η εγκύκλιος της τράπεζας το χαρτί για τον αριθμό γι'αυτό το ζητάνε και οι υπάλληλοι. Δεν τους ήρθε καύλα μια μέρα και είπανε ας το ζητήσουμε. Γι'αυτό και στην αρχή δεν το ζητάγανε.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Μάλλον συνεχίζω να μη γίνομαι κατανοητός! Δεν υπάρχει καμία εγκύκλιος που να επιβάλλει να αποδεικνύεται η κυριότητα αριθμού κινητού με λογαριασμούς κινητού ή χαρτιά από της εταιρείες για τα καρτοκινητά. Τα ζητάνε κάποιοι τραπεζοϋπάλληλοι είτε καταχρηστικά σαν συμπλήρωμα των υπολοίπων λογαριασμών ΔΕΚΟ επειδή είναι άχρηστοι κηφήνες στην πλειοψηφία τους και "φτιάχνονται" να έχουν πάκα με χαρτιά μπροστά τους ελλείψει και ουσιαστικού αντικειμένου πλέον, είτε επειδή είναι ανενημέρωτοι. Εγώ τελευταία φορά που τους έδωσα λογαριασμό κινητού ήταν όταν είχα συμβόλαιο πριν 4-5 χρόνια (και τότε δεν έδωσα σταθερού φυσικά). Από τότε που το γύρισα σε καρτοκινητό, ουδέποτε έδωσα -και ούτε πρόκειται- κανένα χαρτί σχετικό με το κινητό μου και τους είπα ότι θα αρκεστούν στο λογαριασμό του σταθερού που τυγχάνει να έχω στο όνομά μου για επαλήθευση διεύθυνσης. Και έτσι συμβαίνει και θα συμβαίνει. Παρόμοια ιστορία είχα με τους βλάκες στη Eurobank (μόνο της Eurobank!) και το επάγγελμα στις "επικαροποιήσεις": - "Θέλουμε βεβαίωση μισθοδοσίας" - "Δεν υπάρχει τέτοια, είμαι ελ. επαγγελματίας" - "Θέλουμε τότε την έναρξη ή Ε3" - "Δεν σας αφορά ούτε η έναρξη που ούτως ή άλλως είναι ένα χαρτί εκδοθέν προ 15ετίας όταν την έκανα, το οποίο μπορεί καν να μην ισχύει πλέον γιατί από τότε έκλεισα τα βιβλία μου, ούτε το Ε3 μου καθώς δεν διατηρώ καν επαγγελματικό λογαριασμό στην τράπεζά σας. Σας δηλώνω το επάγγελμά μου και αυτό θα βάλετε αλλιώς βάλτε άνεργος, άεργος ό,τι σκατά έχει ως επιλογή το σύστημά σας τέλος πάντων". Και έτσι λύνεται κάθε φορά το -ανύπαρκτο επί της ουσίας- πρόβλημα. Πάψε να γράφεις ότι σου κατέβει. Πλέον για την ταυτοποίηση χρειάζονται κάποια δικαιολογητικά, τα οποία καθορίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος. Για το κινητό π.χ. χρειάζεται είτε λογαριασμός κινητής (για κατόχους συμβολαίου/καρτοσυμβολαίου είτε βεβαίωση για κατόχους καρτοκινητής). Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις για τις οποίες είμαι σίγουρος πως δεν θέλεις να ακούσεις/διαβάσεις γιατί θες να συνεχίζεις να ενστερνίζεσαι τη Νεοελληνική νοοτροπία. Και κλείνοντας, αν δεν έχει να φοβηθείς κάτι, γιατί να μην καταθέσεις τα δικαιολογητικά που σου ζητούνται; Γιατί πιστεύεις πως ο υπάλληλος θέλει να βγάλει τα εσώψυχά του στον πελάτη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα