Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστεύω ότι καμιά ειδικότητα δεν έχει άμεση απορροφήσει - και καλύτερα μην διαλέξεις μια ειδικότητα για να έχεις απλός δουλειά, θα το μετανιώσεις μετά. Και εγώ με την ίδια λογική διάλεξα βοηθός νοσηλευτή και το έχω μετανιώσει.

H καλύτερη επιλογή για μένα είναι να διαλέξεις κάποιο τουριστικό επάγγελμα όπως hotel management, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων(ή κάποια άλλη)

​Άλλα αυτά που δεν θα σου πρότεινα με τίποτα είναι: βοηθός νοσηλευτή(+ τα περισσότερα επάγγελμα που έχουν σχέσει με την υγειά),λογιστής(οι περισσότεροι που ξέρω είναι άνεργοι, και οι περισσότεροι είναι από ΤΕΙ), μάγειρας(σαν τα γαϊδούρια δουλεύουν οι περισσότεροι και περνούν λίγα). 

• Like 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απλα παιδια τα τουριστικα επαγγελματα ειναι εποχιακα κυριως. 6μηνες δουλεια πολυ και 6 μηνες καθεσαι. Γι αυτο δεν τα προτιμω.

Διαβασα για μια ειδικοτητα  "Επιμελητής Πτήσεων"... 

Ακουσα οτι εχει μεγαλη απορροφηση και καλα χρηματα.  Εχετε καμια ιδεα?

Δημοσ.

Απλα παιδια τα τουριστικα επαγγελματα ειναι εποχιακα κυριως. 6μηνες δουλεια πολυ και 6 μηνες καθεσαι. Γι αυτο δεν τα προτιμω.

Εφυγες απο τη φύλαξη πλοίων και μετανάστευση στο εξωτερικό;

Τεσπα, μην πηγαινεις στους συμβουλους των ιδιωτικών ΙΕΚ γιατί θα σε πείσουν οτι θα σε κάνουν πυρηνικό επιστήμονα. ΚΑΜΙΑ σχολή δε θα σου εξασφαλίσει σταθερή, μονιμη, ευκολη, πλούσια δουλεια. Βρες πρώτα τι γουστάρεις και τι μπορείς να κάνεις (γιατί εκει ειναι το προβλημα σου), μετά σκέψου πόσες υποχωρήσεις μπορείς να κάνεις (δυσκολο, ευκολο, ωράρια, λεφτά, κλπ) και μετά δες που μπορείς και σε συμφέρει να εκπαιδευτείς. 

Συνεχίζω να επιμένω οτι απο ΙΕΚ (και ΕΠΑΛ) οι μονες σχολές που σου δώσουν πιο ευκολα ψωμί ειναι οτι εχει να κάνει με σωλήνες (αεριου, ψυκτικός, υδραυλικός). Απο εκεί και πέρα στην παρούσα χρονική περιοδο ζήτηση εχουν επίσης οι Βοηθοί Φαρμακείου (επειδή άλλαξε ο νόμος) και οι Βοηθοί Ακτινολογοί). Αν τώρα εσύ θέλει δουλειά γραφείου, 9-4 με μπολικα λεφτά και χαλαρότητα, αν δεν εχεις καβάτζα απο τον κύκλο σου, θα απογοητευτείς. Γελώ με τα ΙΕΚ που βάζουν "φανφάρικους" τιτλους. 

Επιμελητής πτήσεων

Στέλεχος λογιστικου γραφείου

Γραμματέας Ανωτέρων και Ανώτατων Στελεχών

Και jason, μην ξεχνιόμαστε, βουρ στις ξένες γλώσσες, οτιδήποτε διαλέξεις. Εστω τα αγγλικά σου
Δημοσ.

Επιμελητής πτήσεων από ΙΕΚ...

Σαν μύγες θα πέφτουν τα αεροπλάνα.

Μην περιμένεις άμεση αποκατάσταση και καλά χρήματα με χαρτί από ΙΕΚ, είναι απλά από τα πιο άχρηστα χαρτιά που κυκλοφορούν.

• Like 4
Δημοσ.

Και φυσικά όταν υπάρχουν παρόμοιες ειδικότητες σε ΤΕΙ/ΑΕΙ, μακριά απο τα ΙΕΚ. ΓΙΑ κανένα λόγο δεν θα προσλάβουν ΙΕΚ όταν υπάρχουν χιλιάδες υποψήφιοι με βασικό μισθό και την ίδια ειδικότητα σε ΤΕΙ/ΑΕΙ

Γενικά για να βρεις δουλειά έχεις τα εξής κατά νου:

• Πρέπει να είσαι σημαντικά καλύτερος απο τους άλλους (οπότε το αγαπάς και το ψάχνεις μόνος σου και με το χρονο είσαι καλύτερος του ανταγωνισμού)
  • Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι για δουλειά, οπότε ψάχνεις κάτι που έχει ζήτηση αλλά ΔΕΝ θέλει ο κόσμος να το κάνει για διάφορους λόγους
Δημοσ.

Στα τουριστικά δεν δουλεύεις 6 μήνες μόνο,μπορείς να δουλέψεις και το χειμώνα σε ξενοδοχεία.
Αλλα να θυμάσαι αν το διαλέξεις θα πρέπει να ξέρεις καλά αγγλικά και καμιά -δυο γλώσσες ακόμα.

Δημοσ.

Εγώ θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Ας υποθέσουμε πως έχουμε δύο άτομα που μόλις έχουνε τελειώσει με τις σπουδές τους και έχει έρθει η ώρα για να βγούνε στην αγορά εργασίας. Ο ένας με πτυχίο πληροφορικής ΑΕΙ/ΤΕΙ (χωρίς μεταπτυχιακό) και ο άλλος με πτυχίο Μαγειρικής-Chef από ΙΕΚ ή από κάποια άλλη ιδιωτική σχολή. Ποιος πιστεύετε ότι θα έχει καλύτερη αποκατάσταση; Στην Ελλάδα του 2017 πάντα!

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Ας υποθέσουμε πως έχουμε δύο άτομα που μόλις έχουνε τελειώσει με τις σπουδές τους και έχει έρθει η ώρα για να βγούνε στην αγορά εργασίας. Ο ένας με πτυχίο πληροφορικής ΑΕΙ/ΤΕΙ (χωρίς μεταπτυχιακό) και ο άλλος με πτυχίο Μαγειρικής-Chef από ΙΕΚ ή από κάποια άλλη ιδιωτική σχολή. Ποιος πιστεύετε ότι θα έχει καλύτερη αποκατάσταση; Στην Ελλάδα του 2017 πάντα!

και από τα δύο έχει γεμίσει ο τόπος πλέον. ειδικά το ΤΕΙ πληροφορικής χωρίς μεταπτυχιακό εδώ δεν πιάνει μια πλέον. Αλλά κι από τα ΙΕΚ οι μάγειρες όλο κι αυξάνονται. παρόλα αυτά θεωρώ πως είναι πιο εύκολο ισως να βρεις κάτι πάνω στον τομέα του σεφ γιατί στο φαΐ είμαστε πρώτοι και γενικά υπάρχουν κάποιες θέσεις αμα το ψάξεις λίγο που δεν ζητάνε και πολλά πράγματα για να σε δοκιμάσουν. το θέμα όμως είναι και τα χρήματα που δίνουν σε αυτές τις θέσεις.
Δημοσ.

και από τα δύο έχει γεμίσει ο τόπος πλέον. ειδικά το ΤΕΙ πληροφορικής χωρίς μεταπτυχιακό εδώ δεν πιάνει μια πλέον. Αλλά κι από τα ΙΕΚ οι μάγειρες όλο κι αυξάνονται. παρόλα αυτά θεωρώ πως είναι πιο εύκολο ισως να βρεις κάτι πάνω στον τομέα του σεφ γιατί στο φαΐ είμαστε πρώτοι και γενικά υπάρχουν κάποιες θέσεις αμα το ψάξεις λίγο που δεν ζητάνε και πολλά πράγματα για να σε δοκιμάσουν. το θέμα όμως είναι και τα χρήματα που δίνουν σε αυτές τις θέσεις.

Την ίδια άποψη έχω κι εγώ. Επίσης πιστεύω ότι οι συνθήκες εργασίας του μάγειρα είναι πολύ χειρότερες, αλλά από την άλλη το να κάθεσαι όλη μέρα στο γραφείο μπροστά σε μια οθόνη και να φεύγεις με πονοκέφαλο από τη δουλεία σου χαλάει όλη την διάθεση. Τώρα αν συγκρίνουμε τους μισθούς, βέβαια ανάλογα τι θα βρει ο καθένας, στα πρώτα χρόνια πιστεύω ένας μάγειρας θα παίρνει από 500-800 ενώ ένας προγραμματιστής 600-1000.

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα. Εγώ θα σου πρότεινα Το προσχολικής Αγωγης ΑΜΕΑ που έχω τελειώσει εδώ και 4 χρόνια και δεν έχω σταματήσει να δουλεύω μιας και υπάρχει ζήτηση αλλά τώρα πια δεν υπάρχει αυτή η ειδικότητα στα ΙΕΚ. Θα συμφωνήσω ότι για να κανεις κάτι καλά πρέπει ν το αγαπάς και να μην είναι αγγαρεία. Νομίζω μια καλή λύση θα ήταν να επενδύσεις στο μόνο πράγμα στην Ελλάδα που υπάρχει ανάπτυξη, τον τουρισμό.

• Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα. Εγώ θα σου πρότεινα Το προσχολικής Αγωγης ΑΜΕΑ που έχω τελειώσει εδώ και 4 χρόνια και δεν έχω σταματήσει να δουλεύω μιας και υπάρχει ζήτηση αλλά τώρα πια δεν υπάρχει αυτή η ειδικότητα στα ΙΕΚ. Θα συμφωνήσω ότι για να κανεις κάτι καλά πρέπει ν το αγαπάς και να μην είναι αγγαρεία. Νομίζω μια καλή λύση θα ήταν να επενδύσεις στο μόνο πράγμα στην Ελλάδα που υπάρχει ανάπτυξη, τον τουρισμό.

Δηλαδή του προτείνεις κάτι ... που εχει καταργηθεί σαν ειδικότητα. Μάλιστα.

Η πιστοποιηση που πήρες τι έγραφε;

Δημοσ.

Αυτός με τον καλύτερο γνωστό φυσικά

Δημοσ.

Δηλαδή του προτείνεις κάτι ... που εχει καταργηθεί σαν ειδικότητα. Μάλιστα.

Η πιστοποιηση που πήρες τι έγραφε;

Θα το πρότεινε αν δεν είχε σταματήσει η ειδικότητα.

Να συμπληρώσω και εγώ πως πλέον η ειδικότητα αυτή (Προσχολικής Αγωγής, Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες) έχει συγχωνευτεί με την "Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης" και πλέον υπάρχουν ως "Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου".

• Like 1
Δημοσ.

Ο προγραμματισμός δεν μαθαίνεται ούτε σε 2 ούτε σε 4 χρόνια. Χιλιάδες απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ δεν έχουν ιδέα από προγραμματισμό

Εχω γνωρίσει προγραμματιστή από ΤΕΙ (ούτε καν πληροφορικής) με μισθό 5000. Ασχολήθηκε μόνος του και έγινε εξπέρ.

Ομοίως και προγραμματιστή από ΙΕΚ που είναι chief programmer.

Τα πτυχία δεν πολυπαίζουν ρόλο.

Εκτός και αν μιλάμε για ερευνητές ή προγραμματιστές που δουλεύουν πολύ με μαθηματικά σε πιο επιστημονικό υπόβαθρο. Αλλά ακόμη και αυτοί πρέπει να έχουν εντρυφήσει στο αντικείμενο, όχι απλά να έχουν το πτυχίο.

Αντιθέτως η μαγειρική μαθαίνεται πιο εύκολα, σε μερικούς μήνες. Υπάρχει όμως υπερπληθώρα μαγείρων στην αγορά...

Δημοσ.

Την ίδια άποψη έχω κι εγώ. Επίσης πιστεύω ότι οι συνθήκες εργασίας του μάγειρα είναι πολύ χειρότερες, αλλά από την άλλη το να κάθεσαι όλη μέρα στο γραφείο μπροστά σε μια οθόνη και να φεύγεις με πονοκέφαλο από τη δουλεία σου χαλάει όλη την διάθεση. Τώρα αν συγκρίνουμε τους μισθούς, βέβαια ανάλογα τι θα βρει ο καθένας, στα πρώτα χρόνια πιστεύω ένας μάγειρας θα παίρνει από 500-800 ενώ ένας προγραμματιστής 600-1000.

Και οι 2 ειδικότητες, τα "πρώτα χρόνια" θα αμείβονται με 300 ευρώ το μήνα και θα είναι σε κατάσταση "πρακτικής"

Σταματήστε να σκέφτεστε την άμεση αποκατάσταση. Δεν υπάρχει πουθενά. Κάντε πλάνο δεκαετίας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...