rus Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Πες μου έναν άλλο λαό στην Ιστορία της ανθρωπότητας που να έχει προκαλέσει τόσα δεινά με τέτοιο effect δυστυχίας παγκόσμια.Και δεν το έκανε μία φορά μόνο να πούμε λάθος έκαναν και αυτοί ρε αδερφέ. Εστω ότι οι γερμανοι ευθυνονται για τον Β'ΠΠ. Για τον Α'ΠΠ από που προκυπτει ότι παλι αυτοι ευθυνονται?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δεν θέλω να μου διαγράψουν το χρέος( και παρεπιπτώντος δεν είμαι με την πλευρά αυτών που κυβερνούν σήμερα)Να γίνει συμψηφισμός θέλω τι μας χρωστούν τι τους χρωστάμε και από κει πέρα να δούμε αν θα πάρουν όλα τον δρόμο τους)Μήπως οι χώρες του Νότου προκάλεσα την οικονομική κρίση του 2008 που άρχισε όλον αυτόν τον κυκεώνα;Γιατί αν δεν χρεοκοπούσε η leman brohers τίποτα από όλα αυτά δεν είχαν γίνει σε καμία χώρα η τουλάχιστον δεν θα γινόταν με αυτήν την ένταση, και αν συνέβαινε κάτι θα συνέβαινε πολύ αργότερα.Σε μία τέτοια κρίση τα κράτη μίας ένωσης είναι ή πρέπει να είναι αλληλέγγυα,και όχι να υποδαυλίζουν και στην ουσία να επικυριαρχούν τα βόρεια κράτη της ένωσης εναντίων των νότιων κρατών Μπορούμε να πάμε στα διεθνή δικαστήρια και να τα διεκδικήσουμε τότε. Αλληλεγγύη σε βαρέλι δίχως πάτο δεν προβλέπεται. Όπως δεν θα το έκανα κι εγώ, δεν βρίσκω παράξενο που δεν το κάνουν κι αυτοί...
rus Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 To μνημόνιο ήρθε γιατί ουσιαστικά χρεωκοπήσαμε. Πολλοι πιστευουν ότι... χρεωκοπήσαμε λογω του μνημονιου. Δεν αντιλαμβανονται ότι χωρις μνημονια ουτε μισθοι ουτε συνταξεις μπορουσαν να δοθουν.
deltagama Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Εστω ότι οι γερμανοι ευθυνονται για τον Β'ΠΠ. Για τον Α'ΠΠ από που προκυπτει ότι παλι αυτοι ευθυνονται? Ο φοιτητής στο Σεράγεβο που σκότωσε τον Αρχιδούκα,που ήταν η αφορμή για τον ΑΠ ήταν όργανο των Γερμανών δεν θα γράψουμε την ιστορία ξανά.
rus Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Lol το ίδιο έκαναν και αυτοί σε μας ή μήπως όχι και μας κουνάνε τώρα και το δάχτυλο;Γιατί αν δεν μας ισοπέδωναν δεν θα είχαμε ανάγκη να πάμε για δουλειά στην Γερμανία ούτε εμείς ούτε οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι Πηγαμε και στην Αυστραλια. Αλλα χωρις μεταναστευση δε μπορουσε ένα ζησει η φτωχη μας χωρα. Ας μην αναλυσουμε τωρα τους λογους της υπαναπτυξης και της μιζέριας μας. Οσο για τον Β'ΠΠ οι γερμανοι δεν ισοπεδωσαν τις πολεις μας με μαζικους βομβαρισμους κατα αμαχων. Και δε νομιζω να μας κουνανε κανενα δαχτυλο, εμεις κανουμε τους ξυπνιους και τους τσαμπα μαγκες... εχουμε την απαιτηση να μας χαρισουν τα χρεη, να τα πληρωσουν δηλαδή οι άλλες χωρες της Ευρώπης. Ο φοιτητής στο Σεράγεβο που σκότωσε τον Αρχιδούκα,που ήταν η αφορμή για τον ΑΠ ήταν όργανο των Γερμανών δεν θα γράψουμε την ιστορία ξανά. Δε παμε να ξαναγραψουμε την ιστορια, μονο να τη κανουμε γνωστη. Ακομα κι αν ο φοιτητης που λες ηταν των γερμανων, τοσα πολλα κρατη ενεπλάκησαν στο πολεμο, γιατι πρεπει να φταιει μονο η Γερμανια? Αν ειχε κερδισει το στρατοπεδο της Γερμανιας τωρα θα ειχες άλλη αντιληψη για την ευθυνη.
deltagama Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Μπορούμε να πάμε στα διεθνή δικαστήρια και να τα διεκδικήσουμε τότε. Αλληλεγγύη σε βαρέλι δίχως πάτο δεν προβλέπεται. Όπως δεν θα το έκανα κι εγώ, δεν βρίσκω παράξενο που δεν το κάνουν κι αυτοί... Και τα 12 ναυτικά μίλια δικά μας είναι αλλά δεν τολμάμε να τα διεκδικήσουμε.Επίσης μην αναφέρεσαι μόνο στην Ελλάδα στο είπα από την αρχή.Εγώ δεν καυτηριάζω την στάση των φρίτσηδων μόνο σε ότι αφορά την Ελλάδα αλλά το πως συμπεριφέρεται σε όλα τα κράτη του νότου από την κρίση και μετά.Για αυτό και μίλησα εξαρχής ότι η Γερμανική μπότα ρίχνει και πάλι την σκιά της στη Ευρώπη με άλλους τρόπους και όρους φυσικά.Για αυτό και γράφω εδώ και τόσα post ότι είναι αδιόρθωτοι ότι είναι αλαζόνες και ότι πιστεύουν ότι είτε με στρατιωτικό είτε με οικονομικό έλεγχο η Ευρώπη τους ανήκει.Ελπίζω να δω την μέρα που θα διαψευστούν για τρίτη φορά. Πηγαμε και στην Αυστραλια. Αλλα χωρις μεταναστευση δε μπορουσε ένα ζησει η φτωχη μας χωρα. Ας μην αναλυσουμε τωρα τους λογους της υπαναπτυξης και της μιζέριας μας. Οσο για τον Β'ΠΠ οι γερμανοι δεν ισοπεδωσαν τις πολεις μας με μαζικους βομβαρισμους κατα αμαχων. Και δε νομιζω να μας κουνανε κανενα δαχτυλο, εμεις κανουμε τους ξυπνιους και τους τσαμπα μαγκες... εχουμε την απαιτηση να μας χαρισουν τα χρεη, να τα πληρωσουν δηλαδή οι άλλες χωρες της Ευρώπης. Δε παμε να ξαναγραψουμε την ιστορια μονο να τη κανουμε γνωστη. Ακομα κι αν ο φοιτητης που λες ηταν των γερμανων, τοσα πολλα κρατη ενεπλάκησαν στο πολεμο, γιατι πρεπει να φταιει μονο η Γερμανια? Αν ειχε κερδισει το στρατοπεδο της Γερμανιας τωρα θα ειχες άλλη αντιληψη για την ευθυνη. Πλάκα κάνεις που δεν ισοπέδωσαν οι Γερμανοί Ελληνικές πόλεις και χωριά;Πες μου ότι κάνεις πλάκα τώρα γιατί αλλιώς θα με βάλεις για ύπνο θέλω δεν θέλω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Και τα 12 ναυτικά μίλια δικά μας είναι αλλά δεν τολμάμε να τα διεκδικήσουμε.Επίσης μην αναφέρεσαι μόνο στην Ελλάδα στο είπα από την αρχή.Εγώ δεν καυτηριάζω την στάση των φρίτσηδων μόνο σε ότι αφορά την Ελλάδα αλλά το πως συμπεριφέρεται σε όλα τα κράτη του νότου από την κρίση και μετά.Για αυτό και μίλησα εξαρχής ότι η Γερμανική μπότα ρίχνει και πάλι την σκιά της στη Ευρώπη με άλλους τρόπους και όρους φυσικά.Για αυτό και γράφω εδώ και τόσα post ότι είναι αδιόρθωτοι ότι είναι αλαζόνες και ότι πιστεύουν ότι είτε με στρατιωτικό είτε με οικονομικό έλεγχο η Ευρώπη τους ανήκει.Ελπίζω να δω την μέρα που θα διαψευστούν για τρίτη φορά. Κι η Ιρλανδία στο νότο? Όλοι βγήκαν από τα μνημονια κι εμείς τρίβουμε ακόμα στο Βιλαμπάχο. 1
rus Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Πλάκα κάνεις που δεν ισοπέδωσαν οι Γερμανοί Ελληνικές πόλεις και χωριά;Πες μου ότι κάνεις πλάκα τώρα γιατί αλλιώς θα με βάλεις για ύπνο θέλω δεν θέλω. Eιχαμε πχ. 2000 αεροπλάνα με εμπρηστικες βομβες μεγαλου μεγεθους να ισοπεδωνουν πολεις μας σκοτώνοντας 100δες χιλιαδες αμαχους, οπως εγινε στη Γερμανια? Για τη καταστροφή μεγαλων βιομηχανικων εγκαταστασεων δε μιλαω γιατι δεν είχαμε.
deltagama Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Α άστο αυτοί επιτέθηκαν τι ήθελες να τους πάμε λουλούδια ή να τους ζητήσουμε και συγνώμη από πάνω;Υπερβολικά γενναιόδωροι ήταν όλοι οι άλλοι λαοί που τους χάρισαν το χρέος.Εκτός και αν τους συμπαθεί αυτούς τους Γερμανούς του 40 ου ασπάστηκαν όλοι σχεδόν τον Ναζισμό.Τότε αλλάζει η κουβέντα.
rus Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Α άστο αυτοί επιτέθηκαν τι ήθελες να τους πάμε λουλούδια ή να τους ζητήσουμε και συγνώμη από πάνω;Υπερβολικά γενναιόδωροι ήταν όλοι οι άλλοι λαοί που τους χάρισαν το χρέος.Εκτός και αν τους συμπαθεί αυτούς τους Γερμανούς του 40 ου ασπάστηκαν όλοι σχεδόν τον Ναζισμό.Τότε αλλάζει η κουβέντα. Δε καταλάβα τι λες, εμεις γιατι να τους ζητήσουμε συγνωμη και να τους παμε λουλουδια? Εμεις καναμε το καθήκον μας και αντισταθήκαμε. Ποιοι λαοι τους χαρισαν το χρεος, γνωρίζεις? Τους γερμανους του '40, τους ναζι δηλαδή που εννοεις, τους απεχθανομαι. Την ιστορια συμπαθω και την αληθεια.
deltagama Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Κι η Ιρλανδία στο νότο? Όλοι βγήκαν από τα μνημονια κι εμείς τρίβουμε ακόμα στο Βιλαμπάχο. Ρε ThReSh θα κουβεντιάσουμε ποτέ σοβαρά σε αυτήν την χώρα η θα λέμε και θα ακούμε μαλακίες μια ζωή.Με συγχωρείς κιόλας αλλά συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.Είχες Οθωμανική κατοχή 400 χρόνια πάνω που πας να ορθοποδήσεις σαν χώρα παρόλα τα λάθη που έχεις κάνει από την απελευθέρωση και μετά σου σκάει ο ΒΠΠ και στο καπάκι ο Εμφύλιος υποκινούμενος μάλιστα από τους πρώην συμμάχους σου.Τι ελπίδες έχεις για ανάκαμψη ειδικά όταν είσαι μικρή χώρα των 10 εκατομμυρίων ορεινή, και βρίσκεσαι χωρίς σχεδόν καθόλου χρυσό στην κεντρική σου τράπεζα μετά από όλα αυτά.Πως συγκρίνεις μία χώρα που έχει περάσει τα πάνδεινα (που και πάλι σε σχέση με αυτά που έχει περάσει το βιοτικό της επίπεδο είναι μέσα στις 36 πρώτες χώρες του Ο.Η.Ε)Π.χ τι έπαθε ποτέ σαν κράτος η Δανία ώστε να αποτύχει να είναι στο top όσον αφορά το επίπεδο διαβίωσης.όχι για να καταλάβω με ποιους θέλετε να συγκριθούμε και να βρούμε μία άκρη επιτέλους σε αυτόν τον τόπο Δε καταλάβα τι λες, εμεις γιατι να τους ζητήσουμε συγνωμη και να τους παμε λουλουδια? Εμεις καναμε το καθήκον μας και αντισταθήκαμε. Ποιοι λαοι τους χαρισαν το χρεος, γνωρίζεις? Τους γερμανους του '40, τους ναζι δηλαδή που εννοεις, τους απεχθανομαι. Την ιστορια συμπαθω και την αληθεια. Άπαντες σχεδόν από αυτούς που κατέκτησαν και μεταξύ αυτών και εμείς.Ρώτησες αν βομβαρδιστήκαμε ανηλεώς όπως και αυτοί και φυσικά η απάντηση είναι όχι αλλά αυτοί ξεκίνησαν το όλο κακό.Πάντως και εμείς βομβαρδιστήκαμε ανηλεώς από αυτούς ακόμα και κωμοπόλεις με μικρή στρατηγική σημασία για αυτούς.Γιατί αυτού δηλαδή να τους διαγράψουν το χρέος και εμάς όχι.Αλλά όπως είπα και πιο πάνω ας τα βάλουμε κάτω καις δούμε τις τους χρωστάμε και τι μας χρωστούν.Ας ξεκινήσουμε από το κατοχικό δάνειο τις πολεμικές αποζημιώσεις και να δούμε κατά πόσο είμαστε στα αλήθεια μπαταχτσήδες, και αν πράγματι χρωστάμε ή μας χρωστούν.Ξερεις η φράση που λέει εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι δεν έχει βγει τυχαία.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Αρκετές ελπίδες αρκεί να καταλάβεις τι φταίει...
rus Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Π.χ τι έπαθε ποτέ σαν κράτος η Δανία ώστε να αποτύχει να είναι στο top όσον αφορά το επίπεδο διαβίωσης.όχι για να καταλάβω με ποιους θέλετε να συγκριθούμε και να βρούμε μία άκρη επιτέλους σε αυτόν τον τόπο H Δανια στον Β'ΠΠ μπροστα στο κινδυνο να βομβαριστει από τους γερμανους παραδοθηκε αμεσως κι ετσι απεφυγε πχ. τις κατατροφες που είχαμε εμεις. Απο την άλλη η Δανια βρισκεται σε λιγοτερο κρισιμη γεωγραφικη, δεν εχει θεοκρατια και αναξιοκρατια, ουτε ειχε οθωμανους δυναστες για αιωνες.
deltagama Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Αρκετές ελπίδες αρκεί να καταλάβεις τι φταίει... Καμία ελπίδα δεν είχες εξαρχής.Όση ελπίδα μπορεί να είχε η Κούβα να γίνει σύγχρονο κράτος μετά τον αποκλεισμό από τις Η.Π.Α άλλο τόσο είχες και εσύ με αυτα που πέρασες και με βάση το πληθυσμιακό και γεωγραφικό σου δυναμικό.Τα πάντα να δουλέψουν στην εντέλεια στην Ελλάδα Γαλλία π.χ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.Δεν μπορείς να συγκρίνεις χρυσό με άνθρακα.Αν θέλεις να συγκριθείς θα συγκριθείς με χώρες που είχαν τα ίδια βιώματα και πλυθησμιακό δυναμικό το ίδιο με σένα και όχι με υπέρ κράτη που έχουν τα πάντα εύκολα
rus Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Άπαντες σχεδόν από αυτούς που κατέκτησαν και μεταξύ αυτών και εμείς.Ρώτησες αν βομβαρδιστήκαμε ανηλεώς όπως και αυτοί και φυσικά η απάντηση είναι όχι αλλά αυτοί ξεκίνησαν το όλο κακό.Πάντως και εμείς βομβαρδιστήκαμε ανηλεώς από αυτούς ακόμα και κωμοπόλεις με μικρή στρατηγική σημασία για αυτούς.Γιατί αυτού δηλαδή να τους διαγράψουν το χρέος και εμάς όχι.Αλλά όπως είπα και πιο πάνω ας τα βάλουμε κάτω καις δούμε τις τους χρωστάμε και τι μας χρωστούν.Ας ξεκινήσουμε από το κατοχικό δάνειο τις πολεμικές αποζημιώσεις και να δούμε κατά πόσο είμαστε στα αλήθεια μπαταχτσήδες, και αν πράγματι χρωστάμε ή μας χρωστούν.Ξερεις η φράση που λέει εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι δεν έχει βγει τυχαία. Δεν τα ξερεις καλα, εχει δωσει πολεμικες αποζημιωσεις. Εμεις εχουμε παραιτηθει από αυτές. Το ποιος ξεκινησε δεν είναι στανταρ, ο καθενας λεει τα δικα του. Σε ένα πολεμο δεν είναι τοσο απλα τα πραγματα, εσυ απλα υιοθετεις τη λογικη του νικητή. Το ποιος χρωστάει το ξερεις πιστευω, τοσες δεκαετιες καλοπέρασης που τρωγαμε περα από τις δυνατοτητες μας πως προηλθαν? Καποια στιγμη ηρθε ο λογαριασμος και καποιοι ξυπνησαν αποτομα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις