Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όχι δεν γίνονται και όταν γίνονται δεν είναι σε καθολικό επίπεδο όπως και εδώ.

Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και να βλέπουμε πως μπορεί να βελτιωθεί με παραδείγματα τις άλλες χώρες-πρότυπα.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν ειναι κακο, αρκει να μην μας διακατεχει μονιμως ενα κομπλεξ κατωτεροτητας....Εγω ανετα κανω εικονα πολλα απο αυτα που ειπε ο ts σε ΗΠΑ πχ

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πραγματικότητα δεν είναι κόμπλεξ. Αφού αυτά ισχύουν τι να πούμε, ψέματα;

Εγώ πάντως στην Καλιφόρνια ούτε θυμάμαι να στέκονται μπροστά στη πόρτα στο τρένο ούτε θυμάμαι να πετάνε σκουπίδια στον δρόμο. Ούτε θυμάμαι να περνάνε τα φανάρια με κόκκινο. Βασικά και πράσινα που ήταν αφήνανε τους πεζούς να περνάνε πρώτα στις διαβάσεις.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Οχι ts ειναι ο κλασσικος ελληνας και η κλασικη εγωιστικη συμπεριφορα.

Μεχρι τωρα εχω χρησιμοποιησει 3 φορες ολες και ολες λεωφορειο. Οσοι ειναι να επιβιβαστουν περιμενουν στη σταση σε σειρά. ΝΑΙ ΣΕ ΣΕΙΡΑ. Το εβλεπα και δεν το πιστευα. Μεχρι και φωτο το εβγαλα. Μιλαμε κοιταζα σαν μ@λ@κ@ς.

Οποτε βλεποντας την ουρα αναρωτιεμαι, τι σκατα γινεται αν γεμισει το λεωφορειο και δεν χωρεσουν ολοι. Σπανιο, γιατι καθε 10-15 λεπτα εχει.

Επισης, δεν επιτρεπεται να στεκεσαι ορθιος. Μονο καθιστος. Πηγα την αδερφη μου στο αεροδρομιο, γυρισα με το λεωφορειο και ημουν η τελευταια που μπηκε, καθως ειχε μεινει μονο 1 καθισμα (με θυρα USB 5V για να φορτισεις κινητο). Οταν αποβιβαστηκα ειδα οτι το λεωφορειο επανω δεν εγραφε νουμερο ταδε, διαδρομη ταδε, αλλά "Sorry - bus is full". :shock:  ΣΟΚ.

Στον ΟΑΣΘ θα χωνανε ανθρωπο και στη μπαγκαζιερα αν μπορουσαν. :D

• Like 6
Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλά και στο μετρό τραγική η κατάσταση. Καθημερινή έρχεται το μετρό ανά δύο λεπτά αλλά κάποιοι δεν μπορούν να πάρουν το επόμενο που θα έχει λιγότερο κόσμο, αλλά πάνε και στριμώχνονται και σπρώχνουν κιόλας!

Δημοσ.

Κυκλοφορόντας έξω πραγματικά απελπίζομαι/θυμώνω/αγανακτώ με αυτά που βλέπω

Αυτα που περιγραφεις παραπανω υπαρχουν εδω και χρονια αγαπητε. Τωρα που τελειωνεις την 3η Λυκειου σου ηρθε να απελπιζεσαι και να προβληματιζεσαι? Πιο πριν ολα ωραια ολα καλα ηταν?

2 ειναι οι λογοι που συμβαινουν ολα αυτα που συμβαινουν στην Ελλαδα εδω και χρονια

1)Ελλειψη παιδειας. Πως να σεβαστει ο αλλος δημοσια περιουσια οταν δεν ειναι καν μορφωμενος και δεν ξερει τι παει να πει''σεβασμος''.Ποιος θα του το μαθει αυτο οι γονεις του οι οποιοι τον εχουν αφησει να κανει οτι θελει?

2)Βαλκανικη χωρα. Η σωστη συγκριση πρεπει να γινει με τις υπολοιπες βαλκανικες χωρες γυρω μας οπως σωστα αναφερθηκε και οχι με αλλες χωρες υπερ δυναμεις του κοσμου.

Πραγματικα οταν διαβαζω τετοια θεματα νιωθω οτι ο αλλος που τα γραφει αυτα ειναι κλεισμενος μεσα σε μια φυλακη και ξαφνικα βγαινει απο αυτην και του δειχνουν ολα ετσι(ενω αυτα γινονται εδω και χρονια). Μαλλον τελειωσε η ωρα του παιδιου...εμ σχολιου και τωρα που πιανουν τα αληθινα προβληματα,ξαφνικα κοιταζουμε τι γινεται γυρω μας.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτα που περιγραφεις παραπανω υπαρχουν εδω και χρονια αγαπητε. Τωρα που τελειωνεις την 3η Λυκειου σου ηρθε να απελπιζεσαι και να προβληματιζεσαι? Πιο πριν ολα ωραια ολα καλα ηταν?

2 ειναι οι λογοι που συμβαινουν ολα αυτα που συμβαινουν στην Ελλαδα εδω και χρονια

1)Ελλειψη παιδειας. Πως να σεβαστει ο αλλος δημοσια περιουσια οταν δεν ειναι καν μορφωμενος και δεν ξερει τι παει να πει''σεβασμος''.Ποιος θα του το μαθει αυτο οι γονεις του οι οποιοι τον εχουν αφησει να κανει οτι θελει?

2)Βαλκανικη χωρα. Η σωστη συγκριση πρεπει να γινει με τις υπολοιπες βαλκανικες χωρες γυρω μας οπως σωστα αναφερθηκε και οχι με αλλες χωρες υπερ δυναμεις του κοσμου.

Πραγματικα οταν διαβαζω τετοια θεματα νιωθω οτι ο αλλος που τα γραφει αυτα ειναι κλεισμενος μεσα σε μια φυλακη και ξαφνικα βγαινει απο αυτην και του δειχνουν ολα ετσι(ενω αυτα γινονται εδω και χρονια). Μαλλον τελειωσε η ωρα του παιδιου...εμ σχολιου και τωρα που πιανουν τα αληθινα προβληματα,ξαφνικα κοιταζουμε τι γινεται γυρω μας.

Σε αυτή την κριτική που κάνεις στον ts δεν έχεις δίκιο απαραίτητα. Σαν τον ts ήμουν και εγώ όταν ξεκίνησα να σπουδάζω και τελείωσα το σχολείο. Ως κάτοικος του κέντρου της Αθήνας, σπανιότατα χρειάστηκε στην ζωή μου να χρησιμοποιήσω ΜΜΜ πριν περάσω σε σχολή. Σχολείο/φροντιστήριο πήγαινα με τα πόδια, όλα ήταν δίπλα μου, σε συγγενείς με πήγαιναν με αμάξι. Αν εξαιρέσεις αυτά που βλέπαμε από μικροί στα κανάλια και λέγαμε τότε ε σιγά ρε αδερφέ όταν θα γίνουμε ενήλικες ή θα δουλεύουμε αυτά θα έχουν φτιάξει, κι όμως αρκετά πράγματα ξεκίνησα να τα βλέπω στην πράξη και να τα ζω στο πετσί μου όταν έγινα 18, όπως συμπεριφορά των ανθρώπων και σκηνικά μέσα στα ΜΜΜ, συμπεριφορά ΔΥ μέσα σε υπηρεσίες, ανοργανωσιά και μπάχαλο του κράτους και διάφορα άλλα. Η απογοήτευση είναι λογικό επακόλουθο από την στιγμή που θα περάσουν 4-5 έτη θα τελειώσεις την σχολή σου και δεν θα έχει αλλάξει τίποτα, πράγμα που σημαίνει οτι και 40-50 χρόνια να περάσουν τελικά πάλι τα ίδια θα είναι πάνω κάτω, άρα δεν υπάρχει ελπίδα και μαθηματικά να αλλάξει κάτι.

Δημοσ.

παράδεγιμα κατά την έξοδο από το βαγόνι στον ηλεκτρικό, να είναι μαζεμένα 6-7 άτομα μπροστά στην πόρτα και να μη μπορούμε να περάσουμε διοτί δεν φιλοτιμούντε να κουνηθούν, μόνο να μπούνε στο βαγόνι χωρίς να μπορεί να αδειάσει βέβαια απο εκείνη την πλευρά!

Κανένα πρόβλημα παίρνεις θέση και βγαίνει με φόρα και τους παίρνεις όλους σβάρνα.

Το έχω κάνει αμέτρητες φορές, όχι που θα με ποδοπατήσει η κάθε φακλάνα για να μην χάσει την θεσούλα και πιαστεί η κωλάρα της.

Το αστείο είναι ότι μερικές φορές που το έχω κάνει μερικοί σπάστηκαν κιόλας.

Anyway πίσω στο θέμα.

Αυτά που παρατηρείς είναι η παιδεία ενός Λαού.

Για πήγαινε στην Σουηδία ή σε προάστιο της Γερμανίας και πες μου πόσα από αυτά θα παρατηρήσεις; 

Τίποτα φυσικά γιατί εκεί και οι γονείς αλλά κυρίως το εκπαιδευτικό σύστημα βγάζει σωστούς ανθρώπους που ξέρουν να σέβονται την χώρα στην οποία πληρώνουν γαμημένους φόρους για να την κρατάνε καθαρή και οργανωμένη και σέβονται το συνάνθρωπο τους.

Πήγα τις προάλλες σε ένα ΚΕΠ και παντού στο πάτωμα υπήρχαν τα χαρτάκια των αριθμών προτεραιότητας τα οποία ο Ελληνάρας προτίμησε να τα πετάξει στο πάτωμα ή να τα αφήσει πάνω στην καρέκλα του κτλ. ενώ σε κάθε ταμείο υπάρχει ένας γ@μημένος κάδος για αυτόν τον συγκεκριμένο λόγο.

Είναι απλά τα πράγματα, οι αρχαίοι Έλληνες (με τους οποίους επιμένω ότι δεν έχουμε την παραμικρή σχέση) έδωσαν τα φώτα στο πολιτισμό και οι σημερινοί έχουμε κατεβάσει ρολά, έχουμε κοτσάρει και μια ταμπέλα "Closed" και έχουμε αρχίσει την αναρρίχηση πίσω στα δέντρα.

• Like 2
Δημοσ.

Με γνωρίζεις προσωπικά και λες αυτά που λες; Επειδή δεν είχα κάνει λογαριασμό στο φόρουμ πχ πριν 4 χρόνια για να τα γράψω, σημαίνει πως δεν είχα επαφή με το τι συνέβαινε τόσο καιρό γύρω μου ή πως όλα όσα γράφω τα έχω παρατηρήσει τον τελευταίο μήνα;

Δημοσ.

Με γνωρίζεις προσωπικά και λες αυτά που λες; Επειδή δεν είχα κάνει λογαριασμό στο φόρουμ πχ πριν 4 χρόνια για να τα γράψω, σημαίνει πως δεν είχα επαφή με το τι συνέβαινε τόσο καιρό γύρω μου ή πως όλα όσα γράφω τα έχω παρατηρήσει τον τελευταίο μήνα;

Αυτα ειναι τα ''καλα'' του γραπτου λογου ουτως ή αλλως αλλα και παλι.

Πριν 4 χρονια δεν ειχες λογαριασμο στο forum δεκτο.Περυσι?

Επισης ωραια εγραψες οτι εγραψες απο τριτους τι απαντησεις περιμενεις να παρεις στα παραπανω?

-Μπραβο ετσι ειναι τα πραγματα?

-Αστα να πανε καθε περυσι και χειροτερα?

-Ο καθενας στον κοσμο του?

Οπως εγραψα και αργοτερα ειναι καταστασεις οι οποιες επικρατουν στην χωρα μας εδω και χρονια(ακομα και προ κρισεως)δεν ειναι κατι το καινουργιο.

είναι η συμπεριφορά των μαθητών στο σχολείο μου

0 ενδιαφέρον, -1 σεβασμός, 0 συνείδηση και 0 αίσθημα ευθύνης.

δεν ενδιαφέρονται για το σχολείο

θέλουν απολυτήριο χωρίς να διαβάζουν,

δε θέλουν απουσίες,

δεν τους ενδιαφέρει το μέλλον τους,

Δεν σε προβληματιζει δηλαδη εσενα το τι γινεται απο πλευρας ανεργιας και στην αγορα εργασιας αλλα το οτι οι γυρω σου δεν θελουν απουσιες και δεν τους ενδιαφερει το ''λαμπρο'' μελλον της τωρινης Ελλαδας της κρισης,της ανεργιας και του βυσματος/μεσου?

Για τα υπολοιπα που εγραψες ειπαμε δυο ειναι τα πραγματα

1)Ελλειψη παιδειας

2)Βαλκανικη χωρα.

Δημοσ.

Αυτα ειναι τα ''καλα'' του γραπτου λογου ουτως ή αλλως αλλα και παλι.

Πριν 4 χρονια δεν ειχες λογαριασμο στο forum δεκτο.Περυσι?

Επισης ωραια εγραψες οτι εγραψες απο τριτους τι απαντησεις περιμενεις να παρεις στα παραπανω?

-Μπραβο ετσι ειναι τα πραγματα?

-Αστα να πανε καθε περυσι και χειροτερα?

-Ο καθενας στον κοσμο του?

Οπως εγραψα και αργοτερα ειναι καταστασεις οι οποιες επικρατουν στην χωρα μας εδω και χρονια(ακομα και προ κρισεως)δεν ειναι κατι το καινουργιο.

Καλά σοβαρά τώρα; Εγώ σε ρώτησα απο πού έβγαλες το συμπέρασμα τώρα άρχισα να προβληματίζομαι, και στην ουσία εσύ μου την λες επειδή άνοιξα το θέμα χτές και όχι πριν ένα χρόνο! Δεν είναι το πρόβλημα μου να συμφωνείς ή όχι μαζί μου, εξάλλου εγώ ήθελα να ακούσω γνώμες. Αλλά όταν εσύ γράφεις με ειρωνικό ύφος, πως τώρα που τελείωνω το σχολείο προβλήματίζομαι, ενώ και καλά πριν ζούσα μια ανέμελη μαθητική ζωή χωρίς να βλέπω τα προβλήματα γύρω μου, απλά και μόνο επειδή δεν τα έγραψα σε ένα διαδικτυακό φόρουμ ας πούμε, τότε απλα νίωθω και πως με κοροϊδευεις, αλλά και πως ξεφεύγεις απο το θέμα.

Και ξαναλέω, δεν απάντησα επειδή συμφωνείς ή όχι μαζί μου, ούτε είπα πως πριν ήταν ωραία προφανώς. Τα προβλήματα αυτά από παλία τα παρατηρούν φαντάζομαι αρκετοί.

Δεν σε προβληματιζει δηλαδη εσενα το τι γινεται απο πλευρας ανεργιας και στην αγορα εργασιας αλλα το οτι οι γυρω σου δεν θελουν απουσιες και δεν τους ενδιαφερει το ''λαμπρο'' μελλον της τωρινης Ελλαδας της κρισης,της ανεργιας και του βυσματος/μεσου?

Για τα υπολοιπα που εγραψες ειπαμε δυο ειναι τα πραγματα

1)Ελλειψη παιδειας

2)Βαλκανικη χωρα.

Όπως είπες και εσύ πολύ σωστά, το σχολείο τελειώνει. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, πως τα άτομα αυτά, όπως και εκατοντάδες χίλιάδες άλλα που κάνουν τα ίδια με τους συμμαθητές μου θα "βγουν" στην κοινωνία με τέτοιες προβληματικές συμπεριφορές.

Ο μαθητής, σήμερα, διαμαρτύρεται για τις απουσία που πάει να του βάλει την πρώτη ώρα ο δάσκαλος επείδή αργεί να μπεί στην τάξη (για το λιγότερο 10 λεπτά) γιατί κάθεται έξω απο το σχολείο και πίνει καφέδες, και στο τέλος μετά απο κανα 2λεπτο καυγά, ο δάσκαλος δεν θα του βάλει τελικά απουσία (κακώς φυσικά), και ο μαθητής θα τον βρίζει κι απο πάνω. Αύριο, αυτά θα βγούν στην κοινωνία, στη δουλειά του μαθητή καθώς και στην καθημερινότητά του. Ο δάσκαλος που βάζει απουσίες, άυριο μπορεί να'ναι ο τροχονόμος που κόβει κλήσεις σε σένα που πέρασες με κόκκινο πχ. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Να μην σχολιάσω αυτό για το απολυτήριο, που χωρίς να κάνουν τίποτα, απαιτούν να παίρνουν και πάνω απο την βάση για να περνάνε τις τάξεις και να κάνουν πάλι το τίποτα, πέραν του να ενοχλούν όσους θέλουν να μάθουν και να προσέχουν.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι στις εξετάσεις (τις οποίες γράφω αυτόν τον καιρό), που χωρίς να σέβονται το γεγονός πως κάποιοι απο εμάς γράφουμε, τους έχουμε να μας ζαλίζουμε για να τους λέμε τα θέματα!

Αυτά είναι ελάχιστα παραδείγματα φυσικά, μπορώ να σου γράφω "σεντόνια" ολόκληρα. Αλλά λίγη σημασία θα έχει.

Η ανεργία είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα, και είναι εκτός θέματος. Προφανώς με απασχολεί και η ανεργία, και η κατάσταση στην αγορά εργασίας, αλλά δεν είναι επι του παρόντος να το συζητήσουμε εδώ αυτό.

Εκεί που ήθελα να καταλήξω ήταν πως αυτές οι τοξικές συμπεριφορές τις οποίες βλέπω στο σχολείο, προφανώς θα ακολουθούνται και εκτός σχολείου, και αυτό είναι που με προβληματίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Η ανεργια και η γενικη κατασταση στην χωρα μονο εκτος θεματος δεν ειναι. Αρκετοι που βλέπεις με τετοιες συμπεριφορες το εχουν παρει αποφαση οτι μελλον στην Ελλαδα δεν υπαρχει, και κοιτανε να καλο περασουν οπως μπορουν και φυσικα να ναι καλα ο γονιος που πληρωνει.

Αλλοι επισης δεν εχουν βλεψεις γιατι ουτε οι γονεις τους εχουν καποια αναλογη δουλεια για να τους βοηθησουν μετα,και αλλοι θα πατησουν στις διαφορες γνωριμιες/βυσματα.

Τα αλλα 2 που απαριθμησα παραπανω απο οτι φαινεται δεν τα καταλαβες αλλα οταν μεγαλωσεις θα τα καταλαβεις καλυτερα.

Το πρωτο κομματι μου παντως εξακολουθει να παραμενει το ιδιο,κατι που εν μερη θα ειχες διαπιστωσει και απο τις αλλες απαντησεις τις οποιες βλεπω προσπερασες.

Δημοσ.

άλλο να σε προβληματίζει, άλλο να σε παίρνει από κάτω

αν σε πάρει από κάτω σε προειδοποιώ από τώρα ότι θα περάσεις πολύ άσχημα τα επόμενα χρόνια που θα βγεις από τη γυάλα της σχολικής ζωής και μετά που θα βγεις από τη γυάλα της σχολής , του στρατού.. και θα φτάσεις στη πραγματική σκατίλα..

κάνε εσύ από τη μεριά σου ο,τι θεωρείς καλύτερο εκεί που μπορείς και αυτό από μόνο του είναι αρκετό

ο κόσμος δεν αλλάζει ούτε με ευχολόγια ούτε με το να εκτοξεύεις καταγγελίες στους γύρω σου χωρίς να κάνεις τίποτα το ουσιαστικό, ούτε από τη μια μέρα στην άλλη

αλλάζει σιγά σιγά αν ο καθένας κάνει από λίγα για αρχή όπου μπορεί και του δίνεται η ευκαιρία

το ότι κάποιος είναι ζώο δεν πρέπει να σε απασχολεί τόσο όσο να μην είσαι εσύ ο ίδιος ζώο

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...