Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννιάμισι χρόνια πριν και ενώ ήμουν 95 κιλά τα επίπεδα χοληστερίνης μου βρεθηκαν στα 300mg/dl με όριο τα 200.

Η καλή μου ΗDL ήταν 46 (όριο 35), η κακή LDL στα 210 (όριο 130) και τότε ειχα και τριγλυκερίδια 208mg/dl (όριο 200).

Έκανα πολλές εξετάσεις τότε για ηπατίτιδες, ούρων, υπέρηχο κοιλιακής χώρας κτλ και καταλήξαμε στην αιτία της κληρονομικότητας.

άλλαξα συνήθειες έβαλα στη ζωή μου ξανά τον αθλητισμό, σαλάτες, φρούτα κτλ, προσεχω τα λύπη, έχασα βάρος, έπεσα στα 82, αλλά και πάλι δεν κατεβαίνω τα 240-250mg χωρίς χάπι.

Αναγκαστικά πήρα χαπάκι 10mg και είμαι κάτω από τα 200mg/dl.

Θα ήθελα να ανοίξει μια συζήτηση με την εμπειρία του καθένα και με προτάσεις διατροφής καθώς οι μύθοι είναι πολλοί.

πχ λευκο ψωμί, λευκό τυρί, ζάχαρη/καφέ, γλυκά, σοκολάτες μπορούν να καταναλώνονται;

υπάρχουν άλλες τροφές να τα αντικαταστήσουν ώστε να είναι πιο "αθώες"; όπως το ψωμί ολικης κάποια light φέτα κτλ;

έχει βρει κανείς κάτι " αθώο" που να μπορούμε να το τρώμε ή να πίνουμε σε σχέση με τα παραπάνω ή υπάρχει η άποψη από όλα με μέτρο;

Εσείς τι γιατρό συμβουλεύεστε παθολόγο, καρδιολόγο, ενδοκρινολόγο, διατροφολόγο;

Ευχαριστώ και εύχομαι να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε από το θέμα.

Επεξ/σία από batman_gardiki
  • Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγώ που είχα ρωτήσει καρδιολόγο με είπε πως η κληρονομικότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο

• Like 4
Δημοσ.

Τρώγε πηγές με καλή χοληστερίνη. Αν είναι ανεβασμένη η καλή δεν έχεις θέμα μέχρι 250 με την άλλη. Ενα διάστημα έτρωγα 5 κρόκους τη μέρα και είχα 126 χοληστερίνη. Ο κρόκος περιέχει καλή χοληστερίνη. Χωρίς τηγανητά εννοείται ψητα και βραστά μόνο και τα τριγλικεριδια ήταν 36.

• Like 2
Δημοσ.

Εντάξει το να είναι ανεβασμένη μέχρι και 100-150 μονάδες δεν είναι κάτι σημαντικό! Σίγουρα θέλει προσοχή και καλή διατροφή, αλλά πολλές φορές παίζουν ρόλο τα γονίδιά!!

Έχουμε οικογενειακό φίλο, που κάνει τρομερή διατροφή, δεν καπνίζει, δεν πίνει, κάνει τσογκινγ κάθε μέρα και έχει κάνει 2 μπαλονακια!!!

Δημοσ.

Εγώ έχω έναν στη δουλειά... Τον περνάω σίγουρα 40 κιλά, είναι κατηγορία φτερού, αυτός έχει 300 χοληστερίνη.. Εγώ που έχω περιττά κιλά 10-15 έχω καμία 220; σίγουρα παίζει ρόλο τι τρως..

Δημοσ.

άλλαξα συνήθειες έβαλα στη ζωή μου ξανά τον αθλητισμό, σαλάτες, φρούτα κτλ, προσεχω τα λύπη, έχασα βάρος, έπεσα στα 82, αλλά και πάλι δεν κατεβαίνω τα 240-250mg χωρίς χάπι

Eιναι σημαντικο να προσεχουμε να μη λυπομαστε αλλα να ειμαστε με θετικη διαθεση :)

Το βαρος από μονο του δε λεει κατι, τι υψος εχεις?

Έχουμε οικογενειακό φίλο, που κάνει τρομερή διατροφή, δεν καπνίζει, δεν πίνει, κάνει τσογκινγ κάθε μέρα και έχει κάνει 2 μπαλονακια!!!

To τσογκινγ(στραμπουληξα τη γλωσσα μου για να το προφερω :-D ) το εκανε και πριν τα μπαλονάκια ή το αρχισε μετα?

Tρομερη διατροφή, εξαρταται τι εννοουμε. Δεν υπαρχει κατι στανταρ και δεν ειναι ιδια για ολους.

Δημοσ.

Θα πρεπει να το παιρνεις μια ζωη. Υπαρχει καλη κακη και τριγλικεριδια. Και τα 3 μαζι δειχνουν κατι. Πχ καποιος μπορει να εχει μεγαλη καλη και μεγαλη κακη, και λιγα τριγλικεριδια, το 250 σκετο ειναι τρολαρισμα. Θες 3 τιμες minimum.

Ασε που υπαρχουν μελετες που λενε οτι η χολυστερινη ειναι μεγα ανεκδοτο και δεν υπαρχει τιποτα. Ουτε καν να την μετρησουν δεν ξερουν διισταντε οι αποψεις και εκει.

Δημοσ.

.Ασε που υπαρχουν μελετες που λενε οτι η χολυστερινη ειναι μεγα ανεκδοτο και δεν υπαρχει τιποτα.

Kαι τα εμφραγματα πως προκαλουνται? Από τι φραζονται οι αρτηρίες?

Δημοσ.

Kαι τα εμφραγματα πως προκαλουνται? Από τι φραζονται οι αρτηρίες?

Από αλάτι, ζάχαρη κυρίως.. Έτσι λένε οι ιατροί..α και κάπνισμα

Το ερώτημα όμως στην όλη ιστορία είναι το εξής : αν κάποιος έχει 300 χοληστερίνη και όλα ανεβασμένα, σε πόσο καιρό θα πέσουν και ποια % με γυμναστική;

Δημοσ.

Από αλάτι, ζάχαρη κυρίως.. Έτσι λένε οι ιατροί..α και κάπνισμα

το κάπνισμα αποτελεί εξίσου σημαντικό παράγοντα κινδύνου για αθηρωμάτωση και η συνύπαρξή του με την αυξημένη χοληστερίνη δεν αυξάνει απλά αλλά κυριολεκτικά πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο.

πηγη

Δημοσ.

το κάπνισμα αποτελεί εξίσου σημαντικό παράγοντα κινδύνου για αθηρωμάτωση και η συνύπαρξή του με την αυξημένη χοληστερίνη δεν αυξάνει απλά αλλά κυριολεκτικά πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο.

πηγη

Για το κάπνισμα δνε είμαι σίγουρος... Ξέρω γέρους που καπνίζουν σαν μην πω και δεν μασάνε... Νομίζω η διατροφή συμβάλλει για έμφραγμα...

Δημοσ.

Για το κάπνισμα δνε είμαι σίγουρος... Ξέρω γέρους που καπνίζουν σαν μην πω και δεν μασάνε...

Ναι, δεν ειναι ολοι οι οργανισμοι ιδιοι.

• Like 2
Δημοσ.

Αν δεν ξερεις να την γραφεις σωστα σιγουρα δεν θα μπορεσεις να τη μειωσεις.

Δημοσ.

Αν δεν ξερεις να την γραφεις σωστα σιγουρα δεν θα μπορεσεις να τη μειωσεις.

Τι εννοείς να γράφεις σωστά;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...