pappous12 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Γεια σε όλους. Είμαι σε φάση να φτιάξω ένα καινούργιο pc για ryzen 1500x και δεν ξέρω ποια μητρική να διαλέξω. Είμαι ανάμεσα στην ASUS B350 Plus και στην Gigabyte GA-AB350-Gaming 3. Δεν σκοπεύω να κάνω κάποιο ιδιαίτερο overclocking απλά θέλω να μου πείτε, άμα έχετε εμπειρία, αν είναι καλές. Επίσης, αυτό που ίσως με "καίει" ποιο πολύ είναι το θέμα συμβατότητας. Έχω ασχολυθεί με την asus όσον αφορά τις ram και μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα να βρω συμβατή μνήμη στην αγορά. Και μετά είδα πως υπάρχει λίστα συμβατότητας και για όλα τα κομμάτια του pc. Δλδ τι? Θα πρέπει να βρω και ssd συμβατό, και gpu κτλ? Και σε αυτά οι επιλογές ήταν ακόμα πιο λίγες! Πρέπει να τα προσέξω όλα αυτά ή μήπως το παραψειρίζω;Ευχαριστώ πολύ!
PerfectParanoia Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Για θέματα compatibility μπορείς να τσεκάρεις εδώ "χτίζοντας" το pc σου. Τώρα για το ποιο είναι το καλύτερο mobo δεν γνωρίζω αλλά νομιζω ότι κάποιες asus είχαν κάποια σοβαρά θέματα και brickαριζόντουσαν. Δεν ξέρω αν έχουν διορθωθεί απλά το αναφέρω ως κάτι που αξίζει να κοιτάξεις πριν κάνεις την επιλογή σου.
kogos Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Είχα την asus, τώρα την gigabyte. Οι ουσιαστικές διαφορές είναι μικρές. Ο μόνος λόγος που άλλαξα είναι λόγο του usb dac που έχει η gigabyte και λόγο του optical στο πίσω μέρος, που τα ήθελα και τα 2. Και μάλιστα ακόμα πιο πριν είχα την gigabyte gaming (απλή, όχι 3, με λίγο χειρότερη ψύξη). Αν θες να είσαι ψειρας (εγώ είμαι) πάρε gigabyte λόγο του dual bios, αν και πάλι, λεπτομέρεια. Όποιο πρόβλημα ασυμβατότητας μνήμης θα λυθεί μέσα στο μήνα. Ίδια θέματα έχουν όλα τα mobo που θα λυθούν. Θεματα ασυμβατότητας με άλλη συσκευή δεν υπάρχουν. Η gigabyte gaming 3 έχει και πιο πολλά led, αλλά και αυτό λεπτομερεια. Γενικά, στο μυαλό μου είναι από τις καλύτερες Β350 υλοποιήσεις και οι 2. Αααα... Πρόσεξε το εξής. Όταν βγήκαν αυτές οι mobo δεν είχε βγει ακομα κανένας r5. Επομένως ζήτησε από το κατάστημα να είναι bios updated οραν την πάρεις.
pancyber Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Το παραψειρίζεις... Οι λίστες συμβατότητας αφορούν κομμάτια που έχουν δοκιμαστεί και παίζουν 100% σίγουρα. Όλα όσα είναι συμβατά - κανονικά παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα. ΠΧ για την Asus (και όλες όσες φοράνε το B350 chipset) έχουμε: 4 x DIMM, Max. 64GB, DDR4 3200(O.C.)/2933(O.C.)/2666/2400/2133 MHz ECC and non-ECC, Un-buffered Memory *1 Αυτό σημαίνει ότι είναι συμβατό με μνήμες 2666 2400 και 2133 και μπορεί να "αξιοποιήσει" μνήμες μέχρι 3200 ΜΗz αν μπεις σε διαδικασία overclocking. H vengance της corsair για παράδειγμα θα παίξουν άψογα τόσο οι 2400 όσο και οι 3200, είτε αναφέρονται στο compatibility list, είτε όχι. Αν δεν παίξουν, θα φταίνε 99,999% οι μνήμες, όχι το Motherboard. Το ίδιο ισχύει για όλα τα ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιήσεις.
kogos Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Στην παρούσα χρονική στιγμή, οι corsair vengance 3000 lpx δεν παίζουν πάνω από 2400 με κανένα από τα 2 mobo. Μέχρι το τέλος Μαιου θα παίζουν. Το αναφέρω γιατί αυτές έχω.
pappous12 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Όπως φαίνεται το παραψείρησα Άρα θα διαλέξω μία από τις δύο και θα πάρω απλά ότι με βολέψει. Και αν υπάρχει θέμα λογικά κάποια στιγμή θα λυθεί με bios update. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
kogos Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Από περιέργεια και μόνο, αν έχεις την καλοσύνη πες μας τι επέλεξες όταν αποφασισεις να κάνεις την αγορά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα