KwstasXt Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Εχω εναν μικρό υπολόγιστη και θέλω να του αναβαθμίσω την ram.Φοραει 2 dimm (2x2) ηδη samsung pc3 10600u. Συμβουλευομενος τωρα το site αυτο http://www.pc-specs.com/mobo/Acer/Acer_WG43M/2899 βλεπω μεγιστο 8gb ram και οτι δεχεται ram ddr3 στα 1333mhz και λειτουργει dual channel. Πολυ γενικο μου φενεται αυτο και μου ενεργοποιει αυτοματος περισσοτερες επιλογες και αρα με λιγοτερα χρηματα. Τωρα αν εγω αγορασω αυτες τις μνημες θα ειμαι ok? http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200035186 δεν θελω να τις αγορασω και να διαπιστωσω οτι θα αρχισει να σφυριζει η θα κανει beep το pc. http://prntscr.com/fdg93g Specs http://prntscr.com/fdg9ev
nvnight Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Αν δεις παρακάτω, μπορείς να πάς και σε κάπως πιο γρήγορες, στα 1600Mhz. link
KwstasXt Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Αν δεις παρακάτω, μπορείς να πάς και σε κάπως πιο γρήγορες, στα 1600Mhz. link Ναι αλλα δεν θα εχουν διαφορετικο χρονισμο με τις παλιες; επισης βλεπω οτι εχει 25 η μια.. Βλεπω η crucial προτεινει και ραμ me 1.35 Volt , οι δικες μου ειναι στο 1.5 Volt. Σημειωση οτι εχω και Motherboard της Acer οποτε τα bios ειναι κλειδωμενα. Δεν με αφηνει να πειραξω χρονισμους βολτ κτλπ. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2017 από KwstasXt
nvnight Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Κάπου πάνω στο μηχάνημα πρέπει να υπάρχει service tag με τον ακριβή αριθμό μοντέλου. Κάπως έτσι πρέπει να δείχνει, x3910-ΧΧΧΧ. Στείλε αν θες νά δούμε ακριβείς specs Τα dimms που δείχνει το site της crucial, και έχουν τάση 1.35V είναι DDR3L (χαμηλής κατανάλωσης), έχει και με 1.5V αν δεις προσεκτικά. Επίσης, φαντάζομαι θα μπορούσες να κοιτάξεις για μεταχειρισμένο σετάκι μνημών 2x4GB και να ρίξεις αισθητά το κόστος (το σετάκι απο το site που παραθέτεις είναι 2x2GB). Όπως και να έχει μη δίνεις σημασία στις τιμές του site της crucial..
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Παίρνεις μια μνήμη κατά προτίμηση crucial or corsair στα 1333MHZ με 1.5V και CL9 1
KwstasXt Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Κάπου πάνω στο μηχάνημα πρέπει να υπάρχει service tag με τον ακριβή αριθμό μοντέλου. Κάπως έτσι πρέπει να δείχνει, x3910-ΧΧΧΧ. Στείλε αν θες νά δούμε ακριβείς specs Τα dimms που δείχνει το site της crucial, και έχουν τάση 1.35V είναι DDR3L (χαμηλής κατανάλωσης), έχει και με 1.5V αν δεις προσεκτικά. Επίσης, φαντάζομαι θα μπορούσες να κοιτάξεις για μεταχειρισμένο σετάκι μνημών 2x4GB και να ρίξεις αισθητά το κόστος (το σετάκι απο το site που παραθέτεις είναι 2x2GB). Όπως και να έχει μη δίνεις σημασία στις τιμές του site της crucial.. Το μοντελο ειναι σκετο x3910.Και στην ετικετα δεν εχει κατι διπλα. Φοραει Pentium dual core E5700 @3.00ghz και εχει MB της acer την WG43M. Το σκεφτηκα να παρω 2x4 αλλα φοβαμαι μηπως δεν διαβαζει το καθε dimm πανω απο 2gb. Εχω 4 slot με τις 2 Samsung που φοραω ηδη dual channel. Παίρνεις μια μνήμη κατά προτίμηση crucial or corsair στα 1333MHZ με 1.5V και CL9 Crucial λογο του site η εχουν υψηλη ποιοτητα; Ειλικρινα ρωταω Ευχαριστω για την απαντηση σου , αρα αμα παρω μνημη με αυτα τα specs θα παιξει μια χαρα.Για τις mushkin που παρεθεσα στο Link τι γνωμη εχεις;
nvnight Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Το μοντελο ειναι σκετο x3910.Και στην ετικετα δεν εχει κατι διπλα. Φοραει Pentium dual core E5700 @3.00ghz και εχει MB της acer την WG43M. Το σκεφτηκα να παρω 2x4 αλλα φοβαμαι μηπως δεν διαβαζει το καθε dimm πανω απο 2gb. Εχω 4 slot με τις 2 Samsung που φοραω ηδη dual channel. Crucial λογο του site η εχουν υψηλη ποιοτητα; Ειλικρινα ρωταω Ευχαριστω για την απαντηση σου , αρα αμα παρω μνημη με αυτα τα specs θα παιξει μια χαρα.Για τις mushkin που παρεθεσα στο Link τι γνωμη εχεις; OK λογικά είναι το U3012. module των 4GB πολύ πιθανών να μη δουλέψουν. Αφού έχεις 2 dimm slots ελεύθερα, πηγαίνεις σε 2x2Gb στα specs που αναφέρει παραπάνω ο BlueBlood7
KwstasXt Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 OK λογικά είναι το U3012. module των 4GB πολύ πιθανών να μη δουλέψουν. Αφού έχεις 2 dimm slots ελεύθερα, πηγαίνεις σε 2x2Gb στα specs που αναφέρει παραπάνω ο BlueBlood7 Και εγω αυτο νομιζω, αν και το site της crucial προτεινει 1600Mhz και CL 11 και με μπερδευει.. http://prntscr.com/fdrzxm
nvnight Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Το site της crucial αναφέρεται γενικά στο x3910, ίσως υπάρχει κάποιο sub-model που σηκώνει και 1600Mhz. Έχοντας όμως ήδη dimmaκια στα 1333Mhz και να βάλεις στα 1600Mhz θα υποχρονίσουν ώστε να τρέξουν όλα στα 1333-μικρό το κακό. Να επιλέξεις όμως dimms με διαφορετικό latency καλύτερα να το αποφύγεις, μπορεί η μητρική να τα σετάρει και να τρέξουν αλλά μπορεί να μην postάρει καν ή / και να πρέπει να σετάρεις τα timings χειροκίνητα. Καλύτερα λοιπόν να κοπιάρεις τη τρέχουσα κατάσταση απο το να χρειαστεί να πειραματίζεσαι στη συνέχεια 1
KwstasXt Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Το site της crucial αναφέρεται γενικά στο x3910, ίσως υπάρχει κάποιο sub-model που σηκώνει και 1600Mhz. Έχοντας όμως ήδη dimmaκια στα 1333Mhz και να βάλεις στα 1600Mhz θα υποχρονίσουν ώστε να τρέξουν όλα στα 1333-μικρό το κακό. Να επιλέξεις όμως dimms με διαφορετικό latency καλύτερα να το αποφύγεις, μπορεί η μητρική να τα σετάρει και να τρέξουν αλλά μπορεί να μην postάρει καν ή / και να πρέπει να σετάρεις τα timings χειροκίνητα. Καλύτερα λοιπόν να κοπιάρεις τη τρέχουσα κατάσταση απο το να χρειαστεί να πειραματίζεσαι στη συνέχεια Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα πάρω τις mushkin μου φαίνεται. Τα δικά μου Specs -> http://prntscr.com/fdtppu Τα timings, τα volt και η συχνότητα ταιριάζουν με αυτές που φοράω! Mushkin Specs -> http://prntscr.com/fdtqot 1
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Με crucial και corsair έχω συναντήσει τα λιγότερα προβλήματα ασυμβατότητας 1
KwstasXt Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Με crucial και corsair έχω συναντήσει τα λιγότερα προβλήματα ασυμβατότητας Δεν βρίσκω crucial με τα specs που χρειάζομαι από skroutz η best price. Βρήκα corsair πάντως από e-shop με 40,90 ευρώ και ίσως την τσιμπήσω μαζί με ram και για το laptop. Ευχαριστώ για την απάντηση
BlueBlood7 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Ψάξε και για 1600mhz. Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Θα την κάνει downgrade στα 1333. 2
pita_kontosouvli Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Υπόψιν οτι το πισί ειναι σοκετ 775 οπότε θες double sided ram. να εχουν δηλαδή οι ραμ τσιπακια και απο τις 2 πλευρες. 2
BlueBlood7 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δεν βρίσκω crucial με τα specs που χρειάζομαι από skroutz η best price. Βρήκα corsair πάντως από e-shop με 40,90 ευρώ και ίσως την τσιμπήσω μαζί με ram και για το laptop. Ευχαριστώ για την απάντηση Αυτό που είπε ο κοντοσούβλις είναι σωστό αν πάρεις μνήμες των 4 gb η κάθε μία (2x4GB δηλ.). Για 2x2 κάνουν και single sided 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα