Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

να κανω μια ερωτηση απο καποιον που εκανε στα προηγουμενα εξοικονομω

εμεις βγαλαμε μια αναβαθμιση στα 20.000 για το σπιτι που πηραμε

αν πχ κανω παρεμβασεις και βγουν 15000 υπαρχει προβλημα η πρεπει να να καταναλωθει ολο το ποσο?

και γενικα απο τι καταλαβα θα φαμε  κανα χρονο + για να γινουν οι παρεμβασεις σωστα? (ειπα να το κανω το 25 και οταν ερθει η ωρα της εκταμιευσης τοτε να κανω τις παρεμβασεις που θελω στο σπιτι ωστε να μην ειμαι και εγω και τα συνεργεια στο περιμενε με τιμολογια κλπ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stel106 είπε

αν πχ κανω παρεμβασεις και βγουν 15000 υπαρχει προβλημα η πρεπει να να καταναλωθει ολο το ποσο?

Κανένα πρόβλημα.
Όταν βγούν οι τελικές εκταμιεύσεις θα πάρεις τα ποσά που υπολείπονται βάσει των τιμολογίων που θα εχεις καταθέσει.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, stel106 είπε

και γενικα απο τι καταλαβα θα φαμε  κανα χρονο + για να γινουν οι παρεμβασεις σωστα? (ειπα να το κανω το 25 και οταν ερθει η ωρα της εκταμιευσης τοτε να κανω τις παρεμβασεις που θελω στο σπιτι ωστε να μην ειμαι και εγω και τα συνεργεια στο περιμενε με τιμολογια κλπ 

Και αν έχεις καταθέσει περισσότερα ίδια κεφάλαια στην αρχή, από αυτά που θα απαιτηθούν τελικά, το υπερβάλλον ποσό θα μείνει στο λογαριασμό στο τελος

• Like 1
Δημοσ.

Έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει με το εξοικονομώ ανακαινίζω για νέους του 2023; Ή αίτηση έγινε τον Ιούλιο του 2023 και εδώ και ένα χρόνο περίπου η αίτηση μου βρίσκεται στο στάδιο "Τρέχουσα Κατάσταση : 03.θ Υπό Έλεγχο". Επικοινώνησα με τον μηχανικό που μου το έτρεξε και μου είπε πως "είναι κλειδωμένο απο το υπουργείο και δεν έχει κάποια ενημέρωση". Έχει προχωρήσει σε κανέναν;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, elgrec0 είπε

Έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει με το εξοικονομώ ανακαινίζω για νέους του 2023; Ή αίτηση έγινε τον Ιούλιο του 2023 και εδώ και ένα χρόνο περίπου η αίτηση μου βρίσκεται στο στάδιο "Τρέχουσα Κατάσταση : 03.θ Υπό Έλεγχο". Επικοινώνησα με τον μηχανικό που μου το έτρεξε και μου είπε πως "είναι κλειδωμένο απο το υπουργείο και δεν έχει κάποια ενημέρωση". Έχει προχωρήσει σε κανέναν;

Αναγκαστικά περιμένεις ή παρακολουθείς τις ενημερώσεις του υπουργείου.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, elgrec0 είπε

Εγώ που είμαι στο εξοικονομώ 2023 για νέους αλλά όχι στο κομμάτι του ανακαινίζω, περιμένω από τον Μάρτιο του 2023 την απόφαση υπαγωγής μου. Ελπίζω να βγει σύντομα να προλάβω τουλάχιστον τον επόμενο χειμώνα....

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/4/2025 στις 12:29 ΜΜ, Ikucic9 είπε

Μου έστειλαν και τρίτη απόρριψη που ζητούν τη διόρθωση μόνο μιας ΥΔ. Από την δεύτερη στην τρίτη απόρριψη μου απάντησαν μόλις σε 4 μέρες! Λογικά είναι η τελευταία απόρριψη. Την ανεβάζω σε λίγο και αναμένω 

Οπως τα προέβλεψα. Προχθές μου ήρθε ότι η αίτηση είναι πιστοποιημένη για τελική εκταμίευση. Πόσο κρατάει αυτό ; Κάνα μήνα; Έχει κάποιος εμπειρία από εξοικονομώ 21;

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε

Οπως τα προέβλεψα. Προχθές μου ήρθε ότι η αίτηση είναι πιστοποιημένη για τελική εκταμίευση. Πόσο κρατάει αυτό ; Κάνα μήνα; Έχει κάποιος εμπειρία από εξοικονομώ 21;

Συνήθως 15 μέρες σε εξοικονομώ 2021 μετά από 2 διορθώσεις 

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Ikucic9 είπε

αντε μπράβο, να ξεμπερδεύεις. Να ρωτήσω κατι, σε πόσο  διάστημα απάντησαν για αυτή τη μια εκκρεμότητα; Γιατι κι εγω περιμένω για μια μονο ( Υ.Δ  δεν είχα βάλει ημερομηνία) . 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, teodur είπε

αντε μπράβο, να ξεμπερδεύεις. Να ρωτήσω κατι, σε πόσο  διάστημα απάντησαν για αυτή τη μια εκκρεμότητα; Γιατι κι εγω περιμένω για μια μονο ( Υ.Δ  δεν είχα βάλει ημερομηνία) . 

Για τη μια εκκρεμότητα 3 μέρες 

Δημοσ.

Έχουν περάσει 20 ήμερες και ακόμα περιμένω, Φοβάμαι μην στείλουν και καμία άλλη εκκρεμότητα .Κουράστηκα με αυτό το εξ οικονομώ

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.Ασχετος με το εξοικονομω ,θα ξεκινησω τη μελετη στο φορουμ.

Καταρχας ειμαι σε φαση υπαγωγης απο Οκτωβριο για εξοικονμω 23,με 70% επιδοτηση.

Στην αρχη εφερα 3 κατασκευαστες να αναλαβουν το εργο ,με τρομακτικα υψηλες προσφορες.Το καταλαβαινα απο το καπελο που μ βαζανε στον ηλιακο πχ.Αντι για 1100 ευρω πχ που κοστιζει με εγκατασταση μου ζηταγανε απο 1500 εως 2300 ευρω(για glass ανωνυμο 120L).

Tεσπα αποφασισα να ψαξω συνεργεια μονος μου ,ξεχωριστα για αλουμινια,θερμοπροσοψη,αεριο.

Ηδη για αεριο απο 5100 εως 6400 που μ εδιναν οι κατασκευαστες,η εταιρεια του αεριου μ ζηταει 3600 για ιδιο λεβητα με τους αλλους.

Δεν ξερω αν καποιος απο εσας πηγε ξεχωριστα σε συνεργεια ή σε ενα ολα μαζι.Επισης δεν εχω ιδεα ποιος θα μ βγαλει αδεια μικρης κλιμακας και γενικα να επιβλεπει τα εργα.Απο οτι καταλαβα εγω 😅

Ο μηχανολογος μηχανικος που μ εφτιαξε την αιτηση κ τα χαρτια μου ειπε ,ενα απο αυτα τα συνεργεια θα εχει συνεργασια με πολιτικο μηχανικο να εκδοσει την αδεια.

Τεσπα,οποια συμβουλη ευπροσδεκτη.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, stelios85 είπε

Καλησπερα σε ολους.Ασχετος με το εξοικονομω ,θα ξεκινησω τη μελετη στο φορουμ.

Καταρχας ειμαι σε φαση υπαγωγης απο Οκτωβριο για εξοικονμω 23,με 70% επιδοτηση.

Στην αρχη εφερα 3 κατασκευαστες να αναλαβουν το εργο ,με τρομακτικα υψηλες προσφορες.Το καταλαβαινα απο το καπελο που μ βαζανε στον ηλιακο πχ.Αντι για 1100 ευρω πχ που κοστιζει με εγκατασταση μου ζηταγανε απο 1500 εως 2300 ευρω(για glass ανωνυμο 120L).

Tεσπα αποφασισα να ψαξω συνεργεια μονος μου ,ξεχωριστα για αλουμινια,θερμοπροσοψη,αεριο.

Ηδη για αεριο απο 5100 εως 6400 που μ εδιναν οι κατασκευαστες,η εταιρεια του αεριου μ ζηταει 3600 για ιδιο λεβητα με τους αλλους.

Δεν ξερω αν καποιος απο εσας πηγε ξεχωριστα σε συνεργεια ή σε ενα ολα μαζι.Επισης δεν εχω ιδεα ποιος θα μ βγαλει αδεια μικρης κλιμακας και γενικα να επιβλεπει τα εργα.Απο οτι καταλαβα εγω 😅

Ο μηχανολογος μηχανικος που μ εφτιαξε την αιτηση κ τα χαρτια μου ειπε ,ενα απο αυτα τα συνεργεια θα εχει συνεργασια με πολιτικο μηχανικο να εκδοσει την αδεια.

Τεσπα,οποια συμβουλη ευπροσδεκτη.

Λυπάμαι που θα το πω αλλά έπρεπε να ψάξεις καλύτερα εξαρχής με ποιον θα συνεργαστείς.

Τα χαρτιά μου τα έφτιαξε όλα πολιτικός μηχανικός εξαρχής και ότι συμπληρωματικό καλώ και τα φτιάχνει.

Έχω επιλέξει τις παρεμβάσεις να τις κάνω μόνος (χωρίς εργολάβο) και κανονίζω εγώ συνεργεία κλπ, μετά απο έγκριση της μηχανικού (να είναι οι παρεμβάσεις βάσει προγράμματος).

Τυχόν μετατροπές και άδεια μικρής κλίμακας αναλαμβάνει ο ίδιος μηχανικός.

Μήπως να ψάξεις να βρεις κάποιον "σχετικό";

• Like 1
Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.Ειναι φιλος μου ο μηχανολογος.Μου ειχε πει και τοτε οτι εχει αναλαβει διαφορα εξοικονομω.Και καταθεσεις δικαιολογητικων και ενεργειακα πιστοποιητικα εκεινος τα ειχε φτιαξει.Τωρα δεν ξερω επειδη δεν ειναι πολιτικος,δεν αναλαμβανει την περατωση και εποπτεια του εργου?Δεν ξερω πραγματικα.Οποτε μ λες να ψαξω εξαρχης ενα πολιτικο μηχανικο.Εσυ μπορεις να μ στειλεις καποιο συνεργειο στοιχεια σε pm για Αθηνα αν εισαι?Σε ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...