eidikos33 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Τα 7000 είναι μισθωτη εργασια? Συμφωνα με το πρόγραμμα, 7000 στον κωδ.301 και 2750 στον 103 φερνουν φορο 392€. Αν βαλεις και 450€ στον 051, ο φορος είναι ιδιος. (Aν βαλεις 1000€ ο φορος είναι 292) τα 4221 ειναι απο συνταξεις και τα 2760 απο ενοικια
rus Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 τα 4221 ειναι απο συνταξεις και τα 2760 απο ενοικια Bάλε λοιπον αυτα τα νουμερα στο προγραμμα και δες, παλι πρεπει να τα βαλω εγω για σενα?
rus Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 ρε συ δεν μπορώ να σου πω νούμερα για κάτι που δεν έχω όλα τα δεδομένα μπροστά μου, μπορεί να έκανες ανάλωση, μπορεί να είχες δώσει προκαταβολή φόρου, μπορεί τα τεκμήρια σου να μην είναι 12, μπορεί να έχεις παιδιά και να έχεις μεγαλύτερο αφορολόγητο από τους υπόλοιπους, μπορεί να πούλησες κάτι και το εισόδημά σου να είναι παραπάνω.. δεν ξέρω αυτό που ξέρω και έχω χιλιοδεί είναι ότι όποιος δεν δικαιολογεί τα δάνειά του με τίποτα πληρώνει Λυθηκε το ζητημα που λεγαμε, το πρόγραμμα της eTax2017 είναι λαθος! Σωστο είναι αυτό της ΕpsilonNet. To eTax2017 δε σου υπολογιζει το φορο στα αντικειμενικα κριτηρια διαβιωσης όταν αυτα ειναι μεγαλύτερα από τα πραγματικα. Για να μη πληρωσω λοιπον φορο και να παρω την επιστροφη που ελεγα, πρεπει να βαλω γυρω στις 3500€ στον κωδικο 787 περι αναλωσης κεφαλαιου. Το ποσο αυτό υπαρχει κανονικα, από το 2015 κιολας. Πως δουλευει? Αρκει να συμπληρωσω το ποσο και θα με καλεσουν αργοτερα για ελεγχο? ή συμπληρωνω και τιποτα άλλο που το δικαιολογει?
nickmanak Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Συμπληρωσε το και αν αποφασισει το συστημα ελεγχο, δεν θα κανει εκκαθαριση και θα σου βγαλει μηνυμα να περασεις απο τη ΔΟΥ σου.Εκει θα ελεγθεις για ολη τη δηλωση σου συν την αναλωση κεφαλαιου. Περα απο ενα τονο χαρτια που πρεπει να τους πας για να δικαιολογησεις τα παντα, πρεπει να προσκομισεις και εναν πινακα υπολογισμου του κεφαλαιου αναλωσης.Αυτος ο πινακας υπολογιζει τα ετη του διαθεσιμου προς αναλωση κεφαλαιου, απο οποιο ετος επιθυμεις, συνεχομενα, ως το τελευταιο ετος πριν του κρινόμενου ετους (οικονομικο ετος 2016 για τις φετινες).Ο πινακας ειναι λιγο δυσκολος στην δημιουργια, αλλα η παρακατω σελιδα θα σας βοηθησει https://www.forin.gr/tools/analwsh Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2017 από nickmanak
rus Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Συμπληρωσε το και αν αποφασισει το συστημα ελεγχο, δεν θα κανει εκκαθαριση και θα σου βγαλει μηνυμα να περασεις απο τη ΔΟΥ σου. Εκει θα ελεγθεις για ολη τη δηλωση σου συν την αναλωση κεφαλαιου. Περα απο ενα τονο χαρτια που πρεπει να τους πας για να δικαιολογησεις τα παντα, πρεπει να προσκομισεις και εναν πινακα υπολογισμου του κεφαλαιου αναλωσης. Αυτος ο πινακας υπολογιζει τα ετη του διαθεσιμου προς αναλωση κεφαλαιου, απο οποιο ετος επιθυμεις, συνεχομενα, ως το τελευταιο ετος πριν του κρινόμενου ετους (οικονομικο ετος 2015 για τις φετινες). Όπως ειπα, και μόνο το 2015 μου αρκει για να δικαιολογησω τα 3500€ που χρειαζονται. Αρα λοιπον συμπληρωνω κανονικα τον κωδ. 787 και ολοκληρωνω τη δηλωση χωρις κατι επιπλέον, και απο κει και περα βλεπω τι θα μου πει το συστημα? Το αποτελεσμα της εκκαθαρισης παντως ειναι πιστωτικο στα 500€. 7 κωδικους συμπληρωνω μονο στη δηλωση, συν το σπιτι μου. Ο πινακας ειναι λιγο δυσκολος στην δημιουργια, αλλα η παρακατω σελιδα θα σας βοηθησει https://www.forin.gr/tools/analwsh Toν πινακα αυτό ειπες δεν τον συμπληρωνω τωρα αλλα μονο όταν με καλεσει ο εφορας?
nickmanak Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Διαβασε το παρακατω και στο τελος της σελιδας προτεινει μερικα ακομη. https://www.forin.gr/articles/article/6866/deka-suxnes-erwthseis-gia-thn-analwsh-kefalaiou-kai-oi-apanthseis-tous
rus Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Διαβασε το παρακατω και στο τελος της σελιδας προτεινει μερικα ακομη. https://www.forin.gr/articles/article/6866/deka-suxnes-erwthseis-gia-thn-analwsh-kefalaiou-kai-oi-apanthseis-tous To εχω διαβασει αυτο, και αλλα παρομοια επισης. Μόνο πες μου, αρκει να συμπληρωσω τον 787 ή πρεπει να συμπληρωσω και καποιο πινακα αναλωσης μαζι?
nickmanak Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δεν υπαρχει πουθενα πινακας για συμπληρωση. Βαζεις το ποσο στο πεδιο 787, τπτ αλλο. Ξαναδιαβασε τα.
rus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δεν υπαρχει πουθενα πινακας για συμπληρωση. Βαζεις το ποσο στο πεδιο 787, τπτ αλλο. Ξαναδιαβασε τα. Mα δε σε αμφισβητησα, ρωταω μονο. Τις τελευταιες δυο μερες διαβασα ότι βρηκα σχετικο στο ιντερνετ αλλα καμμια αναρτηση δεν απανταει επι του πρακτικου, τι κανεις δηλαδή, ισως επειδή θελουν να σε ωθησουν στο λογιστη. Συμπληρωνω λοιπον κανονικα το απαιτουμενο(και μόνο) ποσο στον 787 και σου λεω τι μου λεει μετα.
nickmanak Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 1. Συμπληρώνω πίνακα ανάλωσης κεφαλαίου στο έντυπο Ε1; Ο φορολογούμενος προκειμένου να επικαλεστεί ανάλωση κεφαλαίου για την κάλυψη της συνολικής ετήσιας δαπάνης, αρκεί να συμπληρώσει τους κωδικούς 787 – 788 του πίνακα 6 «Πρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία – Ποσά που μειώνουν την ετήσια δαπάνη» του εντύπου Ε1. Για τη συμπλήρωση των κωδικών αυτών, προϋπόθεση αλλά και υποχρέωση του φορολογούμενου αποτελεί η σύνταξη του αναλυτικού πίνακα φορολογηθέντων και αναλωθέντων κεφαλαίων. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης δε συνυποβάλλονται δικαιολογητικά, ωστόσο, ο πίνακας πρέπει να είναι διαθέσιμος, εφόσον ζητηθεί από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. για έλεγχο.
rus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Eχω διαβασει και τις επισημες οδηγιες, εννοείται. Σε ποσο καιρο(και μεσα σε ποσο) μπορει να σου ζητησουν τον πινακα? Και σε ποσο καιρο εσυ πρεπει να τους τον πας οταν τον ζητησουν? Δηλαδη εγω πρεπει να τον εχω ετοιμο απο τωρα σε καθε περιπτωση?
3DJIN Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 δεν προκειται να στον ζητησουν για τοσο μικρα ποσα,αφου στην τελικη θα κανουν ελεγχο τις δηλωσεις απο το πρωτο ετος της αναλωσης τον πινακα τον κανετε και στην εφορια μαζι με τον εφοριακο
rus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 δεν προκειται να στον ζητησουν για τοσο μικρα ποσα,αφου στην τελικη θα κανουν ελεγχο τις δηλωσεις απο το πρωτο ετος της αναλωσης τον πινακα τον κανετε και στην εφορια μαζι με τον εφοριακο Moνο ένα ειναι το ετος της αναλωσης! το 2015. Αλλα μου λες ότι ελεγχος θα γινει οπωσδηποτε?
dtzgr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Αφού είσαι εντάξει, τι αγχώνεσαι με τον έλεγχο; Ας γίνει (που δεν θα γίνει). Τον καιρό τους θα χάσουν.
patsi Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Καλημέρα σας. Αποδείξεις από φαρμακεία μπαίνουν απ το πρώτο € η πρέπει να έχω πάνω από κάποιο ποσο; Μπορώ να βάλω και κάποιες πχ που είναι στο όνομα του πατέρα μου η μόνο αυτές που δεν έχουν καθόλου και αυτές με το δικό μου; Τα παραφαρμακευτικα(24%) απ ότι ξέρω δεν μπαίνουν σωστά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα