Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι δεν παίρνω.

Αν ανέβουν όλα στα 65 μου και έχω χοληστερίνη 210, η χοληστερίνη θα είναι το λιγότερο που θα με νοιάζει.

Τελος πάντων ας αφήσουμε και για άλλους το topic να μη μονοπωλούμε τη συζητηση.

• Like 1
  • Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι δεν παίρνω.

Αν ανέβουν όλα στα 65 μου και έχω χοληστερίνη 210, η χοληστερίνη θα είναι το λιγότερο που θα με νοιάζει.

Τελος πάντων ας αφήσουμε και για άλλους το topic να μη μονοπωλούμε τη συζητηση.

Το λιγότερο; μαζί με τα τριγλυκεριδια δημιουργούν τρομερά προβλήματα... Οκ φίλος τέλος για να μην βγαινουμε οφ τοπικ.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σημερα πηγα ΑΒ και ηθελα να παρω ξυδι. Ακριβως διπλα βλεπω μηλόξυδο, στα 0,99€.

Οπoτε θυμηθηκα το νημα αυτό και το πηρα. Αρα τωρα θα εχω όλα τα οφελη που μας ελεγε ο φιλος με 99 λεπτα :D

Δημοσ.

Οπoτε θυμηθηκα το νημα αυτό και το πηρα. Αρα τωρα θα εχω όλα τα οφελη που μας ελεγε ο φιλος με 99 λεπτα :D

Καπου εχασα τη συζητηση.

Τι καλο προσφερει το μηλοξυδο στη χοληστερινη, και πως ειναι καλο να το χρησιμοποιεις;

Δημοσ.

Καλο ειναι το γυαλινο μπουκαλι. Δεν εχεις ολα τα οφελη, εχεις αρκετα, αν προσεξες εδωσε ενα αλλο ο φιλος πιο ψαγμενο. Και εγω το φτηνο πηρα παντως.

Καπου εχασα τη συζητηση.

Τι καλο προσφερει το μηλοξυδο στη χοληστερινη, και πως ειναι καλο να το χρησιμοποιεις;

μηλοξυδο χοληστερινη google is ur friend
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα, χωρίς να αλλάξεις τπτ άλλο στην καθημερινότητα σου, αν αρχίσεις να τρως "becel proactiv" ή κάτι άλλο παραπλήσιο, θα υπάρξει μείωση στα επίπεδα της χοληστερίνης;  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι βεβαια.

Αλλαγη στο πορτοφολι ομως σιγουρα.

Και για να προσφερω κατι σχετικα με το θεμα.

Ο καλυτερος τροπος για να ριξεις φην χοληστερινη ειναι οι φυτικες ινες.

Για αυτο λενε να τρωμε φρουτα και λαχανικα,και οχι μονο.η βρωμη ειναι καλη πηγη επισης.

Κατ εμε αντι γιαφαρμακο,χιλιες φορες να παρει καποιος συμπληρωμα φυτικων ινων.psyllium husk λεγετε.

Επισης βλεπω εν ετι 2017 να μιλατε ακομα για τα αυγα,κριμα.

Επεξ/σία από DYEL
Δημοσ.

Κάτι άσχετο,έχω δει ορισμένους γιατρούς να γράφουν την εξέταση LDL και άλλους να το αποφεύγουν γιατί την βγαζουν με υπολογισμούς.Το αποτέλεσμα υπάρχει περίπτωση να έχει κάποια απόκλιση,για αυτό την συνταγογραφούν?Και αν όχι γιατί δεν το κάνουν όλοι και χρεώνουν τα ταμεία?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις ‎7‎/‎2‎/‎2018 στις 7:49 ΠΜ, frozex είπε

Καλημέρα, χωρίς να αλλάξεις τπτ άλλο στην καθημερινότητα σου, αν αρχίσεις να τρως "becel proactiv" ή κάτι άλλο παραπλήσιο, θα υπάρξει μείωση στα επίπεδα της χοληστερίνης;  

"στα πλαισια μια υγιεινης διατροφης και ενός ισορροπημενου τροπου ζωης" δε γραφει πανω?... καλα κρασια δηλαδη. Πεταμενα λεφτα.

Στις ‎7‎/‎2‎/‎2018 στις 9:57 ΠΜ, DYEL είπε

Ο καλυτερος τροπος για να ριξεις φην χοληστερινη ειναι οι φυτικες ινες.

Για αυτο λενε να τρωμε φρουτα και λαχανικα,και οχι μονο.η βρωμη ειναι καλη πηγη επισης.

Την οποια τη τρως με γαλα πληρες?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Είναι κάπως αργά αλλά θα γράψω δυο πραματάκια κ πιστεύω να επανέλθω αύριο μόλις ξεμπερδέψω με τις δικές μου "εμπειρίες"  .

• καθόλου επεξεργασμένη ζάχαρη  ( μόνο καναδυό φρούτα max και όχι κάθε μέρα αν είναι εφικτό )
  • καθόλου σύνθετους υδατάνθρακες ( λίγη βραστή πατάτα μόνο , αραιά κ που δεν πειράζει ) 
  • απλούς υδατάνθρακες ( βλέπε φρούτα , καστανό ρύζι αλλά όχι κάθε μέρα )
  • δίαιτα πρωτεΐνης και λαχανικών .
  • ψάξτε λιγάκι την σύνδεση TMAO (Trimethylamine N-Oxide) με την αύξηση χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων και τρόπους αντιμετώπισης .
  • δείτε λίγο για δίαιτα intermittent fasting .
  • η δίαιτα πρέπει να προσαρμόζεται σε σένα κ στο πρόγραμμα της καθημερινότητας σου και όχι ΕΣΥ στην δίαιτα .
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, V-a-c είπε

Είναι κάπως αργά αλλά θα γράψω δυο πραματάκια κ πιστεύω να επανέλθω αύριο μόλις ξεμπερδέψω με τις δικές μου "εμπειρίες"  .

• 1) καθόλου επεξεργασμένη ζάχαρη  ( μόνο καναδυό φρούτα max και όχι κάθε μέρα αν είναι εφικτό )
  • 2) καθόλου σύνθετους υδατάνθρακες ( λίγη βραστή πατάτα μόνο , αραιά κ που δεν πειράζει ) 
  • 3) απλούς υδατάνθρακες ( βλέπε φρούτα , καστανό ρύζι αλλά όχι κάθε μέρα )
  • 4) η δίαιτα πρέπει να προσαρμόζεται σε σένα κ στο πρόγραμμα της καθημερινότητας σου και όχι ΕΣΥ στην δίαιτα .

1) καθολου ζαχαρη εντελώς, θα ελεγα εγω (για τη ζαχαρη των φρουτων μιλας? στο εμποριο υπαρχει ανεπεξεργαστη ζαχαρη)

2) η βραστη πατατα είναι συνθετος υδατανθρακας?

3) φρουτα οχι κάθε μερα??

4) μα γιαυτο υπαρχουν οι διαιτολογοι :)

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, rus είπε

1) καθολου ζαχαρη εντελώς, θα ελεγα εγω (για τη ζαχαρη των φρουτων μιλας? στο εμποριο υπαρχει ανεπεξεργαστη ζαχαρη)

2) η βραστη πατατα είναι συνθετος υδατανθρακας?

3) φρουτα οχι κάθε μερα??

4) μα γιαυτο υπαρχουν οι διαιτολογοι :)

ναι πρόσληψη ζάχαρης μόνο από φρούτα και ανεπεξέργαστη λίγο για όποιους δεν μπορούν σκέτο τον καφέ.

η πατάτα μεταβολίζεται σαν απλός υδατάνθρακας αλλά κατατάσσεται στους σύνθετους , το έγραψα έτσι για να μην μπερδευτεί κάποιος που θα " γκουγκλάρει "

γενικά με τα φρούτα μπορεί κάποιος να ξεφύγει σε ποσότητες , είναι πολύ εύκολο , γι αυτό καλό θα είναι να υπάρχει ένας μικρός περιορισμός , έχουν κ αυτά τους υδατάνθρακες τους κ τα σάκχαρα τους

χεχε ναι εννοείτε , για την intermittent fasting πήγαινε

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, V-a-c είπε

γενικά με τα φρούτα μπορεί κάποιος να ξεφύγει σε ποσότητες , είναι πολύ εύκολο , γι αυτό καλό θα είναι να υπάρχει ένας μικρός περιορισμός , έχουν κ αυτά τους υδατάνθρακες τους κ τα σάκχαρα τους

Υπαρχουν φρουτα με πολλα σακχαρα όπως η μπανανα που πραγματι θελουν ρεγουλα, αλλα τα περισοοτερα δεν εχουν πρόβλημα, γενικα ο κανονας ειναι να τρως αρκετα φρουτα την ημερα, όχι να τα περιοριζεις.

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, rus είπε

Υπαρχουν φρουτα με πολλα σακχαρα όπως η μπανανα που πραγματι θελουν ρεγουλα, αλλα τα περισοοτερα δεν εχουν πρόβλημα, γενικα ο κανονας ειναι να τρως αρκετα φρουτα την ημερα, όχι να τα περιοριζεις.

Με βοήθησε βασικά ο περιορισμός φρούτων , γιατί ξέφευγα και ειδικά όπως σωστά είπες στις μπανάνες !

Μέρες που είχα ή βραστή πατάτα ή καστανό ρύζι παίζει κ να μην έτρωγα καθόλου φρούτο , τις άλλες μέρες κανονικά .

Είναι γενικά άλλο μεγάλο κεφάλαιο κ αυτό τα σάκχαρα κ οι υδατάνθρακες φρούτων και αναλόγως τον οργανισμό κατά πόσο κανείς έχει αντίσταση ή ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...