Προς το περιεχόμενο

Εισαγωγή αυτοκινήτου από ιδιώτη


journeyman77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και καλό μήνα, ποστάρω στο φόρουμ αυτό καθώς αν και σε άσχετα με τεχνολογία θέματα, πάντα βρίσκω πρόθυμα μέλη και απαντήσεις!!

Μετά από σκέψη αποφάσισα να εισάγω από Γερμανία ένα Renault Scenic ('13) με την βοήθεια ενός μεσάζοντα που θα εκτιμούσε το αυτοκίνητο εκεί (και φυσικά θα κανόνιζε την μεταφορά), ώστε να πάρω την τελική μου απόφαση.
Να πω εδώ ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε με γνώμονα κυρίως οικονομικό μιας και οι αντίστοιχες περιπτώσεις εδώ (τις οποίες απέκλεισα μία μία) είτε δεν αντιστοιχούσαν στην κατάσταση που αναφερόταν στην αγγελία είτε το κόστος ήταν ασύμφορο για τα δεδομένα μου.
Στο προκείμενο λοιπόν, η απόφαση πάρθηκε και φτάνω στο σημείο που πρέπει να εξοφλήσω το όχημα (αξίας 7.500€).
Μέσω Εθνικής Τράπεζας έγινε αίτημα για μεταφορά χρημάτων στην Γερμανία, αίτημα όμως που απορρίφθηκε 2 φορές με την αιτιολογία ότι οι εισαγωγές επιτρέπονται μόνο για τους εμπόρους (καταραμένα capital controls)...
Οπότε αποφασίσαμε από κοινού με τον μαντρά στην Γερμανία αλλά και με τον μεσάζοντα, να προβούμε σε τμηματικές μεταφορές χρημάτων από 7 ιδιώτες (οικογενειακοί φίλοι) από 1.000€ έκαστος, μιας και ανά ημερολογιακό μήνα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να μεταφέρει αυτό το ποσό οπουδήποτε εντός Ε.Ε.

Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι 2:
1- πως θα δηλώσω το όχημα στην επόμενη φορολογική δήλωση (ο μαντράς θα μου κόψει τιμολόγιο για όλο το ποσό)? Οι ιδιώτες που συμμετείχαν στην υπόθεση πρέπει να κάνουν κάοια δήλωση που θα την συμπεριλάβω στην Φορολογική μου δήλωση?

2- ο μεσάζοντας μου είπε ότι μόλις τα χαρτιά του αυτοκινήτου, φτάσουν στο τελωνείο, θα πρέπει να μιλήσουν με τον λογιστή μου για να γίνει κάποια δήλωση μέσω taxisnet σχετικά με την εισαγωγή. Ξέρει κάποιος γι'αυτό κάτι?

Οι ερωτήσεις μου μάλλον αφορούν τους λογιστές του φόρουμ??
Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους διαβάσουν έστω το ποστ μου και θα εκτιμήσω τις (όποιες απαντήσεις σας)!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι λογιστής αλλά θεωρώ πως το τιμολόγιο πρέπει να είναι στο όνομα σου και να γράφει όλο το ποσό. Τα λεφτά είναι δικά σου οι άλλοι σου έκαναν μια εξυπηρέτηση.

Αν νοικιάζεις ένα σπίτι, οι αποδείξεις είναι στο όνομα σου, αλλά επειδή δεν έχεις ebanking πληρώνεις τον ιδιοκτήτη μέσω του ebanking ενός φίλου σου, τον οποίον ξοφλάς με μετρητά, ποιος θα το δηλώσει εσύ ή ο φίλος σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε το τιμόλογιο πρέπει να είναι στο όνομα σου οι υπόλοιποι απλά σου έκαναν εξυπηρέτηση για τα υπόλοιπα ρώτα των λογιστή σου θα στα πει καλύτερα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...