Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρελθόν η μείωση φόρου για τις ιατρικές δαπάνες. Ισχυει από 01/01/2017

*Το παραθέτω για την αυθεντικη νομικη ερμηνεια.

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/35059

Θέλω να βάλω ένα ποσό γύρω στα 600ευρω φαρμακευτική δαπάνη ώστε να κερδίσω λίγη μείωση φόρου από τα 350 που βγαίνει αρχικά. Φυσικά εγώ δεν έχω τόσα έξοδα σε φάρμακα, όμως οι (ηλικιωμένοι) γονείς μου έχουν. Υπάρχει περίπτωση να βρω μπελα; Δηλαδή να ζητηθεί έλεγχος και εκεί να δούνε τις αποδείξεις η οποίες είναι για τα πάγια φάρμακα των γονιών (σάκχαρο, πίεση και ένα σωρό άλλα) και να μου πουν ότι δεν είναι δικές μου γιατί εγώ δεν γίνεται να έχω αυτά τα προβλήματα υγείας;

Δημοσ.

Ειναι θεμα τυχης αν θα σε καλεσουν για ελεγχο. Πριν 2 χρονια το εκανα και εγω με αποδειξεις απο φαρμακα γιαγιας και ειχα εκπτωση φορου, αλλα ρισκαρα, δεν ηξερα αν θα γινει ελεγχος (ευτυχως δεν εγινε).

Δημοσ.

Δυο ερωτήσεις σχετικα με τα σπιτια (Πινακας 5)

Στη τιμη ζωνης λεει ότι βαζουμε νουμερο μονο αν είναι αυτη ειναι πανω από 2800€. Αρα αν είναι μικροτερη το αφήνουμε κενο?

Στους μηνες ιδιοκατοικησης αν πχ. στη δευτερουουσα κατοικια πηγαίνουμε 2 μηνες το χρονο για διακοπες, θα βαλουμε 2?

Δημοσ.

Καλα θα μας τρελανει ο λογιστής. Επειδη ειμαστε οικογενειακος σε αυτον. Πηρε την μανα μου τηλεφωνο,της ειπε πρεπει να ερθετε να κανουμε την φορολογικη δηλωση γιατι η προθεσμία ειναι μεχρι τελη μαιου και πρεπει να κλεισετε ραντεβου συντομα. Φυσικα ηξερε οτι η προθεσμια ειναι μεχρι 30/6/17, δεν μπορω να καταλαβω γιατι νομιζει οτι μιλαει σε χαζους.

Εγω συμβουλεψα την μανα μου να παει σε αλλον λογιστη, αν θέλει να με ακουσει. Γιατι πολλες πατάτες εχει κανει, σε λιγο θα τις κανω τσουβαλι

• Like 1
Δημοσ.

Καλα θα μας τρελανει ο λογιστής. Επειδη ειμαστε οικογενειακος σε αυτον. Πηρε την μανα μου τηλεφωνο,της ειπε πρεπει να ερθετε να κανουμε την φορολογικη δηλωση γιατι η προθεσμία ειναι μεχρι τελη μαιου και πρεπει να κλεισετε ραντεβου συντομα. Φυσικα ηξερε οτι η προθεσμια ειναι μεχρι 30/6/17, δεν μπορω να καταλαβω γιατι νομιζει οτι μιλαει σε χαζους.

Εγω συμβουλεψα την μανα μου να παει σε αλλον λογιστη, αν θέλει να με ακουσει. Γιατι πολλες πατάτες εχει κανει, σε λιγο θα τις κανω τσουβαλι

Μακαρι να την πεισεις αλλα οι μεγαλι ανθρωποι ειναι ...παραδσιακοι

Δημοσ.

Απο λογιστη ειναι δικο του θεμα .Νομζω απο εφορια δεν εχουν .

Μπορω να παω τωρα εφορια δηλαδη να κανω μια διορθωση που θελω???

Δημοσ.

Μπορω να παω τωρα εφορια δηλαδη να κανω μια διορθωση που θελω???

Όχι.Οι διορθωσεις γινοντε ηλεκτρονικα . Αν δεν κανω λαθος μεχρι 31/12/2017 γιατι μετα δεν γινεται .

Αυτό τουλάχιστον ισχυε όταν ηταν χειρόγραφες.

Δημοσ.

Όχι.Οι διορθωσεις γινοντε ηλεκτρονικα . Αν δεν κανω λαθος μεχρι 31/12/2017 γιατι μετα δεν γινεται .

Αυτό τουλάχιστον ισχυε όταν ηταν χειρόγραφες.

Ελπιζω μη φαω προστιμο για 2000ευρω εργοσιμα που ξεχασα να βαλω επειδη δεν μπηκαν αυτοματα..

Δημοσ.

Ελπιζω μη φαω προστιμο για 2000ευρω εργοσιμα που ξεχασα να βαλω επειδη δεν μπηκαν αυτοματα..

Αν εννοεις αποδοχες δεν θα μπορουσες να αλλαξεις εσυ το ποσο .Θα επρεπε νε ενημερώσεις τον εργοδοτη να ενημερωσει το taxis

Εινια υποχρεωση του .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...