Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωμάτευση μέσω φόρουμ; Όχι βέβαια. Τη γνώμη μου την έγραψα, εσύ μπορείς να συνεχίσεις να διατηρείς τη δική σου για το άγχος και τις χαμηλές σφύξεις που "ξεκουράζουν" την καρδιά.

Σταματώ εδώ, όπως είπα η καρδιά Και τα λιπίδια δεν είναι το αντικείμενο μου.

Μια χαρα εισαι να λες την αποψη σου. Για την στεφανιαια νοσο κατηγορουν την χολυστερινη.

Γενικες Συμβουλες: Να χασεις βαρος, και να δινεις αιμα. Να γυμναζεσαι. Μην τρως λιποι και λευκη ζαχαρη.

• Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μια χαρα εισαι να λες την αποψη σου. Για την στεφανιαια νοσο κατηγορουν την χολυστερινη.

Εχουμε "χολιστερινη" στο τιτλο, εχουμε και "χολυστερινη" τωρα. Αρα μας λειπει η "χολειστερινη".

άλλαξα συνήθειες έβαλα στη ζωή μου ξανά τον αθλητισμό, σαλάτες, φρούτα κτλ, προσεχω τα λύπη, έχασα βάρος,

Να γυμναζεσαι. Μην τρως λιποι και λευκη ζαχαρη.

Και "ληποι" επισης, ώστε τιποτα να μη του λειπει.

dw9f12.jpg

• Like 4
Δημοσ.

εγω παιδια εχω χοληστερινη πανω απο 200mg απο τα 17 που θυμαμαι να κανω εξετασεις.ειμαι 38 χρονων και η χοληστερινη πλεον ειναι στα 280-330 ανα περιοδους.εχω κληρονομικη και περι τα 85% την παραγει ο ιδιος ο οργανισμος.Η πρόσληψη της μέσα από την τροφή αφορά μόνο στο 15% της χοληστερίνης που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό και δεν επηρεάζει τα επίπεδα στο αίμα.

φυσικα και δεν εχω παρει λιπιτορ και κλπ γιατι το θεωρω οτι κανει περισσοτερο κακο παρα καλο.η χοληστερινη ειναι καλη για τον οργανισμο.εχω διαβασει αρκετες μελετες.επισης οταν χριεαστηκε να αδυνατισω γιατι περναγα μια φαση στην ζωη μου.ημουν 105 κιλα και σε 8 μηνες πηγα 82  κιλα.ειμαι και 1.98.εριξα ολες τις τιμες...και ειδικα το ουρικο που ηθελα να ριξω..και η χοληστερινη ανεβηκε και επιασα ρεκορ στα 410!! (ο λογος,στρεσαριστηκε ο οργανισμος) και το στρεσσ και οι συνθηκες ζωης ανεβαζουν την χοληστερινη.και το περιεργο με την χοληστερινη ειναι οτι σε χωρες που τρωνε μονο ψαρι κα καλα λιπαρα οπως νορβηγια και φινλανδια οι τιμες ειναι απο 280 και κατω,και ειμεις εδω με μεσογειακη διατροφη οι ανωτερες τιμες ειναι 200,βεβαια παλιοτερα ηταν και 240.η χοληστερινη αυξανεται γιατι υπαρχει αιτια αρα καλως εμφανιζεται και κακως προσπαθουμε να την εξαφανσουμε με χαπια που απλα την κατεβαζουν και δεν αντιμετωπιζουν την αιτια της αυξησης της ….

εδω η παρακατω μελετη https://proionta-tis-fisis.com/apenohopoieitai-epitelous-i-holisterini/

• Like 1
Δημοσ.

Οι ανεβασμένοι παλμοί μπορεί να δείχνουν κάποιο πρόβλημα, οι κατεβασμένοι μπορεί να δείχνουν αθλητική καρδιά μπορεί όμως να δείχνουν και αυτοί κάποιο πρόβλημα. Όταν λες όμως ανεβασμένοι φαντάζομαι εννοείς πάνω από 100 σωστά;

Οχι δεν είχαμε πει για 100...εγώ τότε είχα 80-90 κ μου είπε αν δεν τους ρίξω θα έχω μελλοντικά πρόβλημα.

Δημοσ.

Και γω εχω χοληστερολη 246, τρωω υγιεινα και πολλες τροφες με "καλη" χοληστερολη με αποτελεσμα  η HDL να ειναι 77, τριγλυκεριδια καπου στα 40.Δειτε και τον παρακατω δεικτη.

http://www.onmed.gr/ygeia/story/325747/athiromatikos-deiktis-ti-einai-kai-pos-ton-ypologizoume?v11

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρα στοχευεις στα 65.

Με τα 82 που πηγες θεωρεις ότι εισαι ok? Υποθετω ότι θα εχεις και τοπικο παχος (κοιλια).

Και μη μου πεις οτι τη βγαζεις καθημερινα μονο με σαλατες και φρουρα.

Πως καταφερνεις να εχεις καλη χοληστερινη 46?

αυτη η μετρηση ηταν 9,5 χρόνια πριν με ελαχιστη αθληση.

τωρα με προπονησεις 10-12χλμ και συμετοχη σε αγωνες απο 20-30χλμ η καλή μου είναι 65mg.

και ναι εχω τοπικο παχος στην κοιλια

Επεξ/σία από batman_gardiki
Δημοσ.

Με διαγνωσμενη οικογενη υπερχολιστερολαιμια εχετε 50% πιθανοτητα για εμφραγμα κατω των 50. Αυξάνει εκθετικα μετα απο αυτη την ηλικια. Συνεχίστε να μην παιρνετε αγωγη.

Δημοσ.

Με διαγνωσμενη οικογενη υπερχολιστερολαιμια εχετε 50% πιθανοτητα για εμφραγμα κατω των 50. Αυξάνει εκθετικα μετα απο αυτη την ηλικια. Συνεχίστε να μην παιρνετε αγωγη.

αν απαντάς σε εμένα γραφω στο ξεκινημα του θέματος οτι περνω αγωγη και συγκεκριμενα 10mg (crestor).

με αυτο η χοληστερινη μου είναι στα 170mg/dL και είμαι 41ετών

το θέμα είναι αν με το χάπι είσαι πιο άνετος στο να φας κατι απαγορευτικό ή αν θα πρεπει να είσαι παντα προσεκτικός με την διατροφή !

αφου το χάπι σε φέρνει σε επιθυμητά όρια με μια ''απλά προσεκτικη - χωρίς υπερβολες διατροφή'' τότε γιατι να μην τρως πχ σοκολάτα καθε σαββατοκυριακο;  ή να πίνεις 1-2 γαραφακια τσιπουρο με μεζε;   ή οτι άλλο...''απαγορευτικό'';

Δημοσ.

Έχει ρωτήσει κανείς γιατρό σχετικά με τα αυγά;

με μέτρο ....το ασπράδι μόνο, αν θες, καθημερινά

• Like 1
Δημοσ.

αυτη η μετρηση ηταν 9,5 χρόνια πριν με ελαχιστη αθληση.

τωρα με προπονησεις 10-12χλμ και συμετοχη σε αγωνες απο 20-30χλμ η καλή μου είναι 65mg.

και ναι εχω τοπικο παχος στην κοιλια

Παντα αναρωτιέμαι πως γινεται καποιοι τυχερουληδες να εχουν 65 με κοιλια, ενω εμεις που ειμαστε επιπεδοι πολύ πιο κατω από αυτό :)

Επειδή ομως μια εξεταση μπορει να είναι και λαθος, καλο ειναι να γινονται δυο ταυτοχρονα ώστε να συγκρινονται τα αποτελεσματα τους(οι αποκλισεις ειναι σιγουρες).

Αυτή τη προπονηση που λες, κάθε ποτε την κανεις?

Δημοσ.

Παντα αναρωτιέμαι πως γινεται καποιοι τυχερουληδες να εχουν 65 με κοιλια, ενω εμεις που ειμαστε επιπεδοι πολύ πιο κατω από αυτό :)

Επειδή ομως μια εξεταση μπορει να είναι και λαθος, καλο ειναι να γινονται δυο ταυτοχρονα ώστε να συγκρινονται τα αποτελεσματα τους(οι αποκλισεις ειναι σιγουρες).

Αυτή τη προπονηση που λες, κάθε ποτε την κανεις?

Από το 2008 που βρήκα πρώτη φορά ότι έχω τόση χοληστερίνη κάνω εξετάσεις 2-3 φορές το χρόνο.

Έχω αλλάξει και μικροβιολογικα κέντρα και όλα συμβαδίζουν.

Προπόνηση κάνω μέρα παρά μέρα, δηλαδή 3-4 φορές την βδομάδα τρέχω ... πότε 7, πότε 10, πότε 15 χλμ, πότε τρεχω σε λοφους κτλ

Τώρα...

Ποιος ξέρει με τι υγιεινότερο αντικαθίσταται η λευκή ζάχαρη και η σοκολάτα;

Η επεξεργασμένη ζάχαρη, καστανή ή μαύρη, είναι προτιμότερη; αξίζει το κόστος;

Η μαύρη σοκολάτα ή η κουβερτούρα έχουν χολιστερινη;

με τι μπορεί να συνοδευτεί ένας καφές το απόγευμα; πχ τα μουστοκούλουρα ή τα κουλουράκια ανεβάζουν χολιστερινη;

Δημοσ.

Στην μετρηση της χοληστερινης πως την μετρατε; Με εξετασεις αιματος σωστα; Ε αλλοι λενε νηστικοι 12 ωρες απο το βραδυ, αλλοι λενε φατε πρωϊνο κανονικα. Οτι να ναι δηλαδη....εχουν μπλεξει τα μπουτια τους.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...