Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλλα σε καθε περιπτωση , θεωρω οτι υπαρχουν ενα σωρο μικρες επιχειρησεις που δε φοροδιαφευγουν και εχουν να ανταγωνιστουν τον καθε φοροφυγα κιολας.

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής των μικρών επιχειρήσεων είναι το κράτος φίλε.

• Like 3
  • Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

FYI

οι μεγαλες πολυεθνικες κανουν ειδικες συμφωνιες με τις κυβερνησεις των χωρων για να εχουν μειωμενη ειδικη φορολογια ή εχουν offshore εταιρειες μεταφερονταςς εχει τα κερδη και γλυτωνουν την κανονικη φοολογια,

οποτε,

μια καλη καφετερια με αρκετο κοσμο μπορει να ειναι μη βιωσιμη αν κοβει παντου αποδειξεις αλλα τα starbuks ακομα και να κοβουν αποδειξεις 50.000€, και 90% να παει η φορολογια στην Ελλαδα, παλι βιωσιμα θα ειναι.

αρα,

η πολυεθνικη θα εχει παντα το πλεονεκτιμα απεναντι στην μικρομεσαια επιχειρηση, μην τις συγκρινετε.

• Like 3
Δημοσ.

Να μην ανοιγε μαγαζακι. Αλλα ο καθε ονειροπαρμενος πανιβλακας ελληνας ειχε στοχο "ενα κεραμιδι πανω απο το κεφαλι του" (και να τα στεγαστικα δανεια) και "να μην εχει αφεντικο πανω απο το κεφαλι του" (και να τα επαγγελματικα δανεια, οι εισφορες, οι φοροι).

Τι κοινο εχουν οι δυο λαϊκες ρησεις του "σοφου" (γελαει ο κοσμος) ελληνικου λαου; Το κεφαλι του. Το αμορφωτο, ηλιθιο κεφαλι του.

το παραπανω πρεπει να γινει sticky, καπου

Να το γράψω για πολλοστή φορά; Μνημόνια μέχρι να παγώσει η κόλαση

ηρθε, ζεστο, της ωρας

• Like 2
Δημοσ.

Να μην ανοιγε μαγαζακι. Αλλα ο καθε ονειροπαρμενος πανιβλακας ελληνας ειχε στοχο "ενα κεραμιδι πανω απο το κεφαλι του" (και να τα στεγαστικα δανεια) και "να μην εχει αφεντικο πανω απο το κεφαλι του" (και να τα επαγγελματικα δανεια, οι εισφορες, οι φοροι).

Τι κοινο εχουν οι δυο λαϊκες ρησεις του "σοφου" (γελαει ο κοσμος) ελληνικου λαου; Το κεφαλι του. Το αμορφωτο, ηλιθιο κεφαλι του.

αυτά τα δάνεια δεν ειναι τίποτα μπροστά στα δάνεια που έπαιρνε το κράτος τόσα χρόνια.

Το δημόσιο χρεοκοπησε, και παιρνει μαζί τον ιδ. τομέα, όχι το αντίστροφο ;) 

• Like 5
Δημοσ.

News flash.

Ετσι συμβαινει στις ανεπτυγμενες χωρες. Η μικρη επιχειρηση δεν υπαρχει σχεδον σε κανεναν κλαδο, η μεσαια σε ελαχιστους. Πως ειπατε; Δεν ειναι αυτες οι χωρες ανεπτυγμενες; Απο τον περισσο παιρνετε; Απο κουμουνδουρου (προ 2015);

Φυσικά και υπάρχουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους και εφόσον είναι ανταγωνιστικές και πρωτότυπες στην συνέχεια μπορεί να καταλήξουν στα χέρια μεγαλύτερων "παίκτών".

Αυτό είναι καλό για τον ιδρυτή της μικρής ή μεσαίας επιχήρησης γιατί θα πάρει ζεστό χρήμα στο χέρι και θα γίνει ακόμη καλύτερο αν συνεχίσει την προσπάθεια δημιουργώντας πάλι μια ακόμη "σωστή" επιχειρηση.

Τώρα αν περιμένεις μόνο απο την φοροδιαφυγή ή την εισφοροδιαφυγή να κερδίσεις χρήμα δεν νομίζω ότι θα πάει μακριά η βαλίτσα...

Δημοσ.

Αγάπη μόνο.

Είμαι από τους λίγους που απλα δεν θέλω αποδείξεις.

Δεν θέλω καν να μου κόψουν ενα ευρώ. Δεν θέλω καν να πάει ενα ευρώ στο κράτος.

Και ειδικά όταν ο ένας από όλους που μπήκε μέσα για τις μίζες, βρήκε 200Κ και βγήκε έξω, να πάνε να πνιγούν.

g_alkis εκτός από μπροστά κοίταξε και γύρω σου, εκτός κι αν...

18519764_1057705017698993_44909870104909

• Like 6
Δημοσ.
Μετά φταίνει μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατάντια της χώρας. Όχι οι επιχειρηματίες.

Πολλοι φταινε εδω. Τι συστημα καταγγελιων παντως δεν λειτουργει. Υπαρχει επιχείρηση στη περιοχη μου, οπου κοβει αποδειξεις καθε τριτη πανσεληνο. Εδω και χρονια. Ξερω σιγουρα πως εχει δεχτει καταγγελιες, ακομα εκει ειναι αυτος.

Εχει βυσμα; Ειναι επειδη τιμουν οι δημοσιοι υπαλληλοι την νοοτροπια τους; Δεν το ξερω. Ξερω ομως οτι αν πραγματικα ηθελαν να παταξουν την φοροδιαφυγη, θα το εκαναν.

Δεν θελουν ομως.

Δημοσ.

πηγαμε  σημερα  για μεσημεριανο σε καλο ταβερνακι,υπολογιζα κανα 80ευρω.ζητωντας τον λογαριασμο,λεω στον υπαλληλο,μην διανοηθει  και κοψει καμια αποδειξη....ερχεται ο υπευθυνος παραξενεμενος ,για διευκρινησεις,και αρχιζω εξαψαλμους για το δημοσιο,ασε με λεει,καταλαβα......50 ευρω ο λογαριασμος μου λεει,απο 75.του δινω 70 και 5 για τον υπαλληλο,και αντε γεια.......αν ηθελα νταβατζη,εβρισκα........

• Like 1
Δημοσ.

Και γω απο τοτε που το ΦΠΑ πηγα στο 24% δεν ζηταω αποδειξη και σε πολλες περιπτωσεις τους λεω να μην μου κοψουν.Δεν με ενδιαφερει αν χανει λεφτα το κρατος, ας αποφασισει ο επιχειρηματιας τι θα κανει το ΦΠΑ που τσεπωνει, μπορει να το δινει για να αγορασει Μερσεντες (εγγυημενα εσοδα,φοροι,τελη κτλ για το κρατος), να τα φαει στις γκομενες η να τα θαψει στο χωμα.
ΑΔΙΑΦΟΡΩ.Δεν γινεται να επιστρεψουμε στην αναπτυξη με μη αναπτυξιακα μετρα, δεν γινεται να θες να αυξησεις τα εσοδα του ΦΠΑ και να το αυξανεις, 17χρονο με ελαχιστες γνωσεις Π.Οικονομιας η οικονομικης θεωριας τα ξερει αυτα.

• Like 2
Δημοσ.

Εσείς; που δε ζητάτε αποδείξεις από ιδεολογία δε πιστεύω να σας χαλάσει αν μεθαύριο πάει η σύνταξη του πατέρα σας στα 100 ευρώ ή ζητήσουν δίδακτρα για το δημόσιο σχολείο ή το πανεπιστήμιο του παιδιού σας μεθαύριο έτσι; 

• Like 1
Δημοσ.

Θα μου απαντησει καποιος,γιατι να νοιαστει ο πολιτης για την φοροδιαφυγη οταν η ιδια η κυβερνηση παιρνει μετρα που οδηγουν στην αυξηση της παραοικονομιας οπως η καταργηση της εκπτωσης των φαρμακων και η αυξηση εισφορων των εευθερων επαγγελματιων,αμεσα κιολας?Και η απαντηση?Αντιμετρα το...2020 και το 2021 (!!).Τι τους νοιαζει αλλωστε,αυτοι θα κυβερνανε?

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ανεξάρτητα από την σημερινή κατάσταση δεν θυμάμαι και στα παλιά, καλά χρόνια να μην φοροδιαφεύγει ο Έλληνας.

Αυτό δείχνει γενικά τη νοοτροπία μας...

Δημοσ.

Εσείς; που δε ζητάτε αποδείξεις από ιδεολογία δε πιστεύω να σας χαλάσει αν μεθαύριο πάει η σύνταξη του πατέρα σας στα 100 ευρώ ή ζητήσουν δίδακτρα για το δημόσιο σχολείο ή το πανεπιστήμιο του παιδιού σας μεθαύριο έτσι; 

Έτσι και αλλιώς, αυτό θα γίνει. Δεν πάνε οι φόροι στην ανάπτυξη της χώρας...

Δημοσ.

η συνταξη του πρωην ελευθερου επαγγελματια,βγηκε απο το εργο που παρηγαγε.η συνταξη των δυ απο που βγηκε?μερικοι ή δεν ξερετε ΄η κανετε οτι δεν ξερετε.οταν ο δυ στα καλα τα χρονια επαιρνε 2000+ μηνιατικο στο χερι(να βαλω και ολα τα επιδοματα),ξερετε τι σημαινε αυτο?οτι μαζι με ασφαλιση και εφαπαξ,κοστιζε 4000 μηνιατικο.τι παρηγαγε για αυτα τα χρηματα?χιλια χρονια μνημονια,αλλα για πελατιακους λογους,εδω και 8 χρονια,δεν ακουμπησαν τους δυ.ειδικη κατηγορια?παιδια ανωτερου θεου?ολα μαυρα.... διαμαρτυρονται για φοροδιαφυγη οι βολεμενοι και οι δυ,κανεις αλλος.οποιος γουσταρει ευρωπη,να παει ευρωπη.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...