Dimitris_Ch Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Καλησπερα σας, Ζω σε ένα απομακρυσμένο μέρος όπου δεν υπάρχει σταθερή γραμμή.Εψαξα λίγο και βρήκα λύση με προγράμματα sat,αλλά είναι πολύ ακριβά και δεν σου δίνουν απεριόριστο internet.Εψαξα ακόμα πιο πολύ και βρήκα άλλη λύση με κάρτα sim αλλά ούτε αυτή σου δίνει απεριόριστο internet...Τελικά κατέληξα σε λύση με 2 κατευθυντικές κεραίες!Μπορεί να μου πει κάποιος τι χρειάζεται να να τις εγκαταστήσω και στα 2 σπίτια.(Έχω ένα σπίτι σε περιοχή που υπάρχει σταθερή γραμμή και υπάρχει και οπτική επαφή σε περίπου 2 με 3 χλμ. μακριά.)
jkoukos Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Αν όντως υπάρχει καθαρή οπτική επαφή μεταξύ των 2 σημείων, είναι εφικτή η ασύρματη ζεύξη και υπό προϋποθέσεις και η τηλεφωνία. Στο πρώτο σημείο θα μπει ένα modem/router που θα κάνει τον συγχρονισμό, που θα συνδέεται σε ένα εξωτερικό Access Point να στέλνει την σύνδεση στη άλλη θέση. Εκεί θα την λαμβάνει ένα ίδιο Access Point και θα την φέρνει ενσύρματα μέσα στο σπίτι σε έναν υπολογιστή. Αν θέλεις να συνδέονται και άλλες3 συσκευές, ενσύρματα ή/και ασύρματα εντός του σπιτιού, θα χρειαστείς ένα οποιοδήποτε εσωτερικό ΑΡ ή ασύρματο router με πολλαπλές θύρες LAN. Κόστος ανάλογα πόσο bandwidth θέλεις, με το σύνολο να ξεκινά από τα περίπου 150€, μαζί με καλώδια και υλικά στήριξης.
Dimitris_Ch Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Κοίτα jkoukos, Θα βάλω 25 Mbps σύνδεση ή 50 Mbps στην 2η περίπτωση ώστε να έχω τουλάχιστον 18mbps στην πρώτη περίπτωση και 36mbps στην δεύτερη. Έχεις να μου προτείνεις ένα σχέδιο μέχρι 300 με 400€ η γίνεται και με λιγότερα;; Και ναι,υπάρχει καθαρή ορατή επαφή. Ξέχασα να αναφέρω ότι μεταξύ των 2 σπιτιών υπάρχει θάλασσα οπότε δεν υπάρχουν φυσικά εμπορία. Ευχαριστώ
jkoukos Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Θέλεις 2 ίδια ΑΡ, καλώδιο UTP ανάλογα τα μέτρα από την θέση τους μέχρι τον χώρο στο σπίτι και υλικά στήριξης. Για ADSL καλύπτεσαι με Litebeam M5 ή AirGrid M5-HP. Για VDSL και αργότερα Vectoring, πας σε LiteBeam ac ή Powerbeam 5AC-300. 1
Dimitris_Ch Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Ευχαριστώ πολύ, Μπορώ να βάλω αυτό http://www.skroutz.gr/s/7503751/Ubiquiti-PBE-5AC-300.html για ADSL σύνδεση σε περίπτωση που βάλω vdsl μετά να μην χρειάζεται να αλλάξω κεραίες; Ακόμα τι καλόδια utp χρειάζομαι(τι τύπο);; https://www.skroutz.gr/s/10520026/LB-Link-BL-WR310AP.html αυτό είναι καλό Access point?
jkoukos Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Ναι, μπορείς να βάλεις όποιο ΑΡ θέλεις, άσχετα τι είδους σύνδεση θα έχεις. Απλά με το Powerbeam είσαι καλυμμένος για τις μεγαλύτερες ταχύτητες του VDSL. Για καλώδιο θέλεις μονόκλωνο UTP Cat5e ή FTP Cat5e ή καλύτερα ένα UTP Cat5e εξωτερικών χώρων, ανάλογα τα μέτρα που θα χρειασθείς. Φυσικά θέλεις και τα αντίστοιχα βύσματα που αν δεν μπορείς να τα βάλεις εσύ, ζητάς να το κάνουν στο μαγαζί που θα πάρεις τα καλώδια. Όσον αφορά το εσωτερικό ΑΡ, αυτό που δείχνεις είναι router (σου κάνει). Προτιμώ κάποια συσκευή που να παίζει ως κανονικό ΑΡ σαν αυτό. Άλλη λύση που προτιμώ εξ εμπειρίας, είναι ένα μεταχειρισμένο Fritz που κάνει τα πάντα. Η απόλυτη οικονομική λύση, είναι ένα modem/router που σου έχει ξεμείνει ως εφεδρικό από κάποιον πάροχο.
Dimitris_Ch Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Ναι έχω ένα Huawei από COSMOTE αλλά και ένα Technicolor tg788vn v2 που είναι και κλειδωμένο από forthnet και είναι ένα από τα χειρότερα router. To AP που δείχνεις είναι συχνότητας 2.4 GHz και η κεραία είναι 5 . Φοβάμαι μήπως έχει προβλήματα συμβατικότητας
jkoukos Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Και τα 2 σου κάνουν. Βασικά ορίζεις να έχουν διεύθυνση στο ίδιο υποδίκτυο με το router που δίνει την σύνδεση. Αν αυτό π.χ. έχει 192.168.1.1, βάζεις στο δικό σου μία ΙΡ αχρησιμοποίητη (π.χ. 192.168.1.200). Κλείνεις DHCP, Firewall, NAT και λοιπές άχρηστες πλέον υπηρεσίες και ρυθμίζεις όπως θέλεις το ασύρματο δίκτυο. Τέλος συνδέεις το καλώδιο από το ΑΡ σε μία θύρα LAN της συσκευής και κάνεις επανεκκίνηση. To AP που δείχνεις είναι συχνότητας 2.4 GHz και η κεραία είναι 5 . Φοβάμαι μήπως έχει προβλήματα συμβατικότητας Άλλο πράγμα η ασύρματη ζεύξη μεταξύ των 2 εξωτερικών ΑΡ και εντελώς διαφορετικό που θα δουλεύει το εσωτερικό ΑΡ. Δεν σχετίζονται μεταξύ τους, άσε που δεν συνδέονται ασύρματα αλλά ενσύρματα.
Dimitris_Ch Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Πες ότι έχω ip 192.168.1.1 και το άλλο ρούτερ έχει ip 192.168.0.3.επιδη μου τα έχει στα αγγλικά και βασικά ξέρω καλύτερα αγγλικά από ελληνικά... Αλλάζω το gateway ή το start ip και end ip?
Dimitris_Ch Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Θέλω να χρησιμοποιησω το ρούτερ που έχω ως repeater μέχρι να αγοράσω τις κεραίες.Το αρχικό έχει gateway 192.168.1.1 και ρούτερ της forthnet ,το Technicolor είχε 192.168.0.3 και το άλλαξα σε 192.168.1.1 ή δεν παίζει ρόλο το gateway και μόνο η ip.Το πρόβλημα είναι ότι το Technicolor έχει start and end ip όχι μόνο ένα κουτάκι που βάζεις την ip.Ακόμα διάβασα ότι το κανάλι του άλλου ρούτερ που θα βάλω ως repeater πρέπει να είναι άλλο από το κανονικό ρούτερ.Ισχύει;
jkoukos Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δεν παίζουν τα modem/router των παρόχων ως repeater. Μόνο ως switch και AΡ, συνδεδεμένα ενσύρματα με κάποια δικτυακή συσκευή από την οποία θα παίρνουν σύνδεση. Π.χ. ένα άλλο modem/router ή switch ή το εξωτερικό ΑΡ που θα βάλεις.
Dimitris_Ch Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Ευχαριστώ για όλα με έσωσες τέρμα πια τα 40€ για 50gb ιντερνέτ !!!! Τώρα πρέπει κάποιος mod να κλείσει το θα
jkoukos Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δεν χρειάζεται κλείδωμα. Θα έρθεις αργότερα εδώ και θα ρωτάς όπως θα γίνουν οι ρυθμίσεις για να φέρεις την σύνδεση από την μία θέση στην άλλη.
Dimitris_Ch Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δλδ θέλει και ρυθμίσεις. ..Νόμιζα ότι τα είπαμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα