Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παίδες έχω ένα θέμα, δεν ξέρω πως να σχολιάσω τις παρακάτω 2 ερωτήσεις χωρίς να τα κάνω σαλάτα. Μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

post-245812-0-00654400-1495458084_thumb.jpg

post-245812-0-57282400-1495458084_thumb.jpg

Δημοσ.

Ναι να σχολιάσουμε σε σχέση με τα δεδομένα. Πχ: ότι η μέση χρονική διάρκεια για να διασχίσει το κανάλι ένα βαπόρι είναι 4.5 ώρες με ελάχιστη τιμή τις 2 ώρες και 6 λεπτά και μέγιστη τις 9 ώρες και 12. Ότι η συχνότερη τιμή που συναντάμε είναι οι 3 ώρες και κάτι, όμως με μέγιστη τις 9 μπορεί να υπήρχε κίνηση στο κανάλι οπότε θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι κάποια ώρα τις ημέρας γίνεται λιγάκι πανικός ή συνέβη καμία μικροσύγκρουση και έτσι να εξηγήσουμε την τεράστια απόκλιση κλπ.

Με τα quadrilles δεν ξέρω τι να γράψω σίγουρα. Το θέμα δεν είναι τι καταλαβαίνω, το θέμα είναι τι είναι σωστό γιατί μπορεί να είμαι εντελώς εκτός εγώ

Δημοσ.

μου φαίνεται παράξενη η ερώτηση γιατί κι εγώ αυτό καταλαβαίνω ότι σου ζητάει να περιγράψεις έννοιες στην ουσία

στο δεύτερο παράδειγμα με τους βαθμούς (για να πιάσουμε τα τεταρτημόρια ) σου λέει ότι το πρώτο 25% (θεωρούμε ότι έχεις βάλει τα αποτελέσματα σε αύξουσα σειρά) έχει γράψει το πολύ 30 , από 2 που είναι το χαμηλότερο έως 30

το 50% έχει γράψει έως 40 ή πάνω από 40 όπως θες πάρτο (η διάμεσος είναι το 2ο τεταρτημόριο)

και το τελευταίο 25% έχει γράψει από 75 και πάνω (έως 90 που είναι η μέγιστη τιμή) 

η επικρατούσα τιμή που είναι το 10 βρίσκεται προφανώς κάτω από το πρώτο τερτημόριο που σημαίνει ότι όσοι πάτωσαν πάτωσαν για τα καλά :lol: η μισή τάξη πάντως κόπηκε σίγουρα

τώρα δε μπορώ να καταλάβω αν σου ζητάει κι άλλα πράγματα ή χρειάζεται να κάνεις και επιπλέον υπολογισμούς για κάποιο λόγο 

Δημοσ.

Ωραία σε ευχαριστώ γιατί και εγώ τα ίδια έχω καταλάβει απλά ήθελα να πάρω και άλλη μια άποψη για καλό και για κακό. Να'σαι καλά ρε συ!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...