YourTrueLegend Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 το παρακανες... ο σεφερλης στην περιοδο κρισης εχει βγαλει καμια 20αρια διαφορετικες παραστασεις... και εσυ επιασες μια σκηνη σε μια παρασταση... στον σουλειμαρκ π.χ δεν ειχε ουτε μια σκηνη με γερμανους-αλβανους κτλ κτλ και το αστειο ειναι οτι μιλαμε εκανες ολοκληρη αναλυση σε τι..?? σε ενα σατυρικο εργο του σεφερλη... το αστειο ειναι οτι περιμενεις να βγαλεις και νοημα... δεν μπορω να ακουσω παλι για τα ορια της σατυρας... του καθενα... το ολοι ειστε ουγκ και εγω οχι το ειχε πει και ο εθνικος σταρ μαζι με τους ομοιους του, αυτους του επιπεδου ο..... οπα... deja vu να φανταστω την παρτυ σου την βαζεις πανω απο το μεσο ορο? γιατι ο μεσος ελληνας μια ζωη κατηγορει τους αλλους... οι αλλοι εχουν μικρο επιπεδο.. οι αλλοι ειναι χαζοι οι αλλοι πινουν λιγο π.χ εσυ με τον πιο πανω... οι αλλοι ολοι δεν ειπαν τιποτα το κακο ουτε προσβαλλαν κανεναν... αυτοι με χαμηλο επιπεδο ομως? τι πιστευεις οτι θα εκαναν.. ε? και ποιοι ειναι αυτοι που κατευθειαν αρχισαν τις προσβολλες περι ουγκανων και λοιπες χαζομαρες? ριλι?? https://www.youtube.com/watch?v=tGJWmWvJWvc Σεφερλης fan detected. Παρεπιπτοντως δεν μιλησα για χαμηλο επιπεδο του Ελληνα. Μιλησα για επιπεδο (σκετο) του μεσου Ελληνα που οι Σεφερληδες και οι Λαζοπουλοι τον διασκεδαζουν. Απο εκει και περα, μενει η κριση του καθενος στο αν αυτο ειναι κοπλιμεντο ή το αναποδο. Εσυ πχ αν θεωρεις τον Σεφερλη γαματο στο χιουμορ του, μπορεις να παρεις το σχολιο μου ως κοπλιμεντο. Οτι λογω του επιπεδου και της αντιληψης του χιουμορ που διαθετεις, αφουγκραζεσαι και το επιλεκτικο χιουμορ του Σεφερλη, κατι που αλλοι χαμηλοτερου επιπεδου, κρυοκωλοι, μουχλες και ξενερωτοι αδυνατουν να το αντιληφθουν. Θελω να πω, οτι δεν εκανα διαχωρισμο σε υψηλο και χαμηλο επιπεδο, παρα μονο μιλησα για το μεσο επιπεδο του Ελληνα. Και μιλησα για αυτο, διοτι αντικειμενικα ο Σεφερλης εχει κανει παταγο εδω και δεκαετιες και συνεχιζει να κανει παταγο και να μεγαλωνει γεννιες και γεννιες. Αν ο μεσος Ελληνας δεν τον εκτιμουσε, θα ειχε χαθει γρηγορα απο το προσκηνιο. Συνεπως το επιπεδο του μεσου Ελληνα σε οτι αφορα το χιουμορ και τη διασκεδαση αντικατοπτριζεται στο χιουμορ και τα shows του Σεφερλη, αντικειμενικα.
rus Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Ο σεφερλης το τελευταιο καιρο ειναι μετριος, παλαιοτερα ηταν καλυτερος. Ενα επιπεδο πιο πανω απο ψαλτη και μουστακα κατα τη γνωμη μου, και οτι καλυτερο εχουμε αυτη τη στιγμη. Συγκρινεις ανομοια πραγματα, ο Ψαλτης και ο Μουστακας ηταν μονο ηθοποιοι.
Donalhioy Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Σεφερλης fan detected. βουλωμενο γραμμα διαβαζεις... μια φορα πηγα σεφερλη με φιλους απο την σχολη... εχει σιγουρα καμια 15ετια παιζει δηλαδη να εισαι εσυ μεγαλυτερος φαν απο εμενα..
YourTrueLegend Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 βουλωμενο γραμμα διαβαζεις... μια φορα πηγα σεφερλη με φιλους απο την σχολη... εχει σιγουρα καμια 15ετια Δεν χρειαζεται να πηγαινεις στο θεατρο για να εισαι fan του. Μπορεις ας πουμε να ποσταρεις και βιντεακια του μεσα σε forums, τα οποια ειτε "ανακαλυψες τυχαια στο youtube την ωρα που εβλεπες μια συναυλια των pink floyd", ειτε επειδη στα εδωσε "ενας φιλος" σου, σε καμια περιπτωση παντως επειδη... τον παρακολουθεις απο την εποχη των βιντεο που παραθετεις. Γενικα ασε το απολογητικο υφος τυπου αν πηγες, ποσες φορες πηγες κλπ. Μεγεια σου με χαρα σου ειτε τον γουσταρεις, ειτε οχι. Αντιστοιχα δικαιωμα μου ειναι να θεωρω το "χιουμορ" του τουλαχιστον ευτελες και ηλιθιο. Το fact οτι ειναι εξαιρετικα δημοφιλης στην Ελλαδα, ειναι... fact. Αρα ειτε δεν σ'αρεσει που θεωρω χαμηλου επιπεδου το χιουμορ του, ειτε δεν σ'αρεσει που λεω πως ειναι δημοφιλης. Τι να σου κανω, το πρωτο ειναι η προσωπικη μου γνωμη και το δευτερο ειναι fact που δεν αμφισβητειται. Συνδυαζοντας τα λοιπον, οδηγουμαι στο συμπερασμα του προηγουμενου ποστ που σε... εθιξε.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Πάντως παιδιά, 8 σελίδες για τον Σεφερλή, αν το έβλεπε είμαι σίγουρος θα ένιωθε περήφανος! Η σάτιρα δεν έχει πολιτική ορθότητα. Τελεία και παύλα. Μη σας πω ότι είναι και κάπως mild ο Σεφερλής. Στο εξωτερικό υπάρχουν ακόμη και rape jokes και άλλα ίδιου μήκους κύματος αστεία. Και στο τέλος, ο άνθρωπος αυτός ανεβάζει παραστάσεις για να κάνει πλάκα. Δεν βγάζει ούτε πολιτικό λόγο, ούτε τίποτα παρόμοιο. Εκεί κινείται ο Σεφερλής μόνο, στη σάτιρα. Και προφανώς και θα αλλάζει με τα χρόνια τα αστεία που κάνει και εκείνους που φωτογραφίζει με αυτά. Γενικότερα πάντως η υπερανάλυση από κάποια μέλη εδώ των σατιρικών του παραστάσεων και αστείων, είναι περιττή. Η σάτιρα έχει όρια. Γιατί σε αυτή τη ζωή πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι όλα αστεία. Οι αναφορές λοιπόν σε θέματα όπως στρατόπεδα συγκεντρώσεως, βιασμούς και πάει λέγοντας ΔΕΝ είναι αστείο. Είναι απαίσιες, πραγματικές καταστάσεις από τις οποίες συνάνθρωποι μας έχουν υποφέρει.Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει Έλληνα κωμικό που να περάσει τέτοια όρια. Και επειδή ανέφερες το εξωτερικό, αν πεις τέτοιο ανέκδοτο έξω όχι μόνο θα εισπράξεις τεράστια κοινωνική κατακραυγή, αλλά πολύ πιθανόν να μην έχεις και δουλειά την επόμενη μέρα. Πολύ πρόσφατο παράδειγμα για ξεπέρασμα ορίων, η Kathy Griffin.
SakislolGR Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Ο ΑΝΤ1 πάντα δίπλα στον τηλεθεατή. το Σάββατο έπαιξε Σεφερλή.
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Μου φαινεται παραξενο που κοροιδευει τους αλβανος ομως στη παρασταση. Πλεον οι αλβανοι δεν ειναι οπως παλια. Οι μισοι φουρνοι της Αθηνας πχ αλβανοι τους δουλευουν. Και αυτο με το ικα οτι τα λεφτα του ικα του τα εδινε σε μετρητα μου φαινεται ψεματαρα. Επισης φανταζομαι οτι στις παραστασεις του σιγουρα ενα 20% θα ειναι αλβανοι πλεον. Καθως, φανταζομαι ετσι οπως κοροιδευαν παλια τους αλβανους, σημερα κοροιδευουν τους πακιστανους. Οι αλβανοι και σε σχολεια πηγαινουν και χριστιανοι βαφιζονται και εχουν ενταχθει στην ελληνικη κοινωνια. Τους γυφτους/τσιγγανους φοβαται να κοροιδεψει ομως.. Κριμα παντως που , αν και σε κανει να γελας, να κοροιδευει ανθρωπους για το παχος τους η τον αλλον τον νανο τον εχει ξεφτυλισει τελειως. Γύφτοι και τσιγγάνοι μπορεί να μένουν στην Ελλάδα απείρως περισσότερα χρόνια από τον Αλβανό που ήρθε το 90 εδώ. Επίσης γύφτοι και τσιγγάνοι και αυτοί χριστιανοί βαπτίζονται, είναι πολύ περισσότερο συντηριτικοί σε θρησκευτικά θέματα σε σχέση με άλλες ομάδες. Το πρόβλημα με τσιγγάνους και γύφτους είναι οτι δεν υπάρχει μορφωτικό επίπεδο, τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέχρι ενός σημείου την εγκληματική/παραβατική συμπεριφορά τους στην μετέπειτα ζωή τους.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 το ολοι ειστε ουγκ και εγω οχι το ειχε πει και ο εθνικος σταρ μαζι με τους ομοιους του, αυτους του επιπεδου ο..... οπα... deja vu να φανταστω την παρτυ σου την βαζεις πανω απο το μεσο ορο? γιατι ο μεσος ελληνας μια ζωη κατηγορει τους αλλους... οι αλλοι εχουν μικρο επιπεδο.. οι αλλοι ειναι χαζοι οι αλλοι πινουν λιγο π.χ εσυ με τον πιο πανω... οι αλλοι ολοι δεν ειπαν τιποτα το κακο ουτε προσβαλλαν κανεναν... αυτοι με χαμηλο επιπεδο ομως? τι πιστευεις οτι θα εκαναν.. ε? και ποιοι ειναι αυτοι που κατευθειαν αρχισαν τις προσβολλες περι ουγκανων και λοιπες χαζομαρες? Ω καλά, άσε φίλε μου. Έχει γίνει πλέον κλισέ, όλοι νομίζουν ότι όλοι οι υπόλοιποι εκτός από εκείνους είναι κατώτεροι και σ'αυτά που βλέπουν στην τηλεόραση, και στο τι μουσική ακούν, τι ταινίες προτιμούν να βλέπουν, πώς ντύνονται κτλ. Δεν θα βρεις άκρη! Φαντάζονται ότι είναι καλύτεροι, αλλά στην πραγματικότητα είναι ηλίθιες ψωνάρες. Μπορείς να το δεις παντού και irl, και σε φόρουμ, μην πω για το facebook! Και θα συμφωνήσω μ'αυτό που έγραψες, ότι εκείνοι που λένε τους άλλους για ουγκανούς, είναι οι ίδιοι χειρότεροι που προσβάλλουν όλους τους υπόλοιπους.
Donalhioy Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Αντιστοιχα δικαιωμα μου ειναι να θεωρω το "χιουμορ" του τουλαχιστον ευτελες και ηλιθιο. μονο που εσυ δεν θεωρεις το χιουμορ του ευτελες και ηλιθιο... θεωρεις αυτους που τον βλεπουν ηλιθιους... και μιας που κατανοεις οτι ειναι πολυ γνωστος τοτε ουσιαστηκα βγαζεις ηλιθιους παραπολλους... εκτος απο εσενα φυσικα απολογητικο υφος και και αλλα λογια να αγαπιομαστε.. δεν θα το παιξω υπερανω.. ναι εβλεπα σεφερλη οταν πηγαινα σχολειο καπου στα τελη/μεσα του 90 εβλεπα και power ranger... απλα εσυ πρπει να με βγαλεις φαν με το ζορι διοτι αλλιως αυτα που λες δεν εχουν καμια βαση... Η σάτιρα έχει όρια. Πολύ πρόσφατο παράδειγμα για ξεπέρασμα ορίων, η Kathy Griffin. η σατιρα δεν εχει ορια... παραδειγμα το διαστημα... oh yes... και εγω μπορω να βαλω 2 ασχετα πραματα στην ιδια προταση με μορφη παραδειγματος
YourTrueLegend Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 μονο που εσυ δεν θεωρεις το χιουμορ του ευτελες και ηλιθιο... θεωρεις αυτους που τον βλεπουν ηλιθιους... και μιας που κατανοεις οτι ειναι πολυ γνωστος τοτε ουσιαστηκα βγαζεις ηλιθιους παραπολλους... εκτος απο εσενα φυσικα απολογητικο υφος και και αλλα λογια να αγαπιομαστε.. δεν θα το παιξω υπερανω.. ναι εβλεπα σεφερλη οταν πηγαινα σχολειο καπου στα τελη/μεσα του 90 εβλεπα και power ranger... απλα εσυ πρπει να με βγαλεις φαν με το ζορι διοτι αλλιως αυτα που λες δεν εχουν καμια βαση... Δεν ξερω που μπερδευεσαι και τι δεν καταλαβαινεις. Τριτοτεταρτη φορα: 1. Εγω προσωπικα θεωρω το χιουμορ του Σεφερλη ευτελες και ηλιθιο. ΑΥΤΗ ειναι η γνωμη μου/δικαιωμα μου, οπως η γνωμη καποιων αλλων ειναι πως προκειται επρι ενος ωραιου τυπου με διασκεδαστικο χιουμορ. 2. Το οτι μακροημερευσε στο γυαλι με την "σατιρα" του, το οτι γεμιζει τα θεατρα με τις επιθεωρησεις του εδω και ...δεκαετιες και σε εποχες που πηγαν παραστασεις επι παραστασεων απατες, καθε αλλο παρα τυχαιο ειναι. Αποδεικνυει οτι ειναι τουλαχιστον λαοφιλης για το...εργο του στον μεσο Ελληνα. Τα παραπανω δυο (και οχι μονο) με οδηγουν στο συμπερασμα οτι ο μεσος Ελληνας γουσταρει χιουμορ που εγω το αντιλαμβανομαι επιεικως ηλιθιο. Εαν θιγεσαι απο το συγκεκριμενο συμπερασμα, ειναι δικο σου προβλημα, ξεκαθαρα. Αν η δικη σου γνωμη ειναι οτι ο Σεφερλης δινει εκλεπτυσμενο χιουμορ στον ελληνικο λαο (και κατ'επεκταση εισαι και fan του), εχεις καθε λογο να διαφωνεις μαζι μου, αλλα θα σου απαντησω "περι ορεξεως κολοκυθοπιτα"/γνωμη δεν μου αλλαζεις. Αν παλι θεωρεις οτι το χιουμορ του ειναι οντως ηλιθιο, τοτε το κουραζεις χωρις να εχεις να πεις απολυτως τιποτα διαφορετικο απο αυτο που λεω. Δεν θα επανελθω για να επαναλαβω τα παραπανω για 10η φορα μεχρι να τα αντιληφθεις. Και κατι τελευταιο με αφορμη καποια αλλα σχολια που πηρε το ματι μου: Τα επιχειρηματα τυπου "αυτοι που μας λενε ουγκανους-->καθρεφτακι διοτι ειναι οι ιδιοι ουγκανοι επειδη κρινουν τους αλλους" ειναι ενα κλισε που δεν το λενε ουτε στο γυμνασιο. Οτιδηποτε εκτιθεται σε δημοσια θεα (Σεφερλης στο παραδειγμα μας), τυγχανει (και πρεπει να) τυγχανει κριτικης, θετικης ή αρνητικης. Συμφωνα με τη λογικη σας λοιπον, οποιος κανει αρνητικη κριτικη σε οτιδηποτε ειναι και ουγκανος... Σε παρασταση του Σεφερλη θα το ακουσατε, δεν εξηγειται αλλιως.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 η σατιρα δεν εχει ορια... παραδειγμα το διαστημα... oh yes... και εγω μπορω να βαλω 2 ασχετα πραματα στην ιδια προταση με μορφη παραδειγματος Καμιά σχέση. Το παράδειγμα μου πήγαινε στις επαγγελματικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει κάποιος που κάνει κάτι ακραίο γι' αυτό και ήταν και σε άλλη παράγραφο. Ξεπέρασε τα όρια της σάτιρας η συγκεκριμένη κωμικός, την ίδια μέρα απολύθηκε και από το CNN.
louilouiCK Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Η σάτιρα έχει όρια. Γιατί σε αυτή τη ζωή πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι όλα αστεία. Οι αναφορές λοιπόν σε θέματα όπως στρατόπεδα συγκεντρώσεως, βιασμούς και πάει λέγοντας ΔΕΝ είναι αστείο. Είναι απαίσιες, πραγματικές καταστάσεις από τις οποίες συνάνθρωποι μας έχουν υποφέρει. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει Έλληνα κωμικό που να περάσει τέτοια όρια. Και επειδή ανέφερες το εξωτερικό, αν πεις τέτοιο ανέκδοτο έξω όχι μόνο θα εισπράξεις τεράστια κοινωνική κατακραυγή, αλλά πολύ πιθανόν να μην έχεις και δουλειά την επόμενη μέρα. Πολύ πρόσφατο παράδειγμα για ξεπέρασμα ορίων, η Kathy Griffin. Λάθος είναι απλά πράγματα τα οποία εσύ δεν θεωρείς αστεία (αν πράττεις σωστά ή λάθος που το κάνεις αυτό δεν έχει σημασία) Η σάτιρα δεν πρέπει ποτέ να έχει όρια. Αν δεν σαρέσει πολύ απλά μην την βλέπεις το να θες να την απαγορεύσεις πάντως ή να επιβάλεις κανόνες ειναι τουλάχιστον χουντικό. Τέλος ίσως μπερδεύεις την σάτιρα με το καραγκιοζιλίκι... το καραγκιοζιλίκι είναι μέσα στην παλέτα των εργαλείων του ηθοποιού που κάνει σάτιρα αλλά δεν ειναι ο αυτοσκοπός ο κύριος σκοπός της σάτιρας είναι να μας δείξει απαίσιες καταστάσεις απο τις οποίες οι άνθρωποι υποφέρουν παρουσιάζοντας τες με εναν πλάγιο και εύπεπτο τρόπο για να ενημερώσουν το κοινό με ελπίδα να το εμπνεύσουν να λάβει δράση. Δηλαδή ο λόγος που εσυ θεωρείς πως κάποια πράματα δεν πρέπει να τα ακουμπάει η σάτιρα ειναι ο λόγος που υπάρχει η σάτιρα. 1
Praetorianos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Οι αναφορές λοιπόν σε θέματα όπως βιασμούς και πάει λέγοντας ΔΕΝ είναι αστείο. Είναι απαίσιες, πραγματικές καταστάσεις από τις οποίες συνάνθρωποι μας έχουν υποφέρει. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει Έλληνα κωμικό που να περάσει τέτοια όρια. Και επειδή ανέφερες το εξωτερικό, αν πεις τέτοιο ανέκδοτο έξω όχι μόνο θα εισπράξεις τεράστια κοινωνική κατακραυγή, αλλά πολύ πιθανόν να μην έχεις και δουλειά την επόμενη μέρα. Πολύ πρόσφατο παράδειγμα για ξεπέρασμα ορίων, η Kathy Griffin. Καλα μην εισαι τοσο απολυτη. Γυναικα stand-up comedian εχει κανει (tricky) rape joke (Sarah Silverman) και μαλιστα σε Netflix special. Και τις εκτρωσεις σατιριζε με την ιδια ευκολια που αλλοι σατιριζουν το γερμανικο σανδαλι. Και αναλογα πως οριζεις το rape joke κι ο Louis CK εχει κανει αναφορα στο "she was asking for it", αμφοτεροι συνεχιζουν την καριερα τους απο οτι ξερω. Μην κανετε τις προσωπικες σας πεποιθησεις, "πρεπει". 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Λάθος είναι απλά πράγματα τα οποία εσύ δεν θεωρείς αστεία (αν πράττεις σωστά ή λάθος που το κάνεις αυτό δεν έχει σημασία) Η σάτιρα δεν πρέπει ποτέ να έχει όρια. Αν δεν σαρέσει πολύ απλά μην την βλέπεις το να θες να την απαγορεύσεις πάντως ή να επιβάλεις κανόνες ειναι τουλάχιστον χουντικό. Τέλος ίσως μπερδεύεις την σάτιρα με το καραγκιοζιλίκι... το καραγκιοζιλίκι είναι μέσα στην παλέτα των εργαλείων του ηθοποιού που κάνει σάτιρα αλλά δεν ειναι ο αυτοσκοπός ο κύριος σκοπός της σάτιρας είναι να μας δείξει απαίσιες καταστάσεις απο τις οποίες οι άνθρωποι υποφέρουν παρουσιάζοντας τες με εναν πλάγιο και εύπεπτο τρόπο για να ενημερώσουν το κοινό με ελπίδα να το εμπνεύσουν να λάβει δράση. Δηλαδή ο λόγος που εσυ θεωρείς πως κάποια πράματα δεν πρέπει να τα ακουμπάει η σάτιρα ειναι ο λόγος που υπάρχει η σάτιρα. Δεν έβαλα κανένα κανόνα, ούτε μίλησα πουθενά για απαγόρευση κτλ. Είπα απλά ότι δεν είναι αστείο. Αν εσένα (γενικώς όχι εσύ συγκεκριμένα) σου αρέσει να γελάς με τον πόνο κάποιας/ου που έχει ζήσει κάτι τόσο φρικιαστικό όσο ο βιασμός ή το στρατόπεδο συγκέντρωσης δικαίωμά σου. Λίγη ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει ακόμη και όταν αφορά τους κωμικούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις