batman_gardiki Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Εννιάμισι χρόνια πριν και ενώ ήμουν 95 κιλά τα επίπεδα χοληστερίνης μου βρεθηκαν στα 300mg/dl με όριο τα 200. Η καλή μου ΗDL ήταν 46 (όριο 35), η κακή LDL στα 210 (όριο 130) και τότε ειχα και τριγλυκερίδια 208mg/dl (όριο 200). Έκανα πολλές εξετάσεις τότε για ηπατίτιδες, ούρων, υπέρηχο κοιλιακής χώρας κτλ και καταλήξαμε στην αιτία της κληρονομικότητας. άλλαξα συνήθειες έβαλα στη ζωή μου ξανά τον αθλητισμό, σαλάτες, φρούτα κτλ, προσεχω τα λύπη, έχασα βάρος, έπεσα στα 82, αλλά και πάλι δεν κατεβαίνω τα 240-250mg χωρίς χάπι. Αναγκαστικά πήρα χαπάκι 10mg και είμαι κάτω από τα 200mg/dl. Θα ήθελα να ανοίξει μια συζήτηση με την εμπειρία του καθένα και με προτάσεις διατροφής καθώς οι μύθοι είναι πολλοί. πχ λευκο ψωμί, λευκό τυρί, ζάχαρη/καφέ, γλυκά, σοκολάτες μπορούν να καταναλώνονται; υπάρχουν άλλες τροφές να τα αντικαταστήσουν ώστε να είναι πιο "αθώες"; όπως το ψωμί ολικης κάποια light φέτα κτλ; έχει βρει κανείς κάτι " αθώο" που να μπορούμε να το τρώμε ή να πίνουμε σε σχέση με τα παραπάνω ή υπάρχει η άποψη από όλα με μέτρο; Εσείς τι γιατρό συμβουλεύεστε παθολόγο, καρδιολόγο, ενδοκρινολόγο, διατροφολόγο; Ευχαριστώ και εύχομαι να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε από το θέμα. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2017 από batman_gardiki
mylo Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 εγώ που είχα ρωτήσει καρδιολόγο με είπε πως η κληρονομικότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο 4
Heybro Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Τρώγε πηγές με καλή χοληστερίνη. Αν είναι ανεβασμένη η καλή δεν έχεις θέμα μέχρι 250 με την άλλη. Ενα διάστημα έτρωγα 5 κρόκους τη μέρα και είχα 126 χοληστερίνη. Ο κρόκος περιέχει καλή χοληστερίνη. Χωρίς τηγανητά εννοείται ψητα και βραστά μόνο και τα τριγλικεριδια ήταν 36. 2
leonidas_fs Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Εντάξει το να είναι ανεβασμένη μέχρι και 100-150 μονάδες δεν είναι κάτι σημαντικό! Σίγουρα θέλει προσοχή και καλή διατροφή, αλλά πολλές φορές παίζουν ρόλο τα γονίδιά!! Έχουμε οικογενειακό φίλο, που κάνει τρομερή διατροφή, δεν καπνίζει, δεν πίνει, κάνει τσογκινγ κάθε μέρα και έχει κάνει 2 μπαλονακια!!!
vairass Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Εγώ έχω έναν στη δουλειά... Τον περνάω σίγουρα 40 κιλά, είναι κατηγορία φτερού, αυτός έχει 300 χοληστερίνη.. Εγώ που έχω περιττά κιλά 10-15 έχω καμία 220; σίγουρα παίζει ρόλο τι τρως..
rus Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 άλλαξα συνήθειες έβαλα στη ζωή μου ξανά τον αθλητισμό, σαλάτες, φρούτα κτλ, προσεχω τα λύπη, έχασα βάρος, έπεσα στα 82, αλλά και πάλι δεν κατεβαίνω τα 240-250mg χωρίς χάπι Eιναι σημαντικο να προσεχουμε να μη λυπομαστε αλλα να ειμαστε με θετικη διαθεση Το βαρος από μονο του δε λεει κατι, τι υψος εχεις? Έχουμε οικογενειακό φίλο, που κάνει τρομερή διατροφή, δεν καπνίζει, δεν πίνει, κάνει τσογκινγ κάθε μέρα και έχει κάνει 2 μπαλονακια!!! To τσογκινγ(στραμπουληξα τη γλωσσα μου για να το προφερω ) το εκανε και πριν τα μπαλονάκια ή το αρχισε μετα? Tρομερη διατροφή, εξαρταται τι εννοουμε. Δεν υπαρχει κατι στανταρ και δεν ειναι ιδια για ολους.
redmanftw Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Εγω εχω 250 και ο γιατρος μου χορηγησε να παρω χαπι στατινης
Zerg13 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Θα πρεπει να το παιρνεις μια ζωη. Υπαρχει καλη κακη και τριγλικεριδια. Και τα 3 μαζι δειχνουν κατι. Πχ καποιος μπορει να εχει μεγαλη καλη και μεγαλη κακη, και λιγα τριγλικεριδια, το 250 σκετο ειναι τρολαρισμα. Θες 3 τιμες minimum. Ασε που υπαρχουν μελετες που λενε οτι η χολυστερινη ειναι μεγα ανεκδοτο και δεν υπαρχει τιποτα. Ουτε καν να την μετρησουν δεν ξερουν διισταντε οι αποψεις και εκει.
rus Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 .Ασε που υπαρχουν μελετες που λενε οτι η χολυστερινη ειναι μεγα ανεκδοτο και δεν υπαρχει τιποτα. Kαι τα εμφραγματα πως προκαλουνται? Από τι φραζονται οι αρτηρίες?
vairass Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Kαι τα εμφραγματα πως προκαλουνται? Από τι φραζονται οι αρτηρίες?Από αλάτι, ζάχαρη κυρίως.. Έτσι λένε οι ιατροί..α και κάπνισμα Το ερώτημα όμως στην όλη ιστορία είναι το εξής : αν κάποιος έχει 300 χοληστερίνη και όλα ανεβασμένα, σε πόσο καιρό θα πέσουν και ποια % με γυμναστική;
rus Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Από αλάτι, ζάχαρη κυρίως.. Έτσι λένε οι ιατροί..α και κάπνισμα το κάπνισμα αποτελεί εξίσου σημαντικό παράγοντα κινδύνου για αθηρωμάτωση και η συνύπαρξή του με την αυξημένη χοληστερίνη δεν αυξάνει απλά αλλά κυριολεκτικά πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο. πηγη
vairass Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 το κάπνισμα αποτελεί εξίσου σημαντικό παράγοντα κινδύνου για αθηρωμάτωση και η συνύπαρξή του με την αυξημένη χοληστερίνη δεν αυξάνει απλά αλλά κυριολεκτικά πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο. πηγη Για το κάπνισμα δνε είμαι σίγουρος... Ξέρω γέρους που καπνίζουν σαν μην πω και δεν μασάνε... Νομίζω η διατροφή συμβάλλει για έμφραγμα...
rus Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Για το κάπνισμα δνε είμαι σίγουρος... Ξέρω γέρους που καπνίζουν σαν μην πω και δεν μασάνε... Ναι, δεν ειναι ολοι οι οργανισμοι ιδιοι. 2
John323 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Αν δεν ξερεις να την γραφεις σωστα σιγουρα δεν θα μπορεσεις να τη μειωσεις.
vairass Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Αν δεν ξερεις να την γραφεις σωστα σιγουρα δεν θα μπορεσεις να τη μειωσεις. Τι εννοείς να γράφεις σωστά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις