Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, rus είπε

Η δικη σου λογικη ειναι ότι πρεπει ότι ψιλα εβγαλες να τα δινεις στο κρατος σαν φορους?

Πουθενα δεν ειπα ότι δεν πρεπει να δηλωνουμε στην εφορια, τοι αντιθετο ειπα. Μαλλον δε διαβασες τα ποστς μου. 

Απορος για σενα είναι μόνο οποιες βγαζει 0 εισοδημα?

Για ακινητοποιημενο αμαξι μιλησα, όχι βενζινη δηλαδή. 

Η σημασία της λέξης άπορος δεν έχει πολλές ερμηνείες, μόνο μία, άπορος = α- στερητικό + πόρος, άπορος είναι αυτός που δεν έχει οικονομικούς πόρους. Αυτός που κάνει περιστασιακά μεροκάματα τα οποία του αποφέρουν μικρό εισόδημα, ΔΕΝ είναι άπορος.

Το ακινητοποιημένο αμάξι αφού δεν κινείται δεν χρειάζεται να έχει πινακίδες, άρα δεν επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του με τεκμήριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Η σημασία της λέξης άπορος δεν έχει πολλές ερμηνείες, μόνο μία, άπορος = α- στερητικό + πόρος, άπορος είναι αυτός που δεν έχει οικονομικούς πόρους. Αυτός που κάνει περιστασιακά μεροκάματα τα οποία του αποφέρουν μικρό εισόδημα, ΔΕΝ είναι άπορος.

Το ακινητοποιημένο αμάξι αφού δεν κινείται δεν χρειάζεται να έχει πινακίδες, άρα δεν επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του με τεκμήριο.

Ψειριζεις τις λεξεις και προσπαθεις να πιαστεις απ αυτες. Καλυτερα να μεινουμε στην ουσια. Απορο λεω τον πολύ φτωχο. Και αν εχει ένα εισοδηματακι 200ε το μηνα ουσιαστικα παλι απορος είναι. Αυτοκινητο εχουν πολλοι χωρις να το κινουν ιδιαιτερα, μονο όταν υπαρχει αναγκη. Κατά τη γνωμη σου πρεπει να του βγαλουν τις πινακίδες ωστε να φαινονται εντελως εξαθλιωμενοι. Να φτασουμε δηλαδη να ειμαστε ρακένδυτοι και ζήτουλες ωστε να μη πληρωνουμε καθολου στην εφορια:unsure::wacko: Κι εγω που είμαι συνεπης στο δανειο μου αρα καλυτερα να το "κοκκινησω" να μη πληρωνω και τεκμηριο, βρηκαμε τη λυση ε :lol:

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
2 ώρες πριν, rus είπε

Ψειριζεις τις λεξεις και προσπαθεις να πιαστεις απ αυτες. Καλυτερα να μεινουμε στην ουσια. Απορο λεω τον πολύ φτωχο. Και αν εχει ένα εισοδηματακι 200ε το μηνα ουσιαστικα παλι απορος είναι. Αυτοκινητο εχουν πολλοι χωρις να το κινουν ιδιαιτερα, μονο όταν υπαρχει αναγκη. Κατά τη γνωμη σου πρεπει να του βγαλουν τις πινακίδες ωστε να φαινονται εντελως εξαθλιωμενοι. Να φτασουμε δηλαδη να ειμαστε ρακένδυτοι και ζήτουλες ωστε να μη πληρωνουμε καθολου στην εφορια:unsure::wacko: Κι εγω που είμαι συνεπης στο δανειο μου αρα καλυτερα να το "κοκκινησω" να μη πληρωνω και τεκμηριο, βρηκαμε τη λυση ε :lol:

Άλλο ψειρίζω τις λέξεις, και άλλο ετυμολογώ. Το πόσο είναι διαστρεβλωμένη η κάθε έννοια στο μυαλό σου, δεν με αφορά.

Δεν είπα ποτέ πως όποιος έχει χαμηλό εισόδημα πρέπει να βγάλει τις πινακίδες από το αμάξι του, είπα πως στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο δεν υπάρχει λόγος να έχεις πινακίδες και να χρεώνεσαι, τέλη, ασφάλειες, τεκμήρια κτλ, δικό σου λάθος που έγραψες για ακινητοποίηση και εννούσες περιστασιακή χρήση.

Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, δεν θα απαντήσω ξανά σε τέτοιες ασυναρτησίες.

Δημοσ.

τα τεκμηρια παντως ειναι τραγελαφικα υψηλα.Δε μπορει σε αμαξι 16ετιας 1400κε να σου βαζει τεκμηριο 2300,κατσε ρε κρατος δηλαδη αγοραζω καθε χρονο διαφορετικο αμαξι??? Γιατι οι εμπειρογνωμονες των ασφαλιστικων κοστολογουν το αμαξι 2050... δεν γινεται να ειναι το τεκμηριο πιο πανω απο την τρεχουσα αξια του οχηματος..

για τα σπιτια δε το δικο μου τεκμηριο ειναι 600% πανω απο τα πραγματικα εξοδα συντηρησης του σπιτιου...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή για το αυτοκίνητο σου πόσα χαλάς το χρόνο;

Και γιατί στο αυτοκίνητο πιάνεις την εμπορική αξία αλλά στο σπίτι τα έξοδα συντήρησης;

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

τα εξοδα συντήρησης του σπιτιού συνολο το ετος ειναι 2400,το τεκμηριο 12000..

το αμαζι ζητημα ειναι αν μου τρωει 500 το χρονο μαζι με ασφάλεια και σερβις, βέβαια σερβις κανω καθε δυο χρονια και λαδια τοτε αλλαζω

Δημοσ.
2 ώρες πριν, logistoulis είπε

Δηλαδή για το αυτοκίνητο σου πόσα χαλάς το χρόνο;

Να σου απαντήσω εγώ? Το δικό μου είναι 1600cc άνω των 10 ετών, και τα έξοδα που κάνω συνολικά δεν ξεπερνούν σε καμία περίπτωση τα 1.200-1.500€, το τεκμήριο όμως είναι 3.200€...

Μην πούμε για μεγαλύτερα κυβικά ή νεώτερα αυτοκίνητα, εκεί είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας τα τεκμήρια. Αλλά και για μικρότερα κυβικά, οι 2.000€ που είναι το ελάχιστο τεκμήριο που μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο είναι σίγουρα πολλά περισσότερα από τα minimum έξοδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Άλλο ψειρίζω τις λέξεις, και άλλο ετυμολογώ. Το πόσο είναι διαστρεβλωμένη η κάθε έννοια στο μυαλό σου, δεν με αφορά.

Δεν είπα ποτέ πως όποιος έχει χαμηλό εισόδημα πρέπει να βγάλει τις πινακίδες από το αμάξι του, είπα πως στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο δεν υπάρχει λόγος να έχεις πινακίδες και να χρεώνεσαι, τέλη, ασφάλειες, τεκμήρια κτλ, δικό σου λάθος που έγραψες για ακινητοποίηση και εννούσες περιστασιακή χρήση.

Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, δεν θα απαντήσω ξανά σε τέτοιες ασυναρτησίες.

Συμφωνα με το λεξικο, απορος είναι ο πολύ φτωχος. Γιαυτον μιλαω κι εγω. Στο δικο σου το μυαλο φαινεται ότι απορος ειναι αυτος που δεν εχει απολυτως τιποτα, κοιμαται δηλαδη στο δρομο, κυκλοφορει με κουρελια και ζητιανει ολο το 24ωρο.

Ειπαμε, ακινητοποιημενο οχι με την απολυτη εννοια του ορου. Μη ψειριζεις τις λεξεις, και να δεχεσαι τις διευκρινησεις αντι να επιμενεις.

Όπως εχεις δει μιλαω παντα με λογικη και επιχειρηματα. Ασυναρτησιες χαρακτηριζουν τα δικα σου ποστς. Και φυσικα  δε ζηταω να μου απαντας, επιδιωκω μόνο γονιμο διαλογο.

Επεξ/σία από rus
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 26/5/2017 στις 9:52 ΜΜ, eidikos33 είπε

το θεμα ειναι οτι δεν υπεβαλα καθολου ε2 γιαυτο ισως να εχει προστιμο...μαλλον θα το αφησω εντελως φλου ετσι και αλλιως ποιος θα το δει?

Τι εκανες τελικα; γιατι εχω το ιδιο προβλημα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...