Razor_7 Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Θέλω να αγοράσω ένα powerline για επέκταση του δικτύο σε επαγγελματικό χώρο. Το ρούτερ ισόγειο και το powerline στον πρώτο όροφο Κτήριο&Καλωδιώσεις: 15ετία Δίκτυο τριφασικό Satellite Internet. Max ταυτόχρονα συνδεδεμένων συσκευών:8 (mean:5) Απόσταση ρούτερ από PLC (σε ευθεία νοητή γεωμετρική γραμμή): 15m Κόστος <100Ε 1. Single φαντάζομαι μου κάνει αφού στον πρώτο θα εκπέμπει το κανονικό ρούτερ. 2. Θα πρέπει να δω κάτι με την καλωδίωση ή όλα οκ. (το λέω λόγω 3φασικού και αλλαγής ορόφου, κτλ.) 3. Ποιό θα προτείνατε? Δεν ξέρω αν έψαξα σωστά αλλά με βάση αυτό εδώ που κοίταζα κατέληξα σε αυτές τις επιλογές: TL-PA8030 NetGear-PL1200 Devolo-dLan-Pro-1200
vasvasvas Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δεν είναι επαγγελματική λύση τα powerline Ποσο μάλλον του κιλου που ψαχνεις κάτω των 100 Επαγγελματίας που σέβεται τον κόπο του τα μηχανήματα του θα τα πληρωσει Άπλωσε καλώδιο όπως έχουν κανει εκατομμύρια σωστών επαγγελματιών Φθηνότερα τους βγήκε
cabdik Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 σε αυτο θα συμφωνησω. για επαγγελματικη χρηση, καλυτερα να επεκτεινεις το δικτυο με καλωδιωση και Switch. τα powerlines λυνουν χερια, οπυ δεν μπορεις να βαλεις καλωδιο.... ΜΟΝΟ...αναγκαστικα.!!
Razor_7 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Το τρύπημα δεν είναι εύκολο στην πέτρα. Βέβαια υπάρχουν λύσεις και σε αυτό με κόστος στο αισθητικό κόμματι. Αλλά οκ κανένα θέμα, πάμε σε αυτό το case. Θα χρειαστώ Ethernet καλώδιο (20m) + Repeater πάλι έτσι? 1)Ποιό repeater προτείνετε? 2) Θα χρειαστεί κάλυψη του Ethernet καλωδίου για προφύλαξη μια που θα μπει εξωτερικά του τοίχου (προσέχω κάτι στην επιλογή του ή ένα κοινό καλώδιο)? ΥΓ: Με ενδιαφέρει εν συνεχεία να χωρίσω κανάλια (QoC)
cabdik Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 οσον αφορα την καλυψη του Ethernet, θα προτεινα ενα σχετικα (με το καλωδιο/α που θα μπουν μεσα εννοω) πλατυ καναλακι. και για την καλυψη και ομοιομορφια της πετρας, ενα αυτοκολλητο με την οψη πετρας, για το καναλακι...!!!! για τις τεχνικες λεπτομερειες, θα σου πουν οι πιο ειδικοι.
panoc Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 - repeater τι το θες ; τι σχεση εχει με το ethernet; σαν συκευη προοριζεται για την επεκταση ασυρματου δικτυου. - εξωτερικα του τοιχου εννοεις σε εξωτερικο χωρο ; εαν ναι θα πρεπει να αγορασεις pet ethernet καλωδιο. Εαν εννοεις εξω απο το τοιχο αλλα σε εσωτερικο χωρο τοτε οτι ειπε ο cabdik. - Τι εννοεις να χωρισεις κανάλια ;
logistoulis Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 θα σου πω για την ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ μου χρήση με powerline και αναφέρομαι σε απλό μοντέλο tp link του 40ευρου (που υπόσχεται 300Mbps εγώ το μόνο που ήθελα είναι τα 50 του vdsl που περνάνε μια χαρά δεν έχω απώλειες) λοιπόν αρχικά να πω ότι δουλεύει και δουλεύει καλά με γραμμή vdsl, απλά το βάζεις στη πρίζα και δουλεύει από μόνο του τέλεια σε κτίριο πάνω από 30 ετών εννοείται ότι δεν το βάζεις πάνω σε πολύπριζο αλλά απευθείας στη πρίζα και το τυχόν πολύπριζο στο powerline που καλό είναι να έχει pass through πρίζα και τέλος και το πιο σημαντικό είναι οι πρίζες που θα το βάλεις να είναι στον ίδιο πίνακα! αν μιλάς για διαφορετικούς ορόφους όπου ο καθένας μπορεί θα έχει το δικό του πίνακα μάλλον δε θα δουλέψει αν δε γίνεται να περαστεί ethernet είναι αξιοπρεπής λύση, αλλά το ιδανικό είναι το ethernet. για οικιακή χρήση και gaming ακόμα το συστήνω ανεπιφύλακτα, αλλά για εταιρική χρήση μάλλον θα προτιμούσα να βρεθεί λύση με ethernet και καναλάκια σαν λύση ανάγκης εφόσον μπορεί να γίνει (να είναι οι πρίζες στον ίδιο πίνακα που έλεγα) δεν είναι κακή πάντως και ας μην είναι ιδανική, απλά σε ένα δίκτυο με πολλούς υπολογιστές και χωρίσματα καναλιών που λες δεν ξέρω πώς θα αποδίδει, εγώ σε ένα μηχάνημα ήθελα να στείλω internet χωρίς να τρυπάω τοίχους και αυτό το κάνει περίφημα επίσης το repeater είναι άλλο πράγμα και αφορά το wifi, υπάρχουν βέβαια και powerline που εκεί που καταλήγουν (αφού ξεκινήσουν με ethernet από το switch/router) μπορούν να εκπέμψουν και wifi εκτός από την υποδοχή ethernet και είναι προφανώς πιο ακριβά 1
Razor_7 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Thnx για τις απαντησεις. Όπως ειπα και προηγουμενως ειμαστε στο σεναριο "επεκταση με ethernet καλωδιο" πλεον (PET οπως ειπε ο Πανος) και θελω να αγορασω μηχανημα που θα συνδεεται μεσω αυτου με το router και θα εκπεμπει ασυρματα. Repeater δε λεγεται; Το λεω κυριως στον Panoc που απορει με την ονομασια. Και ρωταω τί να προσεξω στο repeater κι αν εχετε καποια προταση. Επισης τη ρυθμιση των καναλιων θα την κανω απο το router ή το repeater; (διοτι αν γινεται απ το δευτερο θελω να εχει και καλο/ευκολο firmware)
dpolal Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Access Point λέγεται αυτό που θες, το repeater είναι αυτό που πέρνει ένα υπάρχων ασύρματο δίκτυο και το επεκτείνει. Με τα κανάλια πάλι, τί ακριβώς εννοείς ;;; 1
kostasbm Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 βγαλε μια φωτο κομματι του τοιχου με το δαπεδο τι δαπεδο εχεις?? εχει σοβατοπι ?? υπαρχουν πολλες λυσεις να εξαφανισεις τα παντα..λιγο φαντασια θελει αφου ειναι για επαγγελματικη χρηση θα κανεις επαγγελαμτικη δουλεια οχι προχειροκατασκευες τρυπες σημερα ανοιγουν παντου.....περνας καλωδια τελειωνεις με το αισθητικο και μετα προχωρας στο τεχνικο κομματι (switch και repeater ) αν θελεις να εχεις και εθερνετ και wi fi παντου αλλα satelite internet για επαγγελματικη χρηση?? σε εξυπηρετει η δεν εχεις αλλη λυση ?
rfc Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Αν θες μπορεις στην αλλη ακρη που θα περασεις καλωδιο, να βαλεις και κανα παλιο ασυρματο ρουτερ και να το κανεις ΑΡ και γλυτωνεις και αυτο το εξοδο. Το κανω κατα κορον σε εταιρειες με παλια μηχανακια που εχουν ηδη απο προηγουμενες συνδεσεις.
Razor_7 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Ψάχνοντας τα διάφορα στάνταρντς καλωδίων βρήκα ότι παίρνω Cat6e. Να πάω προς 6a ή πόσο μάλλον 7 νομίζω ειναι χάσιμο χρημάτων χωρίς λόγο. Συνεπώς ένα τέτοιο 30μετρο θα πάρω+ 1 access point. Έχετε να προτείνετε κάποιο? (https://www.vbestreviews.com/top-10-rated-wireless-access-point-reviews-2015/) (http://www.skroutz.gr/c/125/access_points.html)
Razor_7 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 για συγκεκριμένες προτάσεις για access point δεν πήρα, αλλά οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα