Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο άνεργος και άπορος(δλδ χωρίς πόρους, μηδέν εισόδημα) δεν γίνεται να κυκλοφορεί με αμάξι. Επίσης μια και ρώτησες, το αμάξι που πήρε κάποτε μπορεί είτε να το πουλήσει είτε να καταθέσει πινακίδες και να το αφήσει κάπου να σαπίζει.

Αρα οσοι εχουν αμαξι πρεπει να το ξεφορτωθουν, αυτο τους λες. Να το πουλησουν (στην τωρινη πεθαμενη αγορα) στο 1/15ο της τιμης τους.

Πιθανοτατα οσοι την εχουν ηδη πατησει και πληρωσαν φορο να το εχουν ηδη κανει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, rus είπε

Ναι, μπορει να τα κληρονομησα, να πηρα εφάπαξ ή να πηρα μια αποζημιωση απολυσης, δε μιλαμε για κρυφα εισοδηματα.

Επειδη λοιπον εχω αυτά τα λεφτα για να εξυπηρετω το δανειο μου και να επιβιωνω προς το παρον, θα πρεπει να φορολογηθώ με 5000€ ανα ετος?

όχι γιατί για όλα αυτά υπάρχουν προβλέψεις ώστε να περιλαμβάνονται στη δήλωσή σου και να μην πληρώνεις τίποτα

αν πχ έχεις πάρει μια μεγάλη αποζημίωση πριν κάποιο καιρό και αυτή τη στιγμή ως άνεργος ξεπληρώνεις τις δόσεις σου και μου λες ότι σου προκύπτει φόρος, αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να αλλάξεις λογιστή γιατί κάτι λάθος γίνεται στη δήλωσή σου.. αν βέβαια έχει γίνει λάθος και απλά όντως δεν δικαιολογούνται 

μια τύπισσα που μου έρχεται στο μυαλό με σπίτι αυτοκίνητο και ένα παιδάκι άνεργη (και δάνειο) που όμως είχε πάρει ένα 30αρι χιλιάρικα αποζημίωση την πάω ανάλωση εδώ και 3 χρόνια που την έχω και δεν πληρώνει τίποτα.. μόλις τελειώσει η ανάλωση θα πληρώσει βέβαια αλλά η λογική λέει ότι θα πρέπει να βρει δουλειά αλλιως πρώτα θα πεινάσει και μετά ανησυχούμε για φόρους

αν της δώσουν οι γονείς της, ας πάει στην εφορία να δηλώσει δωρεά, έχω περίπτωση που μιας άλλης της δώρισε ο πατέρας της 60 χιλιάρικα.

κράτησε η εφορία τα 6 και τα υπόλοιπα 54 τα έχει και τα κάνει ο,τι θέλει και φυσικά δικαιολογεί τεκμήρια με αυτά αν χρειαστεί 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

Αρα οσοι εχουν αμαξι πρεπει να το ξεφορτωθουν, αυτο τους λες. Να το πουλησουν (στην τωρινη πεθαμενη αγορα) στο 1/15ο της τιμης τους.

Πιθανοτατα οσοι την εχουν ηδη πατησει και πληρωσαν φορο να το εχουν ηδη κανει.

Εγώ στη θέση τους αυτό θα έκανα, τώρα αυτοί ας κάνουν ότι θέλουν.

Η ουσία πάντως όσων έγραψα σου διέφυγε, πως ο πραγματικά άπορος ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να κυκλοφορεί με αμάξι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

όχι γιατί για όλα αυτά υπάρχουν προβλέψεις ώστε να περιλαμβάνονται στη δήλωσή σου και να μην πληρώνεις τίποτα

αν πχ έχεις πάρει μια μεγάλη αποζημίωση πριν κάποιο καιρό και αυτή τη στιγμή ως άνεργος ξεπληρώνεις τις δόσεις σου και μου λες ότι σου προκύπτει φόρος, αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να αλλάξεις λογιστή γιατί κάτι λάθος γίνεται στη δήλωσή σου..

Εχουν ειπωθει χιλιαδες παραδειγματα απο τέτοιες περιπτωσεις, δε γινεται μην τα εχεις ακουσει.

Στη δηλωση δεν δηλωνεις ανεργος ή εργαζομενος, σωστα? Δηλωνεις ποσά στους αναλογους κωδικους κι ετσι προκυπτει η ιδιοτητα σου.

Τωρα δε μιλαμε συγκεκριμενα για τη περιπτωση μου.  Περιμενε σε κανα μηνα που θα βγουν οι προσυμπληρωμενες δηλωσεις μας να σου πω τι δηλωνω ακριβως και τι τρελο φορο με χρεωνουν.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Η ουσία πάντως όσων έγραψα σου διέφυγε, πως ο πραγματικά άπορος ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να κυκλοφορεί με αμάξι.

Γιατι δε γινεται, τοσοι κυκλοφορουν με σακαράκες, είναι ευποροι δηλαδή?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, rus είπε

Εχουν ειπωθει χιλιαδες παραδειγματα απο τέτοιες περιπτωσεις, δε γινεται μην τα εχεις ακουσει.

Στη δηλωση δεν δηλωνεις ανεργος ή εργαζομενος, σωστα? Δηλωνεις ποσά στους αναλογους κωδικους κι ετσι προκυπτει η ιδιοτητα σου.

Τωρα δε μιλαμε συγκεκριμενα για τη περιπτωση μου.  Περιμενε σε κανα μηνα που θα βγουν οι προσυμπληρωμενες δηλωσεις μας να σου πω τι δηλωνω ακριβως και τι τρελο φορο με χρεωνουν.

ναι υπάρχουν πολλά παραδείγματα φίλε μου, αλλά στα περισσότερα (δεν θα πω σε όλα) κάποιο λάκκο έχει η φάβα, κάπου υπάρχει αδικαιολόγητο χρήμα 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ούτε καν με βασικό μισθό δεν γίνεται να έχεις σπίτι και αμάξι και ας το περνάνε στο ντούκου με βάση τα ισχύοντα 

Συμφωνα με τα στοιχεια του 2006, το ποσοστο ιδιοκτητων στην Ελλαδα είναι 84,6%

Μόλις τώρα, logistoulis είπε

ναι υπάρχουν πολλά παραδείγματα φίλε μου, αλλά στα περισσότερα (δεν θα πω σε όλα) κάποιο λάκκο έχει η φάβα, κάπου υπάρχει αδικαιολόγητο χρήμα 

Εννοειται ότι δε μιλαμε για αδικαιολογητο χρημα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rus είπε

η σακαράκα δεν θέλει ασφάλεια, σήμα, βενζίνες; έστω κάποιο τυπικό σέρβις; όσο και να ζητιανέψεις αυτά τα ποσά δεν μαζεύονται 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

Δεν ξέρω αν ο κάθε ένας που κυκλοφορεί με σακαράκα είναι εύπορος ή όχι, αλλά είμαι 100% σίγουρος πως δεν είναι άπορος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, rus είπε

Εννοειται ότι δε μιλαμε για αδικαιολογητο χρημα.

εφόσον δικαιολογείται δεν πληρώνεις.-

αλλιώς κάτι γίνεται λάθος στη δήλωση, επίσης .-

μπορώ να δώσω 100αδες παραδείγματα ατόμων που θα έπρεπε να πληρώνουν περισσότερα αλλά δεν πληρώνουν επειδή και το σπίτι που μένουν ανήκει σε μια οφσορ στη ζουαζηλάνδη, μπορεί ακόμα και να πάρουν μέρισμα άτομα που ζουν πολυτελή ζωή, αλλά άτομα με εισοδήματα που φαίνονται και να πληρώνουν άδικους φόρους δεν ξέρω κανέναν

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, logistoulis είπε

η σακαράκα δεν θέλει ασφάλεια, σήμα, βενζίνες; έστω κάποιο τυπικό σέρβις; όσο και να ζητιανέψεις αυτά τα ποσά δεν μαζεύονται 

Ενταξει, μπορει ο ιδιοκτητης της σακαρακας να κανει καποια μεροκαματα και να εχει ενα μικρο εισοδημα. Θα πρεπει να το δωσει στην εφορια?

Δηλαδη μου λες ότι οποιος εχει μηδενικο εισοδημα δε νοειται να χρησιμοποιει αυτοκινητο? Πόσα περιπου ειναι τα ετησια εξοδα ενός ακινητοποιημενου αυτοκινητου ? (εγω δεν εχω)

7 λεπτά πριν, logistoulis είπε

εφόσον δικαιολογείται δεν πληρώνεις.-

αλλιώς κάτι γίνεται λάθος στη δήλωση, επίσης .-

Δηλαδη ολοι αυτοι που βγηκαν και διαμαρτυρηθηκαν για υπερογκους φορους με πολύ μικρα ή ανύπαρκτα εισοδηματα είναι ψευτες ή χαζοι?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, rus είπε

Ενταξει, μπορει ο ιδιοκτητης της σακαρακας να κανει καποια μεροκαματα και να εχει ενα μικρο εισοδημα. Θα πρεπει να το δωσει στην εφορια?

Δηλαδη μου λες ότι οποιος εχει μηδενικο εισοδημα δε νοειται να χρησιμοποιει αυτοκινητο? Πόσα περιπου ειναι τα ετησια εξοδα ενός ακινητοποιημενου αυτοκινητου ? (εγω δεν εχω)

Τελικά πρέπει να είσαι τσακωμένος με τη λογική, δεν εξηγείται αλλιώς.

Όσα λίγα μεροκάματα και να κάνεις, όσο μικρό και να είναι το εισόδημά σου, είναι υποχρεωτικό να το δηλώνεις στην εφορία. Πάντα έτσι ήταν και έτσι είναι ακόμα. Και φυσικά αυτός που έχει εισόδημα έστω και πολύ μικρό ΔΕΝ είναι άπορος.

Επίσης ποιος έχει μηδενικό εισόδημα(δλδ άπορος), δεν έχει να διαθέσει ούτε καν 5€ για βενζίνη, πόσο πιο απλά να στο πούμε?

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, rus είπε

Δηλαδη ολοι αυτοι που βγηκαν και διαμαρτυρηθηκαν για υπερογκους φορους με πολύ μικρα ή ανύπαρκτα εισοδηματα είναι ψευτες ή χαζοι?

Ποιοι βγήκαν και πού;

Οι παπαδακηδες και οι αυτιαδες;

Και εμένα αν με πλήρωναν να βγαίνω να λέω τέτοια θα το έκανα χωρίς δισταγμό

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, logistoulis είπε

Ποιοι βγήκαν και πού;

Οι παπαδακηδες και οι αυτιαδες;

Και εμένα αν με πλήρωναν να βγαίνω να λέω τέτοια θα το έκανα χωρίς δισταγμό

Aν νομιζεις ότι αυτοι που βγαινουν στους αυτιαδες και τους παπαδακηδες είναι... σκηνοθετημενοι και πληρωμενοι προφανως ζεις σε άλλο κοσμο. Παρε ενα προγραμμα υπολογισμου φορου, βαλε τα νουμερα που δινουν και θα δεις οτι βγαινει ο φορος που λενε.

Επισης να σου υποδειξω ότι οι παπαδακηδες και οι αυτιαδες δουλευουν για το συστημα, δεν το πολεμανε.

7 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Τελικά πρέπει να είσαι τσακωμένος με τη λογική, δεν εξηγείται αλλιώς.

Όσα λίγα μεροκάματα και να κάνεις, όσο μικρό και να είναι το εισόδημά σου, είναι υποχρεωτικό να το δηλώνεις στην εφορία. Πάντα έτσι ήταν και έτσι είναι ακόμα. Και φυσικά αυτός που έχει εισόδημα έστω και πολύ μικρό ΔΕΝ είναι άπορος.

Επίσης ποιος έχει μηδενικό εισόδημα(δλδ άπορος), δεν έχει να διαθέσει ούτε καν 5€ για βενζίνη, πόσο πιο απλά να στο πούμε?

Η δικη σου λογικη είναι πως πρεπει ότι ψιλα εβγαλες να τα δινεις στο κρατος σαν φορους?

Πουθενα δεν ειπα ότι δεν πρεπει να δηλωνουμε στην εφορια, το αντιθετο ειπα. Μαλλον δε διαβασες τα ποστς μου. 

Απορος για σενα είναι μόνο οποιος εχει μηδενικο εισοδημα?

Για ακινητοποιημενο αμαξι μιλησα, όχι βενζινη δηλαδή. 

Επεξ/σία από rus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...