vairass Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Γιατι τρομαζετε τον κοσμο αυθαιρετα? Οι γέροι πρέπει να έχουν κάτω από 150, καρδιολόγος το λέει μεγάλε, αν θες σου δίνω και τα στοιχεία του να πας από εκεί, διευθυντής στο ΑΧΕΠΑ, καπνιστής κιόλας.
Gilmaru Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Πιθανότατα ο γιατρός που λες αναφέρεται στην LDL χοληστερόλη (γνωστή και ως "κακή"), που γενικά είναι καλό να είναι κάτω από 100. 100- 160 θεωρείται οριακή και πάνω από αυτό είναι επικίνδυνο. Εγώ αναφέρομαι στην ολική χοληστερόλη. Γενικά η ολική μέχρι 200 θεωρείται καλή στους ενήλικες και από 200 μέχρι 240 οριακή. Επικίνδυνη θεωρείται από 240 και πάνω. Επομένως αμφιβάλω ότι με 210 θα πάθαινα 100 καρδιακά σε οποιαδήποτε ηλικία. 1
Zerg13 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Εσυ δεν εχεις τιποτα. Με λιγη διαιτα και κινηση, χωρις στρες, ξαναπας στο170-180.
vairass Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Πιθανότατα ο γιατρός που λες αναφέρεται στην LDL χοληστερόλη (γνωστή και ως "κακή"), που γενικά είναι καλό να είναι κάτω από 100. 100- 160 θεωρείται οριακή και πάνω από αυτό είναι επικίνδυνο. Εγώ αναφέρομαι στην ολική χοληστερόλη. Γενικά η ολική μέχρι 200 θεωρείται καλή στους ενήλικες και από 200 μέχρι 240 οριακή. Επικίνδυνη θεωρείται από 240 και πάνω. Επομένως αμφιβάλω ότι με 210 θα πάθαινα 100 καρδιακά σε οποιαδήποτε ηλικία. Ολικη ; Δεν εχω ιδεα φιλε...εγω που ειχα κανει εξεταση χοληστερινης με βρηκε 220 και φωναζε...τι να σε πω.
4saken Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Πιθανότατα ο γιατρός που λες αναφέρεται στην LDL χοληστερόλη (γνωστή και ως "κακή"), που γενικά είναι καλό να είναι κάτω από 100. 100- 160 θεωρείται οριακή και πάνω από αυτό είναι επικίνδυνο. Εγώ αναφέρομαι στην ολική χοληστερόλη. Γενικά η ολική μέχρι 200 θεωρείται καλή στους ενήλικες και από 200 μέχρι 240 οριακή. Επικίνδυνη θεωρείται από 240 και πάνω. Επομένως αμφιβάλω ότι με 210 θα πάθαινα 100 καρδιακά σε οποιαδήποτε ηλικία. Eγω εχω 250, δεν καπνιζω,δεν ειμαι παχυσαρκος.Κινδυνευω?
Gilmaru Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Σε γιατρό πήγες; 250 είναι αρκετά ψηλά, συμβουλέψου κάποιον. Εμένα με 210 για πρώτη φορά που πήγα στον παθολόγο με ανυσήχησε λίγο. Μου είπε να προσέχω τι τρώω, άσκηση κλπ μεν, αλλά γενικά μου είπε και ότι αν στο μέλλον προσέχω και επιμένει να είναι ψηλά μπορεί και να αρχήσουμε αγωγή. Μου ακούστηκε λίγο υπερβολικό tbh, αλλά γενικά πάνω από 200 πρέπει το λιγότερο να το παρακολουθείς και να προσέχεις από ότι έχω καταλάβει. Παίζει ρόλο και τι μέρος από την ολική είναι HDL ("καλή") και τι LDL ("κακή"). Εμένα και το "να προσέχεις τι τρως" με έχει ξενερώσει. Είμαι απίστευτος fan όλων των γαλακτοκομικών και ειδικά του τυριού, όπως κι επίσης της σοκολάτας. Προς το παρόν έχω μειώσει μόνο το τυρί κάπως και ασκούμαι παραπάνω. Να δω τι θα δείξουν οι επόμενες και βλέπουμε.
4saken Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Ρωτησα φιλους γιατρους και μουν παν δεν ειναι τιποτα, ειδικα απο την στιγμη που εχω 77 (!!!) την καλη. Εψαξα και στο ιντερνετ και απο οτι ειδα μεγαλυτερη σημασια εχει η αναλογια καλης/κακης παρα το συνολικο νουμερο. 3
Gilmaru Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Ναι κυρίως αυτό είναι το σημαντικό από ότι έχω καταλάβει. Κι εγώ τώρα έχω αρχίσει και το ψάχνω. 77 είναι όντως καλό νούμερο, αλλά και πάλι είναι κάπως ψηλά το 250 ολική, σημαίνει ότι έχεις γύρω στα 170 κακή, που όσο να ναι είναι πολύ. Πήγαινε σε γιατρό να είσαι σίγουρος. Και η θεία μου είναι κάπως έτσι. Έχει κι αυτή πολύ ολική, αλλά δεν παίρνει αγωγή γιατί έχει υψηλή την καλή χοληστερόλη. Και πάλι βέβαια της είπε ο γιατρός να μειώσει στο ελάχιστο τα "επικίνδυνα" φαγητά.
Zerg13 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Και τα τριγλυκεριδια να ναι χαμηλα. Για οσους ειςτε εθελοντες αιμοδοτες δικαιουστε δωρεαν γενικη αιματος. Ζητηστε μετρηςη χοληστερινης ειναι δωρεαν. Επισης ζητησα αποστολη αποτελεσματων με email, δεχτηκαν. Την μερα της αιμοληψίας ολα αυτα. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2017 από Zerg13
Parolos4 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Πιθανότατα ο γιατρός που λες αναφέρεται στην LDL χοληστερόλη (γνωστή και ως "κακή"), που γενικά είναι καλό να είναι κάτω από 100. 100- 160 θεωρείται οριακή και πάνω από αυτό είναι επικίνδυνο. Εγώ αναφέρομαι στην ολική χοληστερόλη. Γενικά η ολική μέχρι 200 θεωρείται καλή στους ενήλικες και από 200 μέχρι 240 οριακή. Επικίνδυνη θεωρείται από 240 και πάνω. Επομένως αμφιβάλω ότι με 210 θα πάθαινα 100 καρδιακά σε οποιαδήποτε ηλικία. Έτσι ακριβώς είναι και μην ακούτε τον καθένα που του είπε ο Χ και ο Ψ αυθαίρετα. Ασθενείς με LDL > 160 ή Ολική>240, (με έμφαση στην πρώτη) με ταυτόχρονη ύπαρξη επιπρόσθετου παράγοντα κινδύνου, όπως είναι υπέρταση, διαβήτης, κάπνισμα, οικογενειακό ιστορικό καρδιακής ανεπάρκειας, είναι προτιμότερο να λαμβανουν φαρμακευτική αγωγή, εφόσον δε συμμορφώνονται με τη διατροφη και τον τρόπο ζωής, ή αυτά δεν έχουν αποτέλεσμα. Ασθενείς με πάνω απο 2 επιπρόσθετους παράγοντες, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιθετική αγωγή με στόχο το κανονικό όριο, δλδ 130 και 200 αντίστοιχα. Οτιδήποτε άλλο τύπου "με 210 θα πάθεις 100 καρδιακά" έτσι αυθαίρετα είναι καφενιακού επιπέδου.. 1
vairass Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Έτσι ακριβώς είναι και μην ακούτε τον καθένα που του είπε ο Χ και ο Ψ αυθαίρετα. Ασθενείς με LDL > 160 ή Ολική>240, (με έμφαση στην πρώτη) με ταυτόχρονη ύπαρξη επιπρόσθετου παράγοντα κινδύνου, όπως είναι υπέρταση, διαβήτης, κάπνισμα, οικογενειακό ιστορικό καρδιακής ανεπάρκειας, είναι προτιμότερο να λαμβανουν φαρμακευτική αγωγή, εφόσον δε συμμορφώνονται με τη διατροφη και τον τρόπο ζωής, ή αυτά δεν έχουν αποτέλεσμα. Ασθενείς με πάνω απο 2 επιπρόσθετους παράγοντες, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιθετική αγωγή με στόχο το κανονικό όριο, δλδ 130 και 200 αντίστοιχα. Οτιδήποτε άλλο τύπου "με 210 θα πάθεις 100 καρδιακά" έτσι αυθαίρετα είναι καφενιακού επιπέδου.. Άρα δηλαδή μας λες να τρώμε μετά τα 65 κανονικά όπως τρώμε στα 20-40-50..δεν υπάρχει πρόβλημα! Ωραιος..
Parolos4 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Αυτό ακριβώς είπα ναι.. σίγουρα. Υπάρχει διαφορά το "μου ειπε ο γιατρός οτι το 240 είναι πολύ επειδή είμαι 150 κιλά, εχω διαβήτη τύπου 2, καπνίζω και η καρδιά μου αγκομαχάει", από το "στα 65 με 210 χοληστερινη θα παθεις 100 καρδιακά". Γιατί κανεις οτι δεν καταλαβαινεις?
vairass Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Αυτό ακριβώς είπα ναι.. σίγουρα. Υπάρχει διαφορά το "μου ειπε ο γιατρός οτι το 240 είναι πολύ επειδή είμαι 150 κιλά, εχω διαβήτη τύπου 2, καπνίζω και η καρδιά μου αγκομαχάει", από το "στα 65 με 210 χοληστερινη θα παθεις 100 καρδιακά". Γιατί κανεις οτι δεν καταλαβαινεις? Εσύ δνε κατάλαβες τίποτα λέμε... 65 ετών 150 κιλά ναι θα πεθάνει στάνταρ αν τρώει ότι τρώω εγώ στα 42. 65 ετών 75 κιλά με χοληστερίνη 210 θα πάθει έμφραγμα αργά ή γρήγορα Δεν γλυτώνει. 65 ετών γυμνασμένη καρδιά με χοληστερίνη κακη 120-150 θα ζήσει έως 75-80 άνετα. Παρτο χαμπάρι ο καρδιολόγος σε προειδοποιεί από τα 40 για τα κιλά η για την κακή σου διατροφή.. Αν μιλάς για εσένα που μπορεί να λιώνεις στα γυμναστήρια 10 ώρες την ημέρα και έχεις χοληστερίνη 300 ποιος νοιάζεται ; δεν θα παθεις τίποτα το πιο πιθανόν, και στο λέω γιατί έχω φίλο που έχει 350 χοληστερίνη, είναι 75 κιλά και περπατάει πολύ.
Parolos4 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Προσπαθείς τουλαχιστον να τα μαζέψεις κάπως αυτά που είπες πριν, αν και συνεχίζεις: "65 ετών 75 κιλά με χοληστερίνη 210 θα πάθει έμφραγμα αργά ή γρήγορα Δεν γλυτώνει." Είναι πέρα για πέρα αυθαίρετο και δεν το καταλαβαίνεις. Αν εχει κανονική καρδιά, και κανέναν αλλον παραγοντα κινδυνου, μια χαρα θα ζησει και θα βασιλεψει. Και σε παρακαλώ να εξηγησεις γιατι θα πάθει έμφραγμα αλλιώς να το λήξουμε εδώ. Αν εγώ δεν καταλαβαίνω που έκατσα και θυμήθηκα τί έγραφε ο Harvey πάντως, τοτε οκ.. Εγώ προσωπικά αφού έχεις την απορία είμαι 30, έχω 160 LDL και 230 ολική με κανονική HDL, κανονική VLDL και όλα τα υπόλοιπα άψογα. Κιλά λιγότερα από τα κανονικά. Τι μας λέει αυτό? Οικογενη υπερχοληστερολαιμία. Κληρονομικότητα με απλά λόγια, δεν αποδομείται σωστά η LDL στο αίμα. Αυτά δεν τα λένε πολλοί γιατροί διότι δεν κάθονται να ασχοληθούν κι όλας να εξηγήσουν. Είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να ζω, όπως και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι που έχουν το ίδιο καθώς και άλλες παραλλαγες. Δε σημαίνει οτι θα πεθάνω από καρδιακό, απλά θα πρέπει να παλεύω περισσότερο από τους υπόλοιπους για να κρατήσω τη χοληστερίνη χαμηλή, που είναι παράγοντας για στεφανιαία νόσο. Αυτά. 1
vairass Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Προσπαθείς τουλαχιστον να τα μαζέψεις κάπως αυτά που είπες πριν, αν και συνεχίζεις: "65 ετών 75 κιλά με χοληστερίνη 210 θα πάθει έμφραγμα αργά ή γρήγορα Δεν γλυτώνει." Είναι πέρα για πέρα αυθαίρετο και δεν το καταλαβαίνεις. Αν εχει κανονική καρδιά, και κανέναν αλλον παραγοντα κινδυνου, μια χαρα θα ζησει και θα βασιλεψει. Και σε παρακαλώ να εξηγησεις γιατι θα πάθει έμφραγμα αλλιώς να το λήξουμε εδώ. Αν εγώ δεν καταλαβαίνω που έκατσα και θυμήθηκα τί έγραφε ο Harvey πάντως, τοτε οκ.. Εγώ προσωπικά αφού έχεις την απορία είμαι 30, έχω 160 LDL και 230 ολική με κανονική HDL, κανονική VLDL και όλα τα υπόλοιπα άψογα. Κιλά λιγότερα από τα κανονικά. Τι μας λέει αυτό? Οικογενη υπερχοληστερολαιμία. Κληρονομικότητα με απλά λόγια, δεν αποδομείται σωστά η LDL στο αίμα. Αυτά δεν τα λένε πολλοί γιατροί διότι δεν κάθονται να ασχοληθούν κι όλας να εξηγήσουν. Είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να ζω, όπως και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι που έχουν το ίδιο καθώς και άλλες παραλλαγες. Δε σημαίνει οτι θα πεθάνω από καρδιακό, απλά θα πρέπει να παλεύω περισσότερο από τους υπόλοιπους για να κρατήσω τη χοληστερίνη χαμηλή, που είναι παράγοντας για στεφανιαία νόσο. Αυτά. Το είπες κ μόνος.. Λοιπόν εσύ παράδειγμα που έχεις αυτό το πρόβλημα.. Ας πούμε ότι πας 65 ετών, βάζεις κιλά και πας 90..χοληστερίνη 210... Θα την παλέψεις; Λογικά μετά τα 65 ανεβαίνουν όλα όχι μόνο η χοληστερίνη... Παίρνεις χάπια τώρα στα 30;
Προτεινόμενες αναρτήσεις