giorginho Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Από όσο θυμάμαι για να δηλώσεις κάτι σε αυτά τα πεδία χρειάζεται βεβαίωση κέρδους από τον ΟΠΑΠ.Αν έχεις την βεβαίωση κέρδους ναι είναι το σωστό σημείο για να δηλώσεις τα κέρδη σου με σκοπό να καλύψεις κάποια μελλοντική αγορά όταν αυτό θα χρειαστεί. Λογικα οι πραγματοποιηθεισες ηλεκτρονικες συναλλαγες ('καταθεσεις-αναληψεις') που σχετίζονται με τα κερδη μου είναι από μονες τους τα αποδεικτικα που χρειαζομαι. Θα υπολογιστεί εισφορά αλληλεγγύης για αυτά. Υποθετω όμως με τα ισχυοντα ορια ατομικου εισοδήματος, για τα οποια εφαρμόζεται γενικα η εισφορα αλληλεγγύης (πχ μηδενικη για εως 12.000€ συνολικο 'εισοδημα'), σωστα; (κι αυτό αν οντως επιβάλλεται η εισφορα γενικα σε αυτά τα χρηματα, γιατι με βαση τον ν. 4387/2016, αρ.112, παρ.9-1 δεν αναφέρονται 'τετοια' χρηματα ως υποκειμενα της εισφορας) Αν δηλαδή εχω πχ 8.500€ εισοδημα και δηλωσω και 2.000€ από αυτά, δε θα πρεπει να πληρωσω καθολου φορο (καλα, το δοκιμαζω κιολας αργοτερα και βλεπω ). Για την επιβολή της εισφοράς λαμβάνεται υπόψη το σύνολο του εισοδήματος, όπως αυτό προκύπτει από την άθροιση των εισοδημάτων από μισθωτή εργασία και συντάξεις, από επιχειρηματική δραστηριότητα, από κεφάλαιο, από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό.
sheik Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 344 λοιπον για φετος. Πληρωσα ηδη την 1η δοση κατευθειαν μετα την υποβολη μεσω ebanking. Υπαρχει καπου στο taxis κατασταση οφειλων οπου να ενημερωνονται οι πληρωμες που κανουμε και να βλεπουμε ποσα εχουν απομεινει; Για το τυπικο της υποθεσης δηλαδη. Ψαχνω αλλα δε βρισκω κατι, σε μια ενοτητα "προσωποποιημενη πληροφορηση", οτι κι αν επιλεξω αριστερα δεν βγαζει κατι. Στα στοιχεια οφειλων παλι 0 ποσο λεει Φορολογικό Ημερολόγιο Στοιχεία Μητρώου Φυσικού Προσώπου Στοιχεία Οφειλών Εκτός Ρύθμισης Στοιχεία Ρύθμισης Στοιχεία Πληρωμών
nickmanak Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Εκει αναρτουν ολες τις οφειλες. Θα περιμενεις κανα 2 μερες να εμφανιστει η οφειλη.
Anorymous Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Μια φίλη είναι αμεα πέρασε κεπα το 16 στο λογιστή που πήγε της είπε ότι άμα δηλώσει ότι είναι αμεα θα αργήσει η εκκαθάριση και αυτή βιάζεται αν δεν το δηλώσει είναι παράνομο ? Υγ επιδομα βαριάς αναπηρίας πήρε το 17
logistoulis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 αν την έχουν ξανακαλέσει για δικαιολογητικά τότε θα γίνει άμεσα, διαφορετικά μπορεί να την καλέσουν να τα πάει. αλλά συνήθως πας μια φορά δηλαδή κάποιοι που πήγαν πέρυσι δε τους έβγαλε να πάνε και φέτος αν δεν της προκύπτει φόρος ώστε να πάρει έκπτωση ίσως είναι και (φορολογικά) αδιάφορο και με αυτό το σκεπτικό το είπε ο λογιστής, παρόλα αυτά μπορεί η φίλη σου να θέλει να φαίνεται στη δήλωση της αν ζητάνε το εκκαθαριστικό σε άλλους φορείς θεωρητικά πρέπει να δηλωθεί, αλλά για οικονομία χρόνου και ταλαιπωρία μπορεί να μη δηλώνεται.. πχ μια μεγάλη γυναίκα που είναι τυφλή χωρίς σύνταξη, σπίτια κτλ που τη ζουν τα παιδιά της (που έχουν φράγκα) δε το δηλώνουμε να ταλαιπωρείται η γυναίκα να τρέχει εφορία (ή ακόμα και τα παιδιά της) αφού δεν προκύπτει κάποιο φορολογικό κέρδος
adi32 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Δοκιμασα το Φορολογία Εισοδήματος 2017 της Epsilon net και μου βγαζει αλλο ποσο απο αυτο που βγαινει απο το taxis μικροτερο με αρκετη διαφορα Εχω βαλει τα ιδια ποσα αλλα υπαρχει και Ε2 μηνδενικο και Ε3 απο τα οποια εβαλα μονο τα ποσα στο Ε1 Παιζει ρολο που στο Φορολογία Εισοδήματος 2017 της Epsilon net δεν υπαρχουν αυτα τα εντυπα ? H αυτοματη υποβολη πως λειτουργει απο το epsilon net ? Αν την κανω θα μου βαλει το μικροτερο ποσο ? Απιθανο το βλεπω Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2017 από adi32
rus Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δοκιμασα το Φορολογία Εισοδήματος 2017 της Epsilon net και μου βγαζει αλλο ποσο απο αυτο που βγαινει απο το taxis μικροτερο με αρκετη διαφορα Εχω βαλει τα ιδια ποσα αλλα υπαρχει και Ε2 μηνδενικο και Ε3 απο τα οποια εβαλα μονο τα ποσα στο Ε1 Παιζει ρολο που στο Φορολογία Εισοδήματος 2017 της Epsilon net δεν υπαρχουν αυτα τα εντυπα ? H αυτοματη υποβολη πως λειτουργει απο το epsilon net ? Αν την κανω θα μου βαλει το μικροτερο ποσο ? Απιθανο το βλεπω Aλλο σου βγαζει το epsilonnet και άλλο το gsis?? Tα στοιχεια τα συμπληρωσες σωστα/ιδια και στα δυο? και τα σπιτια? Για το Ε1 μιλαμε μονο, εκει υπολογιζεται ο φορος, άλλο τα Ε2, Ε3. Εάν οντως εχουν διαφορα τα δυο προγράμματα, προφανως και δε θα κανεις αυτοματη υποβολή μεσω του epsilonnet. Eχεις κανει update στη τελευταια εκδοση?
adi32 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ναι έχω κάνει ενημέρωση. Τα ίδια στοιχεία έχουν αλλά μήπως παίζει ρόλο ότι στο ε2 υπάρχουν κάποια σπίτια που δε φαίνονται στο ε1. Η αυτόματη υποβολή πως λειτουργεί?
rus Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Γραψε τα σπιτια σου στον πινακα 5 του Ε1, ώστε να βγει η σωστη αντικειμενικη δαπανη. Με τα τεκμήρια διαβιωσης φορολογείσαι? Γιατι σε ενδιαφερει να κανεις μια αυτοματη υποβολή που θα ειναι λανθασμενη??
nickmanak Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Μαλλον θα ξεχασες κατι ή δεν το συμπληρωσες με τον τροπο που απαιτει το epsilon, ο οποιος σε μερικα σημεια ειναι διαφορετικος απο του taxisnet. Πχ. οπου βλεπετε το συμβολο + πατηστε για να κανετε τις καταχωρησεις σωστα. Σε ενα αλλο πινακα επιλεγεις αν εισαι επιτηδευματιας, αν εχεις συζυγο κλπ. Εγω ειχα συμπληρωσει τα παντα στο taxisnet και μετα πατησα στο epsilon "αντληση προσυμπληρωμενων πεδιων απο taxisnet". Για να λειτουργησει αυτο το κολπο πρεπει 1)ολα τα πεδια στο epsilon να ειναι κενα. 2)στην καρτελα στοιχειων του epsilon να βαλετε το αφμ σας. Δεν εννοω στο Ε1 αλλά σε μια αλλη καρτελα με πολλα πεδια του υποχρεου, που αφορα μονο τη λειτουργια του λογισμικου. Να σημειωσω ομως οτι αντλεί απο το taxisnet συγκεκριμενα πεδια και οχι όλα. Μετα την αντληση καποια θα λειπουν, και θα τα βαλετε εσεις. Δεν συνιστω παντως τελικη υποβολη μεσω του epsilon. Μπορει να γινει καμμια στραβή.
adi32 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Οχι δεν ειναι με τα τεκμήρια διαβιωσης Μαλλον πρεπει να ειναι λογω TΕΛOΥΣ EΠITHΔEYMATOΣ η διαφορα Αλλα αφου εχω βαλει τα νουμερα δεν ξερω γιατι Ειχα μια ατομικη επιχειρηση απο το 2015 που εκλεισε το 2016 Μηπως πρεπει να τσεκαρω και καποιο κουτακι ? Δηλ αν κανω υποβολη μεσω epsilon θα μου πει να πληρωσω οσα λεει το epsilon και οχι το taxis ?
rus Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Το taxis είναι το σωστο, όχι το epsilon Eφοσον υπαρχει διαφωνια μη κανεις με το epsilon. Αν βαλεις τα σπιτια στον πινακα 5(και απορω γιατι δεν το κανεις) μηπως τα τεκμήρια βγαινουν περισσοτερα από το πραγματικο εισοδημα? Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2017 από rus 1
PETROS13 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Οχι δεν ειναι με τα τεκμήρια διαβιωσης Μαλλον πρεπει να ειναι λογω TΕΛOΥΣ EΠITHΔEYMATOΣ η διαφορα Αλλα αφου εχω βαλει τα νουμερα δεν ξερω γιατι Ειχα μια ατομικη επιχειρηση απο το 2015 που εκλεισε το 2016 Μηπως πρεπει να τσεκαρω και καποιο κουτακι ? Δηλ αν κανω υποβολη μεσω epsilon θα μου πει να πληρωσω οσα λεει το epsilon και οχι το taxis ? Αν θυμάμαι καλά στης epsilon υπάρχει κάποια επιλογή να σου υπολογίσει το τέλος επιτηδευματος. 1
nickmanak Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Υπαρχει αυτη η επιλογη στο τελευταιο δεξι tab της δηλωσης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα