Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, rus είπε

Tα τεκμήρια κοστιζουν χιλιαδες ευρω...

Ανεργοι ανθρωποι καλουνται να πληρωσουν τρελα λεφτα επειδη τυχαινει να εχουν ένα αμαξι, ένα σπιτι ή ένα στεγαστικο δανειο.

δεν είναι και τόσο άδικα τα τεκμήρια..

Δημοσ.
16 ώρες πριν, logistoulis είπε

Δηλαδη είναι δικαιο ένα ανεργος, απορος να καλειται να πληρωσει χιλιαδες ευρω επειδη εχει σπιτι και αυτοκινητο?

Ή μηπως ειναι σωστο καποιος να διατηρει με χιλιους κοπους ενημερο το στεγαστικο του και για  'ευχαριστω' να του χρεωνονται οι δοσεις σαν τεκμήριο?

21 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Προτειμω να πληρωσω αυτο που μου αναλογει, παρα μια ζωη να βρισκω την τρυπα στο συστημα για να ξεφευγω και συγχρονος να κλαιγομαι που δεν δικαιουμε φθηνοτερο ρευμα, ή δεν μπορω να δικαιολογισω μια αγορα, επειδη τα προηγουμενα χρονια δηλωνα οτι δεν εχω.

Η διευκρινηση ηταν ότι αυτά που θα πληρωσεις δεν είναι 100 ή 200ε που ειπες, αλλα καποια χιλιαρικα.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, logistoulis είπε

Η ύπαρξη των τεκμηρίων όχι, δεν είναι άδικη, το ύψος τους όμως είναι.

6 ώρες πριν, rus είπε

Δηλαδη είναι δικαιο ένα ανεργος, απορος να καλειται να πληρωσει χιλιαδες ευρω επειδη εχει σπιτι και αυτοκινητο?

Ή μηπως ειναι σωστο καποιος να διατηρει με χιλιους κοπους ενημερο το στεγαστικο του και για  'ευχαριστω' να του χρεωνονται οι δοσεις σαν τεκμήριο?

Η διευκρινηση ηταν ότι αυτά που θα πληρωσεις δεν είναι 100 ή 200ε που ειπες, αλλα καποια χιλιαρικα.

Για κάτσε λίγο, πως είναι δυνατόν ένας άνεργος και άπορος να μπορεί να συντηρεί σπίτι και αυτοκίνητο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

o άνεργος μπορεί να δικαιολογήσει τεκμήρια από παλιότερά του εισοδήματα, ο άπορος δεν γίνεται να έχει σπίτια και αυτοκίνητα εκτός αν φοροδιαφεύγει 

για το ύψος φυσικά να το συζητήσουμε πόσο παράλογο ή όχι είναι, αλλά γενικότερα η ύπαρξη τεκμηρίων δεν είναι , επίσης μην παραβλέπουμε ότι με το αφορολόγητο που είχαμε και ακόμα έχουμε το κράτος κάνει τα στραβά μάτια αν κάποιος έχει ένα σπίτι ή  ένα αυτοκίνητο ή και τα 2 (πχ στα 9500 όταν ήταν και σπίτι και αυτοκίνητο μικρού κυβισμού είχε κάποιος χωρίς πρόβλημα και χωρίς να χρειάζεται να εμφανίζει εισόδημα) ή όταν δεν χρειαζόταν να δικαιολογήσεις πού βρήκες τα λεφτά για την πρώτη σου κατοικία.. και εκεί μιλάμε για σοβαρά ποσά..  

όταν αυτό (το αφορολόγητο) βέβαια πέσει δραστικά του χρόνου-παραχρόνου τα πράγματα θα στενέψουν.. και εκεί, στον άνεργο ειδικά, θα του μπει μαχαίρι στο λαιμό..

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Για κάτσε λίγο, πως είναι δυνατόν ένας άνεργος και άπορος να μπορεί να συντηρεί σπίτι και αυτοκίνητο?

Αν ο πατερας σου σου αφησε το σπιτι σου πρεπει να το καψεις γιατι δε μπορεις να το συντηρήσεις? Υπαρχουν παρα πολλοι που εχουν σπιτια ενώ είναι παμφτωχοι και φυσικα δε μπορουν να πληρωσουν ουτε ενφια.

Το αμαξι που πηρες καποτε πρεπει να το δωσεις στη μαντρα?

6 ώρες πριν, logistoulis είπε

ο άπορος δεν γίνεται να έχει σπίτια και αυτοκίνητα εκτός αν φοροδιαφεύγει 

Μιλας σοβαρα τωρα?

9 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Αυτο απο που προκύπτει;

Εκτος απι ενα αμαξι δεν εχω κατι αλλο στο ονομα μου.

Ουτε δανεια, ουτε ακινητα.

Γενικα μιλησα, όχι ειδικα για τη περιπτωση σου.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rus είπε

Αν ο πατερας σου σου αφησε το σπιτι σου πρεπει να το καψεις γιατι δε μπορεις να το συντηρήσεις? Υπαρχουν παρα πολλοι που εχουν σπιτια ενώ είναι παμφτωχοι και φυσικα δε μπορυν να πληρωσουν ουτε ενφια.

Στη Ελλαδα ειμαστε παιδια.Ο φτωχος γινεται φτωχοτερος και ο πλουσιος πλουσιοτερος.

Δεν γινεται μισθωτοι υπαλληλοι να δηλωνουν περισσοτερα απο γιατρους,δικηγορους κτλ.

Οι νομοι ειναι ετσι φτιαγμενοι για να ξεζουμισουν τα τελευταια ευρω που εχει ο κοσμος.

Οσο αναφορα το αμαξι και τα σπιτια,θεωρειται οτι με ετησιο εισοδημα 5000-6000€ εισαι οκ και μπορεις να τα συντηρησεις.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, XronisR είπε

Οσο αναφορα το αμαξι και τα σπιτια,θεωρειται οτι με ετησιο εισοδημα 5000-6000€ εισαι οκ και μπορεις να τα συντηρησεις.

Με ετησιο εισοδημα 0 όμως πρεπει να πληρωσεις φορο....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, rus είπε

Αν ο πατερας σου σου αφησε το σπιτι σου πρεπει να το καψεις γιατι δε μπορεις να το συντηρήσεις? Υπαρχουν παρα πολλοι που εχουν σπιτια ενώ είναι παμφτωχοι και φυσικα δε μπορουν να πληρωσουν ουτε ενφια.

ένα νορμάλ σπίτι προς το παρόν τουλάχιστον είναι στο αφορολόγητο, αν μου λες για καμιά 3πατη μονοκατοικία ε όχι δεν γίνεται 

3 λεπτά πριν, rus είπε

Με ετησιο εισοδημα 0 όμως πρεπει να πληρωσεις φορο....

όχι, εκτός αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, εκεί ναι τα πράγματα είναι πολύ άδικα γιατί αντιμετωπίζεσαι εξ'ορισμού ως κλέφτης 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ένα νορμάλ σπίτι προς το παρόν τουλάχιστον είναι στο αφορολόγητο, αν μου λες για καμιά 3πατη μονοκατοικία ε όχι δεν γίνεται 

όχι, εκτός αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας 

Ενα σπιτι πχ. 70 τετραγωνικα υπολογίζεται γυρω στα 3000€.

Μα φορολογείσαι με το τεκμαρτο εισοδημα και πληρωνεις χοντρο φορο. Τοσα παραδειγματα βγηκαν περυσι στη δημοσιοτητα...

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι τι; 3000 για διαβίωση, άλλα 3000 για το σπίτι 6. είσαι στο αφορολόγητο δεν πληρώνεις μία

αν το αφορολόγητο πέσει πχ στις 5700, θα πληρώσεις όμως ένα 22% στη διαφορά 

αν είσαι επιτηδευματιας βέβαια και δεν έχεις καθόλου έσοδα εκεί θα πληρώσεις από το 1ο ευρώ για τα τεκμήριά σου, θα πληρώσεις και φόρο επιτηδεύματος ,  θα τρέχει ο εφκα έστω και στο ελάχιστο, εκεί τον ήπιες. αλλά αυτό γίνεται σκόπιμα για να τους εξαφανίσουν είναι άλλη ιστορία 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ναι τι; 3000 για διαβίωση, άλλα 3000 για το σπίτι 6. είσαι στο αφορολόγητο δεν πληρώνεις μία

Αν εχεις μόνο αυτά, ναι. Αν εχεις και κατι άλλο? πχ. να πληρωνεις δοσεις στεγαστικου? θα σου ερθει να πληρωσεις εναν τεραστιο φορο, κι ετσι θα σκεφτεις οτι καλυτερα να κανεις κοκκινο το δανειο σου.

Επισης απ οτι θυμαμαι εστω ένα λεπτο να εχεις τοκους παλι φορολογείσαι αγρια:lol:

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προφανως φίλε μου, από την άλλη και το κράτος σου λέει κάτσε ρε φίλε πού βρήκες τα λεφτά να πληρώνεις δόσεις;

τα κληρονόμησες; αν ναι πλήρωσε φόρο κληρονομιάς και είσαι οκ

στα δώρησαν; αν ναι πλήρωσε φόρο δωρεάς και είσαι οκ 

τα είχες βγάλει από παλιά; κάνε ανάλωση

απλά "τα βρήκες;" είσαι φοροφυγάς και θα σε φορολογήσουμε με τεκμήρια 

τώρα θες να μιλήσουμε για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που κοκκινίζουν τα δάνειά τους και από επιλογή δουλεύουν μαύρα; ή άλλους που τα κοκκινίζουν και πάνε στο εξωτερικό να "προκόψουν"; ο νόμος κατσέλη αν και έγινε με καλές προθέσεις έχει βοηθήσει πολλά λαμόγια 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, logistoulis είπε

προφανως φίλε μου, από την άλλη και το κράτος σου λέει κάτσε ρε φίλε πού βρήκες τα λεφτά να πληρώνεις δόσεις;

τα κληρονόμησες; αν ναι πλήρωσε φόρο κληρονομιάς και είσαι οκ

στα δώρησαν; αν ναι πλήρωσε φόρο δωρεάς και είσαι οκ 

τα είχες βγάλει από παλιά; κάνε ανάλωση

απλά "τα βρήκες;" είσαι φοροφυγάς και θα σε φορολογήσουμε με τεκμήρια 

Ναι, μπορει να τα κληρονομησα, να πηρα εφάπαξ ή να πηρα μια αποζημιωση απολυσης, δε μιλαμε για κρυφα εισοδηματα.

Επειδη λοιπον εχω αυτά τα λεφτα για να εξυπηρετω το δανειο μου και να επιβιωνω προς το παρον, θα πρεπει να φορολογηθώ με τουλ.5000€ ανα ετος?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, rus είπε

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο άνεργος και άπορος(δλδ χωρίς πόρους, μηδέν εισόδημα) δεν γίνεται να κυκλοφορεί με αμάξι. Επίσης μια και ρώτησες, το αμάξι που πήρε κάποτε μπορεί είτε να το πουλήσει είτε να καταθέσει πινακίδες και να το αφήσει κάπου να σαπίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...