Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλως, ας ξεκαθαρισω απο την μερια μου οτι δεν υπαρχει καποια εμπαθεια.

Ισχυριζομαι πως δεν θελουν να υπαρξει εξυγιανση του συστηματος λογω συμφεροντων. Φυσικα και μπορουνε να κανουν πολλες κινησεις γιαυτο.

Παρεπιπτωντος, επειδη ειχες ρωτησει περι εφαρμογης του Φινλανδικου συστηματος στην Ελλαδα, βρηκα μερος αυτης εδω

http://www.protothema.gr/stories/article/544150/ekpaideutiko-sustima-to-finlandiko-oneiro-vs-tou-ellinikou-efialti/

Δεν αναλυει φυσικα τα θεματα της συζητησης οπου ειχα παρακολουθησει, αλλα παρουσιαζει σφαιρικα το περιεχομενο της.

Περι του συστηματος, μιλαω για τις δικες μου επιλογες για τα παιδια μου. Δεν ειναι οι μοναδικες, ουτε φυσικα οι αποκλειστικες ως εναλλακτικη διδασκαλια.

Ξενα σχολεια υπαρχουν εδω και χρονια και στην Ελλαδα, οπου τα παιδια αριστευουν και στην Ελλαδα και στο εξωτερικο. Δεν νομιζω πως ειναι προβλημα το να υοθετηθουν ως μοντελα. Ξερω προσωπικα παρα πολλα ατομα οπου ολοκληρωσαν ενα τετοιο σχολειο και τα πηγαν πολυ καλυτερα απο τους περισσοτερους αλλους που πηγαν σε Ελληνικο δημοσιο.

Απο εκει και περα, υφισταται τηλεκπαιδευση και στην Ελλαδα. Οχι ομως αν δεν υπαρχει πολυ σοβαρος λογος, πχ υγειας. Φιλος απο τα παλια παρακολουθησε ετσι την τριτη λυκειου και ενας γνωστος. Και οι δυο τα πηγαν πολυ καλυτερα απο οτι οι συμμαθητες τους στο δημοσιο σχολειο.

Πάντως η καταργηση ενος επιτυχημένου πλαισίου (επαναλαμβάνω, πλαισίου, όχι του λανθασμένου τρόπου που αυτό λειτουργεί) και η αλλαγή του με κάτι εντελώς νέο, μη δοκιμασμένο παντου, ειναι τεράστιο συστημα. Θα μπορουσε ισως να λειτουργησει σε παιδιά ορεινών απομακρυσμένων περιοχών.

Παρα παρα πολυ σωστο αυτο που αναφερεις. Και στο εξωτερικο υπηρξαν πολλα τετοια αντιστοιχα παραδειγματα. Καποια οικοσχολεια στην Ελλαδα εχω ακουσει πως λειτουργουν ετσι. Αλλα.. δεν επενδυσαν σε αντιστοιχες ιδεες ποτε.

• Like 1
  • Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλως, ας ξεκαθαρισω απο την μερια μου οτι δεν υπαρχει καποια εμπαθεια.

Ισχυριζομαι πως δεν θελουν να υπαρξει εξυγιανση του συστηματος λογω συμφεροντων. Φυσικα και μπορουνε να κανουν πολλες κινησεις γιαυτο.

Παρεπιπτωντος, επειδη ειχες ρωτησει περι εφαρμογης του Φινλανδικου συστηματος στην Ελλαδα, βρηκα μερος αυτης εδω

http://www.protothema.gr/stories/article/544150/ekpaideutiko-sustima-to-finlandiko-oneiro-vs-tou-ellinikou-efialti/

Αν διάβασες τις μελέτες για το e-learning στον Καναδά που παρέθεσες, θα πρέπει να είδες ότι αυτό γίνεται με την ενεργή και συστηματική εμπλοκή του κράτους.

Πώς περιμένεις κάτι τέτοιο να ευδοκιμήσει στην Ελλάδα, όταν τα συμφέροντα που λές δεν αφήνουν καν την εξυγίανση του υφιστάμενου συστήματος?

Τώρα το δημοσιογραφικό άρθρο για το σχολικό σύστημα της Φινλανδίας που περέθεσες, δεν εξετάζει αν είναι εφικτή/ανέφικτη η εφαρμογή του στην Ελλάδα. Απλά μας παρουσιάζει μερικά από τα χαρακτηριστικά του συστήματος στη Φινλανδία.

Δημοσ.

Αν διάβασες τις μελέτες για το e-learning στον Καναδά που παρέθεσες, θα πρέπει να είδες ότι αυτό γίνεται με την ενεργή και συστηματική εμπλοκή του κράτους.

Πώς περιμένεις κάτι τέτοιο να ευδοκιμήσει στην Ελλάδα, όταν τα συμφέροντα που λές δεν αφήνουν καν την εξυγίανση του υφιστάμενου συστήματος?

Τώρα το δημοσιογραφικό άρθρο για το σχολικό σύστημα της Φινλανδίας που περέθεσες, δεν εξετάζει αν είναι εφικτή/ανέφικτη η εφαρμογή του στην Ελλάδα. Απλά μας παρουσιάζει μερικά από τα χαρακτηριστικά του συστήματος στη Φινλανδία.

Το ειδα. Φανταζομαι πως εννοεις πως γινεται να υλοποιηθει και εδω. Υπαρχουν σχολεια οπου προσφερουν την επιλογη εγγραφης, ανεξαρτητως της χωρας προελευσης και κατοικια του μαθητη. Σε ιδιωτικο επιπεδο αυτο.

Θιγεις κατι πολυ σωστο. Αν το κοιταξεις, ο πολεμος που δεχτηκε κατευθειαν η ψηδιακη/τηλεκπαιδευση, ηταν απο τριτους θεσμους, οπως πχ ιδιωτικα σχολεια. Θα ηταν ευχη να υπηρχε  για ολους σοβαρο ψηφιακο συστημα εκπαιδευσης απο το κρατος στην Ελλαδα. Το αποτρεπτουν.

Αντιστοιχως, θυμησου τον πολεμο της αναγνωρισης των πτυχειων απο πανεπιστημεια του εξωτερικου στην Ελλαδα. Δες την κατασταση ομως σημερα. Σαφως καλυτερη. Κατι αντιστοιχο πιστευω πως και θα γινει και για οσους επιλεγουν την εναλλακτικη διδασκαλια.

Δεν βρισκω καπου να παραθεσω την συζητηση, μερος του θεματος ηταν τα παραπανω. Θα μοιραστω ομως αν το βρω.

Δημοσ.

Αν καταλαβαίνω καλά, αυτό που εννοείς είναι τηλεκπαίδευση από εκπαιδευτικό σύστημα άλλης χώρας? Να μένει το παιδί Ελλάδα και να τηλεκπαιδεύεται από Καναδούς δασκάλους?

Δημοσ.

Εμένα η άποψή μου γενικά για την Ελλάδα είναι ότι έχουμε γίνει χειρότερα και απο την Βουλγαρία.

Οχι μόνο απο θέμα σχολείων αλλα και απο θέμα νοοτροπίας των παιδιών όπου έχουν την ιδέα ότι κυριαρχούν.

Στην εποχή μου στο λύκειο εν έτι 2007 θυμάμαι τα μαθήματα τα κάνανε με την ιδεολογία ''τη κάνατε στο φροντιστήριο; ωραία ας κάνουμε μια επανάληψη'' και οι μερικοί στην τάξη όπως και εγω που δεν πηγαίναμε στα ιδιαίτερα δεν καταλαβαίναμε τίποτα. Αυτά τα φροντιστήρια κατ εμέ πρέπει να τα απαγορεύσουν, τη φταίω εγώ στα παιδικά μου χρόνια να χάσω όλη μου την χαρά στο να παίζω έξω και να πλακωθώ στα βιβλία; Φαντάζομαι είμαστε η μοναδική χώρα όπου φορτώνουν τα μαθήματα στο σπίτι γιατί βαριούνται οι καθηγητές να τα εξηγήσουν κόσμια στα παιδιά.

Εκτός απο το σύστημα της παιδιάς φταίνε και οι γονείς όπου τα παιδιά τους πλέον κυριολεκτικά τα μαμοθρέυουν μέχρι αηδίας. Παλιά θυμάμαι αν δεν είχες καλούς βαθμούς οι γονείς σε κράζανε ή σε τιμωρούσανε ή μέχρι και ακόμα και στον δάσκαλο λέγανε ''τιμώρησε τον αν κάνει φασαρία'', τώρα αυτό έχει γίνει ανατροπή όπου φοβάται ο καθηγητής μην φάει καμία μήνυση για την κάθε βλακεία.

Τα αγόρια πλέον άρχισαν να ξυρίζουν πόδια σόμα και ότι θέλεις, αυτή η μόδα έχει καταντήσει σε φάση οι άνδρες να ντύνονται με κολάν και να φοράνε κάτι V μπλουζάκια ή μπλούζα φουστάν ξερω γω. Μέχρι και duck Face σελφι στο FB βάζουν.

Τα κορίτσια στην χειρότερη κατάσταση, το μόνο που τους νοιάζει είναι να βαφτούνε πριν πατήσουν το πόδι τους απο το κρεβάτι και να μιλήσουν με τις φίλες τους ποιος την ειχε ποιο μεγάλη σε ηλικίες όπου εμείς παλιά κάναμε βγαίναμε και μαζευόμασταν απο σπίτι σε σπίτι (γιατί δεν υπήρχαν τα κινητά) και κάναμε ότι τρέλες μπορούσαμε.

Στην πόλη μου Ξάνθη έχουν ανοίξει πάνω απο 4 καταστήματα με καλλυντικά τους τελευταίους 2 μήνες στο κέντρο μόνο και βλέπεις πλέον γυναίκα άβαφη δεν υπάρχει. Ολες είναι με στόκο στην μούρι ''για να είναι όμορφες''. Φυσική ομορφιά πλέον δεν υπάρχει.

Τα παιδιά έχουν πλέον 0 σεβασμό προς τους γονείς αλλα και προς τους μεγαλύτερους του.

Με βάση όλων αυτών δεν μπορώ να φανταστώ τα παιδιά αυτής της γενιάς δε τη κατάσταση μπορεί να είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Να ρίξω μια ιδέα; Λοιπόν:

1) Πλήρης έκθεση του ΟΟΣΑ για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα

2) Να δημιουργηθεί τριετές πρόγραμμα για την μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος το οποίο θα περιλάβει τα συμπεράσματα της έκθεσης του ΟΟΣΑ και θα προβλέπει:

α) Πλήρη απολογισμό/αναφορά των απαραίτητων πόρων για την λειτουργία των σχολείων και ΑΕΙ

β) Υιοθέτηση στρατηγικής για την αρχική εκπαίδευση αλλά και την μετεκπαίδευση/επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην προσχολική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

γ) Ψήφιση νόμου για την αναβάθμιση του ρόλου των φορέων αξιολόγησης

δ) Ψήφιση νόμου για την αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης, την αυτο-αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και την λογική χρήση πόρων

ε) Ψήφιση νόμου για την αναβάθμιση της Β και Γ λυκείου και επανασχεδιασμός των πανελλαδικών εξετάσεων, για το σχολικό έτος 2019-2020

στ) Ψήφιση νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

3) Να ακολουθηθούν οι βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ όσον αφορά τις ώρες διδασκαλίας ανά εκπαιδευτικό αλλά και τις αναλογίες μαθητών ανά τάξη και μαθητών ανά δάσκαλο.

4) Να γίνουν αλλαγές στον νόμο Φίλη για τα ιδιωτικά σχολεία ώστε οι δάσκαλο και οι καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων να μην βρίσκονται σε άλλο εργασιακό πλαίσιο/καθεστώς από αυτό του υπολοίπου ιδιωτικού τομέα αλλά και οι κανονισμοί που περιορίζουν την λειτουργία και το πρόγραμμα των σχολείων πέραν του απαιτούμενου από το υποχρεωτικό πρόγραμμα σπουδών να αφαιρεθούν.

Μια ευγενική χορηγία των θεσμών!

Δημοσ.

Τα αγόρια πλέον άρχισαν να ξυρίζουν πόδια σόμα και ότι θέλεις, αυτή η μόδα έχει καταντήσει σε φάση οι άνδρες να ντύνονται με κολάν και να φοράνε κάτι V μπλουζάκια ή μπλούζα φουστάν ξερω γω. Μέχρι και duck Face σελφι στο FB βάζουν.

Τα κορίτσια στην χειρότερη κατάσταση, το μόνο που τους νοιάζει είναι να βαφτούνε πριν πατήσουν το πόδι τους απο το κρεβάτι και να μιλήσουν με τις φίλες τους ποιος την ειχε ποιο μεγάλη σε ηλικίες όπου εμείς παλιά κάναμε βγαίναμε και μαζευόμασταν απο σπίτι σε σπίτι (γιατί δεν υπήρχαν τα κινητά) και κάναμε ότι τρέλες μπορούσαμε.

Στην πόλη μου Ξάνθη έχουν ανοίξει πάνω απο 4 καταστήματα με καλλυντικά τους τελευταίους 2 μήνες στο κέντρο μόνο και βλέπεις πλέον γυναίκα άβαφη δεν υπάρχει. Ολες είναι με στόκο στην μούρι ''για να είναι όμορφες''. Φυσική ομορφιά πλέον δεν υπάρχει.

Τα παιδιά έχουν πλέον 0 σεβασμό προς τους γονείς αλλα και προς τους μεγαλύτερους του.

Με βάση όλων αυτών δεν μπορώ να φανταστώ τα παιδιά αυτής της γενιάς δε τη κατάσταση μπορεί να είναι.

Καλά η κάθε γενιά όλο και κάτι αρνητικό θα έχει να λέει για την επόμενη. Οι παππούδες μας έλεγαν για τους πατεράδες μας, οι πατεράδες μας έλεγαν για εμας που καθόμασταν με τα βιντεοπαιχνίδια και τις κονσόλες μετά όταν ήρθε το ίντερνετ με τον υπολογιστή κτλ. Γενικώς υπάρχει υπερβολή και μηδενισμός σε αυτά που γράφεις. Επίσης το να περιποιούνται τον εαυτό τους οι γυναίκες και οι κοπέλες δεν είναι κακό. Τώρα αν κάποιες μαθήτριες ντύνονται προκλητικά, αυτό ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό θέμα και δεν σχετίζεται με τον καλοπισμό και την περιποίηση σώματος/προσώπου.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αααα και ποιος ζητάει να είμαστε όμορφες;

Ναι, ξέχασα το ανδρικό φύλο. Οπότε είναι τουλάχιστον υποκρισία να κατηγορείς κάτι που οι όμοιοι σου έχουν προκαλέσει.

Συγγνώμη για το οφφ.

Δημοσ.

Καλά η κάθε γενιά όλο και κάτι αρνητικό θα έχει να λέει για την επόμενη. Οι παππούδες μας έλεγαν για τους πατεράδες μας, οι πατεράδες μας έλεγαν για εμας που καθόμασταν με τα βιντεοπαιχνίδια και τις κονσόλες μετά όταν ήρθε το ίντερνετ με τον υπολογιστή κτλ. Γενικώς υπάρχει υπερβολή και μηδενισμός σε αυτά που γράφεις. Επίσης το να περιποιούνται τον εαυτό τους οι γυναίκες και οι κοπέλες δεν είναι κακό. Τώρα αν κάποιες μαθήτριες ντύνονται προκλητικά, αυτό ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό θέμα και δεν σχετίζεται με τον καλοπισμό και την περιποίηση σώματος/προσώπου.

εγώ θα έλεγα πως είμαστε η τελευταία γενιά και στα όρια όπου μεγαλώσαμε με ανάπτυξη, τώρα πλέον όλα είναι για την τεμπελιά και για την μόστρα. Παλιά ανακαλύπταμε πράγματα, παίζαμε, κάναμε δεξιότητες και διάφορα άλλα. Πλέον όλα αυτά ε΄χουν σβήσει και οι γενιές όλα αυτά κάνουν σε ψηφιακή μορφή.

Αααα και ποιος ζητάει να είμαστε όμορφες;

Ναι, ξέχασα το ανδρικό φύλο. Οπότε είναι τουλάχιστον υποκρισία να κατηγορείς κάτι που οι όμοιοι σου έχουν προκαλέσει.

Συγγνώμη για το οφφ.

χμμμ πάντως ο άνδρας (ο σωστός άνδρας) δεν ζητάει σιλικόνες, Selfie κάθε μέρα, αρμόστοκο, και ψεύτικα συναισθήματα στα σίγουρα.

αντιθέτως υπήρχε απο παλιά ανάμεσα στα κορίτσια ο ανταγωνισμός για αυτό εγω πιστεύω έχει καταντήσει ετσι η φάση.

καλα μην ξεφύγουμε απο το θέμα  μας, εγώ απλα ήθελα να πώ την άποψή μου μαζί και με την παιδεία.

Δημοσ.

Αν καταλαβαίνω καλά, αυτό που εννοείς είναι τηλεκπαίδευση από εκπαιδευτικό σύστημα άλλης χώρας? Να μένει το παιδί Ελλάδα και να τηλεκπαιδεύεται από Καναδούς δασκάλους?

Οχι δασκαλοι, συστημα. Θα μου πεις πως ακαδημαικοι και ερευνητες το ανεπτυξαν, αλλα οχι με τον παραδοσιακο ορισμο του δασκαλου.

Ναι, μαθητης Ελλαδας με υλη του Καναδα εν ολιγης.

Με βρισκει σύμφωνο στα περισσοτερα οπου προσφερει, ειδικα στο πως διασυνδεει την επιμορφωση με την οικολογικη συνειδηση. Κατι που δυστυχως ειναι σε εμβρυακο σταδιο στην Ελλαδα.

Δημοσ.

Γιατί είναι γεμάτο από ανθρώπους που διορίζονται μετά από 20 χρόνια και πλέον παίρνουν ψίχουλα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Γιατί είναι γεμάτο από ανθρώπους που διορίζονται μετά από 20 χρόνια και πλέον παίρνουν ψίχουλα.

Υπάρχει πλέον επετηρίδα στην Ελλάδα? Νόμιζα ότι έχει καταργηθεί.

Δημοσ.

Κλασική γεροντογκρίνια απο άτομα με πετρωμένο μυαλό που δεν μπορούν να χωνέψουν καμία αλλαγή. Φόρεσε ένα λυκειόπαιδο μπλουζάκι με V και ήρθε το τέλος του κόσμου.

Αν τελείωσες το σχολείο το 2007, πόσο είναι τώρα? 25? Αν κάνεις έτσι τώρα, στα 40 και τα 50 σου τι θα λές?

Ωιμέ τι προβλήματα έχει ο κόσμος. Πάει καταστράφηκε η νέα γενιά.

Δημοσ.

Κλασική γεροντογκρίνια απο άτομα με πετρωμένο μυαλό που δεν μπορούν να χωνέψουν καμία αλλαγή. Φόρεσε ένα λυκειόπαιδο μπλουζάκι με V και ήρθε το τέλος του κόσμου.

Αν τελείωσες το σχολείο το 2007, πόσο είναι τώρα? 25? Αν κάνεις έτσι τώρα, στα 40 και τα 50 σου τι θα λές?

Ωιμέ τι προβλήματα έχει ο κόσμος. Πάει καταστράφηκε η νέα γενιά.

δεν έχει και άδικο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...