Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλημέρα παιδιά. Ερώτηση. Αν έχουμε δώσει το αυτοκίνητο για απόσυρση-σίδερα(δεν ξέρω σίγουρα τι έχει κάνει), το σίγουρο είναι πως έχουν γίνει κατάθεση οι πινακίδες, πως γίνεται η συμπλήρωση? Απλά δεν το βάζουμε στο 840, και ότι λεφτά έχουμε πάρει τα γράφουμε στο 781?

• Απαντ. 338
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν την έχουν ξανακαλέσει για δικαιολογητικά τότε θα γίνει άμεσα, διαφορετικά μπορεί να την καλέσουν να τα πάει. αλλά συνήθως πας μια φορά δηλαδή κάποιοι που πήγαν πέρυσι δε τους έβγαλε να πάνε και φέτος

αν δεν της προκύπτει φόρος ώστε να πάρει έκπτωση ίσως είναι και (φορολογικά) αδιάφορο και με αυτό το σκεπτικό το είπε ο λογιστής, παρόλα αυτά μπορεί η φίλη σου να θέλει να φαίνεται στη δήλωση της αν ζητάνε το εκκαθαριστικό σε άλλους φορείς

θεωρητικά πρέπει να δηλωθεί, αλλά για οικονομία χρόνου και ταλαιπωρία μπορεί να μη δηλώνεται..

πχ μια μεγάλη γυναίκα που είναι τυφλή χωρίς σύνταξη, σπίτια κτλ που τη ζουν τα παιδιά της (που έχουν φράγκα) δε το δηλώνουμε να ταλαιπωρείται η γυναίκα να τρέχει εφορία (ή ακόμα και τα παιδιά της) αφού δεν προκύπτει κάποιο φορολογικό κέρδος

Τελικά το δήλωσε και έγινε άμεσα η εκκαθάριση πλέον στέλνουν αυτόματα τα ΚΕΠΑ τό χαρτί στην εφορία.

Δημοσ.

Tι γινεται με τη παραταση ρε παιδια, εχουμε κανα επισημο νέο?

Κανονικα αυριο ληγει η προσθεσμια!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Mια βδομαδα εμεινε για τη ληξη, υπαρχει κανεις που δεν την εστειλε ακομα?

Εγω την εστειλα προχτες :)

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση μήπως ξέρει κάποιος;

Έκανα πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση (μέχρι τώρα ήμουν φοιτητής και προστατευόμενο μέλος στον πατέρα μου).

Καθώς το 16 ξεκίνησα και δουλειά, φέτος έχω επιστροφή φόρου.

Την δήλωση την έκανα 25/5 οπότε από ότι άκουσα στον Παπαδάκη, την επιστροφή θα την πάρω μέχρι την παρασκευή (αυτοί που είχαν κάνει πιο πριν, την εχουν πάρει είδη).

Η ερώτηση μου είναι, αν πρέπει να παω στην εφορία με το βιβλιάριο και την ταυτότητα, γιατί κάτι τέτοιο μου είπαν να κάνω επειδή είναι η πρώτη μου φορολογική δήλωση.

Αλλά σε λογιστή που ρώτησα μου είπε οτι δεν χρειάζεται. Ξέρει κάποιος να μου πει σίγουρα; Δεν θα ήθελα να χάσω την προθεσμία τώρα, και να τα πάρω ουτε εγω δεν ξερω ποτε.

Δημοσ.

ενταξει στις 12 δοσεις κανει μονο ο φοροτεχνικος ?

Σε εμένα πάει αυτη η ερώτηση; Γιατί εάν ναι, δεν την κατάλαβα :)

Δημοσ.

Ο Αυτιας τα λεει καλυτερα...

Υ.Γ αυτοι που βγαινουν στα καναλια ειναι ο λογος που πηγαινω στο γραφειο 10παρα για να αποφυγω τον καθε παππου που λεει ο αυτιας το ειπε και οτι εσυ δεν ξερεις εισαι λαθος.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τελικά χρειάζεται ή όχι ρε παιδιά; :P

Το IBAN το έχω βάλει!

Εαν δεν χρωστας θα μπουν...

Εαν δεν μπουν σε κανεναν μηνα ή περισσοτερο να πας απο εκει.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα στα φανε

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τελικά χρειάζεται ή όχι ρε παιδιά;  :P

Το IBAN το έχω βάλει!

Οχι δεν χρειαζεται αλλα αν δεις οτι καθυστερι η επιστροφη πηγαινε να δεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τελικά χρειάζεται ή όχι ρε παιδιά;  :P

Το IBAN το έχω βάλει!

Αμα δεν στα εχουν βαλει να πας ΔΟΥ γιατι κατα 99% επειδη ησουν προστατευομενο μελος (απο οτι καταλαβα εισαι μεγαλυτερος απο 18 και ειναι η πρωτη δηλωση σου γιατι ησουν φοιτητης) στο συστημα φαινεται σαν να μην εχεις υποβαλει δηλωση τα προηγουμενα χρονια και επιστροφη δεν θα παρεις ετσι.Θα πρεπει να πας εφορια και θα σου πουν να συμπληρωσεις υπευθυνες δηλωσεις για τα χρονια που ησουν προστατευομενο μελος (θα χρειαστεις το αφμ και δου του πατερα σου ή οποιου σε δηλωνε σαν προστατευομενο μελος σιγουρα και δεν θυμαμαι αν χρειαζεται να εχεις και τα εκαθαριστικα των συγκεκριμμενων ετων μαζι σου)

• Like 2
Δημοσ.

Αμα δεν στα εχουν βαλει να πας ΔΟΥ γιατι κατα 99% επειδη ησουν προστατευομενο μελος (απο οτι καταλαβα εισαι μεγαλυτερος απο 18 και ειναι η πρωτη δηλωση σου γιατι ησουν φοιτητης) στο συστημα φαινεται σαν να μην εχεις υποβαλει δηλωση τα προηγουμενα χρονια και επιστροφη δεν θα παρεις ετσι.Θα πρεπει να πας εφορια και θα σου πουν να συμπληρωσεις υπευθυνες δηλωσεις για τα χρονια που ησουν προστατευομενο μελος (θα χρειαστεις το αφμ και δου του πατερα σου ή οποιου σε δηλωνε σαν προστατευομενο μελος σιγουρα και δεν θυμαμαι αν χρειαζεται να εχεις και τα εκαθαριστικα των συγκεκριμμενων ετων μαζι σου)

Νομιζω ότι είναι ετσι !!!Καπου ειχα διαβασει εδώ αναλογη περιπτωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...