makisko Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Ξέρει κάποιος πως μπορώ να αλλάξω την ρύθμιση και να μην φαίνεται ο σκληρός μου σαν αφαιρούμενη συσκευή?
makisko Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 έχεις ορίσει τις θυρες sata σαν hot swap. Η μητρική μου είναι η asus p8z77 pro και ο σκληρός δίσκος (WD Caviar Black 1TB WD1002FAEX) που μου τον βγάζει σαν αφαιρούμενη συσκευή είναι συνδεδεμένος στην θύρα που βλέπεις στην φωτογραφία (σκούρο μπλε). Οι γκρι θύρες είναι sata 3 6gb/s Οι σκούρο μπλε θύρες είναι και αυτές sata 3 6gb/s Οι μπλε θύρες είναι sata 3 3gb/s. Αν τον βάλω σε γκρι ή σε μπλε θύρα, τον βλέπει κανονικά και όχι σαν αφαιρούμενη συσκευή. Μόνο στις σκούρο μπλε το κάνει αυτό. Τον έβαλα εκεί τον σκληρό γιατί και αυτός είναι sata 3 6gb/s. Δεν ξέρω πως και αν μπορώ να αλλάξω την ρύθμιση για το hot swap που είπες. Από το BIOS γίνεται ???
Xristaras12 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 απο το site της μητρικής οπότε βγάλε τον δισκο απο τις σκουρες μπλε και βάλτον στις γκρι θύρες για να μην μπλεκεις με 3rd party controllers,δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιείς τον native controller που έχει το Z77 chipset εφόσον οι θύρες του είναι ελεύθερες. η ρύθμιση για το Hot swap γίνεται μέσα απο το Bios ναι,αλλα πιθανότατα επειδή ειναι αλλος ο controller που ελέγχει τις σκούρο μπλέ θύρες να μην έχει πολλα περιθώρια παραμετροποιήσης. Δεν ειχα intel ποτέ για να ξέρω.
makisko Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 απο το site της μητρικής z77.PNG οπότε βγάλε τον δισκο απο τις σκουρες μπλε και βάλτον στις γκρι θύρες για να μην μπλεκεις με 3rd party controllers,δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιείς τον native controller που έχει το Z77 chipset εφόσον οι θύρες του είναι ελεύθερες. η ρύθμιση για το Hot swap γίνεται μέσα απο το Bios ναι,αλλα πιθανότατα επειδή ειναι αλλος ο controller που ελέγχει τις σκούρο μπλέ θύρες να μην έχει πολλα περιθώρια παραμετροποιήσης. Δεν ειχα intel ποτέ για να ξέρω. Στις γκρι έχω τον SSD και έναν ακόμη WD Caviar Black. Για αυτό τον έβαλα στις μπλε σκούρο. Θα δω λίγο στο BIOS και αν δεν βγάλω άκρη, θα τον βάλω πάλι στις μπλε (που υπάρχει κενό) για να ξεμπερδεύω. Εκτός και αν υπάρχει κάποιος τρόπος να εξαφανίσω το εικονίδιο που μου λέει πως υπάρχει εξωτερική συσκευή.
Xristaras12 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Εκτός και αν υπάρχει κάποιος τρόπος να εξαφανίσω το εικονίδιο που μου λέει πως υπάρχει εξωτερική συσκευή. μπορείς,απλά θα πρέπει μετά να το εμφανίσεις για να κάνεις ασφαλή κατάργηση κάποια άλλη συσκευή. καλύτερα δες πως βγαίνει η επιλογη για hot swap απ το bios στις συγκεκριμένες θύρες. δες στο bios κάτω απο την επιλογή για τα sata ports αν λεει τίποτα http://www.tomshardware.co.uk/forum/327935-30-p8z77-deluxe in the asus bios under sata ports it have a line that says sata port xxxx hotswap..it be a gray button that click it will go from off/disabled to on/enabled.
makisko Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 μπορείς,απλά θα πρέπει μετά να το εμφανίσεις για να κάνεις ασφαλή κατάργηση κάποια άλλη συσκευή. καλύτερα δες πως βγαίνει η επιλογη για hot swap απ το bios στις συγκεκριμένες θύρες. δες στο bios κάτω απο την επιλογή για τα sata ports αν λεει τίποτα http://www.tomshardware.co.uk/forum/327935-30-p8z77-deluxe Δεν άλλαξε κάτι...
makisko Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Παιδιά, αυτό ξέρει κάποιος πως να το διορθώσουμε ? ? ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα