JamesX Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Καλησπέρα, αναρωτιέμαι αν κάποιος λογιστής/νομικός ή απλά γνώστης μπορεί να με βοηθήσει. Είχα μια επιχείρηση ως ελεύθερος επαγγελματίας και τον περασμένο Δεκέμβριο τη έκλεισα και ξενοίκιασα το μαγαζί που είχα. Αλλά είχα ενα δεύτερο μαγαζι που δεν άνοιξε ποτέ και κατέληξα το χρησιμοποιώ ως αποθήκη. Δηλαδή σε αυτό ποτέ δε λειτούργησε κατάστημα, απλά έχω κάποια έπιπλα, εξοπλισμό, κλπ, που θεωρώ οτι με συμφέρει να τα κρατήσω για αυτό το έτος για πιθανή μελλοντική χρήση. Η ερώτησή μου είναι - μπορώ ως ιδιώτης να συνεχίσω να να νοικιάζω το χώρο αυτό και να το χρησιμοποιώ ως ιδιωτική μου αποθήκη ή ιδιοτητά του ως 'επαγγελματικός χώρος' το καθιστά ενοικιάσιμο μόνο από επιχειρήσεις και επαγγελματίες; Και αν ναι, ως τι πρέπει να το δηλώσω στην εφορία; Πρέπει να αλλάξω τη σύμβασή μου με το ιδιοκτήτη; Σας ευχαριστώ εκ ων προτέρων
NikosKallithea Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μπορεις να το ενοικιάζεις σαν αποθήκη ως ιδιώτης
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Καλησπέρα, αναρωτιέμαι αν κάποιος λογιστής/νομικός ή απλά γνώστης μπορεί να με βοηθήσει. Είχα μια επιχείρηση ως ελεύθερος επαγγελματίας και τον περασμένο Δεκέμβριο τη έκλεισα και ξενοίκιασα το μαγαζί που είχα. Αλλά είχα ενα δεύτερο μαγαζι που δεν άνοιξε ποτέ και κατέληξα το χρησιμοποιώ ως αποθήκη. Δηλαδή σε αυτό ποτέ δε λειτούργησε κατάστημα, απλά έχω κάποια έπιπλα, εξοπλισμό, κλπ, που θεωρώ οτι με συμφέρει να τα κρατήσω για αυτό το έτος για πιθανή μελλοντική χρήση. Η ερώτησή μου είναι - μπορώ ως ιδιώτης να συνεχίσω να να νοικιάζω το χώρο αυτό και να το χρησιμοποιώ ως ιδιωτική μου αποθήκη ή ιδιοτητά του ως 'επαγγελματικός χώρος' το καθιστά ενοικιάσιμο μόνο από επιχειρήσεις και επαγγελματίες; Και αν ναι, ως τι πρέπει να το δηλώσω στην εφορία; Πρέπει να αλλάξω τη σύμβασή μου με το ιδιοκτήτη; Σας ευχαριστώ εκ ων προτέρων Δεν υπάρχει ιδιότητα "επαγγελματικός χώρος", αυτό καθορίζεται από τη σύμβαση που κάνεις. Δηλαδή ένα διαμέρισμα μπορεί σήμερα να ενοικιαστεί ως 'επαγγελματικός χώρος' και αύριο ως 'κατοικία'. Δεν αλλάζει η φύση του χώρου, αλλάζει η χρήση του. Στην περίπτωσή σου, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιείς τον χώρο αυτό ως κατοικία, είσαι στα πλαίσια και όρια της σύμβασής σου. 1
Physics_Rulez Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Έχεις ένα μισθωτήριο με μια επαγγελματική μίσθωση. Το σωστό είναι να κάνεις ένα νέο με αστική. 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Έχεις ένα μισθωτήριο με μια επαγγελματική μίσθωση. Το σωστό είναι να κάνεις ένα νέο με αστική. Αν το κάνει αυτό όμως, αρχίζει νέα μίσθωση τριετούς (κατ'ελάχιστον) διάρκειας. Άλλωστε τι έχει να κερδίσει ο μισθωτής με την αστική μίσθωση σε σχέση με την επαγγελματική; Ουσιαστικά τίποτα, στη φάση που βρίσκεται... 1
JamesX Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Αν το κάνει αυτό όμως, αρχίζει νέα μίσθωση τριετούς (κατ'ελάχιστον) διάρκειας. Άλλωστε τι έχει να κερδίσει ο μισθωτής με την αστική μίσθωση σε σχέση με την επαγγελματική; Ουσιαστικά τίποτα, στη φάση που βρίσκεται... Αλλά δεν παίζει να έχω κάποιο θέμα με την εφορία - δεδομενου ότι δεν ειμαι πλέον επαγγελματίας; Θέλω να αλλάξω σε κάτοικος εξωτερικού στη δήλωση του 2017 (το εισόδημά μου είναι εξ'ολοκλήρου από εκεί) και θέλω να αποφύγω τα μπλεξίματα...
Physics_Rulez Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Αν το κάνει αυτό όμως, αρχίζει νέα μίσθωση τριετούς (κατ'ελάχιστον) διάρκειας. Άλλωστε τι έχει να κερδίσει ο μισθωτής με την αστική μίσθωση σε σχέση με την επαγγελματική; Ουσιαστικά τίποτα, στη φάση που βρίσκεται... Στο συμφωνητικό έχει συμφωνήσει επαγγελματική μίσθωση. Άρα πλέον δεν τηρεί τους όρους του συμφωνητικού. Επιπλέον, επιβαρύνει τον εκμισθωτή φορολογικά, αλλά αυτό φαντάζομαι ούτε που τον νοιάζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα