Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Ενδιαφερομαι για εναν NAS στον οποιον θελω να κουμπωσω δυο WD Red. 
Αυτη τη στιγμη εχω ολα μου τα αρχεια στου δυο RED στο PC στο γραφειο μου. Στο σαλονι εχω στην τηλεοραση μου το PLEX και ετσι βλεπω χαλαρα τα αρχεια μου ταινιες, σειρες κλπ απο τον καναπε. 

Επειδη ομως δεν θελω να εχω ολη μερα ανοικτο το PC, σκεφτηκα να παρω εναν NAS, να τον εχω διπλα στην τηλεοραση μου και να παιζω τα αρχεια μου απο τον PLEX κατευθειαν απο εκει.

Ειναι τοσο απλο, η υπαρχουν πραγματα τυπου ασυμβατοτητας με PLEX, υποτιτλους, transcoding και αλλα, τα οποια δεν γνωριζω;

Ρουτερ εχω εναν της Fritzbox και χρησιμοποιω Powerlines της TP-LINK.

Εχετε να μου προτινετε κανεναν NAS; Εγω σκεφτηκα τον Synology ds216j. Βεβαια υπαρχουν και αλλες εκδοσεις οπως "Synology ds216se και ds216play" αλλα δεν καταλαβα τις διαφορες.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Χρηστος Αρας

Δημοσ.

Εάν η κύρια χρήση θα είναι multimedia streaming, τότε πήγαινε σε Synology άφοβα.

Ειδικά στα μοντέλα "xxx play"

Το λειτουργικό Synology έχει application Plex Server......

Κανένα πρόβλημα με ασυμβατότητες, transcoding κλπ.

Εάν το συγκεκριμένο μοντέλο TP Link που έχεις μπορεί να διαχειριστεί το traffic, από άποψη bandwidth, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Για περισσότερα ρίξε και μια ματιά στην σελίδα της Synology.

https://www.synology.com/en-global/products/DS216play

Δημοσ.

Κοίτα εγώ έχω προσωπικά το ds215j και το χρησιμοποιώ για αυτό τον λόγο. Τι γίνετε τώρα με το plex... Τα Nas σε αυτή την κατηγορία μπορούν να τρέξουν τον server μεν αλλά χωρίς την δυνατότητα transcode και εξηγουμε... Εαν η τηλεόραση σου μπορεί να διαχειριστεί το αρχείο που θέλεις να παίξεις όλα καλά. Εαν για κάποιο λόγο δεν μπορεί πχ μη υποστηριζομενο format, υποτιτλοι 3d τότε το plex θα προσπαθήσει να κάνει transcode και η υπολογιστική του ισχύ δεν θα επαρκεί με αποτέλεσμα να κάνει σπασίματα κτλ... Πάντως εγώ ειμαι ευχαριστημένος με την επιλογή μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...