Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιο πληκτρολόγιο που να συνδυάζει:

- γραφή κώδικα και γενικότερα προγραμματισμό

- παιχνίδια

και τώρα δυο ερωτησούλες  αν κάποιος μένει Γερμανία, πως προγραμματίζετε με γερμανικό πληκτρολόγιο ή με αγγλικό; Τι είναι πιο γρήγορο, το γερμανικό πληκτρολόγιο με δυσκολεύει πολύ στην γρηγοράδα. Αν αγοράσω πληκτρολόγιο τι θα ήταν καλύτερο με καλώδιο ή ασύρματο;

Δημοσ.

Εάν αντέχεις το "τάκα-τούκα" πας καρφί για μηχανικό. Εάν θέλεις κάτι αθόρυβο, μένεις αναγκαστικά σε μεμβράνης, διότι ακόμα και τα πιο αθόρυβα μηχανικά πληκτρολόγια είναι... φωνακλάδικα.

Ενσύρματο εάν είσαι πορωμένος gamer ή αν δε θέλεις να φορτίζεις / αλλάζεις μπαταρίες. Ασύρματο για την ευκολία και το πιο συμμαζεμένο γραφείο.

Είχα κάποτε πληκτρολόγιο με γερμανικό layout. Είχα και με ελληνικό. Τώρα έχω με αγγλικό. Σε κανένα δε δυσκολεύτηκα... δηλαδή τι, επειδή το γερμανικό έχει ανάποδα τα Y, Z θα χαλάσει η συνταγή; Έτσι κι αλλιώς, αν γράφεις πολύ, τα χέρια πάνε μηχανικά, δε κοιτάς που είναι τα πλήκτρα... τόση ώρα που γράφω δεν έχω πάρει τα μάτια μου απ'την οθόνη...

Δημοσ.

όχι δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αναστροφή συμβόλων, αλλά μου σπάνε τα νεύρα να πατώ Alt Gr και 8 ή 7 για να εισάγω τα σύμβολα [ και { και όχι μόνο αυτό τα <> τα έχει δίπλα στο left shift το ερωτηματικό δίπλα από το 0 άλλα ντ άλλων. Για προγραμματιστή είναι εφιάλτης. 

Για μεμβράνης σκέφτομαι ασύρματο, αλλά από την άλλη να αλλάζω συνέχεια το πληκτρολόγιο όταν παίζω δεν ξερώ τι να πω;

Δημοσ.

όχι δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αναστροφή συμβόλων, αλλά μου σπάνε τα νεύρα να πατώ Alt Gr και 8 ή 7 για να εισάγω τα σύμβολα [ και { και όχι μόνο αυτό τα <> τα έχει δίπλα στο left shift το ερωτηματικό δίπλα από το 0 άλλα ντ άλλων. Για προγραμματιστή είναι εφιάλτης. 

Για μεμβράνης σκέφτομαι ασύρματο, αλλά από την άλλη να αλλάζω συνέχεια το πληκτρολόγιο όταν παίζω δεν ξερώ τι να πω;

ε παρε με αγγλικο(αμερικανικο λεγεται αν δεν κανω λαθος ή αμερικανικο ειναι με το μεγαλο enter?) να τελειωνεις εαν δεν το θες για κατι αλλο πχ να πληκτρολογεις στα γερμανικα και να σε βολευει.

και πες μας ενα budget ειναι απτα πιο σημαντικα

Δημοσ.

Δε ρυθμίζεται το layout από το λειτουργικό; Δηλαδή το τάδε κουμπί να αντιστοιχεί στη δείνα λειτουργία; Θυμάμαι ότι κάθε φορά που συνέδεα κάποιο νέο πληκτρολόγιο το λ/σ με ρώταγε τι layout θέλω... ψάξε τις ρυθμίσεις.

Δημοσ.

ναι έχω τρεις γλώσσες εγκατεστημένες στο πληκτρολόγιο, αλλά...κάνω λάθη στα σύμβολα επειδή είναι γερμανικό το πληκτρολόγιο, μερικές φορές αναγκάζομαι να πειραματίζομαι να δω που είναι το τάδε κουμπί.

Δημοσ.

Εάν αντέχεις το "τάκα-τούκα" πας καρφί για μηχανικό. Εάν θέλεις κάτι αθόρυβο, μένεις αναγκαστικά σε μεμβράνης, διότι ακόμα και τα πιο αθόρυβα μηχανικά πληκτρολόγια είναι... φωνακλάδικα.

Ενσύρματο εάν είσαι πορωμένος gamer ή αν δε θέλεις να φορτίζεις / αλλάζεις μπαταρίες. Ασύρματο για την ευκολία και το πιο συμμαζεμένο γραφείο.

Είχα κάποτε πληκτρολόγιο με γερμανικό layout. Είχα και με ελληνικό. Τώρα έχω με αγγλικό. Σε κανένα δε δυσκολεύτηκα... δηλαδή τι, επειδή το γερμανικό έχει ανάποδα τα Y, Z θα χαλάσει η συνταγή; Έτσι κι αλλιώς, αν γράφεις πολύ, τα χέρια πάνε μηχανικά, δε κοιτάς που είναι τα πλήκτρα... τόση ώρα που γράφω δεν έχω πάρει τα μάτια μου απ'την οθόνη...

Όχι δεν είναι έτσι. Αν δοκιμάσεις το Logitech G910+ θα καταλάβεις ότι δεν είναι φωνακλάδικο. Υπάρχει επίσης και το CK 104 με RED διακόπτες που είναι πολύ συμπαθητικό. Προ μηνών είχα ανκοινωθεί ότι θα έβγαιναν και cherry διακόπτες αθόρυβοι αλλά έμεινα εκεί. Δεν έχω διαβάσει κάτι νεότερο αν και πότε θα είναι διαθέσιμοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...